אני אוהבת להתחיל שבוע עם מתכונים פשוטים. כי למי יש כוח להכין ארוחות מושקעות גם אחרי סופ"ש? החזון הוא אשכרה לזרוק למחבת כמה דברים, וצאת עם ארוחה מזינה בלי הרבה טרחה. אז ממשתי את החזון של עצמי והכנתי טופו מוקפץ בסגנון אסיאתי עם ברוקולי ועגבניות שרי.
טופו הוא המרכיב החלבוני של המנה. הוא זה שהופך ערימת ירקות מוקפצים לארוחה של ממש. הטופו במנה הזו פריך וכיפי. טעים גם לפני שהוא מתערבב עם הרוטב המבריק.
הירקות נבחרו לפי מה שהיה לי במקרר. בגדול אפשר להקפיץ כל ירק, אבל היתרון של הברוקולי והעגבניות הוא בזמן הכנה ממש קצר. ככה הם שומרים על הפריכות והערכים התזונתיים. וגם שילוב הצבעים ממש יפה 😊
אחרי שהרוטב הפשוט בעולם בסגנון אסיאתי מצטרף לחגיגה, כל המוקפץ הופך להיות מבריק וסופר מגרה את בלוטות הטעם. אני מתה על התכונה הזו של הקורפלור להפוך בשניות רוטב נוזלי לסמיך ועשיר, בלי להוסיף קלוריות, שומניות או גלוטן.
את המוקפץ אפשר להגיש עם כל תוספת שאוהבים, או ללא תוספת בכלל. אני כן הוספתי אטריות, כי רציתי שהמנה המושלמת הזו לא תיגמר לי מהר מדי 😊
אפשר כמובן להגיש עם אורז. מה שחשוב שיש לכם כאן כמות מספיק גדולה של רוטב להרטיב גם את התוספת, ולהפוך אותה למעדן.
אז איך אני אסכם את המנה? מדובר בארוחה מאוד טעימה, בריאה, מזינה וסופר פשוטה להכנה. אין בה גלוטן ויש בה מלא חלבון. הטעם שלה יזכיר לכם מטבח אסיאתי, שאני אישית מאוד אוהבת. ושילוב צבעי הירקות עם הרוטב המבריק יהפוך את הארוחה הזו למגרת כל החושים. ממליצה לכם לנסות ובהקדם. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה שבוע טוב ובתאבון!
מחפשים עוד מתכונים טבעוניים עם טופו? נסו את:
קדירת תפוחי אדמה עם טופו ופטריות
טאקו ללא גלוטן עם טופו בסלסה חריפה
טופו מוקפץ עם ירקות בזיגוג מבריק
טופו מוקפץ בסגנון אסיאתי עם ברוקולי ועגבניות שרי
אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-2-3 מנות:
טופו וירקות:
1 חבילה (300 גרם) טופו קשה, מיובש וחתוך לקוביות
2 כפות קורנפלור
2-3 כפות שמן
3-4 שיני שום, פרוסות דק
1 ראש בינוני של ברוקולי, מפורק לפרחים קטנים
10 עגבניות שרי, חצויות
3 כפות מים
רוטב:
5 כפות רוטב סויה
2-3 כפות סירופ מייפל
1 כף מיץ לימון
240 מ"ל (1 כוס) מים
4 כפות גדושות קורנפלור
הגשה:
אטריות
שומשום
אופן הכנה:
- שמים את הטופו בקערה, מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים את הכל ביחד עד שכל הקוביות מכוסות בקורנפלור מכל הצדדים.
- מחממים 2 כפות שמן במחבת, מסדרים את קוביות הטופו בשכבה אחת ומטגנים מכל הצדדים עד שהן זהובות ופריכות. מעבירים לצלחת.
- באותה המחבת מחממים עוד כף שמן ומטגנים את השום עד להזהבה. מוסיפים את פרחי הברוקולי והעגבניות ומערבבים. מוסיפים את המים, מערבבים, מכסים ומבשלים כ-2-3 דקות.
- בינתיים טורפים היטב בקערה את כל מרכיבי הרוטב, עד שהקורנפלור מתאחד לגמרי עם הנוזלים.
- מוסיפים את הרוטב למחבת וממשיכים לטגן תוך ערבוב עד שהוא מתחיל להסמיך. זה יקרה תוך כמה דקות ספורות.
- מחזירים למחבת את קוביות הטופו ומערבבים היטב עד שהן מכוסות ברוטב המבריק.
- מפזרים שומשום ומגישים לצד אטריות.
הערות:
- אפשר להשתמש בכל טופו קשה שאוהבים. אפשר לחתוך אותו לקוביות בכל גודל שרוצים.
- אפשר לעשות את הטיגון הראשוני של הטופו בלי הקורנפלור, אבל אז הקוביות יהיו הרבה פחות פריכות.
- אפשר להקפיץ ירקות נוספים: כרובית, בטטה, תרד, בקצ'וי, גמבה, גזר. זמן ההקפצה יתארך בהתאם לקושי של הירק.
- תטעמו את הרוטב לפני הבישול ותוסיפו מליחות / מתיקות / חמיצות לפי הטעם האישי. קחו בחשבון שאחרי הבישול הרוטב יהיה הרבה יותר מרוכז.
20 תגובות
היי אולגה 🙂 האם אפשר להחליף את המייפל בסילאן?
הי תבל, כן – אין שום בעיה
באיזה אטריות השתמשת כאן? 🙂
הי רעות. אטריות שעועית
היי אולגה,
קודם כל, מסקרן ונראה ממש טעים-כמו תמיד!
יש לי שאלה לגבי הקורנפלור, אפשר להחליף בעמילן טפיוקה?
זה מה שיש לי ביד עכשיו.
תודה לך,
סמא.
הי, תודה רבה! ואין שום בעיה להשתמש בקמח טפיוקה. בהצלחה 🙂
היי אולגה 🙂
לסכרתיים במה אפשר להחליף את המייפל?
הי דיאנה. בכל תחליף שמותר לך. אני לא כל כך מבינה בזה..
היי
יש לי ברוקולי קפוא,
צריך לבשל אותו לפני?
לא, רק להפשיר
היי אולגה,
לאחר ששמתי את הרוטב במחבת הוא נהיה מן גושים של רוטב סמיך מאוד ודביק
יכול להיות ש4 כפות קורנפלור זה הרבה?
הי מורן, זה לא הרבה אם שמת את כל שאר במרכיבים. פשוט תדללי את הרוטב שלך עם מים.
הכנתי עכשיו ויצא מעולה!! תודה!
הי שיר, שמחה שאהבת 🙂
היי אולגה, נראה מדהים! רוצה להכין היום 🙂
האם חייבים מחבת נון-סטיק למתכון הזה? יש לי מחבת אחרת שאני לא בטוחה אם היא נון-סטיק, אבל מגיעה עם מכסה. מחבת הנון-סטיק שלי לא מגיעה עם מכסה.
עדיף לוותר על המכסה 🙂
תודה על המענה 🙂
הכנתי ויצא ממש טעים! רק הרוטב יצא סמיך ודביק – במרקם נמתח כזה. הכנתי עם קמח טפיוקה במקום קורנפלור, אולי זוהי הסיבה? או שכך הרוטב אמור לצאת?
זה אמור להיות סמיך, אסל במידה, לא מדי.. יכול להיות שצריך להוסיף קצת יותר נוזלים. שמחה שאהבת אבל 🙂
חג שמח 🙂
האם אפשר לשים דבש במקום המייפל?
רוצה להכין לערב חג. תודה 🙂
הי שרון. אם אתם אוכלים דבש, אין שום בעיה. חג שמח!