פאי פטריות ובטטה טבעוני מקמח כוסמין

פאי פטריות ובטטה טבעוני מקמח כוסמין

מאת

פאי פטריות ובטטה טבעוני מקמח כוסמין

אני שמחה לבשר שמרתון מתכוני ראש השנה יוצא לדרך עכ-שיו! מרוב שהכנתי לכם מלא הפתעות ומתכונים טעימים, לא הצלחתי להחליט אתמול מאיזה מתכון להתחיל. אז עשיתי הצבעה באינסטוש, ואתם החלטתם לצאת לדרך עם פאי פטריות ובטטה טבעוני מקמח כוסמין.

פאי פטריות ובטטה טבעוני מקמח כוסמין
פאי יפה לחג

ואני ממש שמחה על הבחירה הזו, כי באמת מדובר במתכון סופר מוצלח, טעים וחגיגי. הוא יגרוף באחריות מלא מחמאות מהאורחים שלכם, גם טבעונים וגם אוכלי כל. ומעבר לזה – מדובר במתכון שישמש אתכם לאורך כל השנה. למה?

פאי פטריות ובטטה טבעוני מקמח כוסמין

כי מה יש לא לאהוב? הפאי מורכב מקלתית פריכה ובריאה מקמח כוסמין, ומלית מושלמת שמשלבת פירה בטטה ופטריות מוקפצות. שני הדברים שאני אישית מאוד מאוד אוהבת, ומקווה שגם אתם 😊

פאי פטריות ובטטה טבעוני מקמח כוסמין
יפה אפילו במצב לא מוכן 🙂

הכל בשילוב הזה טוב – הצבע, המרקמים והטעמים. והפאי עצמו סופר פשוט להכנה ואפילו לא דורש תבנית. למאפים מסוג זה קוראים “גאלט”, והפשטות הכפרית שלהם עוזרת לנו לחסוך זמן ומאמץ בהכנות הרבות בחג.

פאי פטריות ובטטה טבעוני מקמח כוסמין
בהגשה משדרגים עם עלי תימין וחומץ בלסמי מצומצם

פשוט מקפלים את שולי הבצק מעל המלית – והופ לתנור. וכעבור 30 דקות תקבלו מאפה שחום ופריך עם ריח משגע, כזה שאי אפשר להפסיק ליישר.

פאי פטריות ובטטה טבעוני מקמח כוסמין

מחית הבטטה מתגלה בזמן החיתוך ומוסיפה שכבת צבע משגע ומרקם נימוח וכיפי. אני זילפתי בהגשה קצת חומץ בלסמי מצומצם, והטעמים בביס היו פשוט לא מהעולם הזה 😊

פאי פטריות ובטטה טבעוני מקמח כוסמין
שילוב מעולה של בטטה ופטריות

מעבר לכל היתרונות הבריאותיים, אני הכי אוהבת את פשטות ההכנה של המאפה הזה. כל אחד יכול להכין אותו, הוא סופר ידידותי למשתמש. אפשר גם להכין אותו מראש ולתת לו מכת חום לקראת הגשה.

פאי פטריות ובטטה טבעוני מקמח כוסמין
פאי חגיגי מושלם בגרסה מלוחה

אני מאוד מקווה ששכנעתי אתכם להכניס את המתכון הזה לתפריט החג שלכם. אתם יודעים מה? תעשו ניסיון כבר עכשיו, ואז בטוח תוסיפו אותו לרשימת המתכונים הקבועים שלכם 😊 ואם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם.  שיהיה חג שמח ובתאבון!

מחפשים עוד מתכונים טבעוניים לראש השנה? נסו את:

אוסף מתכונים טבעוניים לראש השנה

 

פאי פטריות ובטטה טבעוני מקמח כוסמין

אז מה היה לנו?
מרכיבים לפאי בקוטר 22 ס”מ:
בצק:
280 גרם (2 כוסות) קמח כוסמין לבן / מלא
100 גרם נטורינה קרה, חתוכה לקוביות (או שמן קוקוס – ראו את ההערות)
2-3 כפות סוכר חום / לבן / קנים
קורט מלח
90 מ”ל (5-6 כפות*) מים קרים
מלית:
1 בטטה בינונית, קלופה וחתוכה לקוביות
2 כפות שמן
1 סלסילת פטריות שמפיניון, פרוסות
2 פטריות פורטובלו, פרוסות
½ כפית מלח, או לפי הטעם
¼ כפית פלפל שחור
½ כפית אבקת שום
¼ כפית כמון (אופציונלי)
הברשה והגשה:
מעט שמן שומשום / שמן זית
עלי תימין (אופציונלי)
חומץ בלסמי מצומצם (אופציונלי)

 

אופן הכנה:

  1. מכינים את הבצק: שמים בקערת מעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה את הקמח, הנטורינה, הסוכר והמלח ומעבדים עד שמתקבלים פירורי בצק יבשים. מוסיפים את המים בהדרגה וממשיכים לעבד עד שמתקבל בצק רך וגמיש כמו פלסטלינה. מניילנים ומעבירים לקירור של לפחות 20 דקות.
  2. מכינים את המלית: מבשלים את הבטטה עד שהיא מתרככת. מסננים ומועכים למחית חלקה. אפשר טיפה לתבל אותה במלח ופלפל.
  3. מחממים שמן במחבת ומטגנים את שני סוגי הפטריות עד שהן מתחילות להתכווץ ולהזהיב. מתבלים, מערבבים ושומרים בצד.
  4. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  5. מרכיבים את הפאי: מרדדים את הבצק על גבי נייר אפייה לעיגול בעובי 3-4 מ”מ. משתדלים שהקצוות יהיו פחות או יותר ישרים. מורחים במרכז את מחית הבטטה ומשאירים שוליים נקיים של כ-3 ס”מ. שמים מעל הבטטה את הפטריות המוקפצות ומקפלים מעליהן את השוליים הנקיים של הבצק. יווצרו קפלי בצק וזה בסדר. אם הבצק נקרע – זה זה בסדר. פשוט תהדקו אותו והכל יתחבר באפייה. מברישים קלות את שולי הבצק בשמן (אצלי שמן שומשום).
  6. מעבירים את הפאי יחד עם נייר האפייה לתבנית ואופים כ-30 דקות, או עד שהוא נאפה ומזהיב. אפשר ב-5 הדקות האחרונות להעביר את התבנית אל מתחת לגריל העליון.
  7. מוציאים את הפאי מהתנור, חותכים ומגישים. אם רוצים, מפזרים לפני כן עלי תימין ומזלפים מעל חומץ בלסמי מצומצם.
  8. שומרים בכלי אטום במקרר.

 

הערות:

  • אפשר להשתמש בהכנת הבצק בקמח כוסמין לבן או מלא, או קמח לבן רגיל. במקרה האחרון תצטרכו קצת יותר מים.
  • אפשר להחליף את הנטורינה ב-80 מ”ל (1/3 כוס) שמן קוקוס קר מוצק. מומלץ גם לקרר טיפה את הבצק לפני תחילת העבודה.
  • אפשר לוותר על הסוכר בבצק, אבל הוא עוזר להשחמה יפה של הקלתית. הפאי לא יוצא מתוק.
  • להכנת הבצק תצטרכו בין 5 ל-6 כפות מים קרים. תוסיפו בהדרגה עד שיתקבל בצק רך כמו פלסטלינה.
  • אפשר להכין את הפאי עם סוגי ירקות אחרים, למשל פרחי ברוקולי או כרובית, פלפלים צבעוניים, עגבניות שרי חצויות וכו’. כמו כן, אפשר להחליף את פירה הבטטה בפירה תפוח אדמה או פירה כרובית.
הדפסה
6 תגובות
  1. זהר 3 שבועות לפני
    הגב

    היי אולגה ותודה על המתכון. יש אפשרות להחליף את הנטורינה בחמאת קקאו?

  2. Shani 3 שבועות לפני
    הגב

    היי אולגה,
    אם מכינים את הפאי עם ירקות אחרים- לדוגמא פלפלים או כרובית- כדי לטגן אותם קודם?

  3. סיני 2 שבועות לפני
    הגב

    יצא מצוין!

    • אולגה טוכשר 20 שעות לפני
      הגב

      שמחה לשמוע 🙂

  4. מור 14 שעות לפני
    הגב

    היי אולגה,
    הכנתי לחג, יצא מושלם!
    תודה רבה

    • אולגה טוכשר 2 דקות לפני
      הגב

      הי מור, שמחה לשמוע שאהבת 🙂 שנה טובה!

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם