תקשיבו, אני גאה בעצמי. יסדתי מסורת לפרסם כאן לקראת כל סופ"ש מתכון של תבשישיל (תבשיל לשישי), ואני עומדת יפה במשימה! כמות התבשילים בבלוג הולכת וגדלה, ואתם מקבלים יותר ויותר אופציות לארוחות טעימות, בריאות ופשוטות להכנה. היום יש לנו בולונז טבעוני.
בולונז זה תבשיל איטלקי מפורסם. באופן מסורתי הוא בשרי ומוגש עם פסטה. זה לא אומר שאי אפשר להכין בקלות גרסה ממש מעולה של בולונז טבעוני. מה שמחליף כאן בשר זה טופו קשה. ככה שזה גם טעים, גם המרקם יוצא מעין טחון ודומה למקור, וגם כל החלבון מן הצומח כבר בפנים.
מה שאני אוהבת בבולונז – שזה תבשיל שיכול להתקיים בזכות עצמו, גם ללא שום תוספת. הוא מספיק עשיר וטעים גם ככה. בלי התוספות הוא גם ממש דיאטטי.
פסטה מעבה אותו, מוסיפה את אלמנט הפחמימה, והופכת אותו גם לארוחה משפחתית גדולה, וגם לתבשיל מזין ומאוד משביע. אגב, אם אתם נמנעים מגלוטן, אפשר לגמרי להגיש את הבולונז עם פסטה או אטריות ללא גלוטן, או אפילו עם אורז. האיטלקים יסלחו לכם 🙂
כי הבולונז הוא כוכב המנה, וכל השאר זה רק תוספות. אני מאוד אוהבת את השילוב של ירקות עם טופו ורוטב עגבניות. אני גם אוהבת שהמנה המוכנה מזכירה בצבעים את דגל איטליה 🙂
בולונז טבעוני זה תבשיל ממש פשוט ולא מאתגר להכנה. הוא טעים, משביע, מלא חלבון, מנחם, וגם יכול לבוא בגרסה בריאה ורזה יותר ללא גלוטן. אני מאוד מקווה שתנסו אותו כבר בסופ"ש הקרוב. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה בתאבון ושבת שלום!
מחפשים עוד מתכונים של תבשילים טבעוניים? נסו את:
בולונז טבעוני
אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-2-3 מנות:
1-2 כפות שמן
1 חבילה (300 גרם) טופו קשה
2 כפות רוטב סויה
1 בצל בינוני, חתוך לרבעים
3-4 שיני שום, קלופים
1 גזר בינוני, חתוך למקטעים בינוניים
2 מקלות סלרי, חתוכים למקטעים בינוניים
1-2 כפות שמן זית
800 גרם (2 פחיות) עגבניות מרוסקות
½ כפית מלח, או לפי הטעם
¼ כפית פלפל שחור
1 כפית פפריקה מתוקה, או לפי הטעם
שבבי צ'ילי חריף (אופציונלי)
1 כף שטוחה אורגנו מיובש (אופציונלי)
הגשה:
½ חבילת פסטה מבושלת
אופן הכנה:
- מסננים ומייבשים את הטופו ושמים בקערת מעבד מזון. טוחנים בפולסים עד שנוצרים גושים יחסית קטנים. כאופציה, אפשר לגרד את הטופו בפומפייה גסה או לפורר דק בעזרת הידיים. עדיין לא שוטפים את קערת המעבד.
- מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הטופו ומטגנים תוך ערבוב מדי פעם עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים את רוטב הסויה, מערבבים ושוברים בעזרת כף עץ לגושים קטנים, ומעבירים לקערה. עדיין לא שוטפים את המחבת.
- טוחנים במעבד מזון את הבצל, השום, הגזר והסלרי בפולסים לתערובת דקה.
- מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים את מחית הירקות ומטגנים תוך ערבוב מדי פעם כ-10 דקות, עד שרוב הנוזלים מתאדים.
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות והתבלינים, מערבבים ומבשלים עוד 5-7 דקות, עד שכל הטעמים מתערבבים, ורוב הנוזלים מתאדים.
- מוסיפים את הטופו, מערבבים ומטגנים ביחד תוך ערבוב מדי פעם עוד 2-3 דקות.
- מוסיפים את הפסטה המבושלת ומערבבים.
- מגישים מיד. שומרים בכלי אטום במקרר.
הערות:
- כל שלבי הכנת המתכון מצולמים. אפשר לראות את הוידאו בהיילייט "בולונז" באינסטגרם שלי.
- רוטב הסויה מוסיף לטופו מליחות וצובע אותו קצת, אז מומלץ לא לדלג.
- אם אין לכם מעבד מזון, אפשר פשוט לקצוץ דק את הבצל, הסלרי והגזר.
- אפשר לתבל את הבולונז בהתאם לטעם האישי.
- אפשר להגיש את הבולונז עם כל סוג של פסטה שאוהבים. אפשר לאכול אותו גם בלי שום תוספת, או להגיש בליווי אורז או אטריות לגרסה ללא גלוטן.