טופו מוקפץ בסגנון אסיאתי עם ברוקולי ועגבניות שרי

מאת אולגה טוכשר
יולי 12, 2020

טופו מוקפץ בסגנון אסיאתי עם ברוקולי ועגבניות שרי

אני אוהבת להתחיל שבוע עם מתכונים פשוטים. כי למי יש כוח להכין ארוחות מושקעות גם אחרי סופ"ש? החזון הוא אשכרה לזרוק למחבת כמה דברים, וצאת עם ארוחה מזינה בלי הרבה טרחה. אז ממשתי את החזון של עצמי והכנתי טופו מוקפץ בסגנון אסיאתי עם ברוקולי ועגבניות שרי.

טופו מוקפץ בסגנון אסיאתי עם ברוקולי ועגבניות שרי

טופו הוא המרכיב החלבוני של המנה. הוא זה שהופך ערימת ירקות מוקפצים לארוחה של ממש. הטופו במנה הזו פריך וכיפי. טעים גם לפני שהוא מתערבב עם הרוטב המבריק.

טופו מוקפץ בסגנון אסיאתי עם ברוקולי ועגבניות שרי
שילוב צבעים מהמם

הירקות נבחרו לפי מה שהיה לי במקרר. בגדול אפשר להקפיץ כל ירק, אבל היתרון של הברוקולי והעגבניות הוא בזמן הכנה ממש קצר. ככה הם שומרים על הפריכות והערכים התזונתיים. וגם שילוב הצבעים ממש יפה 😊

טופו מוקפץ בסגנון אסיאתי עם ברוקולי ועגבניות שרי

אחרי שהרוטב הפשוט בעולם בסגנון אסיאתי מצטרף לחגיגה, כל המוקפץ הופך להיות מבריק וסופר מגרה את בלוטות הטעם. אני מתה על התכונה הזו של הקורפלור להפוך בשניות רוטב נוזלי לסמיך ועשיר, בלי להוסיף קלוריות, שומניות או גלוטן.

טופו מוקפץ בסגנון אסיאתי עם ברוקולי ועגבניות שרי
מנה חלומית להתחיל איתה את השבוע

את המוקפץ אפשר להגיש עם כל תוספת שאוהבים, או ללא תוספת בכלל. אני כן הוספתי אטריות, כי רציתי שהמנה המושלמת הזו לא תיגמר לי מהר מדי 😊

טופו מוקפץ בסגנון אסיאתי עם ברוקולי ועגבניות שרי

אפשר כמובן להגיש עם אורז. מה שחשוב שיש לכם כאן כמות מספיק גדולה של רוטב להרטיב גם את התוספת, ולהפוך אותה למעדן.

טופו מוקפץ בסגנון אסיאתי עם ברוקולי ועגבניות שרי
מבריק ומגרה

אז איך אני אסכם את המנה? מדובר בארוחה מאוד טעימה, בריאה, מזינה וסופר פשוטה להכנה. אין בה גלוטן ויש בה מלא חלבון. הטעם שלה יזכיר לכם מטבח אסיאתי, שאני אישית מאוד אוהבת. ושילוב צבעי הירקות עם הרוטב המבריק יהפוך את הארוחה הזו למגרת כל החושים. ממליצה לכם לנסות ובהקדם. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם.  שיהיה שבוע טוב ובתאבון!

מחפשים עוד מתכונים טבעוניים עם טופו? נסו את:

קדירת תפוחי אדמה עם טופו ופטריות

סלט אטריות ללא גלוטן עם טופו

טאקו ללא גלוטן עם טופו בסלסה חריפה

קדירת ירקות וטופו

טופו מוקפץ עם ירקות בזיגוג מבריק

 

טופו מוקפץ בסגנון אסיאתי עם ברוקולי ועגבניות שרי

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-2-3 מנות:
טופו וירקות:
1 חבילה (300 גרם) טופו קשה, מיובש וחתוך לקוביות
2 כפות קורנפלור
2-3 כפות שמן
3-4 שיני שום, פרוסות דק
1 ראש בינוני של ברוקולי, מפורק לפרחים קטנים
10 עגבניות שרי, חצויות
3 כפות מים
רוטב:
5 כפות רוטב סויה
2-3 כפות סירופ מייפל
1 כף מיץ לימון
240 מ"ל (1 כוס) מים
4 כפות גדושות קורנפלור
הגשה:
אטריות
שומשום

 

אופן הכנה:

  1. שמים את הטופו בקערה, מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים את הכל ביחד עד שכל הקוביות מכוסות בקורנפלור מכל הצדדים.
  2. מחממים 2 כפות שמן במחבת, מסדרים את קוביות הטופו בשכבה אחת ומטגנים מכל הצדדים עד שהן זהובות ופריכות. מעבירים לצלחת.
  3. באותה המחבת מחממים עוד כף שמן ומטגנים את השום עד להזהבה. מוסיפים את פרחי הברוקולי והעגבניות ומערבבים. מוסיפים את המים, מערבבים, מכסים ומבשלים כ-2-3 דקות.
  4. בינתיים טורפים היטב בקערה את כל מרכיבי הרוטב, עד שהקורנפלור מתאחד לגמרי עם הנוזלים.
  5. מוסיפים את הרוטב למחבת וממשיכים לטגן תוך ערבוב עד שהוא מתחיל להסמיך. זה יקרה תוך כמה דקות ספורות.
  6. מחזירים למחבת את קוביות הטופו ומערבבים היטב עד שהן מכוסות ברוטב המבריק.
  7. מפזרים שומשום ומגישים לצד אטריות.

 

הערות:

  • אפשר להשתמש בכל טופו קשה שאוהבים. אפשר לחתוך אותו לקוביות בכל גודל שרוצים.
  • אפשר לעשות את הטיגון הראשוני של הטופו בלי הקורנפלור, אבל אז הקוביות יהיו הרבה פחות פריכות.
  • אפשר להקפיץ ירקות נוספים: כרובית, בטטה, תרד, בקצ'וי, גמבה, גזר. זמן ההקפצה יתארך בהתאם לקושי של הירק.
  • תטעמו את הרוטב לפני הבישול ותוסיפו מליחות / מתיקות / חמיצות לפי הטעם האישי. קחו בחשבון שאחרי הבישול הרוטב יהיה הרבה יותר מרוכז.
0/5 (0 Reviews)
WhatsApp
Facebook
Email
Print

20 תגובות

  1. היי אולגה,
    קודם כל, מסקרן ונראה ממש טעים-כמו תמיד!
    יש לי שאלה לגבי הקורנפלור, אפשר להחליף בעמילן טפיוקה?
    זה מה שיש לי ביד עכשיו.
    תודה לך,
    סמא.

  2. היי אולגה,
    לאחר ששמתי את הרוטב במחבת הוא נהיה מן גושים של רוטב סמיך מאוד ודביק
    יכול להיות ש4 כפות קורנפלור זה הרבה?

  3. היי אולגה, נראה מדהים! רוצה להכין היום 🙂
    האם חייבים מחבת נון-סטיק למתכון הזה? יש לי מחבת אחרת שאני לא בטוחה אם היא נון-סטיק, אבל מגיעה עם מכסה. מחבת הנון-סטיק שלי לא מגיעה עם מכסה.

  4. תודה על המענה 🙂
    הכנתי ויצא ממש טעים! רק הרוטב יצא סמיך ודביק – במרקם נמתח כזה. הכנתי עם קמח טפיוקה במקום קורנפלור, אולי זוהי הסיבה? או שכך הרוטב אמור לצאת?

  5. זה אמור להיות סמיך, אסל במידה, לא מדי.. יכול להיות שצריך להוסיף קצת יותר נוזלים. שמחה שאהבת אבל 🙂

  6. חג שמח 🙂
    האם אפשר לשים דבש במקום המייפל?
    רוצה להכין לערב חג. תודה 🙂

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 21, 2021
סלט תפוחי אדמה טבעוני זו גרסה של סלט תפוחי אדמה...
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 18, 2021
מרק דלעת ונודלס אסיאתי טבעוני זה מרק טעים, בריא, עשיר,...
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 15, 2021
עוגיות טחינה טבעוניות ללא גלוטן וללא תוספת סוכר, מ-3 מרכיבים...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 28, 2021
תבשיל ירקות וחומוס טבעוני ללא גלוטן זו ארוחה נפלאה שמכינים...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 27, 2021
לביבות בטטה טבעוניות ללא גלוטן: טעימות, רכות ומתקתקות, העשויות מ-3...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 19, 2021
עוגיות שוקולד טבעוניות בלי גלוטן וסוכר מ-3 מרכיבים בלבד אלה...
בואו לעקוב אחרי באינסטגרם