עוגיות מגולגלות טבעוניות מקמח כוסמין ללא סוכר

עוגיות מגולגלות טבעוניות מקמח כוסמין ללא סוכר

מאת

עוגיות מגולגלות טבעוניות מקמח כוסמין ללא סוכר

עוד לפני שמתחיל יום כיפור, מעבר לארוחה מפסקת נהוג לדאוג גם לביס שאחרי הצום. כשכל חג בתקופה האחרונה מרגיש כמו כיפור, קטן עלינו לעבור גם את המקור עצמו. בסגר הזה, וגם בכל יום אחר בשנה, הכי כיף להתגלגל בבית עם עוגיות מגולגלות טבעוניות מקמח כוסמין ללא סוכר.

עוגיות מגולגלות טבעוניות מקמח כוסמין ללא סוכר
העוגייה שלכם שלאחר החג

אם כמוני החלטתם בסגר הזה לא לעלות אפילו קילו אחד, ורצוי גם טיפה לרדת, העוגיות האלה יהיו עבורכם חברות מושלמות לדרך. כי מדובר בעוגיות בריאות ודיאטטיות מקמח כוסמין וללא סוכר.

הכנתי את המתכון בשיתוף עם Sweetango – תחליף סוכר ומוצריו מרכיבים טבעיים על בסיס צמח סטיביה. ללא קלוריות, ללא טעם לוואי, בטוח לסוכרתיים. קל ונוח לשימוש, מכיוון שמשתמשים בו אחד על אחד, ולא מסתבכים עם המרות.

עוגיות מגולגלות טבעוניות מקמח כוסמין ללא סוכר
שתי מליות לבחירה

כדי לא להוסיף סוכר למתכון וגם לייצר מגוון, השתמשתי בשתי מליות שונות ומעולות: מלית 100% תמרים עם פיסטוק, ומלית אגוזים עם קינמון. אתם יכולים לעשות רק מלית אחת מתוך השתיים. ובהערות למתכון רשמתי לכם עוד כמה רעיונות נחמדים למליות.

עוגיות מגולגלות טבעוניות מקמח כוסמין ללא סוכר

הבצק של העוגיות פריך וכיפי. ויותר חשוב מזה – ממש נוח לעבודה. הוא יוצא טיפה רטוב, אבל אל תדאגו: הוא לא נדבק למשטח העבודה וממש קל לגלגל אותו לרולדה.

עוגיות מגולגלות טבעוניות מקמח כוסמין ללא סוכר

את הרולדה חותכים כמעט עד הסוף לעוגיות עוד לפני האפייה. סוג של מסמנים את מקום החיתוך העתידי. בשלב זה אתם יכולים לבחור בעצמכם מה יהיה גודל העוגיות.

עוגיות מגולגלות טבעוניות מקמח כוסמין ללא סוכר
מלא עוגיות בריאות וטעימות

אחרי שהרולדות נאפות ומזהיבות, מצננים אותן וחותכים בדיוק לפי הסימון. זה מאוד קל והרבה יותר יעיל, מאשר לחתוך את הרולדות לפני האפייה ולסדר על התבנית כל עוגייה ועוגייה בנפרד.

עוגיות מגולגלות טבעוניות מקמח כוסמין ללא סוכר

פיזרתי מעל העוגיות קצת תחליף אבקת סוכר למראה ביתי מושלג. גם המראה של העוגיות מקסים, וגם הריח שממלא את הבית בזמן האפייה ואחריה פשוט מעולה.

עוגיות מגולגלות טבעוניות מקמח כוסמין ללא סוכר
בואו להתגלגל איתן 🙂

העוגיות יוצאות פריכות מבחוץ ורכות מבפנים, עם כמות מלית נדיבה. תרדדו את הבצק דק-דק, וככה היחס בין הבצק למלית יהיה נכון ומפנק 😊

עוגיות מגולגלות טבעוניות מקמח כוסמין ללא סוכר
עוגייה בריאה ומפנקת

העוגיות יוצאות כל כך טעימות שקשה להאמין שהן בריאות ומאוד צנועות מהבחינה הקלורית. הן פשוטות להכנה, מאפשרות משחק עם מליות, ובאחריות הן יהיו הביס הראשון הכיפי ביותר לאחר צאת הצום. ממליצה לכם בחום לנסות. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם.  שיהיה בתאבון, צום קל וגמר חתימה טובה!

מחפשים עוד מתכונים טבעוניים לארוחה מפסקת ושבירת צום? נסו את:

אוסף מתכונים טבעוניים ליום כיפור

 

עוגיות מגולגלות טבעוניות מקמח כוסמין ללא סוכר

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-27-30 עוגיות:
בצק:
280 גרם (2 כוסות) קמח כוסמין לבן או מלא
10 גרם (1 שקית) אבקת אפייה
100 גרם (1/2 כוס) סוכר של Sweetango
80 מ”ל (1/3 כוס) שמן / שמן קוקוס
80 מ”ל (1/3 כוס) מים
קורט מלח
½ כפית קינמון (אופציונלי)
מלית אגוזים:
60 מ”ל (1/4 כוס) שמן קוקוס
100 גרם (1 כוס) אגוזי מלך
50 גרם (1/4 כוס) סוכר של Sweetango
½ כפית קינמון
מלית תמרים:
½ חבילת תמרים באריזת וואקום (100% תמרים)
1/4 כוס פיסטוק, קצוץ (אופציונלי)
הגשה:
אבקת סוכר של Sweetango

 

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מכינים את הבצק: שמים בקערת מעבד מזון את הקמח, אבקת האפייה, תחליף הסוכר, השמן, המים, המלח והקינמון ומעבדים עד שמתקבל בצק אחיד, רך, גמיש וטיפה רטוב. אם הבצק עדיין יבש ולא מתחבר לגוש – תוסיפו בהדרגה עוד קצת מים. אם הבצק מרגיש לכם רטוב – זה בסדר.
  3. מכינים את מלית האגוזים: שמים באותה קערת מעבד מזון את כל מרכיבי המלית וטוחנים לתערובת משחתית רטובה.
  4. מכינים את מלית התמרים: מוציאים את התמרים מהאריזה לקערה, מועכים ומוודאים שאין בפנים חתיכות חרצנים.
  5. מכינים את העוגיות: מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות למלבן בגודל בערך 40 על 50 ס”מ, או בעובי כ-3 מ”מ. הבצק מאוד נוח לעבודה וקל לעצב אותו. אם זה מרגיש כאילו הוא נדבק למשטח העבודה – אל דאגה! אתם תצליחו לגלגל את העוגיות בלי בעיה.
  6. חותכים את הבצק לאורך ל-2 חלקים שווים (כמו בתמונה).
  7. מורחים על חלק אחד בשכבה אחידה את מלית האגוזים ומשאירים בסוף 1 ס”מ של בצק ללא מילוי. מעבירים מעל המלית מערוך כדי לשטח אותה כמו שצריך.
  8. מורחים על החלק השני של הבצק את מלית התמרים ומשאירים בסוף 1 ס”מ של בצק ללא מילוי. מפזרים מעל את הפיסטוקים.
  9. מגלגלים קודם את החלק הקרוב אליכם ולאחר מכן את החלק הרחוק יותר. פשוט מנתקים בתנועות קטנות של האצבעות את קצוות הבצק ממשטח העבודה, ומגלגלים את המלבנים עד הסוף לשתי רולדות צפופות.
  10. מעבירים את הרולדות לתבנית ומניחים עם התפר כלפי מטה.
  11. חורצים בעזרת סכין חדה חריצים על פני הרולדות, בלי לחתוך עד הסוף, במרחק כ-2-3 ס”מ אחד מהשני. המטרה היא לסמן את העוגיות ולהקל על חיתוך לאחר האפייה.
  12. אופים את העוגיות כ-27-30 דקות, או עד להזהבה יפה. העוגיות יתייצבו סופית אחרי הקירור.
  13. מצננים את הרולדות, חותכים לעוגיות בודדות, מפזרים תחליף אבקת סוכר ומגישים.
  14. שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר.

 

הערות:

  • אפשר להשתמש בקמח כוסמין לבן או מלא (אצלי 70%), או בקמח לבן רגיל.
  • אם אתם לא משתמשים בתחליפי סוכר, אפשר להשתמש בכמות זהה של סוכר רגיל.
  • ממליצה לא לוותר על קינמון – הוא מוסיף לעוגיות ארומה נפלאה של מאפה ביתי.
  • אפשר להחליף את האגוזים בשקדים, קשיו, פקאן, פיסטוק, בוטנים, מקדמיה וכו’.
  • אפשר להחליף את התמרים בוואקום ב-10-12 תמרים לחים טחונים למשחה. אם אתם משתמשים בממרח תמרים קנוי – שימו לב שיש בו סוכר.
  • אפשר להשתמש רק במילוי אחד כלשהו, לפי הבחירה. במקרה כזה תכפילו את הכמויות.
  • הנה עוד כמה רעיונות למליות, חלקן עם סוכר: חמאת בוטנים או שקדים, ממרח שוקולד, ריבה, לוטוס, נוגט, ממרח חלבה.
הדפסה
25 תגובות
  1. אביגיל 2 שבועות לפני
    הגב

    בלי חמאה

    • אולגה טוכשר 2 שבועות לפני
      הגב

      נכון

    • ענת 2 שבועות לפני
      הגב

      אפשר להשתמש בקמח שקדים שמוריד כמות הפחמימות . להוסיף קליפת לימון או תפוז ותמצית וניל. לאלה שהדיאטה שלהם ללא פחמימות אפשר להוסיף שמנת מתוקה לחמם ולהוסיף שוקולד מריר 85%, חמאת שקדים ואספרסו. מכינים קרם מקררים ומורחים על הבצק. לגירסת פרווה מכינים מקרם קוקוס במקום שמנת מתוקה

      • אולגה טוכשר 2 שבועות לפני
        הגב

        תודה על התוספות 🙂

    • אסתר 4 ימים לפני
      הגב

      היי נראה מעולה אני לא משתמשת בתחליפי סוכר ואשמח לא להשים סוכר רגיל יש אפשרות להשים סילן במקום? ואם כן כמה נראה לך. תודה רבה!!!

      • אולגה טוכשר 4 ימים לפני
        הגב

        הי אסתר. אני מניחה שאפשר, אבל לא ניסיתי, אז קשה לי להגיד כמות מדויקת. את יכולה לעשות בצק בלי שום סוכר, ולהשתמש במלית מתוקה

  2. לילך 2 שבועות לפני
    הגב

    היי הבצק התפורר לי ואז הוספתי עוד מים ואז הוא נהיה דביק+מתפורר. ממש באסה. יש לך מושג מה הבעיה?

    • אולגה טוכשר 2 שבועות לפני
      הגב

      הי, מצטערת לשמוע. איך יכול להיות שהבצק גם דביק וגם מתפורר? את מערבבת ידנית?

      • לילך 2 שבועות לפני
        הגב

        כשהוספתי מים הוא התחיל להיות דביק(ברידוד נדבק לשולחן ולידיים) ולא התאחד לי לעיסה אחת:\ כן מערבבת ידנית.

        • אולגה 2 שבועות לפני
          הגב

          פשוט תמשיכי ללוש, הוא יתאחד. הרבה יותר קל לעשות את זה במעבד מזון או מיקסר, אבל אפשר גם ידנית. אם הבצק דביק מדי, תוסיפי קצת קמח

          • לילך 2 שבועות לפני

            תודה רבה! אני אנסה. הן נראות מדהים. שבת שלום

  3. תותים 2 שבועות לפני
    הגב

    אפשר להשתמש בחמאה במקום שמן? (ללא טבעוניים)

    • אולגה טוכשר 2 שבועות לפני
      הגב

      כן, 100 גרם

  4. רחל 2 שבועות לפני
    הגב

    האם אפשר להכין את הבצק ללא סוכר בכלל?

    • אולגה טוכשר 2 שבועות לפני
      הגב

      לדעתי זה יהיה מאוד תפל

  5. ענת 2 שבועות לפני
    הגב

    אני מכינה ללא ממתיק. בקינמון ממתיק את הבצק

    • אולגה 2 שבועות לפני
      הגב

      אנסה בפעם הבאה. תודה 🙂

  6. ‫רחלי בוש‬‎ שבוע 1 לפני
    הגב

    הכנתי עכשיו ויצא מושלם!!!! כל כך טעים. תודה

    • אולגה טוכשר שבוע 1 לפני
      הגב

      שמחה שאהבת!

  7. ענת 4 ימים לפני
    הגב

    סילאן זה בגיוק כמו סוכר אני מוסיפה קליפת לימון ותקליפת תפוז. תמציתמוניל לא מתוקה . קינמון גם ממתיק מאפים .
    בהצלחה

  8. לידיה גבע 7 שעות לפני
    הגב

    תודה על המתכון המוצלח! הבצק באמת נוח לרידוד..העוגיות מדהימות..אצלי עכשיו קבע..זכיתי 🌹

    • אולגה טוכשר 6 שעות לפני
      הגב

      הי לידיה, הכי שמחה שאהבת 🙂

  9. מיכל 2 שעות לפני
    הגב

    הי איך אפשר למרוח את התמרים? לא נמרח וקורע את הבצק

    • אולגה טוכשר 2 שעות לפני
      הגב

      הי מיכל, אני מרככת את התמרים עם האצבעות, ממש עושה להם מסז׳ ואז זה נמרח יותר קל. את יכולה גם לטבול קצרות במים רותחים – זה גם מרכך. אבל אחר כך תספיגי את המים. בהצלחה

      • ענת דקה 1 לפני
        הגב

        תחממי מעט עם מים חמים.

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם