רגע לפני שאני מתחילה עם מרתון מתכוני ראש השנה, אני רוצה להקדיש עוד יום ראשון אחד למתכון פשוט ובסיסי שיעזור לכולנו להניע את השבוע החם ביותר בקיץ הזה. בדיוק בגלל החום, המתכון לא רק סופר קל, אלא גם מאוד זריז. להכין קציצות טופו טבעוניות פשוטות יקח לכם בדיוק 20 דקות.
בבלוג שלי יש מלא מתכוני קציצות (הלינקים לכולם מופיעים בסוף הפוסט הזה), ובחלק מהן טופו הוא אחד המרכיבים. בקציצות האלה טופו הוא המרכיב העיקרי. בגלל זה קראתי למתכון הזה בסיסי. קציצות חלבון ללא גלוטן, אם תרצו 😊
את המסה מכינים צ'יק צ'ק במעבד מזון, מתבלים לפי מה שאני הצעתי או לפי הטעם האישי שלכם, ומטגנים או אופים. הטיגון קצר יותר ומניב קציצות שחומות וקריספיות מבחוץ ורכות מבפנים. אפייה קצת יותר ארוכה, הקציצות פחות שחומות ויותר רכות, אבל אתם חוסכים את רוב השמן.
הקציצות האלה מאוד טעימות עם ירקות וטחינה בצד. לפעמים כשאני עצלנית במיוחד, אני מדלגת על הכנת הטחינה, ומשתמשת פשוט בטחינה גולמית.
רוצים ארוחה יותר משביעה ומזינה? תוסיפו לקציצות וירקות גם אטריות, אורז או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים. הקציצות האלה משתלבות מעולה עם כל דבר.
הן גם טעימות למחרת ישירות מהמקרר, בלי כלום. מה אני אגיד לכם… אני מכורה לטופו 😊
לא משנה איך תגישו אותן, מדובר בקציצות טעימות ובריאות בכלום זמן ומאמץ. הן עסיסיות וכיפיות, לא מתפרקות ונשמרות מעולה במקרר ובמקפיא. הן פשוטות וזריזות הכנה, אז לא נותר אלא לנסות אותן. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה שבוע טוב ובתאבון!
מחפשים עוד מתכוני קציצות טבעוניות ללא גלוטן? נסו את:
קציצות כוסמת ירוקה ברוטב עגבניות
מתכון לקציצות טופו טבעוניות פשוטות
אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-9 קציצות:
300 גרם (1 חבילה) טופו קשה, מסונן ומיובש
1 בצל קטן, חתוך לרבעים
1-2 שיני שום
¼ צרור עלי פטרוזיליה / כוסברה
3 כפות טחינה גולמית
35 גרם (1/4 כוס) קמח חומוס או עדשים / קמח ללא גלוטן / קורנפלור / קמח רגיל
½ כפית מלח, או לפי הטעם
¼ כפית פלפל שחור
½ כפית כמון
¼ כפית בהרט
¼ כפית פפריקה חריפה (אופציונלי)
מעט שמן לטיגון
אופן הכנה:
- שוברים את הטופו גס ושמים בקערת מעבד מזון. מוסיפים את הבצל, השום ועשבי התיבול וטוחנים לתערובת אחידה ודקה.
- מוסיפים את הטחינה, הקמח והתבלינים ומעבדים שוב עד שהתערובת אחידה ודביקה.
- לגרסה מטוגנת: מחממים מעט שמן במחבת. בעזרת ידיים רטובות יוצרים קציצות פחוסות בגודל רצוי, ומטגנים משני הצדדים עד להשחמה יפה.
- לגרסה אפויה: מחממים תנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות. בעזרת ידיים רטובות יוצרים קציצות פחוסות בגודל רצוי ומסדרים אותן על גבי התבנית. משמנים קלות את הקציצות עצמן, ואופים כ-35 דקות, או עד להזהבה. באמצע הופכים בזהירות לצד השני.
- מגישים מיד, או שומרים בכלי אטום במקרר.
הערות:
- אפשר להשתמש בכל מותג של טופו קשה.
- אם אתם לא אוהבים עשבי תיבול בקציצות, תרגישו חופשי לדלג.
- התיבול הינו בגדר המלצה. תרגישו חופשי לתבל את הקציצות לפי הטעם האישי.
44 תגובות
איזה רוטב בצד?
הי דגנית. כל מה שאת אוהבת. לדעתי מאוד טעים להגיש עם טחינה
היי, אפשר לגרד דק את הטופו? ואפשר להשתמש בקמח שקדים?
הי טלי, הייתה תקלה באתר ורק עכשיו ראיתי את השאלה. מניחה שזה כבר פחות אקטואלי, אבל התשובות הן כן וכן.
חייב להשתמש בטחינה?
הי יערה. במתכון הזה כן, כי טחינה היא ה"דבק" של הקציצות האלה.
אפשר ביצה אחת במקום?
אני לא ניסיתי..
כדי להדביק את הקציצות אפשר להשתמש גם בזרעי צ'יה עם קצת מים. נוצר מרקם צמיגי שמדביק מצוין. חוץ מזה, מדובר בחומר גלם מאוד איכותי עשיר בחלבון ואומגה 3.
תורה על הטיפ 🙂
האם לאחר האפיה או הטיגון ניתן לבשל אותן ברוטב?
כן, אין בעיה
חייב להשתמש במעבד מזון? אפשר בבלנדר במקום?
בהחלט
יש לי טופו רך במקרר… יעבוד?
לדעתי פחות מתאים
הי שחר. אפשר לנסות, אבל לדעתי הבלילה תהיה רטובה ודביקה מדי
אפשר להוריד לחלוטין את המרכיב של הקמח?
היי, אפשר להקפיא את הקציצות?
הי אורית. לא ניסיתי, אבל לדעתי לא אמורה להיות בעיה.
הכנתי את הקציצות עכשיו יצאו מאד טעימות!!! טיגנתי
שמחה לשמוע שאהבת 🙂
היי!! הכנתי ויצא טעים:) (הכנתי מספר מתכונים מהבלוג, עד כה הכל מעולה אז תודה!!)
יש יל רק שאלה,
טיגנתי את הקציצות אך אני לא 100% בטוחה שהן לגמרי מוכנות מבפנים. מה אמור להיות המרקם? רך?
הי לירון, שמחה שאת אוהבת את המתכונים! תודה על הפרגון 🙂 המרקם של הקציצות אמור להיות רך. אחרי הקירור הן מתייצבות.
הכנתי עכשו. מעולה. תודה על נדיבות השיתוף במתכון
תודה ששיתפת 🙂
היי אולגה! אפשר לגרד לתוך הלילה של הקציצות גזר או ירקות אחרים?
כן, אם אלה ירקות שלא מגירות הרבה נוזלים. בכל אופן, תצטרכי אולי להוסיף עוד קצת קמח כדי שהמסה תהיה יציבה
אין לי כרגע פטרוזיליה או כוסברה. זה יעבוד גם עם נענע? או שהטעם ישתלט?
אפשר בלי, ואפשר להוסיף קצת נענע
שמתי עדשים ובטיגון התפרקו ממש התבאסתי 😢
הי ליאורה, מצטערת לשמוע. ייבשת היטב את הטופו? כי אסור שיהיה עם הנוזלים שלו. בפעם הבאה אם הבלילה לא יציבה ודביקה מספיק, תוסיפי כף-שתיים טחינה גולמית.
היי, אפשר להחליף את הקמח בשיבולת שועל?
הי חופית, בקמח שיבולת שועל כן.
היי, תודה על המתכון. האם אפשר להוסיף קמח כוסמין מלא? באיזו כמות?
אפשר, אותה כמות.
מתכון מעולה וטעים!! מוכן צ'יק צ'אק ומצוין לארוחת הערב שלנו. תודה!
תודה רבה איילת! שמחה שאהבת 🙂
בשביל מה מרכיב מהחי?… יש כל כך הרבה אפשריות במקום…
איזה מרכיב?
יצא טעים בטירוף! תודה על המתכון????????
(ניסיתי לתת חמישה כוכבים ויצא כוכב אחד ועכשיו אי אפשר לשנות- סליחה ????)
תודה שחר, שמחה שאהבת 🙂
זהו בלוג טבעוני, לא מכבד להכניס לפה ניצול בעלי חיים
מה הכוונה?