קציצות טופו טבעוניות פשוטות

קציצות טופו טבעוניות פשוטות

מאת

קציצות טופו טבעוניות פשוטות

רגע לפני שאני מתחילה עם מרתון מתכוני ראש השנה, אני רוצה להקדיש עוד יום ראשון אחד למתכון פשוט ובסיסי שיעזור לכולנו להניע את השבוע החם ביותר בקיץ הזה. בדיוק בגלל החום, המתכון לא רק סופר קל, אלא גם מאוד זריז. להכין קציצות טופו טבעוניות פשוטות יקח לכם בדיוק 20 דקות.

קציצות טופו טבעוניות פשוטות
אפשר להגיש עם ירקות ותוספות ולקבל ארוחה בריאה ומזינה

בבלוג שלי יש מלא מתכוני קציצות (הלינקים לכולם מופיעים בסוף הפוסט הזה), ובחלק מהן טופו הוא אחד המרכיבים. בקציצות האלה טופו הוא המרכיב העיקרי. בגלל זה קראתי למתכון הזה בסיסי. קציצות חלבון ללא גלוטן, אם תרצו 😊

קציצות טופו טבעוניות פשוטות

את המסה מכינים צ’יק צ’ק במעבד מזון, מתבלים לפי מה שאני הצעתי או לפי הטעם האישי שלכם, ומטגנים או אופים. הטיגון קצר יותר ומניב קציצות שחומות וקריספיות מבחוץ ורכות מבפנים. אפייה קצת יותר ארוכה, הקציצות פחות שחומות ויותר רכות, אבל אתם חוסכים את רוב השמן.

קציצות טופו טבעוניות פשוטות
טעים לטבול בטחינה

הקציצות האלה מאוד טעימות עם ירקות וטחינה בצד. לפעמים כשאני עצלנית במיוחד, אני מדלגת על הכנת הטחינה, ומשתמשת פשוט בטחינה גולמית.

קציצות טופו טבעוניות פשוטות

רוצים ארוחה יותר משביעה ומזינה? תוסיפו לקציצות וירקות גם אטריות, אורז או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים. הקציצות האלה משתלבות מעולה עם כל דבר.

קציצות טופו טבעוניות פשוטות
ביס טעים בכל מצב

הן גם טעימות למחרת ישירות מהמקרר, בלי כלום. מה אני אגיד לכם… אני מכורה לטופו 😊

קציצות טופו טבעוניות פשוטות
אחלה קציצות טבעוניות

לא משנה איך תגישו אותן, מדובר בקציצות טעימות ובריאות בכלום זמן ומאמץ. הן עסיסיות וכיפיות, לא מתפרקות ונשמרות מעולה במקרר ובמקפיא. הן פשוטות וזריזות הכנה, אז לא נותר אלא לנסות אותן. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם.  שיהיה שבוע טוב ובתאבון!

מחפשים עוד מתכוני קציצות טבעוניות ללא גלוטן? נסו את:

קציצות פטריות ואורז

קציצות חומוס וסלק

קציצות עדשים ואורז

קציצות כוסמת ירוקה ברוטב עגבניות

קציצות מש

קציצות כוסמת

קציצות שיבולת שועל

 

קציצות טופו טבעוניות פשוטות

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-9 קציצות:
300 גרם (1 חבילה) טופו קשה, מסונן ומיובש
1 בצל קטן, חתוך לרבעים
1-2 שיני שום
¼ צרור עלי פטרוזיליה / כוסברה
3 כפות טחינה גולמית
35 גרם (1/4 כוס) קמח חומוס או עדשים / קמח ללא גלוטן / קורנפלור / קמח רגיל
½ כפית מלח, או לפי הטעם
¼ כפית פלפל שחור
½ כפית כמון
¼ כפית בהרט
¼ כפית פפריקה חריפה (אופציונלי)
מעט שמן לטיגון

 

אופן הכנה:

  1. שוברים את הטופו גס ושמים בקערת מעבד מזון. מוסיפים את הבצל, השום ועשבי התיבול וטוחנים לתערובת אחידה ודקה.
  2. מוסיפים את הטחינה, הקמח והתבלינים ומעבדים שוב עד שהתערובת אחידה ודביקה.
  3. לגרסה מטוגנת: מחממים מעט שמן במחבת. בעזרת ידיים רטובות יוצרים קציצות פחוסות בגודל רצוי, ומטגנים משני הצדדים עד להשחמה יפה.
  4. לגרסה אפויה: מחממים תנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות. בעזרת ידיים רטובות יוצרים קציצות פחוסות בגודל רצוי ומסדרים אותן על גבי התבנית. משמנים קלות את הקציצות עצמן, ואופים כ-35 דקות, או עד להזהבה. באמצע הופכים בזהירות לצד השני.
  5. מגישים מיד, או שומרים בכלי אטום במקרר.

 

הערות:

  • אפשר להשתמש בכל מותג של טופו קשה.
  • אם אתם לא אוהבים עשבי תיבול בקציצות, תרגישו חופשי לדלג.
  • התיבול הינו בגדר המלצה. תרגישו חופשי לתבל את הקציצות לפי הטעם האישי.
הדפסה
4 תגובות
  1. דגנית 3 שבועות לפני
    הגב

    איזה רוטב בצד?

    • אולגה 3 שבועות לפני
      הגב

      הי דגנית. כל מה שאת אוהבת. לדעתי מאוד טעים להגיש עם טחינה

  2. טלי 3 שבועות לפני
    הגב

    היי, אפשר לגרד דק את הטופו? ואפשר להשתמש בקמח שקדים?

    • אולגה טוכשר 2 דקות לפני
      הגב

      הי טלי, הייתה תקלה באתר ורק עכשיו ראיתי את השאלה. מניחה שזה כבר פחות אקטואלי, אבל התשובות הן כן וכן.

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם