תבשיל דגנים וירקות טבעוני ללא גלוטן

תבשיל דגנים וירקות טבעוני ללא גלוטן

מאת

תבשיל דגנים וירקות טבעוני ללא גלוטן

בשבוע שעבר המצאתי מושג חדש – תבשישיל. תבשישיל = תבשיל + יום שישי. כלומר תבשיל קצת יותר עשיר, משודרג וכיפי שמכינים לקראת ארוחת שישי. עכשיו לא אירגע עד שהמושג הזה ייקלט בשפה שלנו. בכל חמישי או שישי אפרסם תבשיל חדש, ואתחיל היום עם תבשיל דגנים וירקות טבעוני ללא גלוטן.

תבשיל דגנים וירקות טבעוני ללא גלוטן
ארוחת שישי מוכנה

נכון שמיד אפשר לראות שמדובר בתבשישיל? 😊 עכשיו לגבי החלק של הדגנים: כדי להעשיר את התבשיל השתמשתי גם בכוסמת, גם בקינואה וגם באורז מלא. טכנית לא כולם דגנים. אבל לא רציתי כותרת ארוכה ומייגעת, לכן נאלצתי לאחד אותם תחת כותרת שכזאת. תסלחו לי. זה פרט שולי.

תבשיל דגנים וירקות טבעוני ללא גלוטן
בישול בשיטת שכבות

מה שחשוב זה שהתבשיל לא מכיל גלוטן, ושאתם יכולים להכין אותו עם כל שלושת הדגנים (או מה שזה), או רק עם אחד או שניים מהם, בכל יחס שתמצאו לנכון. התבשישיל שלי לא רק יפה, אלא גם זורם. מוזמנים גם להיצמד לכמויות שלי – הן בדוקות.

תבשיל דגנים וירקות טבעוני ללא גלוטן
עגבניות מיובשות מוסיפות צבע וחמיצות כיפית

אני מבשלת את התבשיל בלי לערבב בשיטת שכבות שמפורטת באופן ההכנה, וגם מצולמת ונמצאת בסטורי ובהיילייט ייעודי באינסטגרם שלי. בזכות השיטה מתקבל תבשיל רך ונימוח, עשיר ומלא בטעמים. וכמו שאני אוהבת – גם צבעוני במיוחד.

תבשיל דגנים וירקות טבעוני ללא גלוטן

השילוב של הכוסמת, הקינואה והאורז מושלם! אגב, אפשר לשחק גם עם הירקות: בהתאם לטעם האישי ומה נמצא אצלכם במקרר. בהערות רשמתי אופציות נוספות. אם רוצים עוד בוסט של חלבון, אפשר להוסיף לתבשיל קוביות טופו.

תבשיל דגנים וירקות טבעוני ללא גלוטן
תבשישיל למהדרין

מה שחשוב שככה או ככה תקבלו ארוחה שלמה שמכינים בסיר אחד. ארוחה סופר טעימה, בריאה, מזינה ופשוטה להכנה. וגם יפה מאוד, כמו כל תבשישיל שמכבד את עצמו. מקווה מאוד שתכינו כבר השבוע! אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם.  שתהיה שבת שלום ובתאבון!

מחפשים עוד ארוחות טבעוניות? נסו את:

סינייה פלאפל טבעונית

אורז כרובית טבעוני מטוגן ללא גלוטן

קדירת תפוחי אדמה עם טופו ופטריות

גולש טבעוני

תבשיל פריקה טבעוני עם פטריות

 

תבשיל דגנים וירקות טבעוני ללא גלוטן

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-4-5 מנות:
2-3 כפות שמן זית
1 בצל גדול, חתוך לקוביות קטנות
3-4 שיני שום, קצוצות דק
2 גזרים בינוניים, מגוררים בפומפייה גסה
1 זוקיני גדול, חתוך לקוביות קטנות
1 סלסילת פטריות שמפיניון, חתוכות לקוביות קטנות
1 כפית מלח, או לפי הטעם
¼ כפית פלפל שחור
1 כפית כמון
½ כפית כורכום
1 כף שמן זית
100 גרם (1/2 כוס) כוסמת חומה
200 גרם (1 כוס) אורז מלא / אורז לבן
100 גרם (1/2 כוס) קינואה אדומה / לבנה / מיקס
1 ליטר מים רותחים
הגשה:
1 חופן עגבניות מיובשות, חתוכות לקוביות (אופציונלי)
½ צרור עלי כוסברה / פטרוזיליה, קצוצים

 

אופן הכנה:

  1. מכינים את הירקות: מחממים את השמן בסיר סוטאז’ ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה יפה.
  2. מוסיפים את הגזר, הזוקיני והפטריות, מערבבים וממשיכים לטגן עוד 7-8 דקות, או עד שהירקות מתחילים להתרכך. מתבלים, מערבבים ומעבירים לצלחת (לא שוטפים את הסיר).
  3. מרכיבים את התבשיל: מחממים עוד כף שמן באותו הסיר ומוסיפים את הכוסמת החומה. משטיחים אותה כדי שתכסה את תחתית הסיר. מפזרים מעל 1/3 מכמות הירקות. מפזרים מעל הירקות ½ כוס אורז מלא, ומעליו את ה-1/3 השני של הירקות. מפזרים מעל את הקינואה ומעליה את ה-1/3 האחרון של הירקות. מפזרים מעל את ה-1/2 השני של האורז המלא ומיישרים. יוצקים מעל את המים הרותחים, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים בלי לערבב כ-30 דקות, או עד שכל המים נספגים. בודקים מדי פעם מה מצב הנוזלים בסיר. אם יש צורך – מוסיפים עוד קצת.
  4. אחרי שכל המים נספגו, מערבבים את התבשיל.
  5. מוסיפים עגבניות מיובשות וכוסברה ומערבבים שוב. טועמים ומתקנים את התיבול.
  6. מגישים מיד. שומרים בכלי אטום במקרר.

 

הערות:

  • אופן הכנת התבשיל מצולם ונמצא בסטורי ובהיילייט ייעודי באינסטגרם שלי.
  • אפשר לשלב בתבשיל ירקות שונים בהתאם למה שיש בבית. מתאימים במיוחד: סלרי, ברוקולי, כרובית, גמבה צבעונית, קישואים, אפונה, שעועית ירוקה, בטטה וכו’.
  • אפשר להשתמש בסוג אחד של תוספת, כלומר רק אורז, רק כוסמת או רק קינואה. אפשר לשלב בינהם בכל צורה שרוצים. העיקר לשמור על היחס של 2 כוסות יבשים על ליטר מים.
  • אפשר לתבל את התבשיל לפי לטעם האישי.
  • אם אוהבים, אפשר להוסיף בהגשה חמוציות, צימוקים, צנוברים, בוטנים קצוצים, עדשים או חומוס מבושלים – כל דבר שיעשיר את התבשיל.
  • אם רוצים תוספת חלבון, אפשר להוסיף לתבשיל קוביות טופו.
הדפסה
10 תגובות
  1. miriomri 3 שבועות לפני
    הגב

    נראה מעולה! איך כדאי להכין את הטופו? אם אני רוצה להוסיף?

    • אולגה 3 שבועות לפני
      הגב

      הי מירי, תודה! הייתי מקפיצה קוביות טופו בנפרד, עוד לפני הירקות, ומוסיפה לתבשיל בסוף, אחרי שהכל כבר מוכן.

  2. miri dahan 3 שבועות לפני
    הגב

    יצא מעולה. עדיין לא התפייסתי עם כוסמת אז עשיתי חצי אורז וחצי קינואה. וירקות אחרים – מה שהיה לי: ברוקולי, שעועית ירוקה טרייה, פטריות, פלפל צהוב ועגבניות שרי. אני מתה על זה שאת כותבת את כמויות התיבול, והן תמיד מצויינות (עשיתי הפעם בלי הטופו)

    • אולגה טוכשר 3 שבועות לפני
      הגב

      תודה רבה מירי! שמחה שאהבת 🙂

  3. עליזה 3 שבועות לפני
    הגב

    שלום אולגה,
    האם ההקפאה, של חלק מהתבשיל, פוגעת בערכים התזונתיים?

    • אולגה 3 שבועות לפני
      הגב

      הי עליזה, אני לא בטוחה.. לדעתי לא, אבל כדאי לוודא

  4. הילה 2 שבועות לפני
    הגב

    כוסמת ירוקה גם הולך?

    • אולגה טוכשר 2 שבועות לפני
      הגב

      הי הילה. לגמרי

  5. Eleonora 5 ימים לפני
    הגב

    צריך לבשל מראש את הכוסמת והאורז?

    • אולגה טוכשר 5 ימים לפני
      הגב

      הי, לא מראש. זה מתבשל יחד עם הירקות. תראי את המתכון

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם