כל פעם שאני מפרסמת מתכוני טופו שמצולמים עם אטריות בצד, אני מקבלת מלא בקשות לפרסם את מתכון הנודלס. ובאמת הגיע הזמן לשתף כאן את המתכון הבסיסי שבזכותו אני אף פעם לא אשאר רעבה – מתכון של מוקפץ טבעוני פשוט.
גם אם לא עשיתי קניות, תמיד יש לי בבית איזה כמה חבילות של אטריות יבשות ואיזשהם ירקות. זה המינימום שבמינימום. ואני מאמינה שגם לכם יש. אם ככה – תוכלו לקמבן מהמצרכים הפשוטים האלה מוקפץ לא פחות ממושלם.
הפעם השתמשתי בבצל אדום, גזר, גמבה וצ'ילי. כי זה מה שהיה. אבל יש עוד מלא אופציות של ירקות שיכולים להשתלב במוקפץ הזה, ופירטתי לכם אותם בהערות שמתחת למתכון. רוצים שהמנה תהיה יותר מזינה? תוסיפו אדממה, חומוס או קוביות טופו. או תבדקו מתכוני טופו מוקפץ רבים אחרים שיש לי בבלוג (הם נמצאים בסוף הפוסט).
המנה הזו כל כך זריזה ופשוטה להכנה, שלא יאומן שהיא יוצאת כזו טעימה, מפנקת וכיפית. מדובר בארוחת צהרים או ערב שאפשר להכין תוך 20 דקות. וגם כזו שאפשר להכין מראש ולארוז כטייק אוואי.
הנודלס יוצאים עסיסיים ומלאים בטעמים וניחוחות אסיאתיים. הרוטב עוטף את האטריות בצורה מושלמת בזכות שיטת ההכנה עם תוספת כמות קטנה של קורנפלור או קמח טפיוקה.
וזה לא רק חגיגה לחיך, אלא גם לעיניים. המנה צבעונית, יפה ומגרה. תכינו – היא גם תצטלם לכם מעולה לאינסטוש 😊
ואחרי שתצלמו, רוצו מהר לאכול, כי באמת מדובר במוקפץ אליפות עולם! טעים, כיפי, זריז ופשוט להכנה, יכול להיות גם בלי גלוטן עבור כל הנמנעים שביננו. אם אתם מכינים אותו, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה בתאבון!
מחפשים עוד מתכונים של מוקפץ טבעוני? נסו את:
טופו מוקפץ בסגנון אסיאתי עם ברוקולי ועגבניות שרי
טופו מוקפץ עם ירקות בזיגוג מבריק
מוקפץ טבעוני פשוט
אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-2 מנות:
נודלס:
1 חבילת נודלס
2 כפות שמן
½ בצל אדום, חתוך לחצאי טבעות דקות
1 גזר, חתוך למקלות דקות
½ פלפל גמבה אדום, חתוך לרצועות דקות
½ פלפל צ'ילי חריף, חתוך לטבעות (אופציונלי)
רוטב:
½ כוס מים חמים
2 כפות חמאת בוטנים חלקה
3-4 כפות רוטב סויה, לפי הטעם
1-2 כפות מייפל / סילאן, לפי הטעם
2 כפיות שמן שומשום
3 שיני שום, כתושות
1 כף שטוחה קורנפלור / קמח טפיוקה
2 כפות מים
הגשה:
4-5 גבעולי בצל ירוק, חתוכים דק
שומשום
אופן הכנה:
- מכינים את הנודלס לפי הוראות היצרן, מסננים ומשאירים בצד.
- מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל, הגזר, הגמבה והצ'ילי תוך ערבוב, עד שהירקות מתחילים להתרכך.
- מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את המים, חמאת הבוטנים, הסויה, המייפל, שמן השומשום והשום עד לקבלת תערובת אחידה. בקערית קטנה נפרדת מערבבים היטב את הקורנפלור והמים לתערובת חלקה לגמרי.
- ברגע שהירקות התרככו, מוסיפים למחבת את הנודלס המסוננים, מערבבים היטב וממשיכים לטגן עוד דקה.
- מוסיפים את הרוטב (בלי תערובת הקורנפלור בינתיים), מערבבים ומבשלים יחד עוד 2 דקות.
- מוסיפים את תערובת הקורנפלור, מערבבים ומבשלים עוד דקה, עד שהרוטב מסמיך ועוטף את הנודלס. מכבים את הלהבה.
- מפזרים בצל ירוק ושומשום ומגישים מיד. שומרים בכלי אטום במקרר.
הערות:
- לגרסה ללא גלוטן אפשר להשתמש באטריות אורז או שעועית.
- אפשר להשתמש בכל ירק שאתם אוהבים, או שיש לכם בבית. ישתלבו מעולה: פרחי ברוקולי או כרובית, רצועות זוקיני, בטטה או צנון, תירס, אפונה, פטריות, נבטים וכו'.
- רוצים שהמנה תהיה יותר מזינה? תוסיפו אדממה, חומוס או קוביות טופו.
- אפשר לשחק עם מרכיבי הרוטב לפי הטעם האישי. ממליצה לא לוותר על חמאת בוטנים ושמן שומשום – יש להם תפקיד חשוב בטעם של הרוטב.
13 תגובות
נראה מעולה! תודה!
יצא יופי. במקום חמאת בוטנים אילתרתי ממרח אגוזים, ובמקום סילאן אילתרתי דבש. מבחינת כמויות – בפעם הבאה אכפיל את כמות הירקות. תודה על המתכון 🙂
הי, שמחה מאוד שאהבת 🙂
הכנתי כבר פעמיים. זה יוצא פשוט מצויין.
וכל כך קל להכין.
תודה רבה 🙂
הי יעל, שמחה שאהבת 🙂
חבל שלא טבעוני..בנודלס יש ביצים.
יש נודלס בלי ביצים. תבדקי
אני ברך להכין ..אפשר לותר על המסמיך? לא אוהבת את המרקם של קורנפלור/טפיוקה ….אשמח לתשובתך .תודה:)
כן, אבל המרקם יהיה קצת אחר..
אולגה יקרה,
תודה רבה על המתכון הטעים! הכנו ומאוד אהבנו! קל ומפורט, והרוטב פשוט מעולה!
הי אור, בשמחה! איזה כיף שאהבתם 🙂
היי 🙂
לא בטוחה שהבנתי את ההוראות- האם מדןבר בחבילה שלמה של נודלס (350 גרם) או בחבילה ״קטנה״ של כ70 גרם? תודה
על הכמות הזו של הירקות אפשר להכניס כ2 חבילות אישיות לפחות של נודלס