קדירת תפוחי אדמה עם טופו ופטריות

מאת אולגה טוכשר
מאי 10, 2020

קדירת תפוחי אדמה עם טופו ופטריות

אחרי שחווינו את הפסח ויום העצמאות בבית, השבוע נחגוג בפנים גם את ל"ג בעומר. בלי קרשים, מדורות ועשן. אבל הי – אף אחד לא ימנע מאיתנו את תפוחי האדמה המסורתיים. בהיעדר אופציה אחרת, הכי טוב להכין אותם בתנור. אז לכבוד החג הכנתי קדירת תפוחי אדמה, טופו ופטריות משגעת. הכי תפוחי אדמה שרופים בלי מדורה.

קדירת תפוחי אדמה עם טופו ופטריות
ארוחה טעימה ומזינה בתבנית אחת

כי אם כבר כולנו בבית, אז למה לא להפוך את הדבר הזה לארוחה שלמה? מאוד פשוטה להכנה, משביעה ומזינה. עם מלא חלבון מהצומח ובלי גלוטן. והטעם! אלוהים, איזה טעם. ואיזה ריח..

קדירת תפוחי אדמה עם טופו ופטריות
צבעוניות היא שם המשחק

ואיזה מראה מגרה וטעים. אני מתה על הצבעוניות של המנה הזו עם הסגול של הבצל והירוק של כוסברה. תבנית עם אוכל שנראית כמו תמונה 🙂

קדירת תפוחי אדמה עם טופו ופטריות

כמו שאמרתי, ההכנה ממש לא מסובכת. מתחילים מהשריית הטופו במרינדה כיפית. ככל שתשרו יותר זמן, ככה הטעמים יורגשו יותר במנה הסופית.

קדירת תפוחי אדמה עם טופו ופטריות

מערבבים את הכל, מעבירים לתבנית ושוכחים אותה בתנור חם לאיזה שעה, שעה ורבע. עד שהכל שחום, קצת שרוף, רך ונימוח. אפשר לערבב באמצע כדי להבטיח אפייה אחידה. אני גם הוספתי בחצי הדרך עוד קצת בצל סגול, כי רציתי שישמור על הצבע.

קדירת תפוחי אדמה עם טופו ופטריות
אוכל שהוא תמונה

מפזרים מעל כוסברה, או פטרוזיליה, בזיליקום, שמיר, בצל ירוק. מלא דברים הולכים עם זה נהדר ומוסיפים ארומה וצבע.

קדירת תפוחי אדמה עם טופו ופטריות
קדירה מושלמת

וזהו, זה מוכן. אפשר לאכול סתם ככה, או להגיש בשילוב ירקות טריים, סלט עלים או כמוני עם פרחי ברוקולי חלוטים ועגבניות שרי.

קדירת תפוחי אדמה עם טופו ופטריות
הכי קרוב לקרטושקס של המדורה 🙂

הכי פינוק של ל"ג בעומר בלי לצאת מהבית. וזאת קדירה מושלמת לכל יום בשנה – טעימה, ללא גלוטן, בריאה לכל מי שלא נמנע מתפוחי אדמה. ומי שנמנע – יאללה, בל"ג בעומר זו מצווה 😊 אז ממליצה בחום לשמור את המתכון גם לחג הזה, וגם להזדמנויות אחרות שאתם צריכים ארוחה פשוטה וטעימה שמכינים בתבנית אחת. אם אתם מכינים את הקדירה, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה חג שמח ובתיאבון!

מחפשים עוד מתכונים טבעוניים עם תפוחי אדמה? נסו את:

מאפה עם מלית תפוחי אדמה ופטריות

לחם הודי במילוי תפוחי אדמה מתובלים

פאי רועים טבעוני

ניוקי טבעוני עם רוטב פטריות מוקרם

 

קדירת תפוחי אדמה עם טופו ופטריות

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-3-4 מנות:
3 תפוחי אדמה גדולים, קלופים
300 גרם (1 חבילה) טופו, מסונן ומיובש
1 סלסילת פטריות שמפיניון
1 בצל סגול קטן, קלוף
3-4 שיני שום
מרינדת טופו:
2 כפות רוטב סויה
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1 כף חומץ אורז / מיץ לימון
2 כפות סירופ מייפל / סילאן טבעי / סוכר חום
1 כפית פפריקה מתוקה / מעושנת
תיבול ירקות:
2-3 כפות שמן זית
מלח גס
פלפל שחור
פפריקה מתוקה / מעושנת
הגשה:
כוסברה קצוצה

