זהו, אלה היו הסלקים האחרונים. אז עד להודעה החדשה, זה המתכון הוורוד-סגול האחרון. בלי נדר ? אחרי הפסטה ברוטב קרם סלק והריזוטו סלק, שהכניסו הרבה צבע וטעם לבלוג, הרגשתי שצריך לנסות עוד משהו, והכנתי קציצות חומוס וסלק טבעוניות ללא גלוטן. שיצאו פשוט בומבה.
מעבר לצבע המשגע, מדובר בקציצות מאוד טעימות ובריאות, ללא גלוטן. הסלק מביא איתו הרבה וויטמינים, מינרלים ונוגדי חימצון. החומוס אחראי על חלבון. אני טיגנתי את הקציצות שלי, אבל אפשר בהחלט להכין גרסה אפויה, כמעט בלי שמן. פירטתי את זה בהערות.
בניגוד לסינייה פלאפל, השתמשתי במתכון הזה בחומוס משומר. זה הופך את הקציצות להרבה יותר זריזות וספונטניות, כי אין צורך בהשרייה. אפשר להשתמש גם בחומוס מוקפא. אגב, אפשר להכין את המתכון גם בלי מעבד מזון. גם העניין הזה מפורט בהערות.
בזכות השימוש בסלק טרי, צבע הקציצות יוצא עז ובוהק. אני ממש אוהבת את הצבעוניות שלהן! בטיגון, וגם באפייה, הן לא משנות את הצבע יותר מדי. פשוט נוצר משני הצדדים קרום זהוב. הקציצות נשארות רכות, אבל יציבות ולא מתפרקות. הן מתייצבות סופית אחרי הקירור.
אפשר להגיש אותן בלי שום דבר, או לצד סלט ירקות. הן טעימות גם כשהן קרות. והן עוד יותר טעימות עם תוספת טחינה.
סלחו לי, אני אישית עדיין מתלהבת מהצבע ?
וגם כמובן מהטעם. הסלק באופן טבעי נוטה לכיוון מתקתק, אז מאזנים את הטעמים בעזרת מלח ותבלינים. אם בא לכם, אתם יכולים להוסיף גם קצת מיץ לימון. תוספת כמון מיד מקנה לקציצות את הטעם "הקציצתי" המיוחד שלהן.
ההכנה סופר פשוטה וזריזה. גם אין כאן שום חומרי גלם מיוחדים. הבסיס הוא בעצם ארבעה מרכיבים, נגישים וזמינים. כך שאין לכם שום סיבה או תירוץ לא לנסות את הקציצות האלה ממש בהקדם ? אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה בתאבון!
מחפשים עוד מתכונים טבעוניים צבעוניים? נסו את:
קציצות חומוס וסלק טבעוניות ללא גלוטן
אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-10 קציצות:
2 כפות שמן זית
1 בצל בינוני, חתוך לקוביות
2-3 שיני שום, פרוסות
2 סלקים טריים קטנים, קלופים
550 גרם (1 פחית) גרגירי חומוס, מסוננים
1 כפית שטוחה מלח
½ כפית כמון
¼ כפית פלפל שחור
¼ כפית קינמון (אופציונלי)
מעט שמן לטיגון
אופן הכנה:
- מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה יפה.
- בינתיים טוחנים במעבד מזון את הסלקים עד שמתקבלת תערובת במרקם גרגרי דק. לא צריך להגיע מחית חלקה.
- מוסיפים למעבד המזון את גרגירי החומוס, תכולת המחבת והתבלינים וממשיכים לעבד עד שמתקבלת תערובת אחידה ודביקה. טועמים ובמידת הצורך מתקנים את התיבול.
- מחממים קצת שמן במחבת. יוצרים מהתערובת קציצות פחוסות ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה קלה. הקציצות לא משנות את הצבע באופן משמעותי. הן נשארות רכות, אז תהפכו בזהירות. הקציצות יתייצבו סופית אחרי שיתקררו.
- מגישים מיד, אפשר בליווי טחינה. שומרים בכלי אטום במקרר.
הערות:
- מומלץ להשתמש בסלק טרי כדי שהצבע יצא עז, כמו בתמונות. סלק טרי גם עשיר יותר מבחינת הערכים התזונתיים. אם הצבע פחות חשוב, אפשר להשתמש בסלק מבושל מאריזת וואקום.
- אפשר לתבל את המסה בהתאם לטעם האישי.
- אפשר להשתמש בחומוס יבש אחרי השרייה ובישול, או בחומוס קפוא מופשר.
- אין לכם מעבד מזון? אפשר לגרד את הסלקים בפומפייה דקה ולמעוך את גרגירי החומוס.
- אפשר לאפות את הקציצות בחום של 180 מעלות. משמנים את נייר האפייה והופכים את הקציצות באמצע האפייה לצד השני. אופים עד להזהבה קלה.
15 תגובות
במתכון קציצות חומוס עם סלק .מדובר בסלק מבושל ?
הי רחל. לא, זה סלק חי
יכול להיות ששכחת לכתוב משהו שמחזיק את בקציצות כמו פירורי לחם או שיבולת שועל או קמח. עשיתי מדויק שלב אחרי שלב והקציצות ממש התפרקו בטיגון. הצלחתי לעשות מהם קציצות יפות בקלות וזה עשה רושם שזה יציב ואז בטיגון הן התרככו מאוד והתפרקו
הי שירן, מצטערת לשמוע שהן התפרקו לך. אבל לא שכחתי לכתוב כלום – אצלי הן לא התפרקו. אני מצלמת את שלבי ההכנה, אז גם אפשר לראות את זה. יכול להיות שהפרופורציה שלך של סלק-חומוס לא הייתה נכונה? אולי הסלקים היו גדולים? החומוס המבושל הטחון אמור להחזיק את המסה. הרבה אנשים הכינו כבר את הקציצות, ויצא להם טוב… אם תכיני שוב, תוסיפי כף או שתיים של טחינה גולמית – זה יהפוך את המסה ליותר דביקה ויציבה.
היי אולגה
קודם כל תודה על התגובה, מאז שגיליתי אותך אני צמודה אלייך☺️. את החומוס אני מנביטה ומאדה אותו ככה שהוא לא רך כמו בקופסאות שימורים אבל די רך וטעים. לגבי גודל הסלקים, לגמרי יש מצב שלא הבנתי מה זה קטן בשבילך, היו לי סלקים ממש ממש פיצים שזה לא היה נראה לי הגיוני. זאת הזדמנות לספר לך שהכנתי את ההמבורגר מעדשים שחורות וקינואה אדומה שעשית ב foody וגם שם הקציצות החזיקו אבל בפנים הן ממש נשארו רכות לא מבושלות האם ככה זה צריך להיות? רציתי להגיד שהכמויות ממש לא תואמות את מה שאת עשית בוידאו את עשית כמו של 4 המבורגרים ואני עשיתי 6 ויצא לי קערה ענקית של 30 המבורגרים לעומת שלך שהיה נראה מעט. אני חושבת שכדאי תמיד לתת גם את המשקל של המוצר וככה זה יוצא מדויק. עם משקל הכי קל לעבוד מכיוון שכל אחד יש לו כוס אחרת והדדרה אחרת לקטן בינוני וגדול וזה ממש קריטי.
תודה ואני חייבת להגיד לך שאת אינטלגנטית במיוחד ורואים עלייך דרך הבישול ואפיה ממש מעריצה אותך. שמחה שיצא לו להכיר אותך במקרה (השגחה פרטית כי אין מקרה) אני חדשה בטיבעונות ואת עוזרת לי המון אז תודה?
שירן, תודה רבה-רבה על הפרגון והתגובה המושקעת! זה לא מובן מאליו 🙂 שמחה שפנית לטבעונות, ועוד יותר שמחה שהבלוג עוזר לך בדרכך. לגבי השאלות: בצילומים בטלויזיה זה אף פעם לא מדויק, כי עושים סוג של הדגמה.. הכמויות שרשומות במתכון הן המדויקות. ולקחתי לתשומת ליבי את עניין המשקל. למרות שלרוב אנשים אין משקל בבית. לגבי הקציצות, הן לא אמורות להיות ״חיות״ מבפנים. יכול להיות שהיו עבות מדי? בכל פעם שבלילה לא נראית לך מספיק יציבה, תוסיפי קצת קמח ו/או טחינה. זה עוזר לייצב את המסה. המון בהצלחה 🙂
היי אולגה
תודה רבה לך שאת טורחת לענות ולהסביר זה גם לא מובן מאליו?. משקל זה ממש אביזר נחוץ במטבח אבל גם למי שאין, התכוונתי ליד הכמות בכוס לכתוב בסוגריים משקל. וגם לפעמים את כותבת חבילת פיטריות אבל אני למשל גרה בלוס אנגלס ויש פה חבילות אחרות מאשר בארץ אז לא ידעתי כמה זה חבילה וחצי שהתכוונת לכן אני מאודדד אשמח אם יהיה ליד הכמות גם משקל. הלואי!!!בשבילי זה שדרוג אדיר והצלחה יותר מובטחת.
היי אולגה 🙂
האם אפשר להקפיא לדעתך?
הי דנה. לדעתי אין סיבה שלא
וואו. איזה מתכון אדיר!! הכנתי בלילה מתוך מטרה לשמור במקרר ולתת מחר לקטנה שלי אבל זללתי יותר מחצי איך שיצאו מהמחבת, אין ספק שזה הולך להיות אחד ה-מתכונים אצלנו בבית. תודה!
הי הדר, איזה כיף שאהבת 🙂 ממש שמחתי לשמוע.
יצא טעים מאוד אבל התפרק, אין מה שיחזיק אותן )הוספתי כף וחצי טחינה כפי שהצעת(.
עוד אפשרויות שניתן להוסיף כשי שהקציצה תחזיק את עצמה?
הי מור, אפית או טיגנת? אני טיגנתי ואצלי הקציצות לא התפרקו. כן צריך לתת להם טיפה להתקרר כדי שיתייצבו סופית. טחינה היא פתרון טוב להדביק את התערובת. אם היא יוצאת דביקה אך רכה, אפשר להוסיף קצת קמח
היי, אם מכינה בתנור כמה זמן לאפות?
כחצי שעה, עד הזהבה קלה.