שניצל תירס טבעוני אפוי

מאת אולגה טוכשר
מאי 3, 2020

שניצל תירס טבעוני אפוי

כשאני לא יודעת איזה מתכון מתוך אלה שהכנתי וצילמתי לפרסם בבלוג קודם, אני אוהבת להתייעץ איתכם באינסטגרם. בגדול, אתם המגדלור הקולינרי שלי. ומכיוון שבתקופה הזו אני, כמו כולם, מכינה הרבה אוכל, הצטברו לי לא מעט מתכונים חדשים. ובהתאם להצבעות שלכם בסטורי, אני מתחילה משניצל תירס טבעוני אפוי.

שניצל תירס טבעוני אפוי

אחרי שהשניצלים האלה אפויים ומוכנים, נגיד למחרת, אפשר בהחלט לחמם אותם גם על מחבת, בטיגון קל. אבל ההכנה הראשונית היא באפייה, מה שחוסך לנו לא מעט שמן.

שניצל תירס טבעוני אפוי
מלא גרגירי תירס

שניצל תירס הוא המאכל האהוב על ילדים בכל הזמנים. אולי התחרות היחידה היא פתיתים או פסטה עם רוטב אדום. גם אני אוהבת שניצל תירס. במיוחד את שלי, כלומר תוצרת בית. הוא הרבה יותר בריא, פחות מעובד וטעים באותה מידה, אם לא יותר 🙂

שניצל תירס טבעוני אפוי
הכי טעים בגרסת ילדים עם קטשופ 🙂

הוא כן מכיל גלוטן, ואני אומרת מראש לטובת כל מי שנמנע, שאפשר להכין גרסה ללא גלוטן: פשוט משתמשים בקמח ופירורי לחם ללא גלוטן.

שניצל תירס טבעוני אפוי

אבל הרבה יותר חשוב ומשמעותי זה ששניצל התירס הזה מכיל כמות נדיבה של חלבון מן הצומח! כי יש בפנים חבילה שלמה של טופו. מה שהופך אותו לצד תוספת, או אפילו סתם ירקות חתוכים, למנה משביעה ומזינה.

שניצל תירס טבעוני אפוי

וכל זה בכלום עבודה ובמעט מאוד זמן. מתכון פשוט וכיפי שכל אחד מכם יכול להכין בלי שום בעיה. אני בכוונה מפרסמת אותו בתחילת שבוע, כי מדובר בארוחת צהרים או ערב יומיומית מעולה. סומכת שתבחרו כבר תוספת הולמת 😊 ובקרוב כולנו נחזור לעבודה ולימודים, ונוכל בקלות לקחת את השניצלים איתנו בקופסה. בקיצור – ממליצה בחום לנסות. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. ושיהיה בתאבון!

מחפשים עוד ארוחות טבעוניות בריאות? נסו את:

תבשיל פריקה טבעוני עם פטריות

גולש טבעוני

קארי טבעוני פשוט וזריז ללא גלוטן

פולנטה טבעונית עם תבשיל תרד זריז ללא גלוטן

פיצה טבעונית מקמח כוסמין מלא

 

שניצל תירס טבעוני אפוי

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-10-12 שניצלים:
300 גרם (1 חבילה) טופו קשה, מסונן ומיובש
450 גרם (3 כוסות) תירס טרי / קפוא / משומר, מסונן
½ כוס קמח
½ כוס פירורי לחם
מלח ופלפל לפי הטעם
פירורי לחם לציפוי השניצלים
מעט שמן

 

אופן הכנה:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו. שמים פירורי לחם שמיועדים לציפוי בצלחת שטוחה ורחבה.
  2. שמים במעבד מזון או בלנדר את הטופו (אפשר לשבור גס) ו-2 כוסות תירס וטוחנים בפולסים למרקם יחסית גס – אתם עדיין צריכים לראות חתיכות גרגירי תירס.
  3. מוסיפים את הקמח ופירורי הלחם, מתבלים לפי הטעם ומערבבים היטב עד שמתקבלת עיסה אחידה ודביקה. מוסיפים עוד כוס גרגירי תירס שלמים ומערבבים שוב.
  4. יוצרים שניצלים פחוסים בגודל רצוי, מצפים משני הצדדים בפירורי הלחם, ומסדרים על גבי התבנית. מתיזים מעל עוד קצת שמן.
  5. אופים כ-30 דקות, או עד שהשניצלים מתחילים להזהיב. כשהם חמים, הם עדיין יהיו קצת רכים, ויתייצבו סופית במהלך הקירור.
  6. מגישים מיד או שומרים בכלי אטום במקרר.

 

הערות:

  • אפשר להשתמש בכל סוג תירס שיש לכם. את הטרי מגלחים. אם התירס מופשר או משומר, חשוב מאוד לסנן אותו היטב מהנוזלים.
  • אפשר להשתמש בכל קמח שרוצים – אם או ללא גלוטן (למשל קמח אורז, עדשים, חומוס, או תערובת קמחים ללא גלוטן).
  • אפשר להשתמש בכל סוג של פירורי לחם. אצלי זה פנקו.
0/5 (0 Reviews)
WhatsApp
Facebook
Email
Print

22 תגובות

  1. היי אולגה רציתי להגיד לך תודה על המתכונים שלך! בדיעבד אני מבינה שהשתמשתי במתכונים בהזדמנויות שונות בלי לתת את תשומת לבי לכך שזה מאותו המקור 🙂 המתכונים פשוטים ויוצאים מצוינים

      1. היי….
        איזה פיתוי להכין שניצל תירס.
        2 שאלות.
        קמח כוסמין יעשה המלאכה?
        האם יש לך ניסיון בהקפאה שלהם ?
        תודה

        1. הי יוסי. התשובות הן כן וכן. אבל ממליצה להקפיא שניצלים מוכנים. בהצלחה!

  2. הי אולגה, הכל עבד מעולה. *לגרסה ללא גלוטן השתמשתי בקינופלייקס בתוך התרובת, וקינו0לייקס עם כפית דומשום לציפוי. יצא פריך בחוץ, רך בפנים – הכל טוב,
    ברמת התיבול היה חסר לי משהו. ניסיתי אבקת שום לחצי מהתערובת, ושמרי בירה לחצי השני. זה אכן הוסיף. מה דעתך על בצל ירוק קצוץ? יש תבלין שהיית מנסה להוסיף?

    1. הי מירי, לרוב שניצל תירס לא מגיע עם איזשהו תיבול מיוחד. כן אפשר להעשיר את הטעם בעזרת תבלינים או עשבי תיבול – ממש לפי הטעם האישי. ואפשר גם להגיש עם מטבלים בצד

  3. עוד מחשבה:
    1. אולי קמח עדשים כתומות דומיננטי מדי?
    2. היה לי קשה לערבב את הקמח לתוך תערובת הטופו והתירס. מה דעתך על האופצייה לעבד את הופו עם קמח במעבד מזון, ואז להוסיף את עיבוד 2 כוסות התירס בפולסים? זה יכול לעבוד ?

  4. שאלה לשלב 3. לשים את הפירורי לחם גם בתוך הקערה על הלחם וגם מצפים בסוף בפירורי לחם?

  5. פשוט וטעים! הילדים ואנחנו נהנו מאוד.אישית רנונמאוד אוהבת מתכונים ממספר קטן של מצרכים וזה בהחח
    לט ענה על הצרכים שלנו.
    תודה רבה

    1. הי שי, הייתה תקלה באתר ורק עכשיו ראיתי את השאלה. מניחה שזה כבר פחות אקטואלי, אבל התשובה היא לא. והשאלה אינה טפשית 🙂

  6. רק רציתי לאמר שזה אחד המתכונים שהולכים הכי חזק אצלנו בשנה האחרונה. טעים, בריא, פשוט וקל. תודה!

  7. הי, האם ניתן להכין עם קמח שקדים? פחות פחמימות וגלוטן… במקום קמח ופירורי לחם.. בבפנים שלהם?

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 21, 2021
סלט תפוחי אדמה טבעוני זו גרסה של סלט תפוחי אדמה רוסי מפורסם שעשה עלייה לארץ: טעים, ללא גלוטן, משביע, פשוט להכנה והכי מפנק שיש
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 18, 2021
מרק דלעת ונודלס אסיאתי טבעוני זה מרק טעים, בריא, עשיר, משביע ופשוט להכנה, עם ניחוח חופשה בתאילנד, שיחמם לכם את החורף
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 15, 2021
עוגיות טחינה טבעוניות ללא גלוטן וללא תוספת סוכר, מ-3 מרכיבים בלבד, אלה עוגיות טעימות, בריאות ומאוד פשוטות להכנה עם סדקים מקסימים וטעם ממכר
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 28, 2021
תבשיל ירקות וחומוס טבעוני ללא גלוטן זו ארוחה נפלאה שמכינים בסיר אחד בחצי שעה: טעימה, בריאה, פשוטה להכנה, משביעה וסופר מנחמת
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 27, 2021
לביבות בטטה טבעוניות ללא גלוטן: טעימות, רכות ומתקתקות, העשויות מ-3 מרכיבים בלבד ומוגשות עם מטבל עירית חמצמץ מושלם
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 19, 2021
עוגיות שוקולד טבעוניות בלי גלוטן וסוכר מ-3 מרכיבים בלבד אלה עוגיות רכות וטעימות, לא מתוקות מדי וסופר פשוטות להכנה
בואו לעקוב אחרי באינסטגרם