קורונה מלמדת אותנו הרבה שיעורים: למדנו לשמור על מרחק חברתי, לנשום דרך מסיכות, לחגוג חגים בזום, ובקרוב גם נלמד לעשות על האש בתוך הבית. כן, יום העצמאות יהיה לא רק מצומצם, אלא גם עם הרבה פחות עשן. שזה דווקא טוב. על האש שלי למשל, בהיעדר חצר או מרפסת, יהיה על המחבת. ובין השאר אני הולכת להכין שווארמה טבעונית מפטריות.
בגדול אפשר להכין שווארמה מכל סוג פטריות, כי מה שעושה אותה זה בעיקר התיבול. אבל אם אתם רוצים מראה שמאוד קרוב למקור, אתם חייבים להשתמש בפטריות שנקראות מלך היער. יש להן רגל עבה ועסיסית שמתפרקת לרצועות מגניבות במראה ומרקם עוף או הודו.
וכדי שתהיה מנת שווארמה מושלמת, חוץ מהשווארמה עצמה צריך כמובן את כל המסביב: פיתות טריות, טחינה, עמבה, סלט ירקות קצוץ דק-דק וגם פטרוזיליה טרייה. זה מה שאני אוהבת בפיתה שלי. אתם מוזמנים לגוון.
ובחזרה לשווארמה: אפשר לפרק את רגלי הפטריות ידנית, אבל הכי פשוט לעשות את זה בעזרת מזלג, בדיוק כמו בתמונה. את הכובעים אפשר לחתוך דק. את הרצועות אפשר להשאיר ארוכות, או לחתוך לחצי.
כשהכנתי את המנה הזו בפעם הראשונה, טיגנטי את הפטריות והבצל בנפרד. רציתי לראות איך הם מגיבים לטיגון. מאז הספקתי להכין עוד כמה פעמים, והוספתי את הפטריות ישירות לבצל המטוגן. בגדול אין יותר מדי הבדל – צלחת אחת פחות לשטוף.
הטעם הטבעי של הפטריות די ניטרלי, וזה אומר שהן מאמצות את הטעם של הבצל המטוגן ושל התבלינים. אם אין לכם תבלין לשווארמה, אפשר להשתמש בתערובת תבלינים שאני מפרטת למטה בהערות.
תכינו הרבה טחינה, כי המנה הזו מאוד אוהבת את הלחות והעסיסיות שהיא מוסיפה. קשה לי להסביר לכם כמה הדבר הזה טעים. כל הטעמים מתערבבים לביס מושלם. והמרקם ממש "בשרי".
וזהו – אין יותר מדי התעסקות, ויש מנת שווארמה טבעונית נפלאה: טעימה, ג'וסית, משביעה ומנחמת. גילטי לפז'ר מושלם! מותר, כי יום העצמאות יש רק פעם בשנה 🙂 אשמח מאוד אם תנסו את המתכון – הוא ממש טעים ומיוחד. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה חג עצמאות שמח ובתאבון!
מחפשים עוד מתכונים טבעוניים עם פטריות? נסו את:
פסטה טבעונית ברוטב קרם כרובית ופטריות
תבשיל פטריות טבעוני עם פירה כרובית
קיש טבעוני עם פטריות, תרד ובטטה
שווארמה טבעונית מפטריות
אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-2 פיתות גדולות או 4 חצאים:
4 פטריות מלך היער גדולות
2-3 כפות שמן זית
1 בצל בינוני, חתוך לקוביות או חצאי טבעות
2-3 כפות מים
1.5 כפיות תבלין לשווארמה, או לפי הטעם
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
הגשה:
2 פיתות, שלמות או חצויות (אצלי של ברמן)
טחינה
עמבה
סלט ירקות קצוץ
עלי פטרוזיליה / כוסברה
אופן הכנה:
- מכינים את השווארמה: מפרקים את הפטריות לרגליים וכובעים. חותכים את הכובעים לרצועות דקות. גורסים את הרגליים בעזרת מזלג לרצועות (כמו בתמונה). אפשר להשאיר את הרצועות האלה ארוכות, או לחתוך לחצי.
- מחממים את השמן במחבת. מטגנים את הבצל תוך ערבוב עד להזהבה יפה. מעבירים אותו לצלחת ושומרים בצד.
- מוסיפים למחבת את הפטריות ומטגנים תוך ערבוב עד שהן מתחילות להתכווץ ולהזהיב. מחזירים למחבת את הבצל, מוסיפים את המים ומערבבים היטב. ממשיכים לטגן ביחד תוך ערבוב.
- מוסיפים את תבלין השווארמה, מלח ופלפל, מערבבים היטב, טועמים ומתקנים את התיבול. ממשיכים לבשל את הפטריות עד שכל הנוזלים נעלמים, והפטריות שחומות ורכות.
- מרכיבים את המנה: מורחים את הפנים של הפיתה בטחינה ועמבה, שמים כמות נדיבה של השווארמה, סלט ירקות ועלי פטרוזיליה או כוסברה ומגישים.
הערות:
- פטריות מלך היער נמכרות בכל הסופרים הגדולים ואצל ירקנים.
- את המנה הזו כמו שהיא אפשר להכין רק עם פטריות מלך היער, כי לרגליים שלהן יש מרקם שמאפשר את הפירוק לרצועות. אבל אפשר להכין שווארמה טבעונית גם מפטריות אחרות, כמו שמפיניון, פורטובלו, פטריות יער וכו': פשוט חותכים אותן לרצועות וממשיכים בהתאם למתכון, רק בלי הוספת מים.
- אם אין לכם תבלין לשווארמה, אפשר להחליף אותו ב-1.5 כפיות של תערובת אבקת כמון, קארי, בהרט, כורכום ופפריקה. אם אוהבים חריף, אפשר להוסיף גם שבבי צ'ילי.
- תוסיפו תבלינים לפי הטעם האישי.
8 תגובות
הכנתי אתמול בלילה. לא קשה להכנה וממש טעים! תודה.
הי אלה, שמחה שאהבת ותודה ששיתפת! חג שמח 🙂
הכנתי ליום העצמאות. מתכון מעולה… אני לא יודעת להגיד אם הטעם דומה לשווארמה בשרית או לא (שנים עברו מאז שאכלתי בשר), אבל היה טעים בטירוף. זה מתכון שאני שומרת ואכין אותו שוב.
הי נטע, שמחה לשמוע שאהבת 🙂
מכינה משהו דומה, בנוסף חותכת חבילת טופו לרצועות דקות, ממשיכה כמו במתכון, יוצא מעולה עם תוספת ניכבדה של חלבון
תוספת טופו זה רעיון מעולה!
הכנתי אתמל ויצא נפלא! תודה רבה על המתכון המעולה 🙏🏻😍
הי הדס, שמחה שאהבת ☺️