במסגרת טיפול בנזקי קורונה, אני משתדלת להכין ארוחות כמה שיותר בריאות ומאוזנות. בלי גלוטן, כמה שפחות פחמימות ויותר חלבון מן הצומח. כמובן השאיפה היא להכין אוכל בריא בלי להתפשר על הטעם. אז הכנתי אורז כרובית טבעוני מטוגן ללא גלוטן שעונה לכל הדרישות שלי.
נתחיל מזה שהאורז שמופיע בכותרת עשוי מכרובית. זה לא פטנט חדש, אבל גיליתי אותו רק לאחרונה, ואני ממש מתלהבת. טוחנים פרחי כרובית במעבד מזון, או קוצצים דק בעזרת סכין, עד שמתקבלים מעין שבבים קטנים שנראים בול כמו אורז.
מוסיפים ירקות צבעוניים בהתאם לטעם ומה שיש לכם באותו רגע בבית. זה עוד יתרון אדיר של המנה, כי מעבר לוויטמינים ובריאות שבירקות, היא מאפשרת זרימה וספונטניות בבישול.
תוספת קוביות טופו מוקפצות אחראית על החלבון, והופכת את המנה הזו לארוחת צהרים או ערב מאוזנת, מזינה ומשביעה.
הרטבים אחראיים על עניין הטעם וגם נראות של המנה. היא מקבלת גוון חם ונעים, והטעמים לוקחים אותנו לאזור אסיה – תאילנד או ווייטנם. שם אכלתי אורז מטוגן מקורי והתאהבתי.
הגרסה הזו מכרובית לא פחות גאונית מהמקור. היא עדיין פריכה, עסיסית, מלאה בטעמים. עדיין מאוד פשוטה וזריזה להכנה. ובנוסף חוסכת את הקלוריות שיש באורז לבן.
בסופו של דבר אתם אוכלים ארוחה שכולה ירקות. אבל יחד עם הטופו היא סופר משביעה וכל כך טעימה! היא מוכנה צ'יק צ'ק, וזה לגמרי הופך את המנה הזו ליקירת המטבח שלי, לפחות עד שאחזור למשקל שלפני קורונה 😊 ממליצה לכם בחום לנסות. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה בתאבון!
מחפשים עוד מתכונים טבעוניים עם כרובית או אורז? נסו את:
דלעת ערמונים במילוי תבשיל אורז אדום ללא גלוטן
עלי גפן ממולאים באורז מלא וקינואה
אורז כרובית טבעוני מטוגן ללא גלוטן
אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-2-3 מנות:
1 ראש כרובית בינונית, מפורקת לפרחים
3 כפות רוטב סויה
1-2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
2 כפות סילאן טבעי / מייפל טבעי
2 כפות שמן
300 גרם (1 חבילה) טופו, חתוך לקוביות בגודל ביס
1 בצל קטן, חתוך לקוביות קטנות
2 מקלות סלרי, חתוכים לקוביות
2-3 שיני שום, קצוצות דק
1 גזר, חתוך לקוביות קטנות
1 פלפל גמבה בינוני, חתוך לקוביות
1 כוס אפונה ירוקה טרייה או קפואה
2 כפות רוטב סויה
הגשה:
עירית / בצל ירוק, קצוץ
אופן הכנה:
- מכינים את הכרובית: שמים את פרחי הכרובית במעבד מזון (בכמה נגלות) וטוחנים בפולסים עד שמתקבלים שבבים בגודל אורז. אפשר גם לקצוץ בעזרת סכין.
- מכינים את הרוטב: מערבבים בקערית את הסויה, הצ'ילי והסילאן/מייפל.
- מכינים את הטופו: מחממים כף שמן במחבת, מוסיפים את הטופו ומטגנים מכל הצדדים עד להזהבה יפה. מוסיפים למחבת 2 כפות מהרוטב, וממשיכים לטגן את הטופו תוך ערבוב, עד שהוא מכוסה ברוטב המבריק מכל הצדדים. מעבירים לצלחת.
- מוסיפים עוד כף שמן לאותה המחבת ומטגנים את הבצל, השום והסלרי, עד שהבצל מתחיל להזהיב.
- מוסיפים את הגזר, הגמבה, האפונה והסויה, מערבבים וממשיכים לטגן תוך ערבוב מדי פעם כ-8 דקות, או עד שהגזר מתחיל להתרכך.
- מוסיפים למחבת את שבבי הכרובית, הטופו ושאריות הרוטב ומערבבים היטב. ממשיכים לטגן הכל ביחד עוד 2-3 דקות תוך ערבוב או הקפצה, ומכבים את הלהבה. טועמים ומתקנים את התיבול.
- מעבירים לצלחות, מפזרים מעל עירית או בצל ירוק ומגישים מיד.
- שומרים בכלי אטום במקרר.
הערות:
- אפשר לשחק עם תערובת הרטבים בהתאם לטעם האישי.
- אפשר להוסיף או להוריד את הירקות בהתאם לטעם ומה נמצא במקרר.
11 תגובות
נראה מעולה! אשמח לנסות בהקדם. יש לך רעיון במה אפשר להחליף את הרוטב צ'ילי מתוק?
תודה יעל. אפשר להכין טריאקי ביתי, או לנסות כל רוטב אסיאתי אחר שנראה לך
סיקרנת אותי. ניגשת לבדוק מה זה טריאקי ביתי
אפשר להכין מפתיתי כרובית של סנפרוסט? לשנות משהו בשלבי ההכנה?
הי מרינה. אפשר בהחלט. צריך להפשיר ולסחוט היטב את הנוזלים המיותרים. בהצלחה 🙂
היי אולגה, זה נראה פשוט מדהים!! אני מתה על השילוב של הירקות והחלבון במתכונים שלך, הם עוזרים לי גם לרדת במשקל ולאכול בריא 🙂
מחכה להכין את זה גם.
למה הכוונה במקל סלרי? זה רק הגבעול שלו, או שכולל גם את העלים?
הי ורד, תודה. רק גבעולים
תודה.
יש לי אפונה וגזר קפואים (שניהם ביחד), אפשר להשתמש בזה במקום האפונה הקפואה והגזר שבמתכון? אם כן, באיזו כמות?
אפשרי לגמרי. אפשר אפילו לשים את כל הפחית, או לפי הכמות שנראית לך. זה בישול – אז פחות עקרוני 🙂
יש לי אותם מוקפאים בשקית, לא בפחית. עדיין אפשר? 🙂
בוודאי