קציצות טופו טבעוניות פשוטות

מאת אולגה טוכשר
אוגוסט 30, 2020

קציצות טופו טבעוניות פשוטות

רגע לפני שאני מתחילה עם מרתון מתכוני ראש השנה, אני רוצה להקדיש עוד יום ראשון אחד למתכון פשוט ובסיסי שיעזור לכולנו להניע את השבוע החם ביותר בקיץ הזה. בדיוק בגלל החום, המתכון לא רק סופר קל, אלא גם מאוד זריז. להכין קציצות טופו טבעוניות פשוטות יקח לכם בדיוק 20 דקות.

קציצות טופו טבעוניות פשוטות
אפשר להגיש עם ירקות ותוספות ולקבל ארוחה בריאה ומזינה

בבלוג שלי יש מלא מתכוני קציצות (הלינקים לכולם מופיעים בסוף הפוסט הזה), ובחלק מהן טופו הוא אחד המרכיבים. בקציצות האלה טופו הוא המרכיב העיקרי. בגלל זה קראתי למתכון הזה בסיסי. קציצות חלבון ללא גלוטן, אם תרצו 😊

קציצות טופו טבעוניות פשוטות

את המסה מכינים צ'יק צ'ק במעבד מזון, מתבלים לפי מה שאני הצעתי או לפי הטעם האישי שלכם, ומטגנים או אופים. הטיגון קצר יותר ומניב קציצות שחומות וקריספיות מבחוץ ורכות מבפנים. אפייה קצת יותר ארוכה, הקציצות פחות שחומות ויותר רכות, אבל אתם חוסכים את רוב השמן.

קציצות טופו טבעוניות פשוטות
טעים לטבול בטחינה

הקציצות האלה מאוד טעימות עם ירקות וטחינה בצד. לפעמים כשאני עצלנית במיוחד, אני מדלגת על הכנת הטחינה, ומשתמשת פשוט בטחינה גולמית.

קציצות טופו טבעוניות פשוטות

רוצים ארוחה יותר משביעה ומזינה? תוסיפו לקציצות וירקות גם אטריות, אורז או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים. הקציצות האלה משתלבות מעולה עם כל דבר.

קציצות טופו טבעוניות פשוטות
ביס טעים בכל מצב

הן גם טעימות למחרת ישירות מהמקרר, בלי כלום. מה אני אגיד לכם… אני מכורה לטופו 😊

קציצות טופו טבעוניות פשוטות
אחלה קציצות טבעוניות

לא משנה איך תגישו אותן, מדובר בקציצות טעימות ובריאות בכלום זמן ומאמץ. הן עסיסיות וכיפיות, לא מתפרקות ונשמרות מעולה במקרר ובמקפיא. הן פשוטות וזריזות הכנה, אז לא נותר אלא לנסות אותן. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם.  שיהיה שבוע טוב ובתאבון!

מחפשים עוד מתכוני קציצות טבעוניות ללא גלוטן? נסו את:

קציצות פטריות ואורז

קציצות חומוס וסלק

קציצות עדשים ואורז

קציצות כוסמת ירוקה ברוטב עגבניות

קציצות מש

קציצות כוסמת

קציצות שיבולת שועל

 

מתכון לקציצות טופו טבעוניות פשוטות

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-9 קציצות:
300 גרם (1 חבילה) טופו קשה, מסונן ומיובש
1 בצל קטן, חתוך לרבעים
1-2 שיני שום
¼ צרור עלי פטרוזיליה / כוסברה
3 כפות טחינה גולמית
35 גרם (1/4 כוס) קמח חומוס או עדשים / קמח ללא גלוטן / קורנפלור / קמח רגיל
½ כפית מלח, או לפי הטעם
¼ כפית פלפל שחור
½ כפית כמון
¼ כפית בהרט
¼ כפית פפריקה חריפה (אופציונלי)
מעט שמן לטיגון

 

אופן הכנה:

  1. שוברים את הטופו גס ושמים בקערת מעבד מזון. מוסיפים את הבצל, השום ועשבי התיבול וטוחנים לתערובת אחידה ודקה.
  2. מוסיפים את הטחינה, הקמח והתבלינים ומעבדים שוב עד שהתערובת אחידה ודביקה.
  3. לגרסה מטוגנת: מחממים מעט שמן במחבת. בעזרת ידיים רטובות יוצרים קציצות פחוסות בגודל רצוי, ומטגנים משני הצדדים עד להשחמה יפה.
  4. לגרסה אפויה: מחממים תנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות. בעזרת ידיים רטובות יוצרים קציצות פחוסות בגודל רצוי ומסדרים אותן על גבי התבנית. משמנים קלות את הקציצות עצמן, ואופים כ-35 דקות, או עד להזהבה. באמצע הופכים בזהירות לצד השני.
  5. מגישים מיד, או שומרים בכלי אטום במקרר.

 

הערות:

  • אפשר להשתמש בכל מותג של טופו קשה.
  • אם אתם לא אוהבים עשבי תיבול בקציצות, תרגישו חופשי לדלג.
  • התיבול הינו בגדר המלצה. תרגישו חופשי לתבל את הקציצות לפי הטעם האישי.
0/5 (0 Reviews)
WhatsApp
Facebook
Email
Print

36 תגובות

    1. הי טלי, הייתה תקלה באתר ורק עכשיו ראיתי את השאלה. מניחה שזה כבר פחות אקטואלי, אבל התשובות הן כן וכן.

    1. כדי להדביק את הקציצות אפשר להשתמש גם בזרעי צ'יה עם קצת מים. נוצר מרקם צמיגי שמדביק מצוין. חוץ מזה, מדובר בחומר גלם מאוד איכותי עשיר בחלבון ואומגה 3.

  1. היי!! הכנתי ויצא טעים:) (הכנתי מספר מתכונים מהבלוג, עד כה הכל מעולה אז תודה!!)
    יש יל רק שאלה,
    טיגנתי את הקציצות אך אני לא 100% בטוחה שהן לגמרי מוכנות מבפנים. מה אמור להיות המרקם? רך?

    1. הי לירון, שמחה שאת אוהבת את המתכונים! תודה על הפרגון 🙂 המרקם של הקציצות אמור להיות רך. אחרי הקירור הן מתייצבות.

    1. כן, אם אלה ירקות שלא מגירות הרבה נוזלים. בכל אופן, תצטרכי אולי להוסיף עוד קצת קמח כדי שהמסה תהיה יציבה

    1. הי ליאורה, מצטערת לשמוע. ייבשת היטב את הטופו? כי אסור שיהיה עם הנוזלים שלו. בפעם הבאה אם הבלילה לא יציבה ודביקה מספיק, תוסיפי כף-שתיים טחינה גולמית.

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 21, 2021
סלט תפוחי אדמה טבעוני זו גרסה של סלט תפוחי אדמה רוסי מפורסם שעשה עלייה לארץ: טעים, ללא גלוטן, משביע, פשוט להכנה והכי מפנק שיש
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 18, 2021
מרק דלעת ונודלס אסיאתי טבעוני זה מרק טעים, בריא, עשיר, משביע ופשוט להכנה, עם ניחוח חופשה בתאילנד, שיחמם לכם את החורף
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 15, 2021
עוגיות טחינה טבעוניות ללא גלוטן וללא תוספת סוכר, מ-3 מרכיבים בלבד, אלה עוגיות טעימות, בריאות ומאוד פשוטות להכנה עם סדקים מקסימים וטעם ממכר
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 28, 2021
תבשיל ירקות וחומוס טבעוני ללא גלוטן זו ארוחה נפלאה שמכינים בסיר אחד בחצי שעה: טעימה, בריאה, פשוטה להכנה, משביעה וסופר מנחמת
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 27, 2021
לביבות בטטה טבעוניות ללא גלוטן: טעימות, רכות ומתקתקות, העשויות מ-3 מרכיבים בלבד ומוגשות עם מטבל עירית חמצמץ מושלם
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 19, 2021
עוגיות שוקולד טבעוניות בלי גלוטן וסוכר מ-3 מרכיבים בלבד אלה עוגיות רכות וטעימות, לא מתוקות מדי וסופר פשוטות להכנה
בואו לעקוב אחרי באינסטגרם