טוב-טוב, גם אני נכנעתי לטרנד.. מיני פנקייקים נמצאים פתאום בכל מקום, ואני חושבת שזה רק הגיוני לעשות גם גרסה טבעונית. אז הכנתי מיני פנקייקים טבעוניים מקמח כוסמין. כי אם כבר, אז שיהיו יותר בריאים.
וכמה שהדבר הזה חמוד! אין דברים כאלה. אני מסתכלת בצלחת הזו ורואה מלא מטבעות זהב. בדיוק ככה אתם צריכים לשווק את המיני פנקייקים האלה לילדים שלכם. וגם למבוגרים אחרים 🙂 למרות שלדעתי אין כאן שום צורך בשיווק אגרסיבי – הם ייחסלו גם ככה במהירות האור.
אני בכוונה מעלה את המתכון דווקא עכשיו, כי הוא תפור על החופש הגדול. זו פעילות הכי כיפית עם ילדים שמניבה גם תוצאה אכילה, טעימה ובריאה.
אז כמה בדיוק המיני פנקייקים האלה קטנים? ככה 😊 לדעתי זה די גודל של המטבע 5 שקלים. אתם יכולים להכין קצת יותר גדולים, אם לא בא לכם להתעסק יותר מדי. אבל תדעו שהתהליך מאוד פשוט וגם זריז. מי שמעוניין, יכול לראות אותו מצולם באינסטגרם שלי.
אם נדמה לכם שהגזמתי עם הגודל, אתם טועים! כבר יצא לי להכין פנקייקים יותר קטנים מאלה, בגודל קורנפלקס ממש. נאלצתי להפוך אותם בעזרת מקלות סיניים מרוב שהם היו פיציים 🙂
אפשר להגיש את המיני פנקייקים עם הנבחרת הרגילה של מייפל, שוקולד, סילאן, ריבה, חמאת בוטנים, לוטוס, אבקת סוכר. אם אתם אוהבים להגזים, לכו על השילוב של כמה מהם. אולי גם עם איזה כדור גלידה בצד. אפשר גם לאכול אותם בלי כלום, או רק עם פירות. זה עדיין מאוד טעים וכיף.
הכנת המיני פנקייקים לא דורשת שום ידע או ניסיון. זה מתכון בסיסי וכיפי שכל אחד יכול להכין. מומלץ להשתמש במחבת טובה כדי שלא תצטרכו הרבה שמן. וככה בכלום מאמץ תהיה לכם ערימה תרתי משמע של מיני פנקייקים הכי חמודים בעולם. טעימים, בריאים וממכרים. ממליצה לכם לנסות ובהקדם. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה בתאבון!
מחפשים עוד מתכונים של פנקייקים טבעוניים? נסו את:
פנקייק קינואה טבעוני ללא גלוטן
פנקייק שוקולד טבעוני מקמח כוסמין מלא
מיני פנקייקים טבעוניים מקמח כוסמין
אז מה היה לנו?
מרכיבים להרבה מאוד מיני פנקייקים:
140 גרם (1 כוס) קמח כוסמין לבן / מלא
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
240 מ"ל (1 כוס) חלב צמחי
2 כפות שמן
2 כפות סוכר / מייפל
1 כפית חומץ או מיץ לימון
1 כפית תמצית וניל (אופציונלי)
מעט שמן לטיגון
הגשה:
מעט אבקת סוכר
סירופ מייפל
פירות
אופן הכנה:
- מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה.
- מוסיפים את החלב הצמחי, השמן, הסוכר או המייפל, החומץ או מיץ לימון ותמצית וניל וטורפים עד שמתקבלת בלילה אחידה. מעבירים אותה לבקבוק לחיץ (הכי נוח למשימה), שקית זילוף או אפילו שקית סנדוויצ'ים עבה עם פינה חתוכה לכדי חור קטן מאוד.
- מחממים מחבת עם ציפוי non-stick, ומברישים אותה בשכבה דקה של שמן.
- לוחצים ומזלפים במרווחים פנקייקים בגודל מטבע 5 שקלים, או כל גודל שנראה לכם, ומטגנים עד להזהבה. הופכים לצד שני בעזרת פלטה או סכין רחבה, ומטגנים שוב עד להזהבה. זה קורה מאוד מהר, אז תעבדו על אש בינונית.
- מעבירים את המיני פנקייקים לצלחת, מפזרים קצת אבקת סוכר, ומגישים עם סירופ מייפל ופירות.
הערות:
- צילמתי את שלבי ההכנה של המיני פנקייקים, ואפשר לראות אותם בהיילייט באינסטגרם שלי.
- אפשר להשתמש בקמח כוסמין לבן או מלא, וגם בקמח לבן רגיל. אין שינוי מבחינת כמות הנוזלים.
- אפשר להשתמש בכל חלב צמחי שאוהבים. אצלי זה חלב סויה לא ממותק.
- אם אין לכם תמצית וניל, אפשר לתת למיני פנקייקים טעם חמוד אחר בעזרת הוספת קצת אבקת קינמון.
- אפשר לייצר מהבלילה הזו פנקייקים בכל גודל שאוהבים: הכי קטנים בגודל קורנפלקס (גם בשיטת הזילוף), וגם פנקייקים בגודל סטנדרטי.
8 תגובות
תודה! בשביל מה החומץ?
הי נחמה. החומץ מפעיל את הסודה לשתייה וגורם לפנקייקים להיות אווריריים
אפשר להשתמש בחלב רגיל ?
כן, אם את לא טבעונית 🙂
זה משנה איזה חומץ זה? יש לי חומץ רגיל 5%..
לא, זה לא משנה
הכנתי את הפנקייקים לראשונה ויצא מדהים! כיף לדעת שיש אתר טבעוני עם אוכל בריא, טעים וקל להכנה. תודה!
הי אוריין, שמחה שנהנית מהמתכונים שלי 🙂