לא יודעת מה אתכם, אבל אצלי כל התקופה של קורונה מאופיינת במאבק אינסופי של אוכל בריא באוכל שנקרא לו "קצת פחות" 😊 היום הבריאות נצחה. מה אתם אומרים על מנה שהיא לא רק טעימה ובריאה, אלא גם כולה פצצת חלבון מהצומח? כי כזה הוא טופו מוקפץ עם פטריות, גמבה ואדממה.
החלבון נמצא גם בטופו וגם באדממה, שזה פולי סויה ירוקים. הם נמכרים בכל סופר במחלקת קפואים, ומגיעים לרוב בתוך תרמילים. מדובר בחטיף בריא וכיפי שהכי משתלב במוקפצים ותבשילים למיניהם.
הבסיס של המוקפץ זה טופו, אבל במקום לחתוך אותו לקוביות, פוררתי אותו דק-דק בעזרת האצבעות, עד שהוא הפך למעין טחון. אפשר לעשות את הפעולה הזו גם במעבד מזון ואפשר גם לגרד את הטופו בפומפייה – מה שיותר נוח לכם. הדבר החשוב ביותר זה לייבש ולהזהיב אותו טוב-טוב. הטופו שלי הפעם עם בזיליקום, לכן אתם רואים מלא נקודות שחורות . אז דעו שזה לא פלפל שחור. אפשר כמובן להשתמש בטופו רגיל בטעם טבעי.
אם אתם מכירים אותי, אתם יודעים שאני אוהבת את האוכל שלי צבעוני. אז שדכתי לפטריות, הטופו והאדממה פלפל גמבה אדום וגם צ'ילי אדום חריף. אתם לא חייבים, אבל אוכל עם עקצוץ זה החיים 😊
התיבול של המנה בסיסי וטעים ברמות – הכי מחמיא לשילוב של הטופו והירקות. את המנה הזו אפשר להגיש כמו שהיא, בלי כלום. היא משביעה, מזינה ונטולת גלוטן. אם רוצים לעבות אותה טיפה, אפשר להגיש את המוקפץ לצד אורז או אטריות. ואז תהיה לכם ארוחה של ממש.
אתם לא מבינים כמה הארוחה הזו טעימה! היא צבעונית, בריאה, כיפית וסופר פשוטה וזריזה להכנה. היא כל מה שאפשר לבקש מאוכל שנכנס לנו לגוף 😊 אני ממש מתעקשת שתכינו ובהקדם – אתם תגידו לי תודה. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה בתאבון!
מחפשים עוד מתכונים של מוקפץ טבעוני? נסו את:
טופו מוקפץ בסגנון אסיאתי עם ברוקולי ועגבניות שרי
טופו מוקפץ עם ירקות בזיגוג מבריק
טופו מוקפץ עם פטריות, גמבה ואדממה
אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-2-3 מנות:
1 כוס אדממה (פולי סויה)
2 כפות שמן
300 גרם (1 חבילה) טופו קשה, מפורר דק
1 כף שמן
1 פלפל גמבה קטן, חתוך לקוביות קטנות
1 סלסילת פטריות שמפיניון, חתוכות לקוביות קטנות
2-3 שיני שום, כתושות
½ פלפל צ'ילי אדום, חתוך לטבעות דקות (אופציונלי לאוהבי חריף)
1 כפית שמן שומשום
1 כפית סירופ מייפל / סילאן / סוכר חום
2 כפות רוטב סויה
1 כף שטוחה קורנפלור
60 מ"ל (1/4 כוס) מים
אופן הכנה:
- מכינים את האדממה: זורקים את תרמילי האדממה הקפואים לסיר עם מים רותחים ומביאים לרתיחה חוזרת. מבשלים 7-8 דקות, מסננים ומחלצים את הפולים מהתרמילים. שומרים בצד.
- מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הטופו המפורר עד להזהבה. מדי פעם מערבבים ושוברים את הגושים בעזרת כף עץ. כשהטופו מוכן וזהוב – מעבירים לצלחת.
- באותה המחבת מחממים עוד כף שמן ומקפיצים את הגמבה כ-2 דקות עד שהיא מתחילה להתרכך.
- מוסיפים את הפטריות, מערבבים וממשיכים לטגן תוך ערבוב עוד כ-4-5 דקות, עד שהן מתחילות להתכווץ ולהזהיב.
- מוסיפים את השום, הצ'ילי (אופציונלי), שמן השומשום והמייפל ומערבבים היטב.
- מוסיפים את האדממה והטופו ששמרנו בצד ומערבבים היטב. מוסיפים את הסויה ומקפיצים עוד דקה.
- מוהלים את הקורנפלור במים ומוסיפים את התערובת למחבת. מערבבים היטב ומכבים את האש.
- מגישים את המוקפץ מיד. אפשר בלי כלום או עם תוספת לפי הטעם, למשל אורז או אטריות.
- שומרים בכלי אטום במקרר.
הערות:
- אפשר להשתמש בכל סוג טופו קשה שאוהבים – אצלי הפעם טופו בתוספת בזיליקום.
- אפשר להשתמש בכל סוג פטריות שיש לכם.
- אפשר להכין את המוקפץ הזה בלי תוספת הקורנפלור והמים, אבל אז הוא יוצא קצת יותר יבש.
17 תגובות
הכנתי עכשיו.. יצא מצוין! מנה טעימה וכיפית.
הי טל, שמחה מאוד שאהבת 🙂
הכנתי עכשיו, יצא פצצה
הי ליאת, שמחה שאהבת 🙂
אני לא מתה על אדממה… יש איזה משהו אחר שאפשר להוסיף במקומו? 🙏
הי קרן. אפשר בלי, אפשר עם אפונה או ברוקולי במקום.
האם פול זה אדממה?
ואם לא
האם אפשר להחליף בפול?
הי, זה לא אותו דבר. אם מדובר בפול קפוא, אפשר להשתמש בו
הכנתי עכשיו ויצא נהדר! מתכון קליל, מהיר ומאד טעים! הצ'ילי ממש מוסיף 😍
הי אביטל, תודה ומאוד שמחה שאהבת 🙂
היו אולגה, המתכון נראה ממש טוב! רוצה להכין.
יש לי קמח טפיוקה ואין לי קורנפלור, האם אפשר להשתמש בקמח טפיוקה במקום?
תודה רבה! בהחלט אפשר.
מעולה 🙂
עוד שאלה, האם בכוס פולי סויה הכוונה לכוס אחרי שהוצאנו את הפולים מהתרמילים, או שכוס של התרמילים לפני הבישול?
והטופו היחיד שראיתי עם בזיליקום הוא של תנובה, ולא רשום עליו שהוא במרקם קשה. זה המוצר שהשתמשת בו?
פולי סויה מקולפים. והשתמשתי בטופו רגיל, לא בזיליקום..
בפוסט כתבת שזה טופו עם בזיליקום, ורואים גם בתמונות שיש טופו עם נקודות עליו
כן, כבר לא זכרתי. אבל אפשר להשתמש בכל סוג של טופו קשה
הטופו עם הבזיליקום נחשב קשה? אם הייתי רוצה לנסות אותו גם עם המתכון הזה