בשלישיית מטבחי העולם האהובים עליי נמצאים מטבח אסיאתי, הודי וערבי. מה שמאפיין את שלושת המטבחים האלה זה טעמים חזקים של תיבול, בלי תירוצים ובלי התנצלויות. האיפיון הנוסף של המטבחים האלה הוא הפשטות. ברוח העקרונות האלה הכנתי חציל אפוי מוקפץ ברוטב טריאקי.
מדובר במנה סופר פשוטה להכנה, אפשר לומר בסיסית, המורכבת בקושי מ-3 מרכיבים, אך יחד עם זאת טומנת בתוכה עולם שלם של טעמים. וגם צבעים. אני השתמשתי בחציל רגיל, אבל הכי טוב להכין את המנה הזו עם חציל בלאדי.
צילמתי את הצלחת מכל כך הרבה זוויות, כי החצילים האלה פשוט נראים נפלא על הרקע הלבן של האורז, עטופים ברוטב טריאקי מבריק ודביק, עם נצנוצים קטנים של בצל ירוק וצ'ילי אדום. אם אתם לא מתחברים לחריף – תוותרו על הצ'ילי. אבל אני אישית מתה על זה!
לפני ההקפצה הקצרה ברוטב, החצילים נאפים בתנור, כמעט ללא שמן. בשלב הזה אני התזתי מעליהם קצת תרסיס שמן ותיבלתי במעט מלח. זהו.
אם אתם ממהרים, לקיצור דרך אפשר להשתמש ברוטב טריאקי מוכן. אם יש לכם זמן, ובא לכם לחסוך בכמות הסוכר, אפשר להכין בקלות טריאקי תוצרת בית. כאן נמצא המתכון המפורט.
במנה הזו אין יותר מדי רוטב נוזלי, הטריאקי נועד בעיקר לעטוף את החצילים עצמם. וזה דווקא טוב, כי האורז הפשוט מנטרל את החריפות של הצ'ילי. החצילים יוצאים סופר מגרים וטעימים. נימוחים, מנחמים ומפנקים. חובה לכל אוהבי חצילים!
ההכנה כל כך לא מאתגרת שזה מדהים. ובסוף תהיה לכם מנה בריאה וטעימה, בלי גלוטן וכמעט בלי שמן, עם רוטב שאם תרצו, תוכלו לשלוט ברמת המתיקות שלו. יחד עם האורז מדובר בארוחה של ממש, צבעונית וכיפית, כזו שאפשר להגיש לצהרים או ערב, או לקחת לעבודה או לימודים בתור טייק אוואי. ממליצה לכם בחום! אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה בתאבון!
מחפשים עוד מתכונים טבעוניים עם חצילים? נסו את:
סביח טבעוני (פיתה חציל בענן של פנדה)
חצילים ממולאים בגרגירי חומוס, עגבניות שרי צרובות ושקדים
חציל ספירלה בסגנון ים תיכוני או אסיאתי
חציל אפוי מוקפץ ברוטב טריאקי
מרכיבים ל-1-2 מנות:
חציל:
1 חציל גדול ולא קלוף
תרסיס שמן
רוטב:
2-4 כפות רוטב טריאקי מוכן או תוצרת בית (ראו בהערות)
הגשה:
אורז מבושל
בצל ירוק, קצוץ
שומשום
פלפל צ'ילי חריף, קצוץ (אופציונלי לאוהבי חריף)
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- חותכים את החציל לטבעות בעובי כ-2 ס"מ, ואחרי זה כל טבעת ל-4 או 6 חתיכות.
- מסדרים את החצילים על גבי התבנית, מתיזים מעט תרסיס שמן ואופים כ-25-30 דקות, עד שהם מתרככים ומתחילים להשחים.
- מוציאים את החצילים מהתנור ומעבירים למחבת. מוסיפים את הטריאקי, מערבבים היטב ומקפיצים במשך כמה דקות, עד שהחצילים נעטפים מכל הצדדים ברוטב המבריק.
- מגישים את החצילים עם אורז מבושל. מפזרים לפני הגשה בצל ירוק, שומשום וצ'ילי במידה ורוצים מנה חריפה יותר.
הערות:
- אפשר להכין כמות גדולה יותר של חצילים אפויים, לשמור במקרר ולהקפיץ כל פעם בטריאקי מנה טרייה בצמוד להגשה.
- במתכון הזה תוכלו לראות את הוראות ההכנה של רוטב טריאקי ביתי.
- אפשר להגיש את החצילים האלה עם תוספות אחרות: קוסקוס, קינואה, כוסמת, דייסת שיבולת שועל, פריקה. אפשר לאכול אותם גם סתם ככה, בלי שום תוספת.
2 תגובות
הכנתי – מעולה!
הי תמר, שמחה שאהבת 🙂