חציל אפוי מוקפץ ברוטב טריאקי

מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 20, 2020

חציל אפוי מוקפץ ברוטב טריאקי

בשלישיית מטבחי העולם האהובים עליי נמצאים מטבח אסיאתי, הודי וערבי. מה שמאפיין את שלושת המטבחים האלה זה טעמים חזקים של תיבול, בלי תירוצים ובלי התנצלויות. האיפיון הנוסף של המטבחים האלה הוא הפשטות. ברוח העקרונות האלה הכנתי חציל אפוי מוקפץ ברוטב טריאקי.

חציל אפוי מוקפץ ברוטב טריאקי
ארוחה צבעונית וכיפית

מדובר במנה סופר פשוטה להכנה, אפשר לומר בסיסית, המורכבת בקושי מ-3 מרכיבים, אך יחד עם זאת טומנת בתוכה עולם שלם של טעמים. וגם צבעים. אני השתמשתי בחציל רגיל, אבל הכי טוב להכין את המנה הזו עם חציל בלאדי.

חציל אפוי מוקפץ ברוטב טריאקי

צילמתי את הצלחת מכל כך הרבה זוויות, כי החצילים האלה פשוט נראים נפלא על הרקע הלבן של האורז, עטופים ברוטב טריאקי מבריק ודביק, עם נצנוצים קטנים של בצל ירוק וצ'ילי אדום. אם אתם לא מתחברים לחריף – תוותרו על הצ'ילי. אבל אני אישית מתה על זה!

חציל אפוי מוקפץ ברוטב טריאקי
גם אפוי וגם מוקפץ

לפני ההקפצה הקצרה ברוטב, החצילים נאפים בתנור, כמעט ללא שמן. בשלב הזה אני התזתי מעליהם קצת תרסיס שמן ותיבלתי במעט מלח. זהו.

חציל אפוי מוקפץ ברוטב טריאקי
ארוחה פשוטה ונפלאה

אם אתם ממהרים, לקיצור דרך אפשר להשתמש ברוטב טריאקי מוכן. אם יש לכם זמן, ובא לכם לחסוך בכמות הסוכר, אפשר להכין בקלות טריאקי תוצרת בית. כאן נמצא המתכון המפורט.

חציל אפוי מוקפץ ברוטב טריאקי
רוטב טריאקי מבריק

במנה הזו אין יותר מדי רוטב נוזלי, הטריאקי נועד בעיקר לעטוף את החצילים עצמם. וזה דווקא טוב, כי האורז הפשוט מנטרל את החריפות של הצ'ילי. החצילים יוצאים סופר מגרים וטעימים. נימוחים, מנחמים ומפנקים. חובה לכל אוהבי חצילים!

חציל אפוי מוקפץ ברוטב טריאקי
שלמות בצלחת

ההכנה כל כך לא מאתגרת שזה מדהים. ובסוף תהיה לכם מנה בריאה וטעימה, בלי גלוטן וכמעט בלי שמן, עם רוטב שאם תרצו, תוכלו לשלוט ברמת המתיקות שלו. יחד עם האורז מדובר בארוחה של ממש, צבעונית וכיפית, כזו שאפשר להגיש לצהרים או ערב, או לקחת לעבודה או לימודים בתור טייק אוואי. ממליצה לכם בחום! אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה בתאבון!

מחפשים עוד מתכונים טבעוניים עם חצילים? נסו את:

סביח טבעוני (פיתה חציל בענן של פנדה)

חצילים ממולאים בגרגירי חומוס, עגבניות שרי צרובות ושקדים

חציל ספירלה בסגנון ים תיכוני או אסיאתי

 

חציל אפוי מוקפץ ברוטב טריאקי

מרכיבים ל-1-2 מנות:
חציל:
1 חציל גדול ולא קלוף
תרסיס שמן
רוטב:
2-4 כפות רוטב טריאקי מוכן או תוצרת בית (ראו בהערות)
הגשה:
אורז מבושל
בצל ירוק, קצוץ
שומשום
פלפל צ'ילי חריף, קצוץ (אופציונלי לאוהבי חריף)

 

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. חותכים את החציל לטבעות בעובי כ-2 ס"מ, ואחרי זה כל טבעת ל-4 או 6 חתיכות.
  3. מסדרים את החצילים על גבי התבנית, מתיזים מעט תרסיס שמן ואופים כ-25-30 דקות, עד שהם מתרככים ומתחילים להשחים.
  4. מוציאים את החצילים מהתנור ומעבירים למחבת. מוסיפים את הטריאקי, מערבבים היטב ומקפיצים במשך כמה דקות, עד שהחצילים נעטפים מכל הצדדים ברוטב המבריק.
  5. מגישים את החצילים עם אורז מבושל. מפזרים לפני הגשה בצל ירוק, שומשום וצ'ילי במידה ורוצים מנה חריפה יותר.

 

הערות:

  • אפשר להכין כמות גדולה יותר של חצילים אפויים, לשמור במקרר ולהקפיץ כל פעם בטריאקי מנה טרייה בצמוד להגשה.
  • במתכון הזה תוכלו לראות את הוראות ההכנה של רוטב טריאקי ביתי.
  • אפשר להגיש את החצילים האלה עם תוספות אחרות: קוסקוס, קינואה, כוסמת, דייסת שיבולת שועל, פריקה. אפשר לאכול אותם גם סתם ככה, בלי שום תוספת.
0/5 (0 Reviews)
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב email
Email
שיתוף ב print
Print

2 תגובות

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 10, 2021
ממתק שוקולד ושומשום טבעוני ללא גלוטן מ-3 מרכיבים בלבד זה ה-ממתק להכין בזריזות בכל רגע נתון ולשמור במקרר למקרה של נפילת אנרגיה
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 5, 2021
עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות מקמח כוסמין מלא מושלמות לתקופת אחרי החגים: טעימות, פשוטות וזריזות להכנה, ויחסית בריאות ולא מוגזמות
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 3, 2021
קארי דאל טבעוני של עדשים כתומות ובטטה זה תבשיל טעים, בריא ופשוט להכנה שנפגשים בו וחיים באושר זה לצד זה מטבחי הודו ותאילנד הנפלאים
מאת אולגה טוכשר
ספטמבר 14, 2021
גלידוניות שוקולד בננה טבעוניות מ-2 מרכיבים בלבד זה קינוח טעים, בריא וסופר פשוט להכנה עם שילוב טעמים מנצח. אפשר לשחק עם תוספות לפי הטעם האישי
מאת אולגה טוכשר
ספטמבר 9, 2021
תבשיל ירקות וטופו ברוטב עגבניות זה ארוחה בסיר אחד: טעימה, בריאה, מזינה, פשוטה להכנה, ללא גלוטן ועם כמות מכובדת של חלבון מהצומח
מאת אולגה טוכשר
אוגוסט 25, 2021
דבש טבעוני תוצרת בית ממיץ תפוחים זו ה-הפתעה לערב ראש השנה, לחגי תשרי וכל יום אחר בשנה שבא לכם משהו מתוק. הכי פשוט להכנה והכי סמלי לחג