תבשיל במיה ושעועית טבעוני ללא גלוטן

תבשיל במיה ושעועית טבעוני ללא גלוטן

מאת

תבשיל במיה ושעועית טבעוני ללא גלוטן

כששואלים אותי מה אני לא אוהבת לאכול, יש לי רשימה קצרה המורכבת משלושה דברים בלבד. ביניהם עד היום הופיעה גם במיה. עכשיו ברשימה הזו נשארו רק שניים, וגם להם אני בסוף אעשה תיקון. הכנתי תבשיל במיה ושעועית טבעוני ללא גלוטן שגרם לי לתהות למה חיכיתי את כל השנים האלה כדי לתת לה צ’אנס שני.

תבשיל במיה ושעועית טבעוני ללא גלוטן
במיה המלכה

עד אתמול טעמתי במיה רק פעם אחת. זה היה כל כך לא טוב, שמיד הכנסתי אותה לרשימה השחורה. הריריות שלה הייתה מזעזעת. אמאל’ה! אבל אני הולכת לגלות לכם סוד: יש פעולה פשוטה למדי שעוזרת להיפטר מהריריות הזו. ואז הבמיה הופכת למעדן שמימי 🙂

תבשיל במיה ושעועית טבעוני ללא גלוטן
קסם שמסתתר בפנים

זה המקום להודות לכל מי שכתב לי באינסטגרם ועזר להבין איך הירק הזה עובד. תראו כמה הוא מהמם מבפנים.. פשוט “מייבשים” אותו לפני ההוספה לתבשיל: בתנור או במחבת. ואז הוא מאבד את כל הרירית הזו שלו, ונשאר רק טעם נטו בלי שום סוגיות בגזרת מרקמים. אפשר גם להשתמש בבמיה קפואה ולקצר את התהליך. ראו את ההערות.

תבשיל במיה ושעועית טבעוני ללא גלוטן
חסר רק אורז להשלים את הארוחה

חייבת להודות שהייתי סקפטית עד הרגע האחרון, אבל כשטעמתי את התבשיל, הבנתי שיש לי הרבה במיה להשלים על כל השנים שהתנזרתי ממנה 🙂

תבשיל במיה ושעועית טבעוני ללא גלוטן

התבשיל יצא טעים אש! בלי הגזמה. כל כך כיפי, עשיר בטעמים, ויחד עם זאת מאוד פשוט להכנה. בעצם בדובר במעין רוטב סמיך ומפנק שהכי כיף להגיש עם אורז לבן מבושל, שסופג ומעדן את הטעם החמצמץ הנדיר.

תבשיל במיה ושעועית טבעוני ללא גלוטן
איזה דבר פשוט וגאוני

כדי לעבות את התבשיל, להוסיף לו חלבון ולהפוך לארוחה מזינה, שידכתי לבמיה גם שעועית לבנה מבושלת. אפשר להחליף אותה בחומוס, טופו, או פשוט ללכת על כמות גדולה יותר של במיה. אבל לדעתי השידוך שלהן מאוד מוצלח.

תבשיל במיה ושעועית טבעוני ללא גלוטן

פיר – לא ציפיתי שאני כל כך אתלהב מהתוצאה. חשבתי רק לתת הזדמנות שנייה לחומר גלם פסול, ויצאתי מאוהבת! אגב, צילמתי את כל שלבי ההכנה, וניתן לראות אותם באינסטגרם שלי בהיילייט “תבשיל במיה”.

תבשיל במיה ושעועית טבעוני ללא גלוטן
ביס מושלם שכולו תיקון

התבשיל יצא טעים, בריא, עשיר, מפנק ומשביע. מאוד פשוט להכנה. תבשישיל אמיתי שכיף להגיש בארוחה משפחתית. תבשיל שכולו בית. אם גם אתם נמנעתם עד היום מבמיה, ממליצה בחום לעשות את התיקון! אם אתם מכינים את התבשיל, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם.  שיהיה בתאבון!

מחפשים עוד מתכונים של תבשילים טבעוניים טעימים ובריאים? נסו את:

בולונז טבעוני

תבשיל עדשים ומש ללא גלוטן

תבשיל דגנים וירקות ללא גלוטן

אורז כרובית מטוגן ללא גלוטן

תבשיל פטריות עם פירה כרובית

תבשיל פריקה עם פטריות

 

תבשיל במיה ושעועית טבעוני ללא גלוטן

אז מה היה לנו?
מרכיבים לסיר גדול:
250 גרם במיה טרייה או קפואה*
2-3 כפות שמן זית
1 בצל בינוני, חתוך לקוביות קטנות
2-3 שיני שום, קצוצות
400 מ”ל (1 פחית) עגבניות מרוסקות
1 קופסה קטנה רסק עגבניות
240 מ”ל (1 כוס) מים רותחים
1 כפית מלח, או לפי הטעם
¼ כפית פלפל שחור
1 כפית גדושה כמון
1 כפית פפריקה מתוקה
3 כפות מיץ לימון, או לפי הטעם
1 כוס שעועית לבנה מבושלת
הגשה:
אורז לבן מבושל

 

אופן הכנה:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. קוטמים את הקצוות של הבמיה ומפזרים אותה על גבי התבנית. מתיזים מעט שמן ואופים כ-25 דקות, או עד שהבמיה מתחילה להתייבש ולהתכווץ. אפשר מדי פעם לערבב. מוציאים ושומרים בצד.
  3. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה יפה.
  4. מוסיפים את העגבניות המרוסקות והרסק ומערבבים. מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים שוב ומביאים לרתיחה.
  5. מתבלים את הרוטב, טועמים ומתקנים את התיבול.
  6. מוסיפים את השעועית והבמיה, מערבבים ומבשלים עוד 1-2 דקות. אם רוצים תבשיל נוזלי יותר, מוסיפים עוד קצת מים רותחים.
  7. מגישים מיד עם אורז מבושל. שומרים בכלי אטום במקרר.

 

הערות:

  • כל שלבי הכנת התבשיל מצולמים ונמצאים באינסטגרם שלי בהיילייט “תבשיל במיה”.
  • אפשר להחליף את הבמיה הטרייה בבמיה קפואה. במקרה הזה אין צורך לאפות אותה בתנור. פשוט מוסיפים את הבמיה המופשרת לרוטב יחד עם השעועית, ומבשלים קצת יותר זמן, כדי שהיא תתבשל כמו שצריך.
  • אם לא בא לכם להדליק את התנור, אפשר לייבש את הבמיה על המחבת. אבל אז צריך כל הזמן להקפיץ ולהסתכל שלא תישרף.
  • אם רוצים תבשיל נוזלי יותר, מוסיפים עוד קצת מים רותחים.
  • תתבלו את התבשיל לפי הטעם האישי. אל תחששו מטעמים חזקים, כי האורז הפשוט והלא מתובל יעדן אותם.
  • אפשר להחליף את השעועית בחומוס מבושל או בעוד 250-300 גרם במיה.
הדפסה

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם