אני יודעת, אני יודעת. שבועות הסתיים. אז מה פתאום לאבנה עכשיו? ואיפה היית קודם? 🙂 אז ככה: הכנתי דווקא עכשיו לאבנה טבעונית מטופו משי, כי אני מתחילה רשמית להתאזן אחרי החג. ואחרי קורונה. כן, שוב. והלאבנה הזו מתאימה בול בשביל החזרה לשגרה.
היא עשויה מ-3 מרכיבים בלבד, כאשר המרכיב העיקרי בה הוא טופו משי רך, או סילקן טופו. זה אומר כמה דברים חשובים בבת אחת: קודם כל שאין במנה הזו גלוטן. דבר שני, שאין בה שומנים מעבר לשמן זית שתוסיפו, אם תוסיפו. דבר שלישי, שכמעט ואין בה פחמימות.
ומה שיש בה ובשפע זה חלבון נהדר מהצומח. וטעם מושלם וחמצמץ של לאבנה. ומרקם קרמי נדיר. וכל זה בכמה דקות ספורות של עבודה! אפשר לאכול את הלאבנה הזו כמו שהיא – עם שמן זית טוב ותערובת זעתר ושומשום זה מעדן אמיתי. אפשר למרוח אותה על פרוסת לחם, או להשתמש בה בתור תוספת חלבון כמעט לכל מנה.
יש כמה סוגי לאבנה טבעונית, אבל זאת הכי פשוטה וזריזה להכנה. היא גם מכילה כמות גדולה של חלבון בלי הרבה קלוריות שמתלוות לסיפור. אז אני בוחרת בה לתקופת האיזון שלי. אמן ואראה את התוצאות בהקדם 😊 ממליצה גם לכם לנסות. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה בתאבון!
מחפשים עוד מתכונים טבעוניים בריאים? נסו את:
לחמניות טבעוניות מקמח כוסמין מלא
לביבות גבינה טבעוניות מתוקות מטופו
לאבנה טבעונית מטופו משי
אז מה היה לנו?
לאבנה:
340 גרם (1 חבילה) סילקן טופו (אדום, כחול או סגול)
3 כפות מיץ לימון, או לפי הטעם
¼ כפית מלח, או לפי הטעם
הגשה:
שמן זית
זעתר עם שומשום
אופן הכנה:
- מסננים את הטופו משי מהנוזלים שיש בקרטון ומעבירים לקערת מעבד מזון או בלנדר. אפשר גם להכין את הלאבנה בעזרת בלנדר מוט.
- מוסיפים את מיץ הלימון והמלח, מומלץ בהדרגה לפי הטעם, וטוחנים במשך כדקה עד שמתקבלת תערובת חלקה לגמרי במרקם לאבנה קרמי.
- מעבירים לכלי הגשה, מוסיפים שמן זית ותערובת זעתר ושומשום ומגישים.
- שומרים בכלי אטום במקרר.
הערות:
- סילקן טופו זה טופו משי רך. הוא מגיע בשלושה צבעים (3 רמות של קשיחות), ולמתכון הזה כל צבע מתאים.
- אי אפשר להכין את המתכון הזה עם טופו רגיל.
18 תגובות
נראה נהדר וכל כך פשוט ובריא! אכין בהקדם, תודה לך
הי מעיין, זה באמת מתכון כיפי 🙂 תודה!
המלצה לכלי אחסוו ולכמה ימים נשמר?
הי, פשוט קופסת פלסטיק או זכוכית עם מכסה. אפילו קערה וניילון נצמד. נשמר מעולה עד 3 ימים לדעתי. נאכל הרבה לפני 🙂
שלום אולגה, האם טופו "במרקם רך" מתאים?
הי ליאור. אני לא ניסיתי, אבל בתחושה שלי פחות..
היי😊 לדעתך אפשר להקפיא את הממרח?
הי, לא ניסיתי, אבל לא נשמע לי רעיון טוב.. עדיף מקרר ולאכול 🙂
וואו! כמה המתכון הזה קל וכמה הוא טעים ובריא! תודה רבה
אני הוספתי מעט שום כתוש 🙂
שמחה שאהבת 🙂
היי אולגה, זה נראה מעולה!!
איפה נמכר טופו כזה? יש בסופרים או רק בחנויות טבע? אם תוכלי לכתוב מאיפה את קונה, זה יעזור 🙂
הי ורד, יש אותו בכל סופר גדול ובפרט בשופרסל גרין או טיב טעם.
הכנתי עכשיו ויצא מאוד טעים! הזעתר מוסיף מאוד לטעם.
יש לך טיפ איך לסנן את הטופו משי כמו שצריך? הוא מאוד רך (השתמשתי באדום) והתפרק לי בידיים. לטעמי הלאבנה יצאה קצת נוזלית אפילו שניסיתי לסנן את הטופו כמה שאפשר.
מתכון מאוד מהיר, תודה עליו 🙂
הי ורד, אני מסננת במסננת. לי זה מספיק ולא מרגיש נוזלי מדי. מעבר לזה – שמחה שאהבת 🙂 תודה!
היי אולגה
אחלה מתכון משתדלת שיהיה תמיד בבית
תודה
תודה רבה! שמחה שאת אוהבת 🙂
בוקר טוב
הגבינה יצא לי די נוזלית
רעיון להסמכה?
תודה
הי לימור. כנראה לא סיננת מספיק את הנוזלים של הטופו. בשלב הזה לא הייתי מוסיפה שום דבר להסמכה. הייתי מסננת דרך בד חיטול.