דלעת צלויה עם טופו ופטריות

דלעת צלויה עם טופו ופטריות

מאת

דלעת צלויה עם טופו ופטריות

לרוב אני מכינה את הארוחות שלי לא לפי איזשהו תכנון קפדני מראש, אלא על בסיס תכולת המקרר והמזווה. הרבה פעמים בזכות ההרגל הזה מתקבלים שילובים מגניבים ממש, כמו במקרה של דלעת צלויה עם טופו ופטריות.

דלעת צלויה עם טופו ופטריות
שילובים נפלאים שנוצרים מתוקף אילוצים

הפעם היו לי דלעות עגולות ויפות שהתחילו להתעייף, והיה צריך דחוף לעשות איתם משהו. היו לי פטריות, ותמיד תמיד יש לי במקרר לפחות חבילה אחת של טופו. כל אלה הפכו לארוחה מפתיעה, סופר טעימה, בריאה ומזינה. כמו שאני אוהבת – ללא גלוטן ועם הרבה חלבון.

דלעת צלויה עם טופו ופטריות

זאת ארוחה צבעונית וכיפית, בו זמנית קלילה ומשביעה, מנחמת ומפנקת, וגם מאוד פשוטה להכנה. מתאימה בול לתחילת שבוע, כשאין כוח לבישולים מורכבים. וגם לא לוקחת הרבה זמן הכנה: בזמן שהדלעות נצלות בתנור והופכות לרכות כמו חמאה, מכינים את הטופו והפטריות שמוסיפים למנה מרקם נגיס.

דלעת צלויה עם טופו ופטריות
חגיגת צבעים וטעמים

תוך חצי שעה אתם תאכלו את הדבר המקסים הזה: גם טעים, גם בריא, גם נראה מעולה, וגם שובר את שגרת הארוחות. הוא יומיומי, אבל יתאים גם לאירוח, אז תשמרו לכם את המתכון הזה לחגים שיבואו. אבל את החזרה הגנרלית תעשו כבר השבוע, כדי שתדעו כמה טוב זה יוצא 😊 אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם.  שיהיה שבוע טוב ובתאבון!

מחפשים עוד מתכונים טבעוניים עם טופו? נסו את:

קדירת תפוחי אדמה עם טופו ופטריות

טופו מוקפץ בסגנון אסיאתי עם ברוקולי ועגבניות שרי

טופו חמוץ מתוק

קדירת ירקות וטופו

טופו מוקפץ עם ירקות בזיגוג מבריק

 

דלעת צלויה עם טופו ופטריות

אז מה היה לנו?
דלעת:
2 דלעות עגולות קטנות, חתוכות ל-6 פרוסות כל אחת, ונקיות מגרעינים
מעט שמן זית
מלח גס ופלפל שחור
טופו ופטריות:
300 גרם (1 חבילה) טופו קשה, מסונן ומיובש
1-2 כפות שמן
2 שיני שום, כתושות
1 סלסילת פטריות שמפיניון, חתוכות לקוביות קטנות
½ כפית מלח, או לפי הטעם
¼ כפית פלפל שחור
½ כפית כמון (אופציונלי)
הגשה:
בצל ירוק, חתוך דק

 

אופן הכנה:

  1. מכינים את הדלעת: מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. שמים את הדלעת בקערה, יוצקים מעל מעט שמן זית, מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים היטב.
  3. מסדרים את פרוסות הדלעת בתבנית וצולים כ-20-25 דקות, או עד שהן מתרככות ומתחילות להשחים.
  4. מכינים את המלית: טוחנים את הטופו במעבד מזון עד שהוא מקבל מרקם פירורי דק. לחלופין אפשר לגרד אותו בפומפייה גסה או לפורר ידנית.
  5. מחממים שמן במחבת ומטגנים את השום עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות, מערבבים ומטגנים ביחד עד שהן מתחילות להתכווץ ולהזהיב. מוסיפים את הטופו למחבת, מתבלים, מערבבים ומטגנים עוד 2 דקות. מפזרים בצל ירוק ומכבים את האש.
  6. מגישים את פרוסות הדלעת בליווי הטופו עם הפטריות.
  7. שומרים בכלי אטום במקרר.

 

הערות:

  • אפשר להשתמש בכל טופו קשה שאוהבים.
  • אפשר להחליף את הדלעת העגולה בדלעת ערמונים, דלעת ספגטי או דלורית. אפשר גם לצלות בטטות או אפילו תפוחי אדמה.
  • אפשר להחליף את פטריות השמפיניון בכל סוג אחר של פטריות.
  • אפשר לתבל את תערובת הטופו והפטריות לפי הטעם האישי.
הדפסה

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם