טופו מוקפץ בסגנון אסיאתי עם ברוקולי ועגבניות שרי

טופו מוקפץ בסגנון אסיאתי עם ברוקולי ועגבניות שרי

מאת

טופו מוקפץ בסגנון אסיאתי עם ברוקולי ועגבניות שרי

אני אוהבת להתחיל שבוע עם מתכונים פשוטים. כי למי יש כוח להכין ארוחות מושקעות גם אחרי סופ”ש? החזון הוא אשכרה לזרוק למחבת כמה דברים, וצאת עם ארוחה מזינה בלי הרבה טרחה. אז ממשתי את החזון של עצמי והכנתי טופו מוקפץ בסגנון אסיאתי עם ברוקולי ועגבניות שרי.

טופו מוקפץ בסגנון אסיאתי עם ברוקולי ועגבניות שרי

טופו הוא המרכיב החלבוני של המנה. הוא זה שהופך ערימת ירקות מוקפצים לארוחה של ממש. הטופו במנה הזו פריך וכיפי. טעים גם לפני שהוא מתערבב עם הרוטב המבריק.

טופו מוקפץ בסגנון אסיאתי עם ברוקולי ועגבניות שרי
שילוב צבעים מהמם

הירקות נבחרו לפי מה שהיה לי במקרר. בגדול אפשר להקפיץ כל ירק, אבל היתרון של הברוקולי והעגבניות הוא בזמן הכנה ממש קצר. ככה הם שומרים על הפריכות והערכים התזונתיים. וגם שילוב הצבעים ממש יפה 😊

טופו מוקפץ בסגנון אסיאתי עם ברוקולי ועגבניות שרי

אחרי שהרוטב הפשוט בעולם בסגנון אסיאתי מצטרף לחגיגה, כל המוקפץ הופך להיות מבריק וסופר מגרה את בלוטות הטעם. אני מתה על התכונה הזו של הקורפלור להפוך בשניות רוטב נוזלי לסמיך ועשיר, בלי להוסיף קלוריות, שומניות או גלוטן.

טופו מוקפץ בסגנון אסיאתי עם ברוקולי ועגבניות שרי
מנה חלומית להתחיל איתה את השבוע

את המוקפץ אפשר להגיש עם כל תוספת שאוהבים, או ללא תוספת בכלל. אני כן הוספתי אטריות, כי רציתי שהמנה המושלמת הזו לא תיגמר לי מהר מדי 😊

טופו מוקפץ בסגנון אסיאתי עם ברוקולי ועגבניות שרי

אפשר כמובן להגיש עם אורז. מה שחשוב שיש לכם כאן כמות מספיק גדולה של רוטב להרטיב גם את התוספת, ולהפוך אותה למעדן.

טופו מוקפץ בסגנון אסיאתי עם ברוקולי ועגבניות שרי
מבריק ומגרה

אז איך אני אסכם את המנה? מדובר בארוחה מאוד טעימה, בריאה, מזינה וסופר פשוטה להכנה. אין בה גלוטן ויש בה מלא חלבון. הטעם שלה יזכיר לכם מטבח אסיאתי, שאני אישית מאוד אוהבת. ושילוב צבעי הירקות עם הרוטב המבריק יהפוך את הארוחה הזו למגרת כל החושים. ממליצה לכם לנסות ובהקדם. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם.  שיהיה שבוע טוב ובתאבון!

מחפשים עוד מתכונים טבעוניים עם טופו? נסו את:

קדירת תפוחי אדמה עם טופו ופטריות

סלט אטריות ללא גלוטן עם טופו

טאקו ללא גלוטן עם טופו בסלסה חריפה

קדירת ירקות וטופו

טופו מוקפץ עם ירקות בזיגוג מבריק

 

טופו מוקפץ בסגנון אסיאתי עם ברוקולי ועגבניות שרי

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-2-3 מנות:
טופו וירקות:
1 חבילה (300 גרם) טופו קשה, מיובש וחתוך לקוביות
2 כפות קורנפלור
2-3 כפות שמן
3-4 שיני שום, פרוסות דק
1 ראש בינוני של ברוקולי, מפורק לפרחים קטנים
10 עגבניות שרי, חצויות
3 כפות מים
רוטב:
5 כפות רוטב סויה
2-3 כפות סירופ מייפל
1 כף מיץ לימון
240 מ”ל (1 כוס) מים
4 כפות גדושות קורנפלור
הגשה:
אטריות
שומשום

 

אופן הכנה:

  1. שמים את הטופו בקערה, מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים את הכל ביחד עד שכל הקוביות מכוסות בקורנפלור מכל הצדדים.
  2. מחממים 2 כפות שמן במחבת, מסדרים את קוביות הטופו בשכבה אחת ומטגנים מכל הצדדים עד שהן זהובות ופריכות. מעבירים לצלחת.
  3. באותה המחבת מחממים עוד כף שמן ומטגנים את השום עד להזהבה. מוסיפים את פרחי הברוקולי והעגבניות ומערבבים. מוסיפים את המים, מערבבים, מכסים ומבשלים כ-2-3 דקות.
  4. בינתיים טורפים היטב בקערה את כל מרכיבי הרוטב, עד שהקורנפלור מתאחד לגמרי עם הנוזלים.
  5. מוסיפים את הרוטב למחבת וממשיכים לטגן תוך ערבוב עד שהוא מתחיל להסמיך. זה יקרה תוך כמה דקות ספורות.
  6. מחזירים למחבת את קוביות הטופו ומערבבים היטב עד שהן מכוסות ברוטב המבריק.
  7. מפזרים שומשום ומגישים לצד אטריות.

 

הערות:

  • אפשר להשתמש בכל טופו קשה שאוהבים. אפשר לחתוך אותו לקוביות בכל גודל שרוצים.
  • אפשר לעשות את הטיגון הראשוני של הטופו בלי הקורנפלור, אבל אז הקוביות יהיו הרבה פחות פריכות.
  • אפשר להקפיץ ירקות נוספים: כרובית, בטטה, תרד, בקצ’וי, גמבה, גזר. זמן ההקפצה יתארך בהתאם לקושי של הירק.
  • תטעמו את הרוטב לפני הבישול ותוסיפו מליחות / מתיקות / חמיצות לפי הטעם האישי. קחו בחשבון שאחרי הבישול הרוטב יהיה הרבה יותר מרוכז.
הדפסה
8 תגובות
  1. תבל 3 שבועות לפני
    הגב

    היי אולגה 🙂 האם אפשר להחליף את המייפל בסילאן?

    • אולגה טוכשר 3 שבועות לפני
      הגב

      הי תבל, כן – אין שום בעיה

  2. רעות 3 שבועות לפני
    הגב

    באיזה אטריות השתמשת כאן? 🙂

    • אולגה טוכשר 3 שבועות לפני
      הגב

      הי רעות. אטריות שעועית

  3. Sama 3 שבועות לפני
    הגב

    היי אולגה,
    קודם כל, מסקרן ונראה ממש טעים-כמו תמיד!
    יש לי שאלה לגבי הקורנפלור, אפשר להחליף בעמילן טפיוקה?
    זה מה שיש לי ביד עכשיו.
    תודה לך,
    סמא.

    • אולגה טוכשר 3 שבועות לפני
      הגב

      הי, תודה רבה! ואין שום בעיה להשתמש בקמח טפיוקה. בהצלחה 🙂

  4. דיאנה 3 שבועות לפני
    הגב

    היי אולגה 🙂
    לסכרתיים במה אפשר להחליף את המייפל?

    • אולגה טוכשר 3 שבועות לפני
      הגב

      הי דיאנה. בכל תחליף שמותר לך. אני לא כל כך מבינה בזה..

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם