בעקבות ההצלחה של שניצל תירס טבעוני אפוי, היה רק הגיוני לנסות את הפטנט המעולה עם ירקות אחרים. החשוד המיידי הוא כמובן ברוקולי, וכך נולד לו שניצל ברוקולי טבעוני אפוי או מטוגן. הפעם הוספתי גם גרסה מטוגנת, לכל מי שאוהב שניצלים שחומים במיוחד.
הגרסה האפויה הסופר בריאה יוצאת גם מאוד טעימה, אבל משמעותית פחות שחומה. אני נותנת לכם את כל האופציות, ואתם תבחרו מה יותר מתאים לכם.
כמו במקרה של שניצל תירס, גם כאן הבסיס של השניצלים הוא טופו. מה שהופך אותם לארוחה מזינה ובריאה, מלאה בחלבון מהצומח.
הברוקולי צובע את השניצלים בצבע ירוק מהמם דמוי שרק 😊 אני השתשתי בקפואים, אז הצבע יצא ממש עז ובוהק. אם משתמשים בברוקולי טרי, יש מצב שהצבע יהיה קצת פחות מרוכז.
מה שמבדיל בין שניצלים לקציצות זה ציפוי פריך של פירורי לחם. מי שמעוניין בגרסה ללא גלוטן, יכול לוותר על הציפוי, או להשתמש בקמח חומוס או פירורי לחם ללא גלוטן. אם אתם אופים את השניצלים, שמנו את נייר האפייה מתחתם ושמנו גם אותם, אחרת הם בכלל לא יתפסו צבע.
מבחינת הטעם שתי הגרסאות די דומות ומאוד טעימות. טעם הברוקולי מורגש היטב, וגם הצבע הירקרק נשמר.
כדי להפוך את כל האירוע הזה לארוחה מזינה, מומלץ להגיש את השניצלים עם עלים ירוקים או סלט של מלא ירקות צבעוניים. זה גם הופך את ההגשה ליפה ואסטתית.
וככה בכלום זמן ומאמץ, ועם מוצרים בסיסיים בלבד, תהיה לכם ארוחה טעימה, בריאה, מזינה, משביעה וכיפית. סופר פשוטה להכנה. צבעונית וקיצית שכזאת, מלאה בחלבון. ואם תרצו – גם ללא גלוטן. ממליצה לכם בחום לנסות. אם אתם מכינים את השניצלים האלה, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. ושיהיה בתאבון!
מחפשים עוד ארוחות טבעוניות בריאות? נסו את:
שניצל ברוקולי טבעוני אפוי או מטוגן
אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-13 שניצלים:
800 גרם (1 חבילה) פרחי ברוקולי קפואים או טריים
300 גרם (1 חבילה) טופו קשה, מסונן ומיובש
1 כפית מלח, או לפי הטעם
1 כפית אבקת שום
½ כפית כמון
¼ כפית פלפל שחור
פירורי לחם לציפוי השניצלים
מעט שמן
אופן הכנה:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. לגרסה האפויה מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו.
- מפשירים וסוחטים היטב את פרחי הברוקולי. שמים פירורי לחם בצלחת שטוחה ורחבה.
- שמים במעבד מזון או בלנדר את הטופו (אפשר לשבור גס) והברוקולי וטוחנים בפולסים למרקם יחסית אחיד. אבל אתם עדיין אמורים לראות חתיכות קטנות של ברוקולי.
- מתבלים את המסה ומערבבים שוב עד שמתקבלת עיסה אחידה ודביקה.
- יוצרים שניצלים פחוסים בגודל רצוי ומצפים משני הצדדים בפירורי לחם.
- לגרסה האפויה: מסדרים את השניצלים על גבי התבנית ומתיזים מעל עוד קצת שמן. אופים כ-40 דקות, או עד שהשניצלים מתחילים להזהיב. לקראת סוף האפייה אפשר להרים את התבנית אל מתחת לגריל העליון. אבל דעו שהם לא משחימים מדי באפייה. כשהשניצלים חמים, הם עדיין קצת רכים, ויתייצבו סופית במהלך הקירור.
- לגרסה המטוגנת: מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את השניצלים משני הצדדים עד להשחמה יפה. כשהשניצלים חמים, הם עדיין קצת רכים, ויתייצבו סופית במהלך הקירור.
- מגישים מיד בליווי סלט, או שומרים בכלי אטום במקרר.
הערות:
- אפשר להשתמש בברוקולי קפוא מופשר או ברוקולי טרי. אם משתמשים במופשר, צריך לסחוט אותו היטב כדי להיפטר מהנוזלים.
- אין לכם מעבד מזון? אפשר לגרר את הטופו בפומפייה דקה או למעוך עם מזלג, ולקצוץ את הברוקולי הכי דק שיש.
- אפשר להשתמש בכל סוג של פירורי לחם. אצלי זה פנקו. לגרסה ללא גלוטן משתמשים בפירורי לחם ללא גלוטן, או מצפים את השניצלים בשכבה דקה של קמח חומוס.
- אפשר לתבל את השניצלים לפי הטעם האישי. אפשר להחליף את אבקת השום ב-2-3 שיני שום טריים.
26 תגובות
נראה ממש מעולה! אם הברוקולי טרי צריך לאדות אותו, נכון?
הי סמדר, אפשר לחלוט במים רותחים ולסחוט
קצת התפרק בטיגון…מה יכולה להיות הסיבה?
הי נטע. יכול להיות שלא סלטת טוב את הברוקולי ונשארו הרבה נוזלים? בכל טופו, בפעם הבאה תוסיפי כף טחינה גולמית. זה יחזק את המסה.
הכנתי ללא פירורי לחם (כדי שיהיה ללא גלוטן) וייצא נחמד מאוד!
הי מירי, את כרגיל מכינה לפני כולם 🙂 תודה רבה. שמחה שאהבת
היי, נראה ממש טוב. מה אפשר לשים במקום טופו ללא צמחונים או טבעונים? תודה
הי יפית. אני לא ניסיתי את המתכון עם שום חלופה אחרת, לכן אין לי כל כך רעיונות. אני כן ממליצה לנסות עם הטופו, כי זה מאוד מאוד טעים. מבטיחה שאת תתחברי 🙂
בשניצל תירס שמת 1/2 כוס קמח בזה לא, האם שכחת או שאין צורך?
תודה
הי סיגל, אני יודעת 🙂 כאן שמתי גם יותר ירק על אותה כמות של טופו. המסה יצאה מספיק דביקה. אם את מרגישה שצריך לחזק אותה, מוזמנת להוסיף קצת קמח. אבל לדעתי לא היה צורך
מתה לנסות אבל יש לי בעיה איך מקפיאים את השניצלים? לפי נסיון עבר של שניצלים דומים בפסח לאחר הקפאה היה להם ריח של 🤪 הצילו בבקשה.
נ.ב. ד"ש לסולי ❤️
הי דקלה. למה בעצם צריך להקפיא? אפשר לשמור במקרר, הם יחזיקו מעולה עד שבוע.
נ.ב. סולי מוסרת דש בחזרה 🙂
יצא טעים לאללה, תודה על המתכון! האם אפשר להקפיא?
הי מעיין, הייתה תקלה באתר ורק עכשיו ראיתי את השאלה. מניחה שזה כבר פחות אקטואלי, אבל לשאלתך – כן 🙂
עדיין אקטואלי- בפעם הבאה אדע כבר להכין כמות כפולה, אחת למקרר, אחת לפריזר 🙂 תודה רבה
איזה כיף! ממש סיפור הצלחה 🙂
הכנתי ויצא מעולה! השתמשתי בברוקולי טרי מאודה, אפיתי לעשרים דקות ואז טיגנתי עם טיפה שמן כדי שיהיה נחמד. כל השניצלים נאכלו מיד ואוכלי-הבשר בשולחן ביקשו שאכין כזה כל יום.
אחלה מתכון וכל כך קל להכין!
הי יעל, מאוד שמחה שאהבת את המתכון! שנה טובה!
שאלה לפני שאני מנסה- 800 גרם ברוקלי על 300 גרם טופו זה לא מדי ברוקלי? העיקר לא אמור להיות טופו (מבחינת איך שזה מחזיק והבסיס?)
אלה הכמויות שהשתמשתי בהן. העיקר הוא ברוקולי, אחרת זה לא יהיה ירקרק..
תודה וסליחה שהשאלה מופיעה שוב- טפשר למחוק
הי האם 800 גרם ברוקלי זה לא המון ל 300 גרם טופו? חשבתי שטופו אמור להיות העיקר
כאן?
היי, אפשר להחליף את הברוקולי בקישוא?
הי, לא ניסיתי אבל לא נראה לי שתהיה בעיה. עדיף אולי בזוקיני, אבל אם משתמשים בקישוא, צריך לגרר ולסחוט היטב
אגב בסוף עשיתי חצי טופו חצי ברוקלי – עדין ירוק !(אבל פחות ..) ויצא טוב (איכשהו העדפתי לנסות ככה בין היתר כדי שזה יהיה יותר מנת חלבון). בקיצור זה עובד בכמויות שוות!
שמחה לשמוע 🙂