קציצות עדשים ואורז טבעוניות ללא גלוטן

קציצות עדשים ואורז טבעוניות ללא גלוטן

מאת

קציצות עדשים ואורז טבעוניות ללא גלוטן

סדר פסח 2020 הולך להיות בלתי נשכח – זה הדבר היחיד שאני בטוחה בו כרגע. ארוחות החג יהיו מצומצמות, וכנראה שכולנו נכין הרבה פחות אוכל מבדרך כלל. שזה דבר טוב בגדול.. וזה אומר שנצטרך לבחור בקפידה את מה שנגיש. אחת האופציות שלי היא ללא ספק קציצות עדשים ואורז טבעוניות ללא גלוטן. כשרות לפסח לאוכלי קטניות כמוני.

קציצות עדשים ואורז טבעוניות ללא גלוטן
קציצות קציצתיות מאוד

אני אוהבת שהקציצות האלה יוצאות שחומות, פריכות וקציצתיות: במראה, בטעם ובריח. אני אוהבת שמתקבלת כמות גדולה שאפשר לאכול בערב החג וגם אחריו. אני אוהבת שלמחרת, גם ישירות מהמקרר ובלי חימום נוסף, הקציצות האלה טעימות ברמות על.

קציצות עדשים ואורז טבעוניות ללא גלוטן

וכמובן הן פשוטות להכנה, כי ככה אני אוהבת את המתכונים שלי. את הקציצות שלי טיגנתי, אבל אפשר בהחלט גם לאפות. תראו את כל ההנחיות למטה בהערות.

קציצות עדשים ואורז טבעוניות ללא גלוטן

אני מתכוונת להכין סלט ירקות גדול בתור תוספת. אולי פירה תפוח אדמה או פירה כרובית, אם ארצה ממש לפנק את עצמי 🙂

ואם אתם רוצים לפנק את עצמכם ואת בני משפחתכם, תכינו את הקציצות האלה גם.

קציצות עדשים ואורז טבעוניות ללא גלוטן
בפסח רק עם מצה 🙂

צילמתי את המתכון לפני החג, אז ניסיתי את הקציצות עם הלחם, בתור כריך זריז. מה אני אגיד לכם – שווה! ועכשיו תעצמו את העיניים ותתארו לכם שמתחת לקציצה יש חתיכת מצה 😊 קחו את המתכון אתכם לערב החג או לחול המועד, ואל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה לכולנו חג כמה שיותר שמח!

מחפשים עוד מתכוני פסח טבעוניים? כנסו לאוסף הזה:

אוסף מתכונים טבעוניים כשרים לפסח

 

קציצות עדשים ואורז טבעוניות ללא גלוטן

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-23 קציצות:
¼ 1 כוסות עדשים ירוקות לפני השרייה = 3 כוסות עדשים מושרות
1.5 כוסות אורז לפני בישול = 3 כוסות אורז מבושל
1 בצל בינוני, קלוף וחתוך לרבעים
3-4 שיני שום, קלופות
1 צרור עלי כוסברה
1.5 כפיות מלח, או לפי הטעם
½ כפית פלפל שחור, או לפי הטעם
1.5 כפיות כמון או בהרט
¼ כפית שבבי צ’ילי יבש (אופציונלי)
2 כפות טחינה גולמית
שמן לטיגון

 

אופן הכנה:

  1. שמים בקערת מעבד מזון את הבצל, השום ועלי הכוסברה וטוחנים למשחה אחידה.
  2. מוסיפים את העדשים המושרות וממשיכים לטחון למרקם דק.
  3. מעבירים את התערובת לקערה גדולה, מוסיפים את האורז המבושל, את כל התבלינים והטחינה הגולמית ומערבבים ידנית או בעזרת כף למסה אחידה ודביקה.
  4. מחממים מעט שמן במחבת. קורצים מהמסה קציצות הדוקות ופחוסות בגודל רצוי ומטגנים 3-4 דקות עד להשחמה יפה. הופכים בזהירות בעזרת תרווד, וממשיכים לטגן עד שגם הצד השני משחים. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
  5. מגישים מיד, או שורמים בכלי אטום במקרר.

 

הערות:

  • אפשר ואפילו מומלץ להשרות את העדשים לילה לפני. מינימום זמן ההשרייה – שעתיים.
  • אפשר להשתמש בכל סוג אורז שאוהבים, כולל אורז מלא. מומלץ לבשל אותו היטב כדי שיהיה דביק.
  • אפשר להחליף את עלי הכוסברה בפטרוזיליה. אפשר להכין את הקציצות ללא עשבי תיבול.
  • מומלץ לא לוותר על הטחינה הגולמית, כדי שהקציצות יהיו יציבות ולא יתפרקו בטיגון.
  • אם יש לכם מחבת טובה עם ציפוי non-stick, תצטרכו כמות ממש קטנה של שמן לטיגון.
  • אפשר לאפות את הקציצות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. משמנים קלות את הקציצות, אופים עד להזהבה מצד אחד, מוציאים מהתנור, הופכים בזהירות לצד השני, מחזירים לתנור וממשיכים לאפות עד שגם הצד השני מזהיב.
  • התיבול של הקציצות הינו בגדר המלצה. תרגישו חופשי לתבל לפי הטעם האישי.
הדפסה
19 תגובות
  1. נירה 2 חודשים לפני
    הגב

    היי אולגה,
    אני רוצה להכין את הקציצות הללו מעדשים כתומות. האם זמן ההשריה וזמן האפייה הינם זהים לאלו שכתבת במתכון?
    תודה על תשובתך ואיחולי בריאות, נירה.

