סינייה פלאפל טבעונית

מאת אולגה טוכשר
יוני 15, 2020

סינייה פלאפל טבעונית

בשבוע שעבר ביקרתי בוואדי ניסנאס בחיפה, ובין השאר טעמתי פלאפל מעולה. מטוגן, פריך, טעים. שאלתי את בעל החנות אם הוא מכין גם פלאפל אפוי, והוא אמר שבבית הוא אכן אופה פלאפל בפיירקס ומזלף מעל קצת טחינה. ככה נולד הרעיון להכין סינייה פלאפל טבעונית.

סינייה פלאפל טבעונית

כי למה לזלף קצת טחינה, כשאפשר לזלף הרבה טחינה? 😊 ממש שכבה שלמה של טחינה מתובלת, כמו בכל סינייה שמכבדת את עצמה. בגדול המנה הזו די גאונית. נתחיל מזה שאין בה את כל השמן של פלאפל מטוגן, אבל יש את כל הטעם. אין בה גלוטן, אבל יש הרבה מאוד חלבון.

סינייה פלאפל טבעונית
פלאפל, ולא כדורים

אין צורך לבזבז זמן ולכדרר הרבה פלאפלים בודדים – פשוט משטיחים את המסה לשכבה אחת, בלי לדחוס, ואחר כך חותכים את הסינייה עם סכין, או מוציאים מנות פחות מסודרות בעזרת כף.

סינייה פלאפל טבעונית
מקור החלבון

את החומוס מומלץ להשרות מראש. למשך לפחות 12 שעות, אני לרוב מעדיפה אפילו יותר. מדי פעם תחליפו את המים. לא יאומן כמה החומוס היבש סופג את הנוזלים, מתמלא והופך למקור חלבון חתיכי במיוחד 😊

סינייה פלאפל טבעונית
קישוט עגבניות, צנוברים וסומק

אתם יכולים לקשט את פני הסינייה שלכם איך שבא לכם. אני השתמשתי בעגבניות, צנוברים וסומק טחון גס שגם קניתי בשוק בוואדי ניסנאס. הוא מוסיף חמיצות מעולה.

סינייה פלאפל טבעונית

את עשבי התיבול מפזרים אחרי שהסינייה יוצאת מהתנור. ככה המנה תיראה פרשית, ארומטית וצבעונית במיוחד.

סינייה פלאפל טבעונית
פלאפל שנשאר ירקרק

אני אוהבת ששכבת הפלאפל מתחת לטחינה נשארת ירקרקה. אם רוצים צבע ירוק חזק יותר, פשוט תוסיפו למסה יותר עשבי תיבול.

סינייה פלאפל טבעונית
אפשר לזלול ישירות מהתבנית

אני די בטוחה שבדומה לפלאפל כדאי לאכול את הסינייה הזו ביום ההכנה. היא הכי טעימה כשהיא טרייה ורק יצאה מהתנור. אבל אם יישארו לכם שאריות, אפשר יהיה לחמם שוב בתנור חם, ואפילו להעמיס על הדרך עוד טחינה.

סינייה פלאפל טבעונית
פלאפל אפויה מעולה

אני יודעת שהסינייה הזו היא לא שיא הפוטוגניות. באמת שהשתדלתי לגרום לה להיראות סקסית ומושכת 😊 אבל מה שבאמת חשוב זה שמדובר כאן במנה אפויה סופר בריאה וטעימה, ללא גלוטן ותוספת שמן, מקור מעולה לחלבונים. היא פשוטה להכנה, מיוחדת, ואפילו מתאימה לאירוח. יש לה קטע. אני ממליצה לכם בחום לנסות. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה בתאבון!

מחפשים עוד מתכונים טבעוניים בריאים? נסו את:

ריזוטו סלק

אורז כרובית מטוגן ללא גלוטן

לאבנה מטופו משי

טארט כוסמין עם גבינת טופו ותותים ומשמשים

לביבות גבינה מתוקות מטופו

 

