אחת הסוגיות שמטרידות כל טבעוני חוץ מ-B12 זה החלבון. אפשר לקבל את החלבון מהצומח מכמה מקורות שונים, אבל בשבילי הטוב והטעים ביותר הוא טופו. וכמה מגניב שאפשר לאכול משהו סופר טעים ומתוק ולקבל את החלבון?! זה לגמרי אפשרי עם לביבות גבינה טבעוניות מתוקות מטופו.
ובמקרה או לא, המתכון הזה תפור בול לשבועות שבפתח. באוקראינה כשהייתי קטנה, היינו קוראים ללביבות האלה "סירניקי" – גביניות. אמא שלי הייתה מכינה אותן על בסיס טבורוג, או גבינה כחושה. ואני ממש מתרגשת להציע לכם את הגרסה הטבעונית המושלמת שלהם 🙂
טופו מחליף את הגבינה, בננה מחליפה ביצים, חמוציות ללא סוכר מחליפות צימוקים שנהוג להוסיף לסירניקי באופן מסורתי. אבל בסוף, תאמינו או לא, מתקבלת תוצאה שמאוד דומה למקור.
משהו בתוספת של לימון, וניל וקינמון מטשטש לגמרי את טעם הטופו, ונותן ללביבות האלה טעם מתקתק של ילדות. הלביבות מטוגנות, שחומות וסופר רכות ועסיסיות מבפנים. ממש "גבינתיות". אפשר לאפות אותן, אבל הן לא יצאו כאלה יפות. יאללה, פעם אחת בחג תרשו לעצמכם קצת מטוגן 🙂
רק תחשבו על כל היתרונות הבריאותיים של הטופו! המתכון די בריא בסך הכל. אתם גם יכולים לשחק עם רמות המתיקות, ולבחור להשתמש בכל ממתיק שאתם מעדיפים. אבל תדעו שאם תיצמדו למתכון שלי, הלביבות לא יהיו מתוקות מדי. ואפשר לגמרי להכין גרסה ללא גלוטן – פשוט מחליפים את הקמח בקורנפלור.
באוקראינה היה נהוג להגזים ולהגיש את הסירניקי בתוך רוטב סמיך על בסיס שמנת חמוצה. אני מעדיפה קצת אבקת סוכר וסירופ מייפל. למרות שגם ריבה, סילאן או אפילו שוקולד מומס יעשו את העבודה. תכלס, בלי קשר לשבועות, מדובר בארוחת בוקר חלומית.
המתכון מאוד פשוט להכנה. וגם צילמתי לכם את כל תהליך ההכנה. תוכלו לראות אותו באינסטגרם שלי בהיילייט שנקרא "לביבות טופו". בכמה דקות עבודה תקבלו מנה מעולה: טעימה, בריאה וכיפית, שמשאירה טעם של עוד. ממש ממליצה לנסות! אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה חג שמח ובתאבון!
מחפשים עוד מתכונים טבעוניים שמתאימים לשבועות? נסו את:
לביבות גבינה טבעוניות מתוקות מטופו
אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-9 לביבות בינוניות:
1 חבילה (300 גרם) טופו במרקם קשה
1 בננה בינונית בשלה
2 כפות מיץ לימון
2-3 כפות סוכר / מייפל, או לפי הטעם
1 כף קמח / קורנפלור / קמח ללא גלוטן
2 כפיות תמצית וניל או 2 שקיות סוכר וניל
1/2 כפית קינמון (אופציונלי)
קורט מלח
½ כוס חמוציות / צימוקים (אופציונלי)
מעט קמח / קורנפלור לציפוי
שמן לטיגון
הגשה:
אבקת סוכר
סירופ מייפל
אופן הכנה:
- מסננים ומייבשים את הטופו.
- שמים בקערת בלנדר או מעבד מזון את הטופו, הבננה, מיץ הלימון, הסוכר או המייפל, הקמח, תמצית הווניל והמלח וטוחנים למשחה אחידה. לגרסה ללא גלוטן מחליפים את הקמח בקורנפלור. מעבירים לקערה, מוסיפים את החמוציות ומערבבים.
- מנפים קמח או קורנפלור על קרש או משטח עבודה. לוקחים כף גדושה מתערובת הטופו ושמים מעל הקמח. מגלגלים בעזרת הידיים עד שהכל מצופה, ואז רק מרימים בזהירות (זה רך), מעצבים לביבות פחוסות ומסדרים בצד על משטח מקומח.
- מחממים שמן במחבת ומטגנים את הלביבות משני הצדדים עד להזהבה יפה.
- מגישים את הלביבות עם אבקת סוכר וסירופ מייפל.
הערות:
- אפשר לראות את כל תהליך ההכנה של הלביבות באינסטגרם שלי בהיילייט שנקרא "לביבות טופו".
- אפשר להשתמש בכל סוג טופו קשה שאוהבים, בטעם טבעי כמובן.
- אפשר להחליף את הבננה ב-1/4 כוס רסק תפוחי עץ.
- אפשר להמתיק את הלביבות לפי הטעם – פשוט תטעמו את המסה ותחליטו כמה להמתיק.
- לגרסה ללא גלוטן מחליפים את הקמח בקורנפלור.
- אפשר להגיש את הלביבות עם ריבה, שוקולד מומס, חמאת בוטנים, סילאן, וגם בלי כלום.
39 תגובות
הכנתי עכשיו ממש לפי ההוראות. שמתי סוכר ולא סירופ מייפל והוספתי טיפה מיץ לימון.
הטעם בסדר, אבל המרקם די יבש…
האוכלי-כל שהכנתי להם אמרו שעדיף כבר פנקייקס :\
הי לאה, מוזר שיצא לך יבש. הלביבות יאמורות לצאת רכות.
מדהים!! בתור אוקראינית שאכלה הרבה מהמאכל המקורי- מדובר בשלמות! תענוג אמיתי ומאוד דומה למקור. השתמשתי בטופו רך של שופרסל וקמח כוסמין, פשוט כי זה מה שהיה לי. יצא רך, עסיסי, מפנק ומספק מאוד. תודה רבה!!
הי ריטה, שמחה מאוד שאהבת! לא ידעתי שלשופרסל יש טופו רך.. זה כמו טופו משי?
לא.. זה טופו שרשום עליו 'במרקם רך'. למען האמת הוא דיי קשה, פשוט לא צמיגי כמו ה'קשה'.
אפשר להשתמש בקמח טפיוקה? במקום קורנפלור? יש להם אפקט דומה?
הי אדלינה, אפשר בהחלט
מוצלח מאד!!! ומאד דומה למקור!
תודה על מתכון נהדר 🙂
הי נטלי, תודה רבה! שמחה שאהבת את המתכון 🙂
אני הכנתי את הלביבות בתנור, יצא מעולה
שמחה לשמוע אסנת 🙂
אולגה, וואו איזה מתכון אליפות!! הכנתי לשבת בבוקר. הכי מתאים בעולם. טעם שדומה קצת לפנקייק משובח, רק יותר טעים וכמובן בריא. כל המשפחה עפה על זה! תודה רבה!!! (ועל הדרך הצלתי בננות שהיו על ערש דווי)
הי לבנה, שמחה שאהבתם! תודה רבה על הפרגון 🙂
הי, אפשר להכין את ה'בלילה' יום קודם?
הי דנה, בעיקרון כן. אולי תצטרכי למחרת להוסיף קצת יותר קמח/קורנפלור, אם המסה תגיר נוזלים ותהיה רטובה מדי. אבל רק דעי שמכינים אותה תוך דקה בדיוק, אז אין כל כך טעם להכין מראש. שיהיה לג שמח!
אני רוצה להכין היום כדי שאוכל לטגן מחר בחג. לא אוכל להכין את הבלילה בחג… תודה! אדווח🤗
היכנתי עכשיו ואין לי מילים לתאר את העונג, זה הדבר הכי טעים שיצא לי מטופו מכל מה שעשיתי עד עכשיו(ועשיתי לא מעט). תודה רבה על המתכון המושלם!!! 🙏🏻
איזה כיף! שמחה שאהבת :))
עשיתי הכל הכל לפי ההוראות ולצערי הממש רב, זה יצא במרקם של גבינה לבנה ואי אפשר היה להחזיק את זה בכלל.
