טופו מוקפץ עם פטריות, גמבה ואדממה

טופו מוקפץ עם פטריות, גמבה ואדממה

מאת

טופו מוקפץ עם פטריות, גמבה ואדממה

לא יודעת מה אתכם, אבל אצלי כל התקופה של קורונה מאופיינת במאבק אינסופי של אוכל בריא באוכל שנקרא לו “קצת פחות” 😊 היום הבריאות נצחה. מה אתם אומרים על מנה שהיא לא רק טעימה ובריאה, אלא גם כולה פצצת חלבון מהצומח? כי כזה הוא טופו מוקפץ עם פטריות, גמבה ואדממה.

טופו מוקפץ עם פטריות, גמבה ואדממה

החלבון נמצא גם בטופו וגם באדממה, שזה פולי סויה ירוקים. הם נמכרים בכל סופר במחלקת קפואים, ומגיעים לרוב בתוך תרמילים. מדובר בחטיף בריא וכיפי שהכי משתלב במוקפצים ותבשילים למיניהם.

טופו מוקפץ עם פטריות, גמבה ואדממה

הבסיס של המוקפץ זה טופו, אבל במקום לחתוך אותו לקוביות, פוררתי אותו דק-דק בעזרת האצבעות, עד שהוא הפך למעין טחון. אפשר לעשות את הפעולה הזו גם במעבד מזון ואפשר גם לגרד את הטופו בפומפייה – מה שיותר נוח לכם. הדבר החשוב ביותר זה לייבש ולהזהיב אותו טוב-טוב. הטופו שלי הפעם עם בזיליקום, לכן אתם רואים מלא נקודות שחורות . אז דעו שזה לא פלפל שחור. אפשר כמובן להשתמש בטופו רגיל בטעם טבעי.

מוקפץ טופו עם פטריות, גמבה ואדממה
אוכל צבעוני זה כיף

אם אתם מכירים אותי, אתם יודעים שאני אוהבת את האוכל שלי צבעוני. אז שדכתי לפטריות, הטופו והאדממה פלפל גמבה אדום וגם צ’ילי אדום חריף. אתם לא חייבים, אבל אוכל עם עקצוץ זה החיים 😊

טופו מוקפץ עם פטריות, גמבה ואדממה
פצצת חלבון מהצומח

התיבול של המנה בסיסי וטעים ברמות – הכי מחמיא לשילוב של הטופו והירקות. את המנה הזו אפשר להגיש כמו שהיא, בלי כלום. היא משביעה, מזינה ונטולת גלוטן. אם רוצים לעבות אותה טיפה, אפשר להגיש את המוקפץ לצד אורז או אטריות. ואז תהיה לכם ארוחה של ממש.

טופו מוקפץ עם פטריות, גמבה ואדממה
בריאות בקערה אישית

אתם לא מבינים כמה הארוחה הזו טעימה! היא צבעונית, בריאה, כיפית וסופר פשוטה וזריזה להכנה. היא כל מה שאפשר לבקש מאוכל שנכנס לנו לגוף 😊 אני ממש מתעקשת שתכינו ובהקדם – אתם תגידו לי תודה. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם.  שיהיה בתאבון!

מחפשים עוד מתכונים של מוקפץ טבעוני? נסו את:

מוקפץ פשוט

מוקפץ ירקות

טופו מוקפץ בסגנון אסיאתי עם ברוקולי ועגבניות שרי

פטריות מוקפצות ברוטב אסיאתי

טופו מוקפץ עם ירקות בזיגוג מבריק

טופו חמוץ מתוק

אורז כרובית מטוגן ללא גלוטן

 

טופו מוקפץ עם פטריות, גמבה ואדממה

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-2-3 מנות:
1 כוס אדממה (פולי סויה)
2 כפות שמן
300 גרם (1 חבילה) טופו קשה, מפורר דק
1 כף שמן
1 פלפל גמבה קטן, חתוך לקוביות קטנות
1 סלסילת פטריות שמפיניון, חתוכות לקוביות קטנות
2-3 שיני שום, כתושות
½ פלפל צ’ילי אדום, חתוך לטבעות דקות (אופציונלי לאוהבי חריף)
1 כפית שמן שומשום
1 כפית סירופ מייפל / סילאן / סוכר חום
2 כפות רוטב סויה
1 כף שטוחה קורנפלור
60 מ”ל (1/4 כוס) מים

 

אופן הכנה:

  1. מכינים את האדממה: זורקים את תרמילי האדממה הקפואים לסיר עם מים רותחים ומביאים לרתיחה חוזרת. מבשלים 7-8 דקות, מסננים ומחלצים את הפולים מהתרמילים. שומרים בצד.
  2. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הטופו המפורר עד להזהבה. מדי פעם מערבבים ושוברים את הגושים בעזרת כף עץ. כשהטופו מוכן וזהוב – מעבירים לצלחת.
  3. באותה המחבת מחממים עוד כף שמן ומקפיצים את הגמבה כ-2 דקות עד שהיא מתחילה להתרכך.
  4. מוסיפים את הפטריות, מערבבים וממשיכים לטגן תוך ערבוב עוד כ-4-5 דקות, עד שהן מתחילות להתכווץ ולהזהיב.
  5. מוסיפים את השום, הצ’ילי (אופציונלי), שמן השומשום והמייפל ומערבבים היטב.
  6. מוסיפים את האדממה והטופו ששמרנו בצד ומערבבים היטב. מוסיפים את הסויה ומקפיצים עוד דקה.
  7. מוהלים את הקורנפלור במים ומוסיפים את התערובת למחבת. מערבבים היטב ומכבים את האש.
  8. מגישים את המוקפץ מיד. אפשר בלי כלום או עם תוספת לפי הטעם, למשל אורז או אטריות.
  9. שומרים בכלי אטום במקרר.

 

הערות:

  • אפשר להשתמש בכל סוג טופו קשה שאוהבים – אצלי הפעם טופו בתוספת בזיליקום.
  • אפשר להשתמש בכל סוג פטריות שיש לכם.
  • אפשר להכין את המוקפץ הזה בלי תוספת הקורנפלור והמים, אבל אז הוא יוצא קצת יותר יבש.
הדפסה
6 תגובות
  1. טל 3 ימים לפני
    הגב

    הכנתי עכשיו.. יצא מצוין! מנה טעימה וכיפית.

    • אולגה טוכשר 3 ימים לפני
      הגב

      הי טל, שמחה מאוד שאהבת 🙂

  2. ליאת יום 1 לפני
    הגב

    הכנתי עכשיו, יצא פצצה

    • אולגה טוכשר יום 1 לפני
      הגב

      הי ליאת, שמחה שאהבת 🙂

  3. קרן 3 דקות לפני
    הגב

    אני לא מתה על אדממה… יש איזה משהו אחר שאפשר להוסיף במקומו? 🙏

    • אולגה טוכשר דקה 1 לפני
      הגב

      הי קרן. אפשר בלי, אפשר עם אפונה או ברוקולי במקום.

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם