הבלוג שלי כבר בן 8. לפעמים אני מסתכלת על המתכונים שהעליתי במהלך השנים, ולא מבינה איך פספסתי מתכון כזה או אחר שהוא סוג של חובה. למשל עוגת שיש בחושה. איך אפשר בלעדיה? אז החלטתי לתקן את הפספוס, וברוח התחטבות הכנתי עוגת שיש טבעונית מקמח כוסמין בלי סוכר.
כי בזמן האחרון אני חזק בקטע של קמח כוסמין, וגם הכנתי כבר כמה מתכונים בלי סוכר בכלל או עם תחליף של סוויטאנגו. יצא מעולה, אז למה בעצם לא להמשיך? הכי כיף עוגות טעימות ובריאות שאפשר לאכול בלי נקיפות מצפון 😊
מה שמחליף את הסוכר בעוגה הזו הוא כאמור הסוכר של סוויטאנגו – תחליף טבעי על בסיס צמח סטיביה. דיאטתי וללא טעם לוואי. אני אוהבת אותו גם כי הוא נוח לעבודה, ומחליף סוכר רגיל 1 על 1. המתיקות שלו עדינה, ותמיד אפשר להוסיף עוד לפי הטעם, כי אפס קלוריות זה אפס קלוריות.
הכנת העוגה ממש פשוטה: זאת עוגה בחושה ביתית שמכינים בלי מיקסר, רק עם מטרפה ידנית, בקערה אחת. טוב, אחר כך מוסיפים עוד קערה אחת בשביל הבלילה השוקולדית, אבל זה ממש בקטנה, לא נהיה קטנוניים 😊
אני פיזרתי מעל קצת אבקת סוכר של סוויטנגו, בשביל היופי. אתם יכולים להוסיף או לא, מה שבא לכם. אפשר גם לעשות זילופי שוקולד, סילאן או מייפל. מעל העוגה השלמה, או על הפרוסות בהגשה.
מבפנים השיש עשוי משני טעמים: לימון ושוקולד. אם לא בא לכם לימון, אפשר להחליף אותו בווניל. פשוט מחליפים כף נוספת של מיץ לימון בעוד כפית של תמצית וניל. אגב, אם רוצים שהחלק העליון של העוגה יהיה לימוני ולא שוקולדי, פשוט מסיימים עם הבצק הבהיר.
ככה או ככה תהיה לכם עוגה ממש כיפית ליד קפה או תה – טעימה, בריאה, דיאטתית, פשוטה להכנה. אוורירית ועסיסית, וגם מאוד יפה בחתך. ממליצה לכם בחום לנסות. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה בתאבון!
מחפשים עוד מתכונים טבעוניים ללא סוכר? נסו את:
עוגת תמרים מקמח כוסמין בלי סוכר
עוגיות מגולגלות מקמח כוסמין ללא סוכר
עוגת תפוחים ללא סוכר מקמח כוסמין
עוגת שיש טבעונית מקמח כוסמין בלי סוכר
אז מה היה לנו?
מרכיבים לתבנית לחם קטנה או אינגלישקייק:
בלילה כללית:
280 גרם (2 כוסות) קמח כוסמין לבן, 70% או מלא
10 גרם (1 שקית) אבקת אפייה
¼ כפית סודה לשתייה
200 גרם (1 כוס) סוכר של סוויטאנגו
80 מ"ל (1/3 כוס) שמן קנולה / קוקוס
240 מ"ל (1 כוס) חלב צמחי ללא תוספת סוכר
15 מ"ל (1 כף) מיץ לימון
בלילת לימון:
15 מ"ל (1 כף) מיץ לימון
גרידת לימון (אופציונלי)
1 כפית תמצית וניל
בלילת שוקולד:
30 גרם (3 כפות) אבקת קקאו
50 מ"ל (3 כפות) מים חמים
1-2 כפות סוכר של סוויטאנגו, לפי הטעם
הגשה:
מעט אבקת סוכר של סוויטאנגו
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בפס נייר אפייה ומשמנים קלות את הדפנות.
- שמים בקערת ערבוב גדולה את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והסוכר ומערבבים בעזרת מטרפה.
- מוסיפים את השמן, החלב הצמחי ומיץ הלימון ומערבבים שוב עד שמתקבלת בלילה אחידה וחלקה במרקם של טחינה סמיכה.
- מעבירים בערך חצי מכמות הבלילה לקערה נפרדת.
- מוסיפים לקערה הראשונה את המרכיבים של בלילת לימון ומערבבים.
- מערבבים בקערית קטנה את הקקאו והמים לעיסה סמיכה. מוסיפים אותה לקערה השנייה, מוסיפים גם את הסוכר ומערבבים לבלילה חלקה ושוקולדית. טועמים ובמידת הצורך מוסיפים עוד קצת סוכר.
- יוצקים לתוך התבנית לסירוגין את בלילת הלימון ובלילת השוקולד, אפשר שכבה-שכבה, או תלוליות-תלוליות. זה לא מאוד משנה. בסוף בעזרת מזלג או קיסם עץ גדול מייצרים מראה שיש.
- אופים את העוגה בין 45 ל-50 דקות, או עד שהיא תופחת, מזהיבה, נסדקת קלות בחלקה העליון וקפיצית למגע. מוציאים מהתנור ומצננים.
- מפזרים מעט אבקת סוכר, חותכים ומגישים. שומרים בכלי אטום.
הערות:
- אפשר להשתמש בכל קמח שרוצים: קמח לבן (יתכן ותצטרכו קצת יותר חלב צמחי), קמח כוסמין לבן, כוסמין 70% או קמח כוסמין מלא.
- העוגה לא יוצאת מאוד מתוקה. תטעמו את הבלילה ובמידת הצורך תוסיפו עוד קצת סוכר סוויטאנגו.
- אם רוצים, אפשר להחליף את סוכר הסוויטנגו בכמות זהה של סוכר רגיל. אפשר להשתמש במקומו במייפל, סילאן או אגבה. תוסיפו לפי הטעם, לדעתי לא פחות מ-1/2 כוס. אם הבצק יוצא דליל, לא במרקם של טחינה סמיכה, תוסיפו עוד קצת קמח.
- אפשר להשתמש בכל חלב צמחי שאוהבים, עדיף ללא תוספת סוכר. אצלי הפעם זה חלב שקדים.
- אם לא בא לכם על בלילת הלימון, אפשר להחליף אותה בבלילת וניל. פשוט מחליפים כף נוספת של מיץ לימון בעוד כפית של תמצית וניל.
33 תגובות
במקום חלב צימחי אני משתמשת בקרם קוקוס. במקום קמח כוסמין להוריד את הפחמימות משתמשת בקמח שקדים . משתמשת גם בשמן זית .
בהצלחה
הי ענת. איך זה יוצא עם קמח שקדים? לא מתפרק? מחזיק?
לא מתפרק יש מספיק נוזלים
האם אפשר להמיר את החלב הצימחי
במים או במיץ תפוזים?
עדיף מיץ, אחרת זה עלול להיות תפל
כדאי לשים תמצית וניל וקליפת תפוז ולימון. מי שחשוב לו רמת נפחמימות ניתן לשים קרם קוקוס
מעוניינת להשתמש בסוכר רגיל, כמה לשים במקום התחליף?
אפשר להחליף אחד לאחד
שמן קנולה הוא הכי לא בריא שיש!! אפשר להחליף בשמן זית ואני משתמשת בעוגות בחושות ברסק תפוחי עץ לא ממותק זה מחליף הייטב את השמן ומוריד עוד קצת קלוריות מהעוגה.
הי אלונה, אני נותנת את כל האופציות כדי שכל אחד יוכל לבחור מה יותר טוב לו. לגבי רסק תפוחים זה מאוד מעניין. יש לך דוגמה לכמויות? כמה רסק ממיר כמה שמן?
אני יכולה לשים שמן זית במקום שמן קוקוס או קנולה?
הי ירדן. לדעתי פחות מתאים. יש לו טעם חזק מדי
שלום, אני מתכוונת להכין היום. קראתי את התגובות. שמן קוקוס לא נחשב בריא, למרות הטרנד…קרם קוקוס מכיל שמן רווי בכמות גבוהה ולכן כדאי להימנע ממנו.
נכון עדיף להשתמש בשמן זית
יצא מעולה השתמשתי בשמן זית במקום קוקו
תודה רותם. שמחה שאהבת 🙂
אפשר להמיר את הקמח בקמח מלא רגיל? 70 אחוז?
הי, הייתי ממירה עד 50% מכמות הקמח ללא חשש
יצא מעולה!! מרקם מושלם..הורדתי חצי מכמות הסוכר וימא לי מתוק:) תודה על מתכון מוצלח
תודה שרה, שמחה שאהבת!
להכניס מכוסה לתנור?
לא. רק אם את רואה שהעוגה משחימה מוקדם מדי מלמעלה, ועוד לא מוכנה מבפנים, אפשר לכסות בנייר כסף.
תודה שהארת את עיני בענין הקמחים
בשמחה 🙂
היי מה הערך הקלורי של העוגה?
הו הודיה. אני לא דיאטנית, אז אין לי מושג..
וואו, יצא טעים בטירוף!
השתמשתי בקמח כוסמין לבן ובכוס סילאן (יצא טיפהל׳ה מתוק מדי..), אבל טעים מאוד! בגלל הצבע של הסילאן, יצאו לי שני גוונים של חום, נראה לי שאגבה יתאים יותר.
תודה על המתכון המדהים!
הי שי, תודה רבה ומאוד שמחה שאהבת 🙂
היי אולגה
תודה על המתכון.
ניסיתי להכין ויצא לעוגה טעם לוואי מאוד מאוד חזק, יש לך רעיונות למה אולי עשיתי לא טוב?
(אולי קשור כנראה שהתנור שלי חזק מדי כי כשהוצאתי את העוגה השכבה החיצונית היתה מאוד קשה)
הי נור. טעם לוואי של מה? השתמשת בסוויטאנגו? יכול להיות שלא ערבבת טוב את אבקת האפייה וסודה לשתייה? בעיקרון לא אמור להיות שום טעם לוואי.. לגבי החום, אם יש את הייחוד הזה של התנור. בפעם הבאה שווה לאפות יותר זמן בחום פחות גבוה או לכסות את התבנית בשלב כלשהו בנייר אלומיניום.
אולגה בוקר טוב.
העוגה נהדרת. המרקם מושלם.
עשיתי פשלה ושמתי הרבה הרבה פחות סוכר, ובמקום חלב מיץ תפוזים כך שאין בעוגה שום מתיקות.
יכולה בבקשה להמליץ על איך להכניס מתיקות? קרם לעוגה אולי?
תודה
פנינה
אפשר להמיר את הכוס סוכר בכוס מייפל או סילאן?
הי לוטם, לא ניסיתי, אבל לדעתי פחות מוצלח. גם כי זה מעלה את כמות הנוזלים, וגם כי רמת המתיקות אינה אחד על אחד.