אחרי שחווינו את הפסח ויום העצמאות בבית, השבוע נחגוג בפנים גם את ל"ג בעומר. בלי קרשים, מדורות ועשן. אבל הי – אף אחד לא ימנע מאיתנו את תפוחי האדמה המסורתיים. בהיעדר אופציה אחרת, הכי טוב להכין אותם בתנור. אז לכבוד החג הכנתי קדירת תפוחי אדמה, טופו ופטריות משגעת. הכי תפוחי אדמה שרופים בלי מדורה.
כי אם כבר כולנו בבית, אז למה לא להפוך את הדבר הזה לארוחה שלמה? מאוד פשוטה להכנה, משביעה ומזינה. עם מלא חלבון מהצומח ובלי גלוטן. והטעם! אלוהים, איזה טעם. ואיזה ריח..
ואיזה מראה מגרה וטעים. אני מתה על הצבעוניות של המנה הזו עם הסגול של הבצל והירוק של כוסברה. תבנית עם אוכל שנראית כמו תמונה 🙂
כמו שאמרתי, ההכנה ממש לא מסובכת. מתחילים מהשריית הטופו במרינדה כיפית. ככל שתשרו יותר זמן, ככה הטעמים יורגשו יותר במנה הסופית.
מערבבים את הכל, מעבירים לתבנית ושוכחים אותה בתנור חם לאיזה שעה, שעה ורבע. עד שהכל שחום, קצת שרוף, רך ונימוח. אפשר לערבב באמצע כדי להבטיח אפייה אחידה. אני גם הוספתי בחצי הדרך עוד קצת בצל סגול, כי רציתי שישמור על הצבע.
מפזרים מעל כוסברה, או פטרוזיליה, בזיליקום, שמיר, בצל ירוק. מלא דברים הולכים עם זה נהדר ומוסיפים ארומה וצבע.
וזהו, זה מוכן. אפשר לאכול סתם ככה, או להגיש בשילוב ירקות טריים, סלט עלים או כמוני עם פרחי ברוקולי חלוטים ועגבניות שרי.
הכי פינוק של ל"ג בעומר בלי לצאת מהבית. וזאת קדירה מושלמת לכל יום בשנה – טעימה, ללא גלוטן, בריאה לכל מי שלא נמנע מתפוחי אדמה. ומי שנמנע – יאללה, בל"ג בעומר זו מצווה 😊 אז ממליצה בחום לשמור את המתכון גם לחג הזה, וגם להזדמנויות אחרות שאתם צריכים ארוחה פשוטה וטעימה שמכינים בתבנית אחת. אם אתם מכינים את הקדירה, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה חג שמח ובתיאבון!
מחפשים עוד מתכונים טבעוניים עם תפוחי אדמה? נסו את:
מאפה עם מלית תפוחי אדמה ופטריות
לחם הודי במילוי תפוחי אדמה מתובלים
ניוקי טבעוני עם רוטב פטריות מוקרם
קדירת תפוחי אדמה עם טופו ופטריות
אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-3-4 מנות:
3 תפוחי אדמה גדולים, קלופים
300 גרם (1 חבילה) טופו, מסונן ומיובש
1 סלסילת פטריות שמפיניון
1 בצל סגול קטן, קלוף
3-4 שיני שום
מרינדת טופו:
2 כפות רוטב סויה
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1 כף חומץ אורז / מיץ לימון
2 כפות סירופ מייפל / סילאן טבעי / סוכר חום
1 כפית פפריקה מתוקה / מעושנת
תיבול ירקות:
2-3 כפות שמן זית
מלח גס
פלפל שחור
פפריקה מתוקה / מעושנת
הגשה:
כוסברה קצוצה
אופן הכנה:
- חותכים את תפוחי האדמה והטופו לקוביות בגודל ביס, את הפטריות לרבעים, את הבצל לחצאי טבעות ואת השום לפרוסות.
- מכינים את המרינדה: שמים בכלי רחב ושטוח את כל המרכיבים ומערבבים היטב. מוסיפים את קוביות הטופו ומערבבים היטב. משאירים אותם במרינדה ל-20 דקות לפחות (אפשר לילה מראש), ומידי פעם מערבבים.
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- שמים את תפוחי האדמה, הפטריות, הבצל והשום בקערה גדולה, מוסיפים שמן זית, מלח, פלפל ופפריקה ומערבבים עם הידיים עד שכל הירקות מכוסים מכל הצדדים. מוסיפים את הטופו ושאריות המרינדה ומערבבים שוב.
- מעבירים את תכולת הקערה לתוך התבנית ומשטיחים.
- אופים כשעה – שעה ורבע עד שתפוחי האדמה רכים, וכל תכולת התבנית משחימה יפה. באמצע האפייה אפשר לערבב קלות. לקראת סוף האפייה, ב-15 הדקות האחרונות, מומלץ להעביר את התבנית אל מתחת לגריל העליון להשחמה מיטבית.
- מוציאים את התבנית מהתנור, מפזרים כוסברה ומגישים מיד. הכי טעים בליווי ירקות טריים או סלט עלים.
הערות:
- אפשר להשתמש בכל סוג פטריות שאוהבים.
- את הירקות מתבלים לפי הטעם האישי: אפשר לשים קצת יותר או קצת פחות שמן זית, מלח, פלפל ופפריקה – זה לא מאוד עקרוני. אפשר להוסיף תבלינים נוספים שאוהבים, למשל כמון, כורכום, קארי או פתיתי צ'ילי חריף. אל תדאגו – תמיד אפשר לתקן את התיבול בסוף.
- אפשר להחליף את הכוסברה בפטרוזיליה, שמיר, בזיליקום, עירית או בצל ירוק.
12 תגובות
הייי חזרתי להגיב ולהגיד שהיה מממש מממש טעים! תודה רבה על מתכון מעולה
בי שני, שמחה שאהבת 🙂
הוספתי בטטות ועוד כמה שיני שום שלמות. יצא מדהים! תודה!!
הי ירדן, שמחה שאהבת 🙂
יצא מעולה ! תודה רבה
יצא ממש מעולה! פעם ראשונה שאני שמה טופו בתנור. הוספתי בטטות חתוכות גדול יותר משאר הקוביות ושיני שום שלמות כמו שהמליצו בתגובות ויצא נהדר!
הי לירי, שמחה שאהבת 🙂
מכסים באפיה עם נייר אלומיניום?
אני לא כיסיתי..
היי, מה אפשר במקום רוטב צ'ילי מתוק?
היי, האם אפשר להכין במחבת על כיריים? תודה
הי, זה פחות קדירה.. לדעתי לא מומלץ