קציצות טופו טבעוניות פשוטות

מאת אולגה טוכשר
אוגוסט 30, 2020

קציצות טופו טבעוניות פשוטות

רגע לפני שאני מתחילה עם מרתון מתכוני ראש השנה, אני רוצה להקדיש עוד יום ראשון אחד למתכון פשוט ובסיסי שיעזור לכולנו להניע את השבוע החם ביותר בקיץ הזה. בדיוק בגלל החום, המתכון לא רק סופר קל, אלא גם מאוד זריז. להכין קציצות טופו טבעוניות פשוטות יקח לכם בדיוק 20 דקות.

קציצות טופו טבעוניות פשוטות
אפשר להגיש עם ירקות ותוספות ולקבל ארוחה בריאה ומזינה

בבלוג שלי יש מלא מתכוני קציצות (הלינקים לכולם מופיעים בסוף הפוסט הזה), ובחלק מהן טופו הוא אחד המרכיבים. בקציצות האלה טופו הוא המרכיב העיקרי. בגלל זה קראתי למתכון הזה בסיסי. קציצות חלבון ללא גלוטן, אם תרצו 😊

קציצות טופו טבעוניות פשוטות

את המסה מכינים צ'יק צ'ק במעבד מזון, מתבלים לפי מה שאני הצעתי או לפי הטעם האישי שלכם, ומטגנים או אופים. הטיגון קצר יותר ומניב קציצות שחומות וקריספיות מבחוץ ורכות מבפנים. אפייה קצת יותר ארוכה, הקציצות פחות שחומות ויותר רכות, אבל אתם חוסכים את רוב השמן.

קציצות טופו טבעוניות פשוטות
טעים לטבול בטחינה

הקציצות האלה מאוד טעימות עם ירקות וטחינה בצד. לפעמים כשאני עצלנית במיוחד, אני מדלגת על הכנת הטחינה, ומשתמשת פשוט בטחינה גולמית.

קציצות טופו טבעוניות פשוטות

רוצים ארוחה יותר משביעה ומזינה? תוסיפו לקציצות וירקות גם אטריות, אורז או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים. הקציצות האלה משתלבות מעולה עם כל דבר.

קציצות טופו טבעוניות פשוטות
ביס טעים בכל מצב

הן גם טעימות למחרת ישירות מהמקרר, בלי כלום. מה אני אגיד לכם… אני מכורה לטופו 😊

קציצות טופו טבעוניות פשוטות
אחלה קציצות טבעוניות

לא משנה איך תגישו אותן, מדובר בקציצות טעימות ובריאות בכלום זמן ומאמץ. הן עסיסיות וכיפיות, לא מתפרקות ונשמרות מעולה במקרר ובמקפיא. הן פשוטות וזריזות הכנה, אז לא נותר אלא לנסות אותן. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם.  שיהיה שבוע טוב ובתאבון!

מחפשים עוד מתכוני קציצות טבעוניות ללא גלוטן? נסו את:

קציצות פטריות ואורז

קציצות חומוס וסלק

קציצות עדשים ואורז

קציצות כוסמת ירוקה ברוטב עגבניות

קציצות מש

קציצות כוסמת

קציצות שיבולת שועל

 

מתכון לקציצות טופו טבעוניות פשוטות

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-9 קציצות:
300 גרם (1 חבילה) טופו קשה, מסונן ומיובש
1 בצל קטן, חתוך לרבעים
1-2 שיני שום
¼ צרור עלי פטרוזיליה / כוסברה
3 כפות טחינה גולמית
35 גרם (1/4 כוס) קמח חומוס או עדשים / קמח ללא גלוטן / קורנפלור / קמח רגיל
½ כפית מלח, או לפי הטעם
¼ כפית פלפל שחור
½ כפית כמון
¼ כפית בהרט
¼ כפית פפריקה חריפה (אופציונלי)
מעט שמן לטיגון

 

אופן הכנה:

  1. שוברים את הטופו גס ושמים בקערת מעבד מזון. מוסיפים את הבצל, השום ועשבי התיבול וטוחנים לתערובת אחידה ודקה.
  2. מוסיפים את הטחינה, הקמח והתבלינים ומעבדים שוב עד שהתערובת אחידה ודביקה.
  3. לגרסה מטוגנת: מחממים מעט שמן במחבת. בעזרת ידיים רטובות יוצרים קציצות פחוסות בגודל רצוי, ומטגנים משני הצדדים עד להשחמה יפה.
  4. לגרסה אפויה: מחממים תנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות. בעזרת ידיים רטובות יוצרים קציצות פחוסות בגודל רצוי ומסדרים אותן על גבי התבנית. משמנים קלות את הקציצות עצמן, ואופים כ-35 דקות, או עד להזהבה. באמצע הופכים בזהירות לצד השני.
  5. מגישים מיד, או שומרים בכלי אטום במקרר.

 

הערות:

  • אפשר להשתמש בכל מותג של טופו קשה.
  • אם אתם לא אוהבים עשבי תיבול בקציצות, תרגישו חופשי לדלג.
  • התיבול הינו בגדר המלצה. תרגישו חופשי לתבל את הקציצות לפי הטעם האישי.
0/5 (0 Reviews)
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב email
Email
שיתוף ב print
Print

30 תגובות

    1. הי טלי, הייתה תקלה באתר ורק עכשיו ראיתי את השאלה. מניחה שזה כבר פחות אקטואלי, אבל התשובות הן כן וכן.

    1. כדי להדביק את הקציצות אפשר להשתמש גם בזרעי צ'יה עם קצת מים. נוצר מרקם צמיגי שמדביק מצוין. חוץ מזה, מדובר בחומר גלם מאוד איכותי עשיר בחלבון ואומגה 3.

  1. היי!! הכנתי ויצא טעים:) (הכנתי מספר מתכונים מהבלוג, עד כה הכל מעולה אז תודה!!)
    יש יל רק שאלה,
    טיגנתי את הקציצות אך אני לא 100% בטוחה שהן לגמרי מוכנות מבפנים. מה אמור להיות המרקם? רך?

    1. הי לירון, שמחה שאת אוהבת את המתכונים! תודה על הפרגון 🙂 המרקם של הקציצות אמור להיות רך. אחרי הקירור הן מתייצבות.

    1. כן, אם אלה ירקות שלא מגירות הרבה נוזלים. בכל אופן, תצטרכי אולי להוסיף עוד קצת קמח כדי שהמסה תהיה יציבה

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 10, 2021
ממתק שוקולד ושומשום טבעוני ללא גלוטן מ-3 מרכיבים בלבד זה ה-ממתק להכין בזריזות בכל רגע נתון ולשמור במקרר למקרה של נפילת אנרגיה
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 5, 2021
עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות מקמח כוסמין מלא מושלמות לתקופת אחרי החגים: טעימות, פשוטות וזריזות להכנה, ויחסית בריאות ולא מוגזמות
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 3, 2021
קארי דאל טבעוני של עדשים כתומות ובטטה זה תבשיל טעים, בריא ופשוט להכנה שנפגשים בו וחיים באושר זה לצד זה מטבחי הודו ותאילנד הנפלאים
מאת אולגה טוכשר
ספטמבר 14, 2021
גלידוניות שוקולד בננה טבעוניות מ-2 מרכיבים בלבד זה קינוח טעים, בריא וסופר פשוט להכנה עם שילוב טעמים מנצח. אפשר לשחק עם תוספות לפי הטעם האישי
מאת אולגה טוכשר
ספטמבר 9, 2021
תבשיל ירקות וטופו ברוטב עגבניות זה ארוחה בסיר אחד: טעימה, בריאה, מזינה, פשוטה להכנה, ללא גלוטן ועם כמות מכובדת של חלבון מהצומח
מאת אולגה טוכשר
אוגוסט 25, 2021
דבש טבעוני תוצרת בית ממיץ תפוחים זו ה-הפתעה לערב ראש השנה, לחגי תשרי וכל יום אחר בשנה שבא לכם משהו מתוק. הכי פשוט להכנה והכי סמלי לחג