לאבנה טבעונית מטופו משי

לאבנה טבעונית מטופו משי

מאת

לאבנה טבעונית מטופו משי

אני יודעת, אני יודעת. שבועות הסתיים. אז מה פתאום לאבנה עכשיו? ואיפה היית קודם? 🙂 אז ככה: הכנתי דווקא עכשיו לאבנה טבעונית מטופו משי, כי אני מתחילה רשמית להתאזן אחרי החג. ואחרי קורונה. כן, שוב. והלאבנה הזו מתאימה בול בשביל החזרה לשגרה.

לאבנה טבעונית מטופו משי

היא עשויה מ-3 מרכיבים בלבד, כאשר המרכיב העיקרי בה הוא טופו משי רך, או סילקן טופו. זה אומר כמה דברים חשובים בבת אחת: קודם כל שאין במנה הזו גלוטן. דבר שני, שאין בה שומנים מעבר לשמן זית שתוסיפו, אם תוסיפו. דבר שלישי, שכמעט ואין בה פחמימות.

לאבנה טבעונית מטופו משי
מרקם קרמי מושלם

ומה שיש בה ובשפע זה חלבון נהדר מהצומח. וטעם מושלם וחמצמץ של לאבנה. ומרקם קרמי נדיר. וכל זה בכמה דקות ספורות של עבודה! אפשר לאכול את הלאבנה הזו כמו שהיא – עם שמן זית טוב ותערובת זעתר ושומשום זה מעדן אמיתי. אפשר למרוח אותה על פרוסת לחם, או להשתמש בה בתור תוספת חלבון כמעט לכל מנה.

לאבנה טבעונית מטופו משי
ביס בריא וטעים

יש כמה סוגי לאבנה טבעונית, אבל זאת הכי פשוטה וזריזה להכנה. היא גם מכילה כמות גדולה של חלבון בלי הרבה קלוריות שמתלוות לסיפור. אז אני בוחרת בה לתקופת האיזון שלי. אמן ואראה את התוצאות בהקדם 😊 ממליצה גם לכם לנסות. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה בתאבון!

מחפשים עוד מתכונים טבעוניים בריאים? נסו את:

לחמניות טבעוניות מקמח כוסמין מלא

שניצל תירס טבעוני אפוי

גולש טבעוני

תבשיל פריקה טבעוני עם פטריות

לביבות גבינה טבעוניות מתוקות מטופו

 

לאבנה טבעונית מטופו משי

אז מה היה לנו?
לאבנה:
340 גרם (1 חבילה) סילקן טופו (אדום, כחול או סגול)
3 כפות מיץ לימון, או לפי הטעם
¼ כפית מלח, או לפי הטעם
הגשה:
שמן זית
זעתר עם שומשום

 

אופן הכנה:

  1. מסננים את הטופו משי מהנוזלים שיש בקרטון ומעבירים לקערת מעבד מזון או בלנדר. אפשר גם להכין את הלאבנה בעזרת בלנדר מוט.
  2. מוסיפים את מיץ הלימון והמלח, מומלץ בהדרגה לפי הטעם, וטוחנים במשך כדקה עד שמתקבלת תערובת חלקה לגמרי במרקם לאבנה קרמי.
  3. מעבירים לכלי הגשה, מוסיפים שמן זית ותערובת זעתר ושומשום ומגישים.
  4. שומרים בכלי אטום במקרר.

 

הערות:

  • סילקן טופו זה טופו משי רך. הוא מגיע בשלושה צבעים (3 רמות של קשיחות), ולמתכון הזה כל צבע מתאים.
  • אי אפשר להכין את המתכון הזה עם טופו רגיל.
הדפסה
4 תגובות
  1. מעיין חודש 1 לפני
    הגב

    נראה נהדר וכל כך פשוט ובריא! אכין בהקדם, תודה לך

    • אולגה טוכשר חודש 1 לפני
      הגב

      הי מעיין, זה באמת מתכון כיפי 🙂 תודה!

  2. liaa חודש 1 לפני
    הגב

    המלצה לכלי אחסוו ולכמה ימים נשמר?

    • אולגה טוכשר חודש 1 לפני
      הגב

      הי, פשוט קופסת פלסטיק או זכוכית עם מכסה. אפילו קערה וניילון נצמד. נשמר מעולה עד 3 ימים לדעתי. נאכל הרבה לפני 🙂

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם