סינייה כרובית טבעונית

מאת אולגה טוכשר
יולי 5, 2020

סינייה כרובית טבעונית

אחרי הצלחה מסחררת של סינייה פלאפל, חשבתי שיהיה נחמד שיהיה בבלוג גם מתכון של סינייה בסיסית יותר. סינייה יותר קלילה ופשוטה להכנה על בסיס ירקות שאני מזמינה דרך כרמלה. אז הכנתי סינייה כרובית טבעונית. וכדי שפרחי הכרובית לא ירגישו בודדים, הוספתי אליהם גם עגבניות שרי אדומות עסיסיות. אני אוהבת שבכרמלה כל הירקות והפירות טריים ומאוד איכותיים, יש הרבה מיוחדים, והם בוחרים לשים במשלוח רק את הסחורה הטובה ביותר, כמו שהייתי בוחרת בעצמי.

סינייה כרובית טבעונית
בא לי לצלול לתוך הסינייה הזו 🙂

השידוך הזה של כרובית ועגבניות הוכיח את עצמו כמוצלח במיוחד. אני מתה על כרובית ועגבניות שרי צלויות. אז תחשבו על השילוב הזה, רק מתחת לשכבת טחינה מתובלת טעימה. זה פשוט מ-ש-ג-ע!

סינייה כרובית טבעונית
נבחרת הסינייה

אני כבר יכולה להגיד שאם בא לכם להזמין למסיבת סינייה גם ירקות נוספים / אחרים, אתם יותר ממוזמנים. בניגוד לסינייה המקורית על בסיס בשר, כאן מדובר בסוג של אנטיפסטי ירקות עם טחינה בילט אין, ולא בצד.

סינייה כרובית טבעונית
תבחרו טחינה טובה!

ולכן המרכיב של טחינה חשוב לא פחות מהירקות. מומלץ להשתמש בטחינה גולמית טובה ואיכותית. אצלי זה טחינה אל ארז מעולה מ-100% שומשום "הומרה" אתיופי, טחונה באבני ריחיים. טחינה פרימיום ללא חומרים משמרים, שהופכת את הסינייה כולה ללא פחות מפרימיום 🙂

סינייה כרובית טבעונית
שלב הוספת הטחינה

אפשר להשתמש בטחינה רגילה או משומשום מלא (היא תהיה פחות בהירה). אני אוהבת להכין טחינה מתובלת היטב ויחסית דלילה. היא מחלחלת לתוך הירקות, ובזמן האפייה לא מתייבשת ומתייצבת מעולה.

סינייה כרובית טבעונית

אני מאוד אוהבת לפזר מעל הטחינה צנוברים שמזהיבים בזמן האפייה. אחרי שהסינייה מוכנה, אני מפזרת מעל סומק שקניתי בואדי ניסנאס בחיפה, ועלי כוסברה קצוצים. אם פטרוזיליה זורמת לכם יותר – לכו על זה.

סינייה כרובית טבעונית
כשכל מרכיב במנה אמאל'ה

הסינייה יוצאת כל כך ארומטית ועסיסית שזה לא יאומן! יש משהו סופר מגרה בשכבה השחומה הזו של טחינה אפויה, שמתחתיה מסתתרים אוצרות כרובית ושרי.

סינייה כרובית טבעונית

סינייה זו מנה ללא גלוטן, לכן אני אישית לא אוכלת אותה עם לחם. את כל שאריות הטחינה שבתחתית אני מרימה עם הכף ומחסלת בלי שום בושה 😊 אבל אם בא לכם לנגב עם פיתה או פרוסת לחם, זה גם יהיה נחמד.

סינייה כרובית טבעונית
תענוג צרוף

אז איך אסכם את העניין? מדובר במנה מאוד פשוטה להכנה, ממש של מתחילים, שיוצאת ברמת גורמה עם פוטנציאל להעיף את הסועדים לשמיים. היא סופר טעימה, בריאה, מזינה, משביעה, מנחמת, וגם נראית מקסים ומגרה. יש בה משהו בסיסי ולא מתיימר, היא בלאדי, ואני מתה על זה. ממליצה לכם בחום לנסות ובהקדם. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם.  שיהיה בתאבון!

מחפשים עוד מתכונים טבעוניים בריאים? נסו את:

תבשיל עדשים ומש טבעוני ללא גלוטן

ריזוטו סלק טבעוני

אורז כרובית טבעוני מטוגן ללא גלוטן

קציצות חומוס וסלק טבעוניות ללא גלוטן

לאבנה טבעונית מטופו משי

 

סינייה כרובית טבעונית

אז מה היה לנו?
מרכיבים לתבנית בקוטר 22 ס"מ:
שכבת הירקות:
1 כרובית בינונית
10 עגבניות שרי
1-2 כפות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
שכבת הטחינה:
240 מ"ל (1 כוס) טחינה אל ארז
180 מ"ל (3/4 כוס) מים קרים
60 מ"ל (1/4 כוס) מיץ לימון, או לפי הטעם
2-3 שיני שום כתושות (אופציונלי)
½ כפית מלח, או לפי הטעם
½ כפית כמון (אופציונלי)
קישוט והגשה:
חופן צנוברים
סומק
עלי כוסברה קצוצים

 

אופן הכנה:

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  2. מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים. חוצים את עגבניות השרי. שמים את הירקות בקערה, מוסיפים את שמן הזית, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
  3. מעבירים את הירקות לתבנית של סינייה, מסדרים יפה בשכבה אחת, ואופים כ-35 דקות, או עד שהכרוביות מתחילות להזהיב.
  4. מכינים את הטחינה: טורפים את הטחינה הגולמית, המים ומיץ הלימון עד שמתקבלת טחינה בהירה וחלקה במרקם לא סמיך מדי. במקרה הצורך מוסיפים עוד קצת מים קרים. מתבלים, מערבבים, טועמים ומתקנים את התיבול.
  5. מוציאים את התבנית עם הירקות הצלויים מהתנור, יוצקים מעל את הטחינה, מפזרים צנוברים ומחזירים לתנור. אופים כ-20 דקות נוספות, או עד ששכבת הטחינה נאפית ומתייצבת, והצנוברים מזהיבים. אפשר לקראת סוף האפייה להעביר את התבנית אל מתחת לגריל העליון.
  6. מוציאים את הסינייה מהתנור, מפזרים סומק וכוסברה ומגישים מיד.
  7. שומרים בכלי אטום במקרר.

 

הערות:

  • אפשר להשתמש בעגבניות שרי צבעוניות. אפשר להשתמש בעגבניות רגילות חתוכות לחתיכות לא גדולות מדי.
  • אפשר להשתמש בכל טחינה גולמית שאוהבים, כולל טחינה גולמית מלאה.
  • אפשר לתבל את הטחינה לפי הטעם האישי.
0/5 (0 Reviews)
WhatsApp
Facebook
Email
Print

21 תגובות

  1. הטחינה התבשלה לי קצת יותר מידי ולא נשארה נוזלית כמו שרואים בתמונות שלך
    אבשל פחות זמן פעם הבאה
    אבל בכל זאת יצא פגז!!
    אני עפה על המתכונים שלך באופן כללי..כל יום מכינה משהו חדש 😉

  2. תודה יקרה על מתכונים נפלאים ואפשריים…
    האם אפשר להכין את הסיניה כרובית מראש ולחמם אח"כ?

  3. שלום אולגה,
    יש אפשרות להדפיס את המתכון, משום מה לא מצליחה. למטה יש הדפס אבל הוא כבוי לא נותן אפשרות כזאת

  4. נשמע מהמם! אפשר לשים במקום העגבניות משהו אחר? דלעת/ פלפל אדום/ זוקיני? למישהו שלא אוהב עגבניות. בכלל.

  5. נראה מעניין וטעים, אפשר להוסיף טחון טבעוני/ יובה/ טופו כדי להעשיר את המנה?

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 21, 2021
סלט תפוחי אדמה טבעוני זו גרסה של סלט תפוחי אדמה...
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 18, 2021
מרק דלעת ונודלס אסיאתי טבעוני זה מרק טעים, בריא, עשיר,...
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 15, 2021
עוגיות טחינה טבעוניות ללא גלוטן וללא תוספת סוכר, מ-3 מרכיבים...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 28, 2021
תבשיל ירקות וחומוס טבעוני ללא גלוטן זו ארוחה נפלאה שמכינים...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 27, 2021
לביבות בטטה טבעוניות ללא גלוטן: טעימות, רכות ומתקתקות, העשויות מ-3...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 19, 2021
עוגיות שוקולד טבעוניות בלי גלוטן וסוכר מ-3 מרכיבים בלבד אלה...
בואו לעקוב אחרי באינסטגרם