שווארמה טבעונית מפטריות

מאת אולגה טוכשר
אפריל 25, 2020

שווארמה טבעונית מפטריות

קורונה מלמדת אותנו הרבה שיעורים: למדנו לשמור על מרחק חברתי, לנשום דרך מסיכות, לחגוג חגים בזום, ובקרוב גם נלמד לעשות על האש בתוך הבית. כן, יום העצמאות יהיה לא רק מצומצם, אלא גם עם הרבה פחות עשן. שזה דווקא טוב. על האש שלי למשל, בהיעדר חצר או מרפסת, יהיה על המחבת. ובין השאר אני הולכת להכין שווארמה טבעונית מפטריות.

שווארמה טבעונית מפטריות
כבר נראה טעים!

בגדול אפשר להכין שווארמה מכל סוג פטריות, כי מה שעושה אותה זה בעיקר התיבול. אבל אם אתם רוצים מראה שמאוד קרוב למקור, אתם חייבים להשתמש בפטריות שנקראות מלך היער. יש להן רגל עבה ועסיסית שמתפרקת לרצועות מגניבות במראה ומרקם עוף או הודו.

שווארמה טבעונית מפטריות
כל מה שצריך לפיתה מושלמת

וכדי שתהיה מנת שווארמה מושלמת, חוץ מהשווארמה עצמה צריך כמובן את כל המסביב: פיתות טריות, טחינה, עמבה, סלט ירקות קצוץ דק-דק וגם פטרוזיליה טרייה. זה מה שאני אוהבת בפיתה שלי. אתם מוזמנים לגוון.

שווארמה טבעונית מפטריות
פטריות מלך היער

ובחזרה לשווארמה: אפשר לפרק את רגלי הפטריות ידנית, אבל הכי פשוט לעשות את זה בעזרת מזלג, בדיוק כמו בתמונה. את הכובעים אפשר לחתוך דק. את הרצועות אפשר להשאיר ארוכות, או לחתוך לחצי.

שווארמה טבעונית מפטריות

כשהכנתי את המנה הזו בפעם הראשונה, טיגנטי את הפטריות והבצל בנפרד. רציתי לראות איך הם מגיבים לטיגון. מאז הספקתי להכין עוד כמה פעמים, והוספתי את הפטריות ישירות לבצל המטוגן. בגדול אין יותר מדי הבדל – צלחת אחת פחות לשטוף.

שווארמה טבעונית מפטריות
אמאל’ה ואבאל’ה

הטעם הטבעי של הפטריות די ניטרלי, וזה אומר שהן מאמצות את הטעם של הבצל המטוגן ושל התבלינים. אם אין לכם תבלין לשווארמה, אפשר להשתמש בתערובת תבלינים שאני מפרטת למטה בהערות.

שווארמה טבעונית מפטריות
“קצת” טחינה 🙂

תכינו הרבה טחינה, כי המנה הזו מאוד אוהבת את הלחות והעסיסיות שהיא מוסיפה. קשה לי להסביר לכם כמה הדבר הזה טעים. כל הטעמים מתערבבים לביס מושלם. והמרקם ממש “בשרי”.

שווארמה טבעונית מפטריות

וזהו – אין יותר מדי התעסקות, ויש מנת שווארמה טבעונית נפלאה: טעימה, ג’וסית, משביעה ומנחמת. גילטי לפז’ר מושלם! מותר, כי יום העצמאות יש רק פעם בשנה 🙂 אשמח מאוד אם תנסו את המתכון – הוא ממש טעים ומיוחד. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה חג עצמאות שמח ובתאבון!

מחפשים עוד מתכונים טבעוניים עם פטריות? נסו את:

פסטה טבעונית ברוטב קרם כרובית ופטריות

תבשיל פריקה טבעוני עם פטריות

תבשיל פטריות טבעוני עם פירה כרובית

פטריות מוקפצות

קיש טבעוני עם פטריות, תרד ובטטה

 

שווארמה טבעונית מפטריות

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-2 פיתות גדולות או 4 חצאים:
4 פטריות מלך היער גדולות
2-3 כפות שמן זית
1 בצל בינוני, חתוך לקוביות או חצאי טבעות
2-3 כפות מים
1.5 כפיות תבלין לשווארמה, או לפי הטעם
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
הגשה:
2 פיתות, שלמות או חצויות (אצלי של ברמן)
טחינה
עמבה
סלט ירקות קצוץ
עלי פטרוזיליה / כוסברה

 

אופן הכנה:

  1. מכינים את השווארמה: מפרקים את הפטריות לרגליים וכובעים. חותכים את הכובעים לרצועות דקות. גורסים את הרגליים בעזרת מזלג לרצועות (כמו בתמונה). אפשר להשאיר את הרצועות האלה ארוכות, או לחתוך לחצי.
  2. מחממים את השמן במחבת. מטגנים את הבצל תוך ערבוב עד להזהבה יפה. מעבירים אותו לצלחת ושומרים בצד.
  3. מוסיפים למחבת את הפטריות ומטגנים תוך ערבוב עד שהן מתחילות להתכווץ ולהזהיב. מחזירים למחבת את הבצל, מוסיפים את המים ומערבבים היטב. ממשיכים לטגן ביחד תוך ערבוב.
  4. מוסיפים את תבלין השווארמה, מלח ופלפל, מערבבים היטב, טועמים ומתקנים את התיבול. ממשיכים לבשל את הפטריות עד שכל הנוזלים נעלמים, והפטריות שחומות ורכות.
  5. מרכיבים את המנה: מורחים את הפנים של הפיתה בטחינה ועמבה, שמים כמות נדיבה של השווארמה, סלט ירקות ועלי פטרוזיליה או כוסברה ומגישים.

 

הערות:

  • פטריות מלך היער נמכרות בכל הסופרים הגדולים ואצל ירקנים.
  • את המנה הזו כמו שהיא אפשר להכין רק עם פטריות מלך היער, כי לרגליים שלהן יש מרקם שמאפשר את הפירוק לרצועות. אבל אפשר להכין שווארמה טבעונית גם מפטריות אחרות, כמו שמפיניון, פורטובלו, פטריות יער וכו’: פשוט חותכים אותן לרצועות וממשיכים בהתאם למתכון, רק בלי הוספת מים.
  • אם אין לכם תבלין לשווארמה, אפשר להחליף אותו ב-1.5 כפיות של תערובת אבקת כמון, קארי, בהרט, כורכום ופפריקה. אם אוהבים חריף, אפשר להוסיף גם שבבי צ’ילי.
  • תוסיפו תבלינים לפי הטעם האישי.
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב email
Email
שיתוף ב print
Print

6 תגובות

  1. הכנתי ליום העצמאות. מתכון מעולה… אני לא יודעת להגיד אם הטעם דומה לשווארמה בשרית או לא (שנים עברו מאז שאכלתי בשר), אבל היה טעים בטירוף. זה מתכון שאני שומרת ואכין אותו שוב.

  2. מכינה משהו דומה, בנוסף חותכת חבילת טופו לרצועות דקות, ממשיכה כמו במתכון, יוצא מעולה עם תוספת ניכבדה של חלבון

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
יוני 16, 2021
קארי נודלס טבעוני עם טופו וירקות זו מנה קיצית, צבעונית וכיפית: טעימה, בריאה, מזינה, מלאה בחלבון מהצומח ומאוד פשוטה להכנה
מאת אולגה טוכשר
מאי 31, 2021
פאי ליים טבעוני זה קינוח קיצי קלאסי – טעים ומרענן, ללא אפייה, עם מלית קרמית עשירה, חמצמצה ומתקתקה בו זמנית, זריז ופשוט הכנה
מאת אולגה טוכשר
מאי 20, 2021
תבשיל קינואה טבעוני עם עדשים וירקות זה ארוחה טעימה, בריאה, מזינה, ללא גלוטן ומלאה בחלבון מהצומח, שמכינים בזריזות ובקלות
מאת אולגה טוכשר
מאי 15, 2021
עוגת גבינה טבעונית קרה ללא תוספת סוכר זאת עוגה טעימה, חגיגית, עדינה ופשוטה להכנה שמתאימה גם לכל מי שנמנע מצריכת סוכר
מאת אולגה טוכשר
מאי 10, 2021
עוגת גבינה טבעונית קרה עם פטל זה קינוח שבועות טעים, יפה ולא מסובך להכנה. העוגה יוצאת במרקם קרמי ומתיקות עדינה, והיא תכבוש את כולם
מאת אולגה טוכשר
מאי 9, 2021
פסטה טבעונית צבעונית בסיר אחד זו מנה שמתאימה בול לשולחן שבועות: טעימה, מוקרמת ועשירה, יפה ומגרה, וגם ממש פשוטה להכנה