רגע לפני שאני מתחילה עם מרתון מתכוני ראש השנה, אני רוצה להקדיש עוד יום ראשון אחד למתכון פשוט ובסיסי שיעזור לכולנו להניע את השבוע החם ביותר בקיץ הזה. בדיוק בגלל החום, המתכון לא רק סופר קל, אלא גם מאוד זריז. להכין קציצות טופו טבעוניות פשוטות יקח לכם בדיוק 20 דקות.

בבלוג שלי יש מלא מתכוני קציצות (הלינקים לכולם מופיעים בסוף הפוסט הזה), ובחלק מהן טופו הוא אחד המרכיבים. בקציצות האלה טופו הוא המרכיב העיקרי. בגלל זה קראתי למתכון הזה בסיסי. קציצות חלבון ללא גלוטן, אם תרצו 😊
את המסה מכינים צ’יק צ’ק במעבד מזון, מתבלים לפי מה שאני הצעתי או לפי הטעם האישי שלכם, ומטגנים או אופים. הטיגון קצר יותר ומניב קציצות שחומות וקריספיות מבחוץ ורכות מבפנים. אפייה קצת יותר ארוכה, הקציצות פחות שחומות ויותר רכות, אבל אתם חוסכים את רוב השמן.

הקציצות האלה מאוד טעימות עם ירקות וטחינה בצד. לפעמים כשאני עצלנית במיוחד, אני מדלגת על הכנת הטחינה, ומשתמשת פשוט בטחינה גולמית.
רוצים ארוחה יותר משביעה ומזינה? תוסיפו לקציצות וירקות גם אטריות, אורז או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים. הקציצות האלה משתלבות מעולה עם כל דבר.

הן גם טעימות למחרת ישירות מהמקרר, בלי כלום. מה אני אגיד לכם… אני מכורה לטופו 😊

לא משנה איך תגישו אותן, מדובר בקציצות טעימות ובריאות בכלום זמן ומאמץ. הן עסיסיות וכיפיות, לא מתפרקות ונשמרות מעולה במקרר ובמקפיא. הן פשוטות וזריזות הכנה, אז לא נותר אלא לנסות אותן. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה שבוע טוב ובתאבון!
מחפשים עוד מתכוני קציצות טבעוניות ללא גלוטן? נסו את:
קציצות כוסמת ירוקה ברוטב עגבניות
קציצות טופו טבעוניות פשוטות
אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-9 קציצות:
300 גרם (1 חבילה) טופו קשה, מסונן ומיובש
1 בצל קטן, חתוך לרבעים
1-2 שיני שום
¼ צרור עלי פטרוזיליה / כוסברה
3 כפות טחינה גולמית
35 גרם (1/4 כוס) קמח חומוס או עדשים / קמח ללא גלוטן / קורנפלור / קמח רגיל
½ כפית מלח, או לפי הטעם
¼ כפית פלפל שחור
½ כפית כמון
¼ כפית בהרט
¼ כפית פפריקה חריפה (אופציונלי)
מעט שמן לטיגון
אופן הכנה:
- שוברים את הטופו גס ושמים בקערת מעבד מזון. מוסיפים את הבצל, השום ועשבי התיבול וטוחנים לתערובת אחידה ודקה.
- מוסיפים את הטחינה, הקמח והתבלינים ומעבדים שוב עד שהתערובת אחידה ודביקה.
- לגרסה מטוגנת: מחממים מעט שמן במחבת. בעזרת ידיים רטובות יוצרים קציצות פחוסות בגודל רצוי, ומטגנים משני הצדדים עד להשחמה יפה.
- לגרסה אפויה: מחממים תנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות. בעזרת ידיים רטובות יוצרים קציצות פחוסות בגודל רצוי ומסדרים אותן על גבי התבנית. משמנים קלות את הקציצות עצמן, ואופים כ-35 דקות, או עד להזהבה. באמצע הופכים בזהירות לצד השני.
- מגישים מיד, או שומרים בכלי אטום במקרר.
הערות:
- אפשר להשתמש בכל מותג של טופו קשה.
- אם אתם לא אוהבים עשבי תיבול בקציצות, תרגישו חופשי לדלג.
- התיבול הינו בגדר המלצה. תרגישו חופשי לתבל את הקציצות לפי הטעם האישי.
איזה רוטב בצד?
הי דגנית. כל מה שאת אוהבת. לדעתי מאוד טעים להגיש עם טחינה
היי, אפשר לגרד דק את הטופו? ואפשר להשתמש בקמח שקדים?
הי טלי, הייתה תקלה באתר ורק עכשיו ראיתי את השאלה. מניחה שזה כבר פחות אקטואלי, אבל התשובות הן כן וכן.
חייב להשתמש בטחינה?
הי יערה. במתכון הזה כן, כי טחינה היא ה”דבק” של הקציצות האלה.
אפשר ביצה אחת במקום?
אני לא ניסיתי..
כדי להדביק את הקציצות אפשר להשתמש גם בזרעי צ’יה עם קצת מים. נוצר מרקם צמיגי שמדביק מצוין. חוץ מזה, מדובר בחומר גלם מאוד איכותי עשיר בחלבון ואומגה 3.
תורה על הטיפ 🙂
האם לאחר האפיה או הטיגון ניתן לבשל אותן ברוטב?
כן, אין בעיה
חייב להשתמש במעבד מזון? אפשר בבלנדר במקום?
בהחלט
יש לי טופו רך במקרר… יעבוד?
לדעתי פחות מתאים
הי שחר. אפשר לנסות, אבל לדעתי הבלילה תהיה רטובה ודביקה מדי
אפשר להוריד לחלוטין את המרכיב של הקמח?
היי, אפשר להקפיא את הקציצות?
הי אורית. לא ניסיתי, אבל לדעתי לא אמורה להיות בעיה.
הכנתי את הקציצות עכשיו יצאו מאד טעימות!!! טיגנתי
שמחה לשמוע שאהבת 🙂