סינייה פלאפל טבעונית

אז מה היה לנו?
מרכיבים לתבנית עגולה 22-24 ס"מ:
שכבת פלאפל:
300 גרם גרגירי חומוס, מושרים לפחות ללילה שלם, עדיף ל-24 שעות
1 בצל, חתוך גס
3-4 שיני שום שלמות
1 צרור עלי כוסברה / פטרוזיליה
½ כפית מלח, או לפי הטעם
¼ כפית פלפל שחור
1 כפית כמון
10 גרם (1 שקית) אבקת אפייה
שכבת טחינה:
½ כוס טחינה גולמית
¾ כוס מים קרים מאוד
2-3 כפות מיץ לימון, או לפי הטעם
2-3 שיני שום, כתושות
¼ כפית מלח
½ כפית כמון
קישוט:
1 עגבנייה, פרוסה
1 חופן צנוברים
סומק
הגשה:
עלי כוסברה / פטרוזיליה, קצוצים

 

אופן הכנה:

  1. שוטפים ומסננים את גרגירי החומוס. מחממים את התנור ל-200 מעלות. משמנים קלות את התבנית.
  2. שמים במעבד מזון את הבצל, השום ועשבי התיבול וטוחנים למרקם דק.
  3. מוסיפים את גרגרי החומוס וטוחנים שוב למרקם דק, אבל לא למשחה.
  4. מעבירים את התערובת לקערה, מתבלים, מוסיפים את אבקת האפייה ומערבבים היטב.
  5. מעבירים את המסה לתבנית ומשטיחים ממש בעדינות בלי לדחוס. אופים 20 דקות.
  6. בינתיים מכינים את הטחינה: שמים בקערה את הטחינה הגולמית, המים ומיץ הלימון ומערבבים היטב עד שמתקבלת טחינה בהירה. אם היא סמיכה מדי, מוסיפים עוד קצת מים. מתבלים ומערבבים שוב. טועמים ובמידת הצורך מתקנים את התיבול.
  7. מוציאים את הפלאפל האפוי מהתנור, יוצקים מעל את הטחינה ומיישרים בעזרת כף כך שהיא תכסה את כל שכבת הפלאפל. מסדרים מעל את פרוסות העגבנייה, מפזרים צנוברים וסומק ומחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות, או עד שהטחינה מתייצבת, והצנוברים משחימים.
  8. מפזרים עשבי תיבול ומגישים מיד. אפשר לחתוך לפרוסות, או לחלק בעזרת כף.

 

הערות:

  • אפשר להכין את הסינייה בתבנית פיירקס או תבנית עגולה של עוגות מרופדת בנייר אפייה.
  • אפשר לתבל את הפלאפל והטחינה בהתאם לטעם אישי.
  • אפשר לגוון עם עשבי התיבול ולהוסיף עלי נענע, שמיר או אפילו בזיליקום.
  • אפשר לקשט את פני הסינייה בהתאם לטעם אישי.
0/5 (0 Reviews)
WhatsApp
Facebook
Email
Print

19 תגובות

    1. הי עליזה. לא יהיה פחות טעים, אבל שכבת הפלאפל עלולה לצאת הרבה יותר דחוסה. ממליצה להשתמש בחומוס מושרה

    1. הי חוי, תודה רבה. לסומק יש טעם חמצמץ, אז אם את מתבלת את הטחינה טוב טוב, לא תרגישי את החוסר שלו. מצד שני, כם כמון משתלב טוב

  1. היי אולגה
    הכנתי ויצא מושלם, כולם בבית התעלפו ובעלי לא מפסיק לבקש שאכין עוד, המאכל האהוב על בעלי זה פיצה שמעדיף אותה בכל הזדמנות, אז שאלתי אותו אם הוא רוצה פיצה לכבוד ראש חודש והוא אמר לא😳 אלא סינייה פלאפל. הייתי בשוק ממנו. אז תודה לך יא אלופה

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 21, 2021
סלט תפוחי אדמה טבעוני זו גרסה של סלט תפוחי אדמה...
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 18, 2021
מרק דלעת ונודלס אסיאתי טבעוני זה מרק טעים, בריא, עשיר,...
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 15, 2021
עוגיות טחינה טבעוניות ללא גלוטן וללא תוספת סוכר, מ-3 מרכיבים...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 28, 2021
תבשיל ירקות וחומוס טבעוני ללא גלוטן זו ארוחה נפלאה שמכינים...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 27, 2021
לביבות בטטה טבעוניות ללא גלוטן: טעימות, רכות ומתקתקות, העשויות מ-3...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 19, 2021
עוגיות שוקולד טבעוניות בלי גלוטן וסוכר מ-3 מרכיבים בלבד אלה...
בואו לעקוב אחרי באינסטגרם