כשאני לא יודעת איזה מתכון מתוך אלה שהכנתי וצילמתי לפרסם בבלוג קודם, אני אוהבת להתייעץ איתכם באינסטגרם. בגדול, אתם המגדלור הקולינרי שלי. ומכיוון שבתקופה הזו אני, כמו כולם, מכינה הרבה אוכל, הצטברו לי לא מעט מתכונים חדשים. ובהתאם להצבעות שלכם בסטורי, אני מתחילה משניצל תירס טבעוני אפוי.
אחרי שהשניצלים האלה אפויים ומוכנים, נגיד למחרת, אפשר בהחלט לחמם אותם גם על מחבת, בטיגון קל. אבל ההכנה הראשונית היא באפייה, מה שחוסך לנו לא מעט שמן.
שניצל תירס הוא המאכל האהוב על ילדים בכל הזמנים. אולי התחרות היחידה היא פתיתים או פסטה עם רוטב אדום. גם אני אוהבת שניצל תירס. במיוחד את שלי, כלומר תוצרת בית. הוא הרבה יותר בריא, פחות מעובד וטעים באותה מידה, אם לא יותר 🙂
הוא כן מכיל גלוטן, ואני אומרת מראש לטובת כל מי שנמנע, שאפשר להכין גרסה ללא גלוטן: פשוט משתמשים בקמח ופירורי לחם ללא גלוטן.
אבל הרבה יותר חשוב ומשמעותי זה ששניצל התירס הזה מכיל כמות נדיבה של חלבון מן הצומח! כי יש בפנים חבילה שלמה של טופו. מה שהופך אותו לצד תוספת, או אפילו סתם ירקות חתוכים, למנה משביעה ומזינה.
וכל זה בכלום עבודה ובמעט מאוד זמן. מתכון פשוט וכיפי שכל אחד מכם יכול להכין בלי שום בעיה. אני בכוונה מפרסמת אותו בתחילת שבוע, כי מדובר בארוחת צהרים או ערב יומיומית מעולה. סומכת שתבחרו כבר תוספת הולמת 😊 ובקרוב כולנו נחזור לעבודה ולימודים, ונוכל בקלות לקחת את השניצלים איתנו בקופסה. בקיצור – ממליצה בחום לנסות. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. ושיהיה בתאבון!
מחפשים עוד ארוחות טבעוניות בריאות? נסו את:
קארי טבעוני פשוט וזריז ללא גלוטן
פולנטה טבעונית עם תבשיל תרד זריז ללא גלוטן
שניצל תירס טבעוני אפוי
אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-10-12 שניצלים:
300 גרם (1 חבילה) טופו קשה, מסונן ומיובש
450 גרם (3 כוסות) תירס טרי / קפוא / משומר, מסונן
½ כוס קמח
½ כוס פירורי לחם
מלח ופלפל לפי הטעם
פירורי לחם לציפוי השניצלים
מעט שמן
אופן הכנה:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו. שמים פירורי לחם שמיועדים לציפוי בצלחת שטוחה ורחבה.
- שמים במעבד מזון או בלנדר את הטופו (אפשר לשבור גס) ו-2 כוסות תירס וטוחנים בפולסים למרקם יחסית גס – אתם עדיין צריכים לראות חתיכות גרגירי תירס.
- מוסיפים את הקמח ופירורי הלחם, מתבלים לפי הטעם ומערבבים היטב עד שמתקבלת עיסה אחידה ודביקה. מוסיפים עוד כוס גרגירי תירס שלמים ומערבבים שוב.
- יוצרים שניצלים פחוסים בגודל רצוי, מצפים משני הצדדים בפירורי הלחם, ומסדרים על גבי התבנית. מתיזים מעל עוד קצת שמן.
- אופים כ-30 דקות, או עד שהשניצלים מתחילים להזהיב. כשהם חמים, הם עדיין יהיו קצת רכים, ויתייצבו סופית במהלך הקירור.
- מגישים מיד או שומרים בכלי אטום במקרר.
הערות:
- אפשר להשתמש בכל סוג תירס שיש לכם. את הטרי מגלחים. אם התירס מופשר או משומר, חשוב מאוד לסנן אותו היטב מהנוזלים.
- אפשר להשתמש בכל קמח שרוצים – אם או ללא גלוטן (למשל קמח אורז, עדשים, חומוס, או תערובת קמחים ללא גלוטן).
- אפשר להשתמש בכל סוג של פירורי לחם. אצלי זה פנקו.
24 תגובות
היי אולגה רציתי להגיד לך תודה על המתכונים שלך! בדיעבד אני מבינה שהשתמשתי במתכונים בהזדמנויות שונות בלי לתת את תשומת לבי לכך שזה מאותו המקור 🙂 המתכונים פשוטים ויוצאים מצוינים
הי שיראל, תודה רבה! שמחה שאת אוהבת את המתכונים 🙂 שבת שלום
תודה רבה על המתכון! מאוד טעים ואני לא מחובבי התירס.
הי הדס, בכיף! שמחה שאהבת את המתכון 🙂
היי….
איזה פיתוי להכין שניצל תירס.
2 שאלות.
קמח כוסמין יעשה המלאכה?
האם יש לך ניסיון בהקפאה שלהם ?
תודה
הי יוסי. התשובות הן כן וכן. אבל ממליצה להקפיא שניצלים מוכנים. בהצלחה!
הי אולגה, הכל עבד מעולה. *לגרסה ללא גלוטן השתמשתי בקינופלייקס בתוך התרובת, וקינו0לייקס עם כפית דומשום לציפוי. יצא פריך בחוץ, רך בפנים – הכל טוב,
ברמת התיבול היה חסר לי משהו. ניסיתי אבקת שום לחצי מהתערובת, ושמרי בירה לחצי השני. זה אכן הוסיף. מה דעתך על בצל ירוק קצוץ? יש תבלין שהיית מנסה להוסיף?
הי מירי, לרוב שניצל תירס לא מגיע עם איזשהו תיבול מיוחד. כן אפשר להעשיר את הטעם בעזרת תבלינים או עשבי תיבול – ממש לפי הטעם האישי. ואפשר גם להגיש עם מטבלים בצד
עוד מחשבה:
1. אולי קמח עדשים כתומות דומיננטי מדי?
2. היה לי קשה לערבב את הקמח לתוך תערובת הטופו והתירס. מה דעתך על האופצייה לעבד את הופו עם קמח במעבד מזון, ואז להוסיף את עיבוד 2 כוסות התירס בפולסים? זה יכול לעבוד ?
אבל זה בדיוק מה שכתוב במתכון. עושים את הכל במעבד מזון…
שאלה לשלב 3. לשים את הפירורי לחם גם בתוך הקערה על הלחם וגם מצפים בסוף בפירורי לחם?
הי יאנה. כן, יש פירורי לחם גם בבלילה וגם בציפוי.
פשוט וטעים! הילדים ואנחנו נהנו מאוד.אישית רנונמאוד אוהבת מתכונים ממספר קטן של מצרכים וזה בהחח
לט ענה על הצרכים שלנו.
תודה רבה
הי מירב, שמחה שאת אוהבת את המתכונים, ושהבלוג שימושי לך 🙂
מרגיש לי שאלה טיפשית – כשמכינים עם תירס טרי – מבשלים לפני?
הי שי, הייתה תקלה באתר ורק עכשיו ראיתי את השאלה. מניחה שזה כבר פחות אקטואלי, אבל התשובה היא לא. והשאלה אינה טפשית 🙂
רק רציתי לאמר שזה אחד המתכונים שהולכים הכי חזק אצלנו בשנה האחרונה. טעים, בריא, פשוט וקל. תודה!
הי דני, שמחה שאתם אוהבים 🙂 תודה!
האם אפשר להשתמש ב קורנפלקס במקום פירורי לחם? גם בעיסה, גם כציפוי?
כן, אבל זה ייראה אחרת
הי, האם ניתן להכין עם קמח שקדים? פחות פחמימות וגלוטן… במקום קמח ופירורי לחם.. בבפנים שלהם?
הי לימור, אני לא ניסיתי, אבל בהחלט שווה ניסיון
השתמשתי בקמח חומוס ויצא מעולה!
תודה שירי! שמחה לשמוע שאהבת 🙂