    • אולגה טוכשר 2 חודשים לפני
      הגב

      הי נירה, קודם כל חג שמח והרבה בריאות! עדשים כתומות צריכות מעט זמן השרייה, משהו כמו חצי שעה. כל השאר אותו דבר בדיוק, כמו בגרסה שאני פרסמתי. בהצלחה וספרי לי איך יצא 🙂

    • נטלי שבוע 1 לפני
      הגב

      היי אולגה, אני לרוב מעדיפה לאפות ולא לטגן. אך במקרה הנ”ל הקציצות יצאו מעט יבשות באפיה (שימנתי אותן כפי שהמלצת), לקח המון זמן עד שהזהיבו. את הנגלה השניה טיגנתי ויצא מאד טעים. יש לך רעיון איך לזרז קבלת צבע יפה באפיה?

      • אולגה טוכשר שבוע 1 לפני
        הגב

        הי נטלי. לצערי זה רק הפונקציה של השמן.

  2. גל 2 חודשים לפני
    הגב

    היי אולגה,
    הכנתי את הקציצות והן מאוד טעימות
    אבל הקציצות הראשונות התפרקו בטיגון אז הייתי צריכה להוסיף עוד שתי כפות טחינה כדי לייצב אותן ועדיין הן לא היו ממש יציבות
    איך אני יכולה לייצב אותן?
    חג שמח!
    גל

    • אולגה טוכשר 2 חודשים לפני
      הגב

      הי גל. לרוב הקציצות האלה מתפרקות כשיש בפנים נוזלים. אולי האורז לא היה מבושל מספיק? או לא סיננת טוב את העדשים? בכל אופן, טוב שהוספת טחינה, כי היא ה״דבק״. ממליצה להבא לבשל את האורז עד שהוא ממש מתחיל להידבק לסיר. וגם שמחה שאהבת את הטעם 🙂

  3. לין 2 חודשים לפני
    הגב

    היי אולגה,
    האם ציפית אותם בפירורים כלשהם? לא יוצא לי באותו מראה כמו שלך

    • אולגה טוכשר 2 חודשים לפני
      הגב

      הי לין. לא ציפיתי בכלום. זה פשוט משחים בטיגון. תטגני יותר זמן..

  4. לין 2 חודשים לפני
    הגב

    היי אולגה,
    יצאו לי קצת דחוסות מידי ויבשות
    יכול להיות בגלל כמות עדשים גדולה מידי ביחס לאורז..
    איך אפשר לתקן?

    • אולגה 2 חודשים לפני
      הגב

      הי. אני מניחה שאי אפשר לתקן אחרי שכבר הכנת 🙂 אם הקפדת להשתמש בכמויות שבמתכון, הן אמורות להיות בסדר. יכולה להציע להכין רוטב אדום ולהגיש אותן ברוטב

  5. לין 2 חודשים לפני
    הגב

    בעיקרון לא טיגנתי את הכל
    נשאר לי עוד מהתערובת.. חשבתי אולי אפשר להוסיף משהו שיתן קצת יותר עסיסיות?

    • אולגה 2 חודשים לפני
      הגב

      עוד טחינה גולמית

  6. לאה חודש 1 לפני
    הגב

    הי אולגה, תודה על המתכונים המעולים!
    אני מאוד רוצה להכין מתכון עם אורז (נשאר לי המון) – אבל עם כוסמת חומה במקום עדשים ירוקות (גם כוסמת יש בשפע..)
    חושבת שאפשר לשלב? איך היית עושה את זה?
    אני יודעת שיש מתכון נפרד לקציצות כוסמת (שגם נראה מדהים) אבל הייתי מעדיפה לחסל את שניהם במתכון אחד 😉
    תודה רבה!

    • אולגה טוכשר חודש 1 לפני
      הגב

      הי לאה. לא ניסיתי כזה שילוב.. הייתי מבשלת גם אורז וגם כוסמת ואז טוחנת למסה אחידה. מוסיפה טחינה גולמית עד שיש תערובת דביקה. בהצלחה!

  7. דריה חודש 1 לפני
    הגב

    היי, האם אפשר להקפיא חלק מהקציצות לפני הטיגון שלהן? תודה 🙂

    • אולגה טוכשר חודש 1 לפני
      הגב

      הי דריה. כן, אין בעיה.

  8. אסנת 3 שבועות לפני
    הגב

    האם זה עובד גם עם קינואה (במקום אורז)? הכנתי כבר כמה פעמים, הילדים טרפו בשקיקה וחשבתי לגוון 🙂

    • אולגה טוכשר 3 שבועות לפני
      הגב

      הי אסנת. אפשר לנסות, אבל תצטרכי להוסיף טחינה גולמית. כי קינואה מבושלת פחות דביקה מאורז מבושל. ראית את הקציצות האחרות שיש בבלוג? יש מלא 🙂

      • אסנת 3 שבועות לפני
        הגב

        תודה, אנסה ממתכון אחר כפי שהצעת 👍🏻

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם