עוד לפני שמתחיל יום כיפור, מעבר לארוחה מפסקת נהוג לדאוג גם לביס שאחרי הצום. כשכל חג בתקופה האחרונה מרגיש כמו כיפור, קטן עלינו לעבור גם את המקור עצמו. בסגר הזה, וגם בכל יום אחר בשנה, הכי כיף להתגלגל בבית עם עוגיות מגולגלות טבעוניות מקמח כוסמין ללא סוכר.
אם כמוני החלטתם בסגר הזה לא לעלות אפילו קילו אחד, ורצוי גם טיפה לרדת, העוגיות האלה יהיו עבורכם חברות מושלמות לדרך. כי מדובר בעוגיות בריאות ודיאטטיות מקמח כוסמין וללא סוכר.
הכנתי את המתכון בשיתוף עם Sweetango – תחליף סוכר ומוצריו מרכיבים טבעיים על בסיס צמח סטיביה. ללא קלוריות, ללא טעם לוואי, בטוח לסוכרתיים. קל ונוח לשימוש, מכיוון שמשתמשים בו אחד על אחד, ולא מסתבכים עם המרות.
כדי לא להוסיף סוכר למתכון וגם לייצר מגוון, השתמשתי בשתי מליות שונות ומעולות: מלית 100% תמרים עם פיסטוק, ומלית אגוזים עם קינמון. אתם יכולים לעשות רק מלית אחת מתוך השתיים. ובהערות למתכון רשמתי לכם עוד כמה רעיונות נחמדים למליות.
הבצק של העוגיות פריך וכיפי. ויותר חשוב מזה – ממש נוח לעבודה. הוא יוצא טיפה רטוב, אבל אל תדאגו: הוא לא נדבק למשטח העבודה וממש קל לגלגל אותו לרולדה.
את הרולדה חותכים כמעט עד הסוף לעוגיות עוד לפני האפייה. סוג של מסמנים את מקום החיתוך העתידי. בשלב זה אתם יכולים לבחור בעצמכם מה יהיה גודל העוגיות.
אחרי שהרולדות נאפות ומזהיבות, מצננים אותן וחותכים בדיוק לפי הסימון. זה מאוד קל והרבה יותר יעיל, מאשר לחתוך את הרולדות לפני האפייה ולסדר על התבנית כל עוגייה ועוגייה בנפרד.
פיזרתי מעל העוגיות קצת תחליף אבקת סוכר למראה ביתי מושלג. גם המראה של העוגיות מקסים, וגם הריח שממלא את הבית בזמן האפייה ואחריה פשוט מעולה.
העוגיות יוצאות פריכות מבחוץ ורכות מבפנים, עם כמות מלית נדיבה. תרדדו את הבצק דק-דק, וככה היחס בין הבצק למלית יהיה נכון ומפנק 😊
העוגיות יוצאות כל כך טעימות שקשה להאמין שהן בריאות ומאוד צנועות מהבחינה הקלורית. הן פשוטות להכנה, מאפשרות משחק עם מליות, ובאחריות הן יהיו הביס הראשון הכיפי ביותר לאחר צאת הצום. ממליצה לכם בחום לנסות. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה בתאבון, צום קל וגמר חתימה טובה!
מחפשים עוד מתכונים טבעוניים לארוחה מפסקת ושבירת צום? נסו את:
אוסף מתכונים טבעוניים ליום כיפור
עוגיות מגולגלות טבעוניות מקמח כוסמין ללא סוכר
אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-27-30 עוגיות:
בצק:
280 גרם (2 כוסות) קמח כוסמין לבן או מלא
10 גרם (1 שקית) אבקת אפייה
100 גרם (1/2 כוס) סוכר של Sweetango
80 מ"ל (1/3 כוס) שמן / שמן קוקוס
80 מ"ל (1/3 כוס) מים
קורט מלח
½ כפית קינמון (אופציונלי)
מלית אגוזים:
60 מ"ל (1/4 כוס) שמן קוקוס
100 גרם (1 כוס) אגוזי מלך
50 גרם (1/4 כוס) סוכר של Sweetango
½ כפית קינמון
מלית תמרים:
½ חבילת תמרים באריזת וואקום (100% תמרים)
1/4 כוס פיסטוק, קצוץ (אופציונלי)
הגשה:
אבקת סוכר של Sweetango
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מכינים את הבצק: שמים בקערת מעבד מזון את הקמח, אבקת האפייה, תחליף הסוכר, השמן, המים, המלח והקינמון ומעבדים עד שמתקבל בצק אחיד, רך, גמיש וטיפה רטוב. אם הבצק עדיין יבש ולא מתחבר לגוש – תוסיפו בהדרגה עוד קצת מים. אם הבצק מרגיש לכם רטוב – זה בסדר.
- מכינים את מלית האגוזים: שמים באותה קערת מעבד מזון את כל מרכיבי המלית וטוחנים לתערובת משחתית רטובה.
- מכינים את מלית התמרים: מוציאים את התמרים מהאריזה לקערה, מועכים ומוודאים שאין בפנים חתיכות חרצנים.
- מכינים את העוגיות: מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות למלבן בגודל בערך 40 על 50 ס"מ, או בעובי כ-3 מ"מ. הבצק מאוד נוח לעבודה וקל לעצב אותו. אם זה מרגיש כאילו הוא נדבק למשטח העבודה – אל דאגה! אתם תצליחו לגלגל את העוגיות בלי בעיה.
- חותכים את הבצק לאורך ל-2 חלקים שווים (כמו בתמונה).
- מורחים על חלק אחד בשכבה אחידה את מלית האגוזים ומשאירים בסוף 1 ס"מ של בצק ללא מילוי. מעבירים מעל המלית מערוך כדי לשטח אותה כמו שצריך.
- מורחים על החלק השני של הבצק את מלית התמרים ומשאירים בסוף 1 ס"מ של בצק ללא מילוי. מפזרים מעל את הפיסטוקים.
- מגלגלים קודם את החלק הקרוב אליכם ולאחר מכן את החלק הרחוק יותר. פשוט מנתקים בתנועות קטנות של האצבעות את קצוות הבצק ממשטח העבודה, ומגלגלים את המלבנים עד הסוף לשתי רולדות צפופות.
- מעבירים את הרולדות לתבנית ומניחים עם התפר כלפי מטה.
- חורצים בעזרת סכין חדה חריצים על פני הרולדות, בלי לחתוך עד הסוף, במרחק כ-2-3 ס"מ אחד מהשני. המטרה היא לסמן את העוגיות ולהקל על חיתוך לאחר האפייה.
- אופים את העוגיות כ-27-30 דקות, או עד להזהבה יפה. העוגיות יתייצבו סופית אחרי הקירור.
- מצננים את הרולדות, חותכים לעוגיות בודדות, מפזרים תחליף אבקת סוכר ומגישים.
- שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר.
הערות:
- אפשר להשתמש בקמח כוסמין לבן או מלא (אצלי 70%), או בקמח לבן רגיל.
- אם אתם לא משתמשים בתחליפי סוכר, אפשר להשתמש בכמות זהה של סוכר רגיל.
- ממליצה לא לוותר על קינמון – הוא מוסיף לעוגיות ארומה נפלאה של מאפה ביתי.
- אפשר להחליף את האגוזים בשקדים, קשיו, פקאן, פיסטוק, בוטנים, מקדמיה וכו'.
- אפשר להחליף את התמרים בוואקום ב-10-12 תמרים לחים טחונים למשחה. אם אתם משתמשים בממרח תמרים קנוי – שימו לב שיש בו סוכר.
- אפשר להשתמש רק במילוי אחד כלשהו, לפי הבחירה. במקרה כזה תכפילו את הכמויות.
- הנה עוד כמה רעיונות למליות, חלקן עם סוכר: חמאת בוטנים או שקדים, ממרח שוקולד, ריבה, לוטוס, נוגט, ממרח חלבה.
59 תגובות
בלי חמאה
נכון
אפשר להשתמש בקמח שקדים שמוריד כמות הפחמימות . להוסיף קליפת לימון או תפוז ותמצית וניל. לאלה שהדיאטה שלהם ללא פחמימות אפשר להוסיף שמנת מתוקה לחמם ולהוסיף שוקולד מריר 85%, חמאת שקדים ואספרסו. מכינים קרם מקררים ומורחים על הבצק. לגירסת פרווה מכינים מקרם קוקוס במקום שמנת מתוקה
תודה על התוספות 🙂
היי נראה מעולה אני לא משתמשת בתחליפי סוכר ואשמח לא להשים סוכר רגיל יש אפשרות להשים סילן במקום? ואם כן כמה נראה לך. תודה רבה!!!
הי אסתר. אני מניחה שאפשר, אבל לא ניסיתי, אז קשה לי להגיד כמות מדויקת. את יכולה לעשות בצק בלי שום סוכר, ולהשתמש במלית מתוקה
היי הבצק התפורר לי ואז הוספתי עוד מים ואז הוא נהיה דביק+מתפורר. ממש באסה. יש לך מושג מה הבעיה?
הי, מצטערת לשמוע. איך יכול להיות שהבצק גם דביק וגם מתפורר? את מערבבת ידנית?
כשהוספתי מים הוא התחיל להיות דביק(ברידוד נדבק לשולחן ולידיים) ולא התאחד לי לעיסה אחת:\ כן מערבבת ידנית.
פשוט תמשיכי ללוש, הוא יתאחד. הרבה יותר קל לעשות את זה במעבד מזון או מיקסר, אבל אפשר גם ידנית. אם הבצק דביק מדי, תוסיפי קצת קמח
תודה רבה! אני אנסה. הן נראות מדהים. שבת שלום
היי,יש אפשרות להכין את מלית האגוזים עם שמן רגיל?
לדעתי יהיה פחות מוצלח
אפשר להשתמש בחמאה במקום שמן? (ללא טבעוניים)
כן, 100 גרם
תנסי עם קרם קוקוס. יוסיף טעם ותוסיפי קליפת לימון או תפוז וקינמון
האם אפשר להכין את הבצק ללא סוכר בכלל?
לדעתי זה יהיה מאוד תפל
אני מכינה ללא ממתיק. בקינמון ממתיק את הבצק
אנסה בפעם הבאה. תודה 🙂
הכנתי עכשיו ויצא מושלם!!!! כל כך טעים. תודה
שמחה שאהבת!
סילאן זה בגיוק כמו סוכר אני מוסיפה קליפת לימון ותקליפת תפוז. תמציתמוניל לא מתוקה . קינמון גם ממתיק מאפים .
בהצלחה
תודה על המתכון המוצלח! הבצק באמת נוח לרידוד..העוגיות מדהימות..אצלי עכשיו קבע..זכיתי 🌹
הי לידיה, הכי שמחה שאהבת 🙂
הי איך אפשר למרוח את התמרים? לא נמרח וקורע את הבצק
הי מיכל, אני מרככת את התמרים עם האצבעות, ממש עושה להם מסז׳ ואז זה נמרח יותר קל. את יכולה גם לטבול קצרות במים רותחים – זה גם מרכך. אבל אחר כך תספיגי את המים. בהצלחה
תחממי מעט עם מים חמים.
כמה קלוריות יש בחתיכה מהעוגיות האלה בהנחה שעשיתי מקמח כוסמין מלא והשתמשתי בסוכר קנים רגיל ?
אני לא תזונאית או דיאטנית, אז לצערי אין לי את המידע הזה..
הי אולגה, תודה רבה על המתכון המאלף, אני השתמשתי ב100% קמח כוסמין 70%, אני מכינה את הבצק עם סילאן יוצא נפלא ונותן גם צבע יפה, במליות אני לא מוסיפה תוספת סוכר, שמתי תפוח מרוסק סחטתי את הנוזלים, הוספתי קצת סילאן וצימוקים, וגם תערובת של תמרים עם אגוזים סומסום מלא, יוצא טעים להפליא. הבצק גם כן יוצא ממש נפלא. המון תודה.
הי תמי, שמחה מאוד שאהבת את המתכון 🙂 התוספות שלך נשמעות מעולה!
לא יצא לי כל כך הרבה עוגיות רק 20.
הבצק לא נמתח ל40סמ
עשיתי עמו המתכון. תעזרו לי בבקשה
הי עידית. אם הבצק לא נמתח, צריך לתת לו מנוחה של 5 דקות. קצת סבלנות, כדי שלגלוטן יהיה זמן להיפתח, והבצק יהיה גמיש ונוח לעבודה
היי תודה רבה לך!!! הכנתי ויצאו מעולות.
שמחה לשמוע שאהבת 🙂
היי, נתקלתי במתכון וניסיתי.
זה נראה נהדר.
החלפתי ממתיק בסירופ מייפל והשתמשתי בקמח כוסמין מלא. כל שאר החומרים שמתי בדיוק לפי המלצתך.
התוצאה: בצק נוזלי מידי.
הוספתי בערך רבע כוס קמח תוך כדי לישה ידנית. הבצק הפך טיפה מוצק יותר אך בשלב הגלגול (בייחוד עם האגוזים) התקבלה קציצת בוץ כמו שהיינו עושים בחוף הים כשהיינו ילדים. המילוי תמרים היה יותר ידידותי וקיבלתי נקניק מעוך וטיפה נוזלי.
הכנסתי את הנקניק וקציצות הבוץ לתנור. הריח נפלא. סקרנית כיצד יהיה הטעם.
בכל מקרה, משהו לא עובד במתכון עם קמח כוסמין מלא ומייפל. אולי המידות צריכות להיות טיפה שונות.
יש לך תובנות?
הי חגית. שינית את המתכון, אז אני לא מופתעת שהתוצאה לא משהו.. כמה מייפל הוספת? אני לא יודעת איך להתאים לך את נמידות…
שמתי רבע כוס מייפל. מייפל מחליף סוכר.
ממש ברגע זה שותה קפה עם מה שיצא מהתנור.
הטעם נהדר.
אמשיך לשחק עם הכמויות עד שאגיע למידות המדויקות.
תודה וחג שמיייח
כן, רבע כוס מייפל זה די הרבה נוזלים.. פשוט צריך לאזן עם קמח למרקם נוח לרידוד. שמחה שלפחות הטעם יצא טוב. חג שמח! 🙂
תודה רבה על המתכון, הכנתי בפוד פרוססור ( לקח קצת יותר זמן מהרגיל לעבד) עם 100 גר חמאה במקום השמן, כמו שכתבת באחת התגובות, יצא 💯 קל להכנה וטעים!
עוגיות מצויינות וקלות להכנה. במילוי האגוזים שמתי שמן קנולה במקום שמן קוקוס.
הי אודי, תודה! שמחה שאהבת 🙂
כשמכפילים את הכמות יוצא יותר מידי.
עם הגלגול המילוי נשפך החוצה
הכפלת את הבצק או רק את המילוי?
מתכון קל ומעולה, שמתי שמן זית, ומילוי של טחינה סילאן וחלווה, ויצא מושלם,
תודה רבה.
בכיף! שמחה שאהבת 🙂
המתכון מעולה!! הכנתי בדיוק לפי הכמויות במתכון עם קמח כוסמין מלא חצי מכמות הסוכר וכף וחצי מייפל ויצא מדהים! תודה רבה לך 👍
תודה לך! שמחה שאהבת 🙂
באיזו כמות של אבקת סטיוויה ניתן להחליף את הממתיק בתפריט?
הי חגית, לצערי לא ניסיתי ואני לא יודעת. תצטרכי להוסיף בהדרגה ולטעום..
וואוו יצא מושלם!!
ממש טעים וקליל. ויתרתי על הממרח אגוזים והשתמשתי בתמרים ויצא קצת מתוק כי יכול להיות שההכפלת כמויות הייתה יותר מדי
אבל עפו על זה בבבית, תודה על מתכון מהמם❤️
תודה רבה רותם! איזה כיף שאהבתם 🙂
הי אולגה, האם יכולה לשים בבצק רסק תפוחים במקום השומן
הי רבקה. אני אף פעם לא ניסיתי, אז לא יכולה להתחייב לתוצאה טובה.
מתכון אליפות, הוספתי מיץ תפוזים טבעי במקום מים, וקוקוס ואגוזים כתושים לריבה במילוי. יצא פשוט נפלא. תודה????
תודה לך אירית – שמחה שאהבת 🙂
עוגיות מעולות! מרחתי ריבה ללא סוכר, קוקוס ואגוזים קטושים. הפכו לעוגיות הבית????
תודה אירית! ממש שמחה לשמוע 🙂