לביבות גבינה טבעוניות מתוקות מטופו

לביבות גבינה טבעוניות מתוקות מטופו

מאת

לביבות גבינה טבעוניות מתוקות מטופו

אחת הסוגיות שמטרידות כל טבעוני חוץ מ-B12 זה החלבון. אפשר לקבל את החלבון מהצומח מכמה מקורות שונים, אבל בשבילי הטוב והטעים ביותר הוא טופו. וכמה מגניב שאפשר לאכול משהו סופר טעים ומתוק ולקבל את החלבון?! זה לגמרי אפשרי עם לביבות גבינה טבעוניות מתוקות מטופו.

לביבות גבינה טבעוניות מתוקות מטופו
לביבות שחומות ועסיסיות

ובמקרה או לא, המתכון הזה תפור בול לשבועות שבפתח. באוקראינה כשהייתי קטנה, היינו קוראים ללביבות האלה “סירניקי” – גביניות. אמא שלי הייתה מכינה אותן על בסיס טבורוג, או גבינה כחושה. ואני ממש מתרגשת להציע לכם את הגרסה הטבעונית המושלמת שלהם 🙂

טופו מתוק זה משהו-משהו 🙂

טופו מחליף את הגבינה, בננה מחליפה ביצים, חמוציות ללא סוכר מחליפות צימוקים שנהוג להוסיף לסירניקי באופן מסורתי. אבל בסוף, תאמינו או לא, מתקבלת תוצאה שמאוד דומה למקור. לביבות גבינה טבעוניות מתוקות מטופו

משהו בתוספת של לימון, וניל וקינמון מטשטש לגמרי את טעם הטופו, ונותן ללביבות האלה טעם מתקתק של ילדות. הלביבות מטוגנות, שחומות וסופר רכות ועסיסיות מבפנים. ממש “גבינתיות”. אפשר לאפות אותן, אבל הן לא יצאו כאלה יפות. יאללה, פעם אחת בחג תרשו לעצמכם קצת מטוגן 🙂

לביבות גבינה טבעוניות מתוקות מטופו

רק תחשבו על כל היתרונות הבריאותיים של הטופו! המתכון די בריא בסך הכל. אתם גם יכולים לשחק עם רמות המתיקות, ולבחור להשתמש בכל ממתיק שאתם מעדיפים. אבל תדעו שאם תיצמדו למתכון שלי, הלביבות לא יהיו מתוקות מדי. ואפשר לגמרי להכין גרסה ללא גלוטן – פשוט מחליפים את הקמח בקורנפלור.

לביבות גבינה טבעוניות מתוקות מטופו
לביבות “גבינתיות” מאוד

באוקראינה היה נהוג להגזים ולהגיש את הסירניקי בתוך רוטב סמיך על בסיס שמנת חמוצה. אני מעדיפה קצת אבקת סוכר וסירופ מייפל. למרות שגם ריבה, סילאן או אפילו שוקולד מומס יעשו את העבודה. תכלס, בלי קשר לשבועות, מדובר בארוחת בוקר חלומית.

לביבות גבינה טבעוניות מתוקות מטופו
אם כבר להגזים, אז עם סירופ מייפל 🙂

המתכון מאוד פשוט להכנה. וגם צילמתי לכם את כל תהליך ההכנה. תוכלו לראות אותו באינסטגרם שלי בהיילייט שנקרא “לביבות טופו”. בכמה דקות עבודה תקבלו מנה מעולה: טעימה, בריאה וכיפית, שמשאירה טעם של עוד. ממש ממליצה לנסות! אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה חג שמח ובתאבון!

מחפשים עוד מתכונים טבעוניים שמתאימים לשבועות? נסו את:

אוסף מתכונים טבעוניים לשבועות

 

לביבות גבינה טבעוניות מתוקות מטופו

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-9 לביבות בינוניות:
1 חבילה (300 גרם) טופו במרקם קשה
1 בננה בינונית בשלה
2 כפות מיץ לימון
2-3 כפות סוכר / מייפל, או לפי הטעם
1 כף קמח / קורנפלור / קמח ללא גלוטן
2 כפיות תמצית וניל או 2 שקיות סוכר וניל
1/2 כפית קינמון (אופציונלי)
קורט מלח
½ כוס חמוציות / צימוקים (אופציונלי)
מעט קמח / קורנפלור לציפוי
שמן לטיגון
הגשה:
אבקת סוכר
סירופ מייפל

 

אופן הכנה:

  1. מסננים ומייבשים את הטופו.
  2. שמים בקערת בלנדר או מעבד מזון את הטופו, הבננה, מיץ הלימון, הסוכר או המייפל, הקמח, תמצית הווניל והמלח וטוחנים למשחה אחידה. לגרסה ללא גלוטן מחליפים את הקמח בקורנפלור. מעבירים לקערה, מוסיפים את החמוציות ומערבבים.
  3. מנפים קמח או קורנפלור על קרש או משטח עבודה. לוקחים כף גדושה מתערובת הטופו ושמים מעל הקמח. מגלגלים בעזרת הידיים עד שהכל מצופה, ואז רק מרימים בזהירות (זה רך), מעצבים לביבות פחוסות ומסדרים בצד על משטח מקומח.
  4. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הלביבות משני הצדדים עד להזהבה יפה.
  5. מגישים את הלביבות עם אבקת סוכר וסירופ מייפל.

 

הערות:

  • אפשר לראות את כל תהליך ההכנה של הלביבות באינסטגרם שלי בהיילייט שנקרא “לביבות טופו”.
  • אפשר להשתמש בכל סוג טופו קשה שאוהבים, בטעם טבעי כמובן.
  • אפשר להחליף את הבננה ב-1/4 כוס רסק תפוחי עץ.
  • אפשר להמתיק את הלביבות לפי הטעם – פשוט תטעמו את המסה ותחליטו כמה להמתיק.
  • לגרסה ללא גלוטן מחליפים את הקמח בקורנפלור.
  • אפשר להגיש את הלביבות עם ריבה, שוקולד מומס, חמאת בוטנים, סילאן, וגם בלי כלום.
הדפסה
16 תגובות
  1. לאה 2 שבועות לפני
    הגב

    הכנתי עכשיו ממש לפי ההוראות. שמתי סוכר ולא סירופ מייפל והוספתי טיפה מיץ לימון.
    הטעם בסדר, אבל המרקם די יבש…
    האוכלי-כל שהכנתי להם אמרו שעדיף כבר פנקייקס :\

    • אולגה 2 שבועות לפני
      הגב

      הי לאה, מוזר שיצא לך יבש. הלביבות יאמורות לצאת רכות.

  2. ריטה 2 שבועות לפני
    הגב

    מדהים!! בתור אוקראינית שאכלה הרבה מהמאכל המקורי- מדובר בשלמות! תענוג אמיתי ומאוד דומה למקור. השתמשתי בטופו רך של שופרסל וקמח כוסמין, פשוט כי זה מה שהיה לי. יצא רך, עסיסי, מפנק ומספק מאוד. תודה רבה!!

    • אולגה טוכשר 2 שבועות לפני
      הגב

      הי ריטה, שמחה מאוד שאהבת! לא ידעתי שלשופרסל יש טופו רך.. זה כמו טופו משי?

      • ריטה 2 שבועות לפני
        הגב

        לא.. זה טופו שרשום עליו ‘במרקם רך’. למען האמת הוא דיי קשה, פשוט לא צמיגי כמו ה’קשה’.

  3. Adelina Shoham 2 שבועות לפני
    הגב

    אפשר להשתמש בקמח טפיוקה? במקום קורנפלור? יש להם אפקט דומה?

    • אולגה טוכשר 2 שבועות לפני
      הגב

      הי אדלינה, אפשר בהחלט

  4. נטלי 2 שבועות לפני
    הגב

    מוצלח מאד!!! ומאד דומה למקור!
    תודה על מתכון נהדר 🙂

    • אולגה טוכשר 2 שבועות לפני
      הגב

      הי נטלי, תודה רבה! שמחה שאהבת את המתכון 🙂

  5. אסנת 2 שבועות לפני
    הגב

    אני הכנתי את הלביבות בתנור, יצא מעולה

    • אולגה טוכשר 2 שבועות לפני
      הגב

      שמחה לשמוע אסנת 🙂

  6. Levana Shifman שבוע 1 לפני
    הגב

    אולגה, וואו איזה מתכון אליפות!! הכנתי לשבת בבוקר. הכי מתאים בעולם. טעם שדומה קצת לפנקייק משובח, רק יותר טעים וכמובן בריא. כל המשפחה עפה על זה! תודה רבה!!! (ועל הדרך הצלתי בננות שהיו על ערש דווי)

    • אולגה טוכשר שבוע 1 לפני
      הגב

      הי לבנה, שמחה שאהבתם! תודה רבה על הפרגון 🙂

  7. דנה 5 ימים לפני
    הגב

    הי, אפשר להכין את ה’בלילה’ יום קודם?

    • אולגה טוכשר 5 ימים לפני
      הגב

      הי דנה, בעיקרון כן. אולי תצטרכי למחרת להוסיף קצת יותר קמח/קורנפלור, אם המסה תגיר נוזלים ותהיה רטובה מדי. אבל רק דעי שמכינים אותה תוך דקה בדיוק, אז אין כל כך טעם להכין מראש. שיהיה לג שמח!

      • דנה 5 ימים לפני
        הגב

        אני רוצה להכין היום כדי שאוכל לטגן מחר בחג. לא אוכל להכין את הבלילה בחג… תודה! אדווח🤗

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם