לאבנה טבעונית מטופו משי

מאת אולגה טוכשר
יוני 2, 2020

לאבנה טבעונית מטופו משי

אני יודעת, אני יודעת. שבועות הסתיים. אז מה פתאום לאבנה עכשיו? ואיפה היית קודם? 🙂 אז ככה: הכנתי דווקא עכשיו לאבנה טבעונית מטופו משי, כי אני מתחילה רשמית להתאזן אחרי החג. ואחרי קורונה. כן, שוב. והלאבנה הזו מתאימה בול בשביל החזרה לשגרה.

לאבנה טבעונית מטופו משי

היא עשויה מ-3 מרכיבים בלבד, כאשר המרכיב העיקרי בה הוא טופו משי רך, או סילקן טופו. זה אומר כמה דברים חשובים בבת אחת: קודם כל שאין במנה הזו גלוטן. דבר שני, שאין בה שומנים מעבר לשמן זית שתוסיפו, אם תוסיפו. דבר שלישי, שכמעט ואין בה פחמימות.

לאבנה טבעונית מטופו משי
מרקם קרמי מושלם

ומה שיש בה ובשפע זה חלבון נהדר מהצומח. וטעם מושלם וחמצמץ של לאבנה. ומרקם קרמי נדיר. וכל זה בכמה דקות ספורות של עבודה! אפשר לאכול את הלאבנה הזו כמו שהיא – עם שמן זית טוב ותערובת זעתר ושומשום זה מעדן אמיתי. אפשר למרוח אותה על פרוסת לחם, או להשתמש בה בתור תוספת חלבון כמעט לכל מנה.

לאבנה טבעונית מטופו משי
ביס בריא וטעים

יש כמה סוגי לאבנה טבעונית, אבל זאת הכי פשוטה וזריזה להכנה. היא גם מכילה כמות גדולה של חלבון בלי הרבה קלוריות שמתלוות לסיפור. אז אני בוחרת בה לתקופת האיזון שלי. אמן ואראה את התוצאות בהקדם 😊 ממליצה גם לכם לנסות. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה בתאבון!

מחפשים עוד מתכונים טבעוניים בריאים? נסו את:

לחמניות טבעוניות מקמח כוסמין מלא

שניצל תירס טבעוני אפוי

גולש טבעוני

תבשיל פריקה טבעוני עם פטריות

לביבות גבינה טבעוניות מתוקות מטופו

 

לאבנה טבעונית מטופו משי

אז מה היה לנו?
לאבנה:
340 גרם (1 חבילה) סילקן טופו (אדום, כחול או סגול)
3 כפות מיץ לימון, או לפי הטעם
¼ כפית מלח, או לפי הטעם
הגשה:
שמן זית
זעתר עם שומשום

 

אופן הכנה:

  1. מסננים את הטופו משי מהנוזלים שיש בקרטון ומעבירים לקערת מעבד מזון או בלנדר. אפשר גם להכין את הלאבנה בעזרת בלנדר מוט.
  2. מוסיפים את מיץ הלימון והמלח, מומלץ בהדרגה לפי הטעם, וטוחנים במשך כדקה עד שמתקבלת תערובת חלקה לגמרי במרקם לאבנה קרמי.
  3. מעבירים לכלי הגשה, מוסיפים שמן זית ותערובת זעתר ושומשום ומגישים.
  4. שומרים בכלי אטום במקרר.

 

הערות:

  • סילקן טופו זה טופו משי רך. הוא מגיע בשלושה צבעים (3 רמות של קשיחות), ולמתכון הזה כל צבע מתאים.
  • אי אפשר להכין את המתכון הזה עם טופו רגיל.
0/5 (0 Reviews)
WhatsApp
Facebook
Email
Print

18 תגובות

    1. הי, פשוט קופסת פלסטיק או זכוכית עם מכסה. אפילו קערה וניילון נצמד. נשמר מעולה עד 3 ימים לדעתי. נאכל הרבה לפני 🙂

  1. וואו! כמה המתכון הזה קל וכמה הוא טעים ובריא! תודה רבה
    אני הוספתי מעט שום כתוש 🙂

  2. היי אולגה, זה נראה מעולה!!
    איפה נמכר טופו כזה? יש בסופרים או רק בחנויות טבע? אם תוכלי לכתוב מאיפה את קונה, זה יעזור 🙂

  3. הכנתי עכשיו ויצא מאוד טעים! הזעתר מוסיף מאוד לטעם.
    יש לך טיפ איך לסנן את הטופו משי כמו שצריך? הוא מאוד רך (השתמשתי באדום) והתפרק לי בידיים. לטעמי הלאבנה יצאה קצת נוזלית אפילו שניסיתי לסנן את הטופו כמה שאפשר.
    מתכון מאוד מהיר, תודה עליו 🙂

  4. הי ורד, אני מסננת במסננת. לי זה מספיק ולא מרגיש נוזלי מדי. מעבר לזה – שמחה שאהבת 🙂 תודה!

    1. הי לימור. כנראה לא סיננת מספיק את הנוזלים של הטופו. בשלב הזה לא הייתי מוסיפה שום דבר להסמכה. הייתי מסננת דרך בד חיטול.

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 21, 2021
סלט תפוחי אדמה טבעוני זו גרסה של סלט תפוחי אדמה...
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 18, 2021
מרק דלעת ונודלס אסיאתי טבעוני זה מרק טעים, בריא, עשיר,...
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 15, 2021
עוגיות טחינה טבעוניות ללא גלוטן וללא תוספת סוכר, מ-3 מרכיבים...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 28, 2021
תבשיל ירקות וחומוס טבעוני ללא גלוטן זו ארוחה נפלאה שמכינים...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 27, 2021
לביבות בטטה טבעוניות ללא גלוטן: טעימות, רכות ומתקתקות, העשויות מ-3...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 19, 2021
עוגיות שוקולד טבעוניות בלי גלוטן וסוכר מ-3 מרכיבים בלבד אלה...
בואו לעקוב אחרי באינסטגרם