קציצות עדשים ואורז טבעוניות ללא גלוטן

מאת אולגה טוכשר
אפריל 1, 2020

קציצות עדשים ואורז טבעוניות ללא גלוטן

סדר פסח 2020 הולך להיות בלתי נשכח – זה הדבר היחיד שאני בטוחה בו כרגע. ארוחות החג יהיו מצומצמות, וכנראה שכולנו נכין הרבה פחות אוכל מבדרך כלל. שזה דבר טוב בגדול.. וזה אומר שנצטרך לבחור בקפידה את מה שנגיש. אחת האופציות שלי היא ללא ספק קציצות עדשים ואורז טבעוניות ללא גלוטן. כשרות לפסח לאוכלי קטניות כמוני.

קציצות עדשים ואורז טבעוניות ללא גלוטן
קציצות קציצתיות מאוד

אני אוהבת שהקציצות האלה יוצאות שחומות, פריכות וקציצתיות: במראה, בטעם ובריח. אני אוהבת שמתקבלת כמות גדולה שאפשר לאכול בערב החג וגם אחריו. אני אוהבת שלמחרת, גם ישירות מהמקרר ובלי חימום נוסף, הקציצות האלה טעימות ברמות על.

קציצות עדשים ואורז טבעוניות ללא גלוטן

וכמובן הן פשוטות להכנה, כי ככה אני אוהבת את המתכונים שלי. את הקציצות שלי טיגנתי, אבל אפשר בהחלט גם לאפות. תראו את כל ההנחיות למטה בהערות.

קציצות עדשים ואורז טבעוניות ללא גלוטן

אני מתכוונת להכין סלט ירקות גדול בתור תוספת. אולי פירה תפוח אדמה או פירה כרובית, אם ארצה ממש לפנק את עצמי 🙂

ואם אתם רוצים לפנק את עצמכם ואת בני משפחתכם, תכינו את הקציצות האלה גם.

קציצות עדשים ואורז טבעוניות ללא גלוטן
בפסח רק עם מצה 🙂

צילמתי את המתכון לפני החג, אז ניסיתי את הקציצות עם הלחם, בתור כריך זריז. מה אני אגיד לכם – שווה! ועכשיו תעצמו את העיניים ותתארו לכם שמתחת לקציצה יש חתיכת מצה 😊 קחו את המתכון אתכם לערב החג או לחול המועד, ואל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה לכולנו חג כמה שיותר שמח!

מחפשים עוד מתכוני פסח טבעוניים? כנסו לאוסף הזה:

אוסף מתכונים טבעוניים כשרים לפסח

 

קציצות עדשים ואורז טבעוניות ללא גלוטן

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-23 קציצות:
¼ 1 כוסות עדשים ירוקות לפני השרייה = 3 כוסות עדשים מושרות
1.5 כוסות אורז לפני בישול = 3 כוסות אורז מבושל
1 בצל בינוני, קלוף וחתוך לרבעים
3-4 שיני שום, קלופות
1 צרור עלי כוסברה
1.5 כפיות מלח, או לפי הטעם
½ כפית פלפל שחור, או לפי הטעם
1.5 כפיות כמון או בהרט
¼ כפית שבבי צ'ילי יבש (אופציונלי)
2 כפות טחינה גולמית
שמן לטיגון

 

אופן הכנה:

  1. שמים בקערת מעבד מזון את הבצל, השום ועלי הכוסברה וטוחנים למשחה אחידה.
  2. מוסיפים את העדשים המושרות וממשיכים לטחון למרקם דק.
  3. מעבירים את התערובת לקערה גדולה, מוסיפים את האורז המבושל, את כל התבלינים והטחינה הגולמית ומערבבים ידנית או בעזרת כף למסה אחידה ודביקה.
  4. מחממים מעט שמן במחבת. קורצים מהמסה קציצות הדוקות ופחוסות בגודל רצוי ומטגנים 3-4 דקות עד להשחמה יפה. הופכים בזהירות בעזרת תרווד, וממשיכים לטגן עד שגם הצד השני משחים. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
  5. מגישים מיד, או שורמים בכלי אטום במקרר.

 

הערות:

  • אפשר ואפילו מומלץ להשרות את העדשים לילה לפני. מינימום זמן ההשרייה – שעתיים.
  • אפשר להשתמש בכל סוג אורז שאוהבים, כולל אורז מלא. מומלץ לבשל אותו היטב כדי שיהיה דביק.
  • אפשר להחליף את עלי הכוסברה בפטרוזיליה. אפשר להכין את הקציצות ללא עשבי תיבול.
  • מומלץ לא לוותר על הטחינה הגולמית, כדי שהקציצות יהיו יציבות ולא יתפרקו בטיגון.
  • אם יש לכם מחבת טובה עם ציפוי non-stick, תצטרכו כמות ממש קטנה של שמן לטיגון.
  • אפשר לאפות את הקציצות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. משמנים קלות את הקציצות, אופים עד להזהבה מצד אחד, מוציאים מהתנור, הופכים בזהירות לצד השני, מחזירים לתנור וממשיכים לאפות עד שגם הצד השני מזהיב.
  • התיבול של הקציצות הינו בגדר המלצה. תרגישו חופשי לתבל לפי הטעם האישי.
0/5 (0 Reviews)
WhatsApp
Facebook
Email
Print

29 תגובות

  1. היי אולגה,
    אני רוצה להכין את הקציצות הללו מעדשים כתומות. האם זמן ההשריה וזמן האפייה הינם זהים לאלו שכתבת במתכון?
    תודה על תשובתך ואיחולי בריאות, נירה.

    1. הי נירה, קודם כל חג שמח והרבה בריאות! עדשים כתומות צריכות מעט זמן השרייה, משהו כמו חצי שעה. כל השאר אותו דבר בדיוק, כמו בגרסה שאני פרסמתי. בהצלחה וספרי לי איך יצא 🙂

    2. היי אולגה, אני לרוב מעדיפה לאפות ולא לטגן. אך במקרה הנ"ל הקציצות יצאו מעט יבשות באפיה (שימנתי אותן כפי שהמלצת), לקח המון זמן עד שהזהיבו. את הנגלה השניה טיגנתי ויצא מאד טעים. יש לך רעיון איך לזרז קבלת צבע יפה באפיה?

  2. היי אולגה,
    הכנתי את הקציצות והן מאוד טעימות
    אבל הקציצות הראשונות התפרקו בטיגון אז הייתי צריכה להוסיף עוד שתי כפות טחינה כדי לייצב אותן ועדיין הן לא היו ממש יציבות
    איך אני יכולה לייצב אותן?
    חג שמח!
    גל

    1. הי גל. לרוב הקציצות האלה מתפרקות כשיש בפנים נוזלים. אולי האורז לא היה מבושל מספיק? או לא סיננת טוב את העדשים? בכל אופן, טוב שהוספת טחינה, כי היא ה״דבק״. ממליצה להבא לבשל את האורז עד שהוא ממש מתחיל להידבק לסיר. וגם שמחה שאהבת את הטעם 🙂

  3. היי אולגה,
    יצאו לי קצת דחוסות מידי ויבשות
    יכול להיות בגלל כמות עדשים גדולה מידי ביחס לאורז..
    איך אפשר לתקן?

    1. הי. אני מניחה שאי אפשר לתקן אחרי שכבר הכנת 🙂 אם הקפדת להשתמש בכמויות שבמתכון, הן אמורות להיות בסדר. יכולה להציע להכין רוטב אדום ולהגיש אותן ברוטב

  4. בעיקרון לא טיגנתי את הכל
    נשאר לי עוד מהתערובת.. חשבתי אולי אפשר להוסיף משהו שיתן קצת יותר עסיסיות?

  5. הי אולגה, תודה על המתכונים המעולים!
    אני מאוד רוצה להכין מתכון עם אורז (נשאר לי המון) – אבל עם כוסמת חומה במקום עדשים ירוקות (גם כוסמת יש בשפע..)
    חושבת שאפשר לשלב? איך היית עושה את זה?
    אני יודעת שיש מתכון נפרד לקציצות כוסמת (שגם נראה מדהים) אבל הייתי מעדיפה לחסל את שניהם במתכון אחד 😉
    תודה רבה!

    1. הי לאה. לא ניסיתי כזה שילוב.. הייתי מבשלת גם אורז וגם כוסמת ואז טוחנת למסה אחידה. מוסיפה טחינה גולמית עד שיש תערובת דביקה. בהצלחה!

  6. האם זה עובד גם עם קינואה (במקום אורז)? הכנתי כבר כמה פעמים, הילדים טרפו בשקיקה וחשבתי לגוון 🙂

    1. הי אסנת. אפשר לנסות, אבל תצטרכי להוסיף טחינה גולמית. כי קינואה מבושלת פחות דביקה מאורז מבושל. ראית את הקציצות האחרות שיש בבלוג? יש מלא 🙂

  7. קציצות מעולות. לא היתה לי הוסברה אז השתמשתי בפטרוזיליה . עם כוסברה זה היה ממש מזכיר טעם של פלאפל. האם ניתן להקפיא אחרי הטיגון? תודה על מתכון מעולה !!!

  8. הכנתי היום את הקציצות ויצאו מעולה. הכמויות מדויקות ולא התפרקו לי. השריתי את העדשים לילה, השתמשתי באורז עגול והורדתי את הכמון שאני לא אוהבת. תודה רבה!!! יוצאת כמות נהדרת של קציצות

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 21, 2021
סלט תפוחי אדמה טבעוני זו גרסה של סלט תפוחי אדמה רוסי מפורסם שעשה עלייה לארץ: טעים, ללא גלוטן, משביע, פשוט להכנה והכי מפנק שיש
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 18, 2021
מרק דלעת ונודלס אסיאתי טבעוני זה מרק טעים, בריא, עשיר, משביע ופשוט להכנה, עם ניחוח חופשה בתאילנד, שיחמם לכם את החורף
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 15, 2021
עוגיות טחינה טבעוניות ללא גלוטן וללא תוספת סוכר, מ-3 מרכיבים בלבד, אלה עוגיות טעימות, בריאות ומאוד פשוטות להכנה עם סדקים מקסימים וטעם ממכר
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 28, 2021
תבשיל ירקות וחומוס טבעוני ללא גלוטן זו ארוחה נפלאה שמכינים בסיר אחד בחצי שעה: טעימה, בריאה, פשוטה להכנה, משביעה וסופר מנחמת
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 27, 2021
לביבות בטטה טבעוניות ללא גלוטן: טעימות, רכות ומתקתקות, העשויות מ-3 מרכיבים בלבד ומוגשות עם מטבל עירית חמצמץ מושלם
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 19, 2021
עוגיות שוקולד טבעוניות בלי גלוטן וסוכר מ-3 מרכיבים בלבד אלה עוגיות רכות וטעימות, לא מתוקות מדי וסופר פשוטות להכנה
בואו לעקוב אחרי באינסטגרם