אני מסתכלת על הפיד שלי באינסטגרם ומבינה שלאחרונה התרחקתי מקינוחים. כנראה כי כולנו מנסים לשמור על המשקל, ואתם ממש אוהבים את מתכוני האוכל שאני מעלה. אז מצאתי לנו פשרה יפה: עוגה טעימה ובריאה, פשוטה, עונתית וכיפית – עוגת משמשים טבעונית מקמח כוסמין מלא.
אני מתה על השילוב הזה של בריאות וטעם! השימוש בקמח כוסמין מלא וסוכר חום נותן לעוגה גוון מקסים. אם בא לכם, אפשר להמיר את הסוכר במייפל או אגבה. ראו את ההערות למטה.
אני הלכתי על משמשים, כי זה אחד מפירות הקיץ האהובים עליי. משמשים משתלבים מושלם באפייה: הם שומרים על הצורה, אבל גם מקבלים מרקם רך ועדין של קונפיטורה. אפשר אגב להחליף אותם גם בפירות אחרים. גם זה מפורט בהערות.
אפשר להשתמש בחצאי משמשים שלמים, עם החתך כלפי מטה או מעלה, תלוי מה האפקט שבא לכם לקבל. ואפשר כמוני לחתוך את החצאים למעין מניפות חמודות. שקדים פרוסים וקצת אבקת סוכר ישלימו את המראה הנוסטלגי של עוגה בחושה ביתית.
היא יוצאת סופר נימוחה. וההכנה שלה מאוד פשוטה. כמו כל עוגה בחושה, מכינים אותה בקערה אחת בלי להפעיל מיקסר, עם מטרפה ידנית.
אתם אפילו יכולים להכין אותה בתבנית אינגלישקייק. אני פשוט מעדיפה עוגות עגולות. הן תמיד נראות יותר חגיגיות 🙂
אבל ביננו, מדובר בעוגה הכי יומיומית, וגם קלאסית לשבת. כזו שמכינים בשישי בבוקר ונהנים מנה במהלך כל הסופ"ש.
אז מה עוד אפשר להגיד לטובתה ובעדה? אמרתי כבר את הכל. רק אסכם שהעוגה טעימה, בריאה, עונתית, במרקם רך ועסיסי, במראה נעים, וגם מאוד פשוטה להכנה. מה, לא תכינו? 😊 מקווה מאוד שכן – אתם תתמכרו אליה. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה חג שמח ובתאבון!
מחפשים עוד מתכונים של קינוחים טבעוניים בריאים? נסו את:
טארט כוסמין עם גבינת טופו ותותים ומשמשים
לביבות גבינה טבעוניות מתוקות מטופו
עוגת סילאן טבעונית מקמח כוסמין
עוגת משמשים טבעונית מקמח כוסמין מלא
אז מה היה לנו?
מרכיבים לעוגה בקוטר 20 ס"מ:
3 כפות זרעי פשתן טחון
1/3 כוס מים פושרים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר חום
80 מ"ל (1/3 כוס) שמן
120 מ"ל (1/2 כוס) חלב צמחי לא ממותק
1 כף חומץ 5%
180 גרם (1 כוס + 4 כפות) קמח כוסמין מלא
1 כפית סודה לשתייה
1.5 כפיות אבקת אפייה
קורט מלח
1/2 כפית קינמון (אופציונלי)
3 משמשים בשלים, חצויים
חופן שקדים פרוסים
להגשה:
מעט אבקת סוכר
סירופ סוכר להברשת המשמשים (אופציונלי)
אופן הכנה:
- מחממים את התנור ל-175 מעלות. מרפדים את תחתית התבנית בעיגול נייר אפייה ומשמנים את הדפנות.
- שמים בקערת ערבוב גדולה את זרעי הפשתן הטחונים, יוצקים מעל את המים, מערבבים ומשאירים לכמה דקות.
- מוסיפים לקערה את הסוכר החום, השמן והחלב הצמחי ומערבבים היטב. מוסיפים את החומץ ומערבבים שוב.
- מנפים פנימה את שאר המרכיבים היבשים ומערבבים עד שמתקבלת בלילה אחידה וסמיכה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית, מיישרים ומסדרים מעל את חצאי המשמשים, שלמים או חתוכים למניפה. מפזרים שקדים ואופים כ-40-45 דקות, או עד שהקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא בלי פירורים. אם העוגה משחימה מהר מדי מלמעלה, מכסים את התבנית בנייר כסף.
- מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים, תחילה בתוך התבנית ולאחר מכן מחוצה לה על הרשת.
- זורים מעט אבקת סוכר, אם רוצים – מברישים את המשמשים במעט סירופ סוכר, חותכים ומגישים.
- שומרים בכלי אטום במקרר.
הערות:
- אפשר להשתמש בכל חלב צמחי שאוהבים, אצלי זה חלב סויה ללא תוספת סוכר.
- אפשר להחליף את התערובת של הפשתן הטחון ומים ב-80 מ"ל (1/3 כוס) רסק תפוחים.
- אפשר להחליף את הסוכר ב-80 מ"ל (1/3 כוס) סירופ מייפל. אם זה לא מספיק מתוק, תוסיפו עוד קצת לפי הטעם.
- אפשר להחליף את קמח הכוסמין המלא בכמות זהה של קמח כוסמין לבן או קמח רגיל.
- אפשר להחליף את המשמשים בפירות אחרים, למשל שזיפים, תאנים, מנגו, ענבים או דובדבנים מגולענים.
- אפשר לאפות את העוגה גם בתבנית אינגלישקייק סטנדרטית. ייתכן וזמן האפייה יהיה קצת יותר ארוך.
11 תגובות
היי אולגה! תודה על המתכונים המעולים
האם אפשר לדעתך להחליף את זרעי הפשתן בשילוב של זרעי צ׳יה ובננה?
הי ירדן, תודה רבה. אפשר להשתמש בזרעי צ׳יה או בננה. לא נראה לי שכדאי לערבב.
תודה רבה על התגובה המהירה (: אם אני משתמשת בצ׳יה, להשתמש בכמות זהה לפשתן?
כן 🙂
תודה רבה (:
היי אם אין חומץ איזה תחליף אוכל לשים?
אפשר מיץ לימון 🙂
בוקר טוב, האם אפשר במקום שקדים מולבנים שקדים רגילים? או אגוזים כל שהם?
הי גבי – כן. זה רק תוספת..
אפשר להקפיא ?
הי, לא ניסיתי ולא בטוחה שזה רעיון טוב..