 

אופן הכנה:

  1. חותכים את תפוחי האדמה והטופו לקוביות בגודל ביס, את הפטריות לרבעים, את הבצל לחצאי טבעות ואת השום לפרוסות.
  2. מכינים את המרינדה: שמים בכלי רחב ושטוח את כל המרכיבים ומערבבים היטב. מוסיפים את קוביות הטופו ומערבבים היטב. משאירים אותם במרינדה ל-20 דקות לפחות (אפשר לילה מראש), ומידי פעם מערבבים.
  3. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  4. שמים את תפוחי האדמה, הפטריות, הבצל והשום בקערה גדולה, מוסיפים שמן זית, מלח, פלפל ופפריקה ומערבבים עם הידיים עד שכל הירקות מכוסים מכל הצדדים. מוסיפים את הטופו ושאריות המרינדה ומערבבים שוב.
  5. מעבירים את תכולת הקערה לתוך התבנית ומשטיחים.
  6. אופים כשעה – שעה ורבע עד שתפוחי האדמה רכים, וכל תכולת התבנית משחימה יפה. באמצע האפייה אפשר לערבב קלות. לקראת סוף האפייה, ב-15 הדקות האחרונות, מומלץ להעביר את התבנית אל מתחת לגריל העליון להשחמה מיטבית.
  7. מוציאים את התבנית מהתנור, מפזרים כוסברה ומגישים מיד. הכי טעים בליווי ירקות טריים או סלט עלים.

 

הערות:

  • אפשר להשתמש בכל סוג פטריות שאוהבים.
  • את הירקות מתבלים לפי הטעם האישי: אפשר לשים קצת יותר או קצת פחות שמן זית, מלח, פלפל ופפריקה – זה לא מאוד עקרוני. אפשר להוסיף תבלינים נוספים שאוהבים, למשל כמון, כורכום, קארי או פתיתי צ'ילי חריף. אל תדאגו – תמיד אפשר לתקן את התיבול בסוף.
  • אפשר להחליף את הכוסברה בפטרוזיליה, שמיר, בזיליקום, עירית או בצל ירוק.
0/5 (0 Reviews)
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב email
Email
שיתוף ב print
Print

9 תגובות

  1. יצא ממש מעולה! פעם ראשונה שאני שמה טופו בתנור. הוספתי בטטות חתוכות גדול יותר משאר הקוביות ושיני שום שלמות כמו שהמליצו בתגובות ויצא נהדר!

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 10, 2021
ממתק שוקולד ושומשום טבעוני ללא גלוטן מ-3 מרכיבים בלבד זה ה-ממתק להכין בזריזות בכל רגע נתון ולשמור במקרר למקרה של נפילת אנרגיה
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 5, 2021
עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות מקמח כוסמין מלא מושלמות לתקופת אחרי החגים: טעימות, פשוטות וזריזות להכנה, ויחסית בריאות ולא מוגזמות
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 3, 2021
קארי דאל טבעוני של עדשים כתומות ובטטה זה תבשיל טעים, בריא ופשוט להכנה שנפגשים בו וחיים באושר זה לצד זה מטבחי הודו ותאילנד הנפלאים
מאת אולגה טוכשר
ספטמבר 14, 2021
גלידוניות שוקולד בננה טבעוניות מ-2 מרכיבים בלבד זה קינוח טעים, בריא וסופר פשוט להכנה עם שילוב טעמים מנצח. אפשר לשחק עם תוספות לפי הטעם האישי
מאת אולגה טוכשר
ספטמבר 9, 2021
תבשיל ירקות וטופו ברוטב עגבניות זה ארוחה בסיר אחד: טעימה, בריאה, מזינה, פשוטה להכנה, ללא גלוטן ועם כמות מכובדת של חלבון מהצומח
מאת אולגה טוכשר
אוגוסט 25, 2021
דבש טבעוני תוצרת בית ממיץ תפוחים זו ה-הפתעה לערב ראש השנה, לחגי תשרי וכל יום אחר בשנה שבא לכם משהו מתוק. הכי פשוט להכנה והכי סמלי לחג