לכבוד סוף השבוע שאוטוטו מגיע, החלטתי לחזור למסורת התבשיל לשישי, הידוע בבלוג בשם "תבשישיל". התבשילים האלה, שאני מכינה בימי חמישי, סוגרים לי את פינת הארוחות הגדולות בשישי ושבת. כבר אימצתם את המסורת? כי היום יש לי בשבילכם תבשיל פטריות ובטטה טבעוני.
כרגיל, השיקול של מה להכניס לתבשיל נובע בעיקר ממה שיש לי באוטו רגע במקרר ומזווה. הפעם היו לי פטריות פורטובלו גדולות, בטטה ועגבניות שרי. כולם מצאו את עצמם מככבים במחבת.
בתבשילים אני מאוד אוהבת להשתמש בפטריות פורטובלו, כי הן בשרניות ומלאות בטעם וארומה. אבל אפשר בהחלט להשתמש גם בסוגי פטריות אחרים, למשל שמפיניון ופטריות יער. תחתכו אותן גס, כדי שיורגשו אחר כך בביס הכללי.
אם אין לכם בטטה, או שאתם פחות מתחברים אליה, אפשר לשדך לפטריות גם ירקות אחרים. כתבתי לכם אופציות נוספות בהערות שמתחת למתכון. ממליצה לא לוותר על יין ותימין – הם מוסיפים לתבשיל את הטעם המיוחד שלו. אבל גם בלעדיהם יהיה לכם טעים מאוד 😊
התבשיל יוצא רך, עשיר ומפנק. בשרני שכזה. הוא מגיע עם כמות יחסית גדולה של רוטב סמיך, לכן מומלץ להגיש אותו עם תוספת אורז, פירה, פולנטה או קוסקוס. וככה תהיה לכם ארוחה שלמה, טעימה ומשביעה.
אני בעצמי לא נרגעת מכמה פשוט להכין את התבשיל הזה, וכמה הוא יוצא מושלם ביחס לכמות ההשקעה. אתם ממש חייבים לנסות! במיוחד אוהבי פטריות.
כי תוך חצי שעה תהיה לכם ארוחה מהממת וטעימה, בריאה וללא גלוטן, צבעונית, עשירה ומפנקת. מכינים בקלי קלות ומגישים לשולחן שבת בגאווה וחיוך. כולם הולכים להנות, ואתם תקבלו מלא מחמאות. אם אתם מכינים את התבשיל הזה, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה בתאבון!
מחפשים עוד מתכונים של תבשילים טבעוניים טעימים ובריאים? נסו את:
תבשיל פטריות ובטטה טבעוני
מרכיבים:
1 בטטה גדולה, חתוכה לקוביות בגודל ביס
2-3 כפות שמן זית
1 בצל גדול, חתוך לקוביות קטנות
2-3 שיני שום, כתושות
6 פטריות פורטובלו גדולות, פרוסות גס
1/3 כוס יין אדום או מים רותחים
3-4 ענפי תימין (אופציונלי)
½ כפית מלח, או לפי הטעם
¼ כפית פלפל שחור
½ כפית כמון, או לפי הטעם
10 עגבניות שרי, חצויות
1 כף גדושה רסק עגבניות
1 כוס מים רותחים
1 כפית גדושה קורנפלור מהולה ב-3 כפות מים רותחים
הגשה:
אורז מבושל / פירה / פסטה / קוסקוס / פולנטה
אופן הכנה:
- מבשלים את הבטטה עד שהיא מתחילה להתרכך.
- במקביל מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה יפה.
- מוסיפים את הפטריות, מערבבים וממשיכים לטגן עד שהן מתכווצות ומשחימות. במידת הצורך מוסיפים עוד קצת שמן.
- מוסיפים למחבת את היין, התימין, התבלינים ועגבניות השרי ומערבבים. מבשלים 2-3 דקות.
- מוסיפים את הרסק ומערבבים שוב. מסננים את הבטטה ומוסיפים גם אותה למחבת.
- מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים ומביאים שוב לרתיחה תוך ערבוב.
- מוסיפים את הקורנפלור מהול במים ומערבבים. הרוטב יתחיל להסמיך. זה הזמן לכבות את הלהבה. טועמים ובמידת הצורך מתקנים את התיבול.
- מגישים את התבשיל עם אורז, פירה, פסטה, קוסקום, פולנטה, או כל תוספת אחרת לפי הטעם האישי. שומרים בכלי אטום במקרר.
הערות:
- אפשר להחליף את הבטטה בירקות אחרים כגון דלעת, גזר, תפוח אדמה. אפשר להשתמש גם בירקות רכים יותר, כמו קישוא,זוקיני או גמבה, שלא דורשים בישול מקדים.
- אפשר להחליף את הפורטובלו ב-2 סלסילות שמפיניון או פטריות יער.
- אפשר להחליף את עגבניות השרי בעגבנייה אחת גדולה, חתוכה לקוביות.
- התיבול הינו בגדר המלצה. מוזמנים לתבל את התבשיל לפי הטעם האישי.
- אפשר להחליף את הקורנפלור בקמח אורז או קמח טפיוקה.
- אם רוצים כמות גדולה יותר של רוטב, פשוט מוסיפים עוד קצת מים רותחים ומתקנים את התיבול.
14 תגובות
תבשיל מצויין!
החלפתי רק את הכמון בראס אל חנות
נשמע מעולה ותודה!
הוספתי טופו מגורד בפומפייה, תבלין פטריות, אורגנו…תענוג שמזכיר מרק מניסטרונה❤❤❤
הי אילנה, שמחה שאהבת 🙂
הכנתי עכשיו שוב אחרי שאתמול הכנתי והיה מעולה!!! עשיתי עם דלורית . תודה אולגה
איזה כיף! בשמחה 🙂
בריא וטעים. אוכלת ביום את זה עכשיו ביום כיפור.
שמחה שאהבת 🙂
אני מכינה לאירוח קדירת בשר עם בטטות בתנור כתוספת. אחותי צמחונית ואני רוצה להכין לה משהו שיתאים לאוירה. האם יהיה מתאים להכין את המרשם הזה עם קוביות טופו? דרך אגב המרשם נראה נהדר.
לדעתי מתאים
תודה על מתכון פשוט יחסית אך משובח! הבשרנות של הפטריות מתחברת עם המתוק של הבטטה והחמצמצות של עגבניות השרי באופן שמשאיר חגיגת מרקמים וטעמים בפה, יצא נפלא!
תודה רבה דיינה, גם כאן 🙂
וואו.
יצא תבשיל נפלא עם ריח כמון מעולה.
שמתי על קוסקוס – סוף הדרך!
תודה רבה גלי – שמחה שאהבת!