לאבנה טבעונית מטופו משי

מאת אולגה טוכשר
יוני 2, 2020

לאבנה טבעונית מטופו משי

אני יודעת, אני יודעת. שבועות הסתיים. אז מה פתאום לאבנה עכשיו? ואיפה היית קודם? 🙂 אז ככה: הכנתי דווקא עכשיו לאבנה טבעונית מטופו משי, כי אני מתחילה רשמית להתאזן אחרי החג. ואחרי קורונה. כן, שוב. והלאבנה הזו מתאימה בול בשביל החזרה לשגרה.

לאבנה טבעונית מטופו משי

היא עשויה מ-3 מרכיבים בלבד, כאשר המרכיב העיקרי בה הוא טופו משי רך, או סילקן טופו. זה אומר כמה דברים חשובים בבת אחת: קודם כל שאין במנה הזו גלוטן. דבר שני, שאין בה שומנים מעבר לשמן זית שתוסיפו, אם תוסיפו. דבר שלישי, שכמעט ואין בה פחמימות.

לאבנה טבעונית מטופו משי
מרקם קרמי מושלם

ומה שיש בה ובשפע זה חלבון נהדר מהצומח. וטעם מושלם וחמצמץ של לאבנה. ומרקם קרמי נדיר. וכל זה בכמה דקות ספורות של עבודה! אפשר לאכול את הלאבנה הזו כמו שהיא – עם שמן זית טוב ותערובת זעתר ושומשום זה מעדן אמיתי. אפשר למרוח אותה על פרוסת לחם, או להשתמש בה בתור תוספת חלבון כמעט לכל מנה.

לאבנה טבעונית מטופו משי
ביס בריא וטעים

יש כמה סוגי לאבנה טבעונית, אבל זאת הכי פשוטה וזריזה להכנה. היא גם מכילה כמות גדולה של חלבון בלי הרבה קלוריות שמתלוות לסיפור. אז אני בוחרת בה לתקופת האיזון שלי. אמן ואראה את התוצאות בהקדם 😊 ממליצה גם לכם לנסות. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה בתאבון!

מחפשים עוד מתכונים טבעוניים בריאים? נסו את:

לחמניות טבעוניות מקמח כוסמין מלא

שניצל תירס טבעוני אפוי

גולש טבעוני

תבשיל פריקה טבעוני עם פטריות

לביבות גבינה טבעוניות מתוקות מטופו

 

לאבנה טבעונית מטופו משי

אז מה היה לנו?
לאבנה:
340 גרם (1 חבילה) סילקן טופו (אדום, כחול או סגול)
3 כפות מיץ לימון, או לפי הטעם
¼ כפית מלח, או לפי הטעם
הגשה:
שמן זית
זעתר עם שומשום

 

אופן הכנה:

  1. מסננים את הטופו משי מהנוזלים שיש בקרטון ומעבירים לקערת מעבד מזון או בלנדר. אפשר גם להכין את הלאבנה בעזרת בלנדר מוט.
  2. מוסיפים את מיץ הלימון והמלח, מומלץ בהדרגה לפי הטעם, וטוחנים במשך כדקה עד שמתקבלת תערובת חלקה לגמרי במרקם לאבנה קרמי.
  3. מעבירים לכלי הגשה, מוסיפים שמן זית ותערובת זעתר ושומשום ומגישים.
  4. שומרים בכלי אטום במקרר.

 

הערות:

  • סילקן טופו זה טופו משי רך. הוא מגיע בשלושה צבעים (3 רמות של קשיחות), ולמתכון הזה כל צבע מתאים.
  • אי אפשר להכין את המתכון הזה עם טופו רגיל.
0/5 (0 Reviews)
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב email
Email
שיתוף ב print
Print

10 תגובות

    1. הי, פשוט קופסת פלסטיק או זכוכית עם מכסה. אפילו קערה וניילון נצמד. נשמר מעולה עד 3 ימים לדעתי. נאכל הרבה לפני 🙂

  1. וואו! כמה המתכון הזה קל וכמה הוא טעים ובריא! תודה רבה
    אני הוספתי מעט שום כתוש 🙂

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 10, 2021
ממתק שוקולד ושומשום טבעוני ללא גלוטן מ-3 מרכיבים בלבד זה ה-ממתק להכין בזריזות בכל רגע נתון ולשמור במקרר למקרה של נפילת אנרגיה
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 5, 2021
עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות מקמח כוסמין מלא מושלמות לתקופת אחרי החגים: טעימות, פשוטות וזריזות להכנה, ויחסית בריאות ולא מוגזמות
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 3, 2021
קארי דאל טבעוני של עדשים כתומות ובטטה זה תבשיל טעים, בריא ופשוט להכנה שנפגשים בו וחיים באושר זה לצד זה מטבחי הודו ותאילנד הנפלאים
מאת אולגה טוכשר
ספטמבר 14, 2021
גלידוניות שוקולד בננה טבעוניות מ-2 מרכיבים בלבד זה קינוח טעים, בריא וסופר פשוט להכנה עם שילוב טעמים מנצח. אפשר לשחק עם תוספות לפי הטעם האישי
מאת אולגה טוכשר
ספטמבר 9, 2021
תבשיל ירקות וטופו ברוטב עגבניות זה ארוחה בסיר אחד: טעימה, בריאה, מזינה, פשוטה להכנה, ללא גלוטן ועם כמות מכובדת של חלבון מהצומח
מאת אולגה טוכשר
אוגוסט 25, 2021
דבש טבעוני תוצרת בית ממיץ תפוחים זו ה-הפתעה לערב ראש השנה, לחגי תשרי וכל יום אחר בשנה שבא לכם משהו מתוק. הכי פשוט להכנה והכי סמלי לחג