הוספתי עוד קורנפלור (אוכלי ללא גלוטן) ולא עזר.
שומרת את הבלילה במקרר. בתקווה שתוכלי לייעץ לי איך להסמיך אותה.
חוצמזה, הטעם מעולה!!! מצפה ממש לטעום אחרי טיגון
הי הדס, הבלילה אמורה להיות רכה. אם את ממש לא מצליחה לכדרר, שימי על המחבת עם כף, כמו שמכינים פנקייקים. אחרי שצד אחד ייתפס, יהיה קל להפוך לצד השני. בהצלחה!
הכנתי לשבועות והיה פשוט מצויין. גם מי שלא טובעוני התלהב.
שאלה נוספת הבלילה יכולה להיות מלית לבלינצ'ס?
הי עדי, שמחה שאהבת את המתכון 🙂 לגבי השאלה שלך התשובה היא לגמרי כן.
מה אפשר לשים במקום בננה למי שלא אוהב?
הי ליהי. 1/4 כוס רסק תפוחים. אמור לעבוד 🙂
תודה רבה! טעים מאוד דומה למקור :))) (סירניקי)
שמחה שאהבת 🙂
ואוו, הכנתי עכשיו וזה מדהים!
נתתי לבעלי ואמרתי לו שהכנתי לביבות גבינה. אחרי שהוא אכל, שאלתי אותו ממה הן עשויות והוא ענה "גבינה". כשסיפרתי לו שאין בהן שום גבינה אלא טופו, הוא התקשה להאמין 🙂
איזה כיף שאהבתם! 🙂
היי יעבוד גם עם טופו משי?
כן, אבל צריך משמעותית יותר קמח
היי,
ראיתי מתכון לעוגת גבינה עם טבורוג, ורציתי לנסות לטבען אותו.
לדעתך, עיסת הלביבות תתאים בתור מלית הגבינה לעוגה? זה יצליח באפיה, בתוך קלתית של בצק פריך?
הי תום. לא ניסיתי, אז קשה לומר. בטוח במתכון המקורי מעצבים את המלית עם ביצים.. אבל שווה לנסות – מקסימום יהיה מילוי טעים אך לא הכי יציב 🙂
היי אולגה, זה נראה ממש טוב!
אפשר להכין עם בלנדר מוט? אין לי מעבד מזון או בלנדר רגיל
הי ורד, תודה רבה! כן, אפשרי בהחלט. בהצלחה 🙂
היי, הכנתי אותן היום וקודם כל יצא מאוד טעים!! מזכיר מאוד גבינת טבורוג בפנים 😀
הייתי צריכה לכדרר אותן הרבה בקמח (השתמשתי בקמח טפיוקה) מפני שהבלילה הייתה מאוד מאוד רכה והלביבות אפילו התפרקו לי בידיים כשניסיתי ליצור את הצורה (זה נורמלי?). מה שקרה זה שהלביבות יצאו לאחר הטיגון עם שאריות קמח שממש נראות לעין. והן נראות די שונה מאשר אצלך בתמונה – אצלך הן יצאו פוטוגניות הרבה יותר מאשר אצלי חחח. איך את הצלחת להימנע מעודפי הקמח על הלביבות?
הי ורד, יבשת את הטופו? כי אחרת הוא מלא בנוזלים וצריך הרבה יותר קמח לייצב את הבלילה..
כן, ייבשתי אותו כמה שיכולתי. איך את מייבשת? יש איזה טריק טוב שיבטיח שבאמת לא ישארו בו נוזלים?
פשוט להניח מגבת נקייה או מגבת נייר, ללחוץ ולסחוט
תודה. אני רוצה להכין שוב והפעם כמות כפולה, את יודעת להגיד לכמה ימים הלביבות נשמרות?