בזמן האחרון יצא לי לשחק עם תחליפי סוכר. בלי קשר לזה, בנהל, אני משתדלת בכל מקום שאפשר להחליף סוכר לבן בסירופ מייפל או סילאן טבעי. ואז חשבתי לעצמי: למה לא לנסות להכין עוגה בלי סוכר ובלי תחליפים בכלל? אז ניסיתי והכנתי עוגת תמרים טבעונית מקמח כוסמין בלי סוכר.
בתקופה הזו של השנה לרובכם בטוח יש בבית תמרים. תמרים זה דבר מאוד מתוק, והמתיקות שלהם מספיקה לגמרי ולא דורשת תוספות. הכי טוב להשתמש בתמרים לחים מזן מג'הול. אבל גם תמרים בוואקום לגמרי יעשו את העבודה.
מדובר בעוגה בחושה סופר בריאה ומאוד פשוטה להכנה. היא יוצאת לחה ולא אוורירית במיוחד, אבל יש לה טעם מעולה ולא מתוק מדי, והיא פשוט מושלמת ליד כוס קפה או תה. במיוחד בערב, בחוץ, כשכבר יש בריזה ממש נעימה.
אם בא לכם, אתם יכולים לשדרג את העוגה ולהוסיף לבלילה למשל אגוזים קצוצים, חמוציות, צימוקים או שוקולד צ'יפס. אני בכוונה הכנתי גרסה בסיסית ונטולת תוספות שמוסיפות סוכר מיותר. ודעו לכם שגם בצורה כזו העוגה מאוד מפנקת וכיפית.
פיזרתי מעל שקדים גפרורים שמשתזפים יפה באפייה. אם ממש בא לכם ליפות את העוגה ולתת לה מראה מושלג, פזרו מעליה קצת אבקת סוכר.
ולסיכום, מדובר בעוגה מעולה לתקופה הזו בשנה ולחג סוכות – טעימה, סופר בריאה, בלי סוכר ועל בסיס קמח כוסמין. היא לחה ועסיסית, היא פשוטה להכנה, והיא תשדרג פלאים את הקפה של בוקר או ערב. מקווה שתנסו אותה כבר בסופ"ש הקרוב. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה בתאבון, מועדים לשמחה וחג שמח!
מחפשים עוד מתכונים של קינוחים טבעוניים בריאים? נסו את:
עוגיות מגולגלות מקמח כוסמין ללא סוכר
עוגת תפוחים ללא סוכר מקמח כוסמין
טארט כוסמין עם גבינת טופו, תותים ומשמשים
עוגת תמרים טבעונית מקמח כוסמין בלי סוכר
אז מה היה לנו?
מרכיבים לתבנית לחם או אינגלישקייק:
250 גרם תמרים לחים, או ½ אריזת תמרים בוואקום
420 מ"ל (3/4 1 כוסות) חלב צמחי לא ממותק
1 כפית גדושה קפה נמס
1 כפית סודה לשתייה
60 מ"ל (1/4 כוס) שמן
140 גרם (1 כוס) קמח כוסמין לבן / מלא
1 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
קישוט:
שקדים מולבנים גפרורים
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בפס נייר אפייה.
- אם משתמשים בתמרים שלמים, מגלענים אותם וטוחנים או קוצצים הכי דק שאפשר.
- שמים בסיר גדול את החלב הצמחי, התמרים והקפה ומבשלים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהתמרים "נמסים" בחלב, ומתקבלת תערובת אחידה וסמיכה. מכבים את האש.
- אחרי כמה דקות מוסיפים לתערובת החמה את הסודה לשתייה ומערבבים. התערובת תתנפח ותחליף את הצבע לחום בהיר.
- מוסיפים לתערובת את השמן, הקמח, אבקת האפייה ומלח ומערבבים היטב עד שמתקבלת בלילה אחידה וסמיכה. אם היא סמיכה מדי, מדללים אותה עם מעט חלב צמחי.
- יוצקים את הבלילה לתוך התבנית, מיישרים ומפזרים מעל את השקדים.
- אופים כ-50 דקות, או עד שהעוגה נאפית ונסדקת קלות בחלקה העליון. אם השקדים משחימים מהר מדי, אפשר לכסות את התבנית עם נייר כסף.
- מוציאים מהתנור ומצננים בתוך התבנית.
- מחלצים את העוגה, חותכים ומגישים. שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר.
הערות:
- אם משתמשים בתמרים בואקום, קחו בחשבון שהם נוטים להיות קשים. אני עושה להם מסז' קטן, וזה מרכך אותם. על הדרך אני גם מוודאה שאין בפנים חתיכות של חרצנים.
- אפשר להשתמש בכל חלב צמחי שאוהבים. אצלי זה סויה בלי תוספת סוכר.
- אפשר להשתמש בשמן קנולה או שמן קוקוס.
- אפשר להשתמש גם בקמח לבן רגיל. במקרה כזה ייתכן שתצטרכו קצת יותר חלב צמחי.
- כל המתיקות של העוגה נובעת מהתמרים. תטעמו את הבלילה, היא אמורה להיות מספיק מתוקה. אם חסרה לכם מתיקות, אפשר להסויף לבלילה קצת סילאן או מייפל טבעי.
- אפשר לשדרג את העוגה ע"י תוספת של אגוזים קצוצים, חמוציות, צימוקים, שוקולד צ'יפס, חתיכות חלבה ועוד – כמובן הסוכר של התוספות על מצפונכם 🙂
49 תגובות
יעבוד לדעתך גם עם ממרח תמרים? במקרה יש בבית 🙂
הי שירה. זה יעבוד, אבל קחי בחשבון שיש בו סוכר
העוגה מכילה סוכר.מהתמרים. אל תטעו את הצרכנים
הי ענת, אני לא מטעה אף אחד. אין סוכר בעוגה, וכל המתיקות הטבעית נובעת מהתמרים. זאת עוגה, לא פשטידה. היא אמורה להיות מתוקה
פשוט תדייקי ותרשמי שזאת עוגה ללא תוספת סוכר,
אבל אכן יש סוכר במרכיבים הטבעיים של העוגה ( בחלב הצמחי ובתמרים). השם שלה אכן מטעה.
הי סיוון. מדובר בעוגה ולא פשטידה. היא אמורה להיות מתוקה. בעוגה שלי אין סוכר. החלב הצמחי אגב גם לא ממותק. היא אולי לא מתאימה לסוכרתיים, אבל לכל בן אדם אחר זו הגרסה הבריאה ביותר של עוגה שיש.
שלום , תוכלי בבקשה להגיד במה ניתן להחליף את החלב הצמחי ? תודה
הי. במים או מיץ תפוזים
הי אולגה!
העוגה מעולה ממש
והכי כיף זה בלי סוכר מעובד. תודה ענקית
תודה! שמחה שאהבת 🙂
יצאה נהדרת ובהחלט מושלמת ליד הנס קפה 🙂 איזה כייף זה עוגה בלי ייסורי מצפון!
הי מיכל, שמחה שאהבת 🙂
הכנתי לאורח עם בעיית סוכר שמאוד אהב 🙂
יצא אפילו מתוק משציפיתי ומאוד פאדג'י. תודה וחג שמח!
הי טלי, שמחה שאהבתם 🙂 כן כדאי לשים לב שבתמרים גם יש סוכר טבעי
הכנתי עם אגוזי מלך, יצא טעים מאוד.
תודה רבה.
הי אתי, שמחה שאהבת 🙂
הי אולגה! העוגה נראית מהממת, כמו כל הבלוג המטריף הזה! (ואני לא טבעונית! אבל הכל כאן כל כך מקסים)
רוצה מאוד להכין, האם נראה לך שיעבוד במאפינס? אם כן בכמה יתקצר זמן האפיה?
תודה ושבוע טוב!
הי נעמה, המון תודה על הפרגון! כיף לשמוע, במיוחד ממך 🙂 העוגה תעבוד במאפינס, מישהי כבר הכינה ושלחה לי תמונה. לדעתי משהו כמו 30 דקות אפייה. אולי טיפה יותר. הקיסם אמור לצאת לח אבל בלי פירורים
הכנתי, יצא מעולה, תודה:)
הי, שמחה שאהבת 🙂
הי, נראה מעולה! יעבוד עם קמח שקדים במקום קמח כוסמין? מה ניתן לשנות בכדי שתהיה ללא גלוטן?
הי, אני לא ניסיתי עם קמח שקדים. לא בטוחה לגבי תוצאה. אפשר אולי לנסות קמח ייעודי ללא גלוטן
היי,
לדעתך אפשר להוסיף קקאו לבלילה כדי שיצא יותר שוקולדי?אם כן אז כמה קקאו להוסיף לבלילה ובאיזה שלב?
תודה רבה ושבת שלום:)
הי ענבל, אפשר בהחלט. כף-שתיים ביחד עם הקמח
הכנתי עם קוואקר, יצא טעים מאד. תודה.
האם אפשר להוסיף קוביות תפוחי עץ גרני סמיט? או שזה יוסיף הרבה לחות וישנה את האיזון?
הי הדסה. אני לא ניסיתי, אז קשה לי להתחייב לתוצאה 🙂
הכנתי ויצא ממש טעים.
מתיקות עדינה, עוגה עסיסית..
העוגה יוצאת מאד יפה.
תודה אסנת! שמחה שאהבת 🙂
היי
אחלה מתכונים, תודה! אם אני משתמשת בממרח תמרים במקום (טבעי, ללא סוכר)- האם עדיין יש צורך להמיס על הראש או שאפשר לוותר?
כן, אפשר לוותר
היי אולגה 🙂 העוגה נראית נהדרת! האם אפשר להקפיא אותה? ואם כן, מהו הזמן המקסימלי שאפשר? ובכלל, האם ניתן להקפיא עוגות שיש בהן חלב סויה/ שקדים וכו'? תודה רבה!!
תודה! אפשר להקפיא כל עוגה בחושה בכלי אטום או מנויילנת. זה יכול להישמר חודשים
היי, אני בהיריון ונמנעת מקפה. האם יש תחליף לכפית קפה נמס?
אפשר פשוט בלי
היי אולגה המתכון מדהים!! לא האמינו שזה בריא.
יש לי שאלה, איזה מצלמה את משתמשת לצלם את האוכל? איך קוראים לה? אשמח לקחת פרטים(;
תודה רבה! אני מצלמת עם קאנון 70D
היי האם ניתן להשתמש בחלב רגיל או עדיף פשוט מים?
אפשר
את פשוט גאון! עוגה מושלמת גם לסוכרתיים. כל הכבוד! מעדן
תודה רבה מרין! שמחה שאהבת 🙂
וואי מתכון מושלם!! מכינה אותו קבוע וכולם מרוצים!! הבריאים וגם אלה שלא;)
תורה רבה 🙂
אפשר להשתמש בשמן מזרעי ענבים?
כן, אין בעיה.
העוגה נראת טעימה מאוד ?
אין ביצים בעוגה?
ובמקום קמח כוסמין אפשר קמח שקדים? אם כן, מה הכמות בכוסות?
הי אפרת. זו עוגה טבעונית אז אין בה ביצים 🙂 ולצערי אי אפשר להחליף את כל כמות הקמח בקמח שקדים. רק 50%
תמרים בואקום גם צריך בחימום בסיר?
הי מור. כן. בהצלחה 🙂