לפני שנתרכז בל"ג בעומר ובשבועות, שני החגים שמבצבצים באופק, נוצר פסק זמן קצר שבו אפשר לאכול אוכל שלא קשור לכלום. לא למדורות ולא לתחליפי חלב – סתם אוכל יומיומי כיפי וטעים. כזה שמתאים לכל יום ולכל תקופה. בשבילי פטריות מוקפצות ברוטב אסיאתי, שמוגשות עם אורז לבן או מלא, זה בדיוק אוכל מסוג זה.
ארוחת צהרים או ערב טבעונית מושלמת שמכינים בקלי קלות בפחות מחצי שעה. וזה כל כך טעים, שלא תרצו שייגמר 🙂
אני השתמשתי הפעם בפטריות מסוג מלך היער. אני מאוהבת בהן מאז שהכנתי את השווארמה הטבעונית המעולה הזו. אבל אתם יכולים להכין את המנה הזו עם כל סוג אחר של פטריות, או תערובת של כמה סוגים. פשוט תחתכו אותן לרצועות או קוביות בינוניות.
ההכנה כל כך פשוטה שאפילו לא צילמתי את השלבים. זה כל הקסם של המנה הזו – כל אחד יכול להכין אותה ממש בקלות.
אתם יכולים לשחק טיפה עם המרכיבים, אבל אני ממליצה לכם ללכת על הקומבינציה שלי. היא בדוקה, טיפה חריפה, טעימה ברמות, וגם מייצרת זיגוג מבריק מושלם.
תבשלו במקביל אורז, פזרו מעל הפטריות המוקפצות בצל ירוק ושומשום, ותגישו את מנת החלומות – ארומטית, טעימה, ללא גלוטן. זה הכי קרוב לאסייה שאפשר להיות בתקופה הזו 😊 ממליצה בחום להכין ובהקדם! אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. ושיהיה בתאבון!
מחפשים עוד מתכונים טבעוניים עם פטריות? נסו את:
פסטה טבעונית ברוטב קרם כרובית ופטריות
תבשיל פטריות טבעוני עם פירה כרובית
פטריות מוקפצות ברוטב אסיאתי
אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-2 מנות:
4 פטריות מלך היער גדולות
2-3 כפות שמן
1 בצל בינוני, חתוך לחצאי טבעות
2-3 שיני שום, קצוצת או כתושות
1 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קצוץ (אופציונלי)
רוטב:
3 כפות רוטב סויה
2 כפות חומץ אורז
2 כפות סילאן טבעי/ סירופ מייפל / סוכר חום
1 כף רוטב צ'ילי מתוק או 1 כפית סרירצ'ה
הגשה:
אורז מבושל
בצל ירוק, חתוך
שומשום
אופן הכנה:
- מכינים את הפטריות: מפרקים את הפטריות לרגליים וכובעים. חותכים את הכובעים לרצועות דקות. גורסים את הרגליים בעזרת מזלג לרצועות שמתפצלות באופן טבעי (כמו בתמונה). אפשר להשאיר את הרצועות האלה ארוכות, או לחתוך לחצי.
- מחממים את השמן במחבת. מטגנים את הבצל תוך ערבוב עד להזהבה יפה. מוסיפים את השום והג'ינג'ר, מערבבים וממשיכים לטגן עוד 2 דקות.
- מוסיפים למחבת את הפטריות ומטגנים תוך ערבוב עד שהן מתחילות להתכווץ ולהזהיב.
- בינתיים מכינים את הרוטב: מערבבים בקערית את כל המרכיבים.
- מוסיפים את הרוטב למחבת עם הפטריות שהשחימו, מערבבים היטב ומקפיצים עוד כמה דקות, עד שהרוטב נספג, וכל הפטריות מקבלות את הזיגוג המבריק. טועמים ומתקנים את התיבול (אפשר להוסיף עוד קצת סויה למליחות, קצת סילאן למתיקות, או צ'ילי לחריפות).
- מפזרים מעל בצל ירוק ושומשום ומגישים מיד על מצע אורז מבושל.
- שומרים בכלי אטום במקרר.
הערות:
- פטריות מלך היער נמכרות בכל הסופרים הגדולים ואצל ירקנים. אבל אפשר להשתמש בכל סוג פטריות שאוהבים: שמפיניון, פורטובלו, פטריות יער, שי-טאקי וכו'. פשוט תחתכו אותן לרצועות.
- אם אין לכם רוטב צ'ילי או סרירצ'ה, אפשר להשתמש בפלפל חריף לפי הטעם. אפשר לוותר על הפלפל, אם לא אוהבים חריף.
- אפשר להגיש את הפטריות עם תוספות אחרות. פשוט אורז מתחבר הכי טוב לאופי האסיאתי של המנה.
4 תגובות
נראה טעים, אכין מחר😋, תודה
מה אפשר במקום חומץ אורז? ואיזה עוד שימושים יש לו בבישול?
הי לימור, תודה רבה. חומץ אורז הוא התשובה האסיאתית לחומץ שאנחנו מכירים כאן יותר – למשל חומץ תפוחים וכו׳. אפשר להחליף, אפילו במיץ לימון
יצא מצוין
שמחה לשמוע שאהבת 🙂