האם קיים משהו בעולם שהוא יותר גילטי פלז'ר מצלחת פסטה ברוטב מוקרם? אם הייתי יכולה, הייתי אוכלת צלחת כזו כל יום, פעמיים ביום 😊 אבל אני מרשה לעצמי להתפנק רק מדי פעם, וכשזה קורה, אז אני הולכת על משהו שווה, כמו למשל פסטה טבעונית עם רוטב קרם דלעת.
כי אם כבר ארוחה מפנקת בלי לדפוק חשבון, אז שיהיה משהו טוב באמת. הפסטה הזו כל כך טעימה וכל כך פשוטה להכנה שזה לא יאומן! נכון, יש השקעה מסוימת בלאפות את הדלעת, אבל מעבר לזה הרוטב סופר קל וזורם.
אני השתמשתי בדלעת יפנית עגולה, אפשר להשתמש גם בדלעת ערמונים, דלורית או דלעת ספגטי. עדיף לא בדלעת רגילה, כי היא הרבה יותר מימית. את החלק הזה של אפיית הדלעת אפשר אגב לעשות מראש. דלעת היא זו שנותנת לרוטב את הגוון הכתמתם המשגע.
ואם הדלעת שלי יפנית, אז שידכתי לה גם פטריות שימג'י סיניות, כדי שנישאר עוד קצת במזרח הרחוק. הפטריות לא קשורות ישירות לרוטב, הן מצטרפות לפסטה רק בשלב הגשה ומשדרגות את המנה ברמות על חלל. ממליצה לא לוותר.
ועם כל הכבוד לגיאוגרפיה, את המנה הזו אני מקדישה ליום הפסטה הבינלאומי שחל בדיוק היום, ב-25 באוקטובר. איזה כיף שיש יום מיוחד בשנה שנותן כבוד לאחד מחומרי הגלם האהובים עליי 😊
כשאני מכינה פסטות מוקרמות, אני הכי אוהבת להשתמש בספגטי. הרוטב הקרמי הכתמתם עוטף באופן מושלם את האטריות הארוכות, והכי כיף לסובב את המזלג בתוך הפסטה ולבנות ביס עסיסי מעלף.
בערך כזה. וואו, אתם באמת לא תבינו עד כמה זה טעים עד שלא תנסו. בבלוג שלי יש כבר כמה מתכונים של פסטות צבעוניות שוות, והמתכון הזה מצטרף אליהם בכבוד ובזכות.
פשוט תענוג לדעת שאפשר להוציא מנה כל כך יפה, צבעונית, ססגונית וטעימה אך ורק מהמרכיבים מהצומח! כל היופי שבטבע נפגש בצלחת אחת 😊
והעובדה שכל אחד יכול להכין את המנה הזו בקלות מוסיפה לה המון נקודות. אני ממש ממש מתעקשת שתנסו! זה טעים, מפנק, מנחם, מיוחד ונדיר. באמת – לא מגזימה 😊 אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה חג פסטה שמח ובתאבון!
מחפשים עוד מתכוני פסטה טבעונית? נסו את:
קונכיות פסטה במילוי טופו ופטריות ברוטב עגבניות
פסטה טבעונית עם רוטב קרם דלעת
מרכיבים ל-2-3 מנות:
פסטה:
1 חבילה ספגטי ברילה
½ כפית מלח
רוטב קרם דלעת:
1 דלעת יפנית בינונית, חתוכה לרבעים ונקייה מגרעינים (400 גרם לאחר אפייה וסינון)
1-2 כפיות שמן זית
1 בצל, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
2-3 שיני שום, פרוסות
240 מ"ל (1 כוס) קרם קוקוס
¾ כפית מלח, או לפי הטעם
¼ כפית פלפל שחור
½ כפית כמון
¼ כפית קינמון
הגשה:
1 סלסילת פטריות שי מג'י
מעט מלח ואבקת שום
בצל ירוק, קצוץ (אופציונלי)
אופן הכנה:
- מכינים את הרוטב: מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מברישים את רבעי הדלעת בשמן זית ומסדרים על גבי התבנית עם החתך כלפי מטה. צולים כ-30-35 דקות, או עד שהדלעת מתרככת (היא תגיר נוזלים, וזה בסדר).
- מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד להשחמה יפה. מעבירים לבלנדר או מעבד מזון.
- באותה המחבת מטגנים את הפטריות במעט שמן זית עד שהן מתחילות להתכווץ ומזהיבות. מתבלים, מערבבים ושומרים בצד עד להגשה.
- מבשלים את הפסטה במים רותחים לפי הוראות היצרן למצב אל-דנטה. מסננים.
- מוציאים את הדלעת מהתנור. בעזרת כף מפרידים את בשר הדלעת מהקליפה ומעבירים למסננת ל-5 דקות. מעבירים את הדלעת המסוננת למעבד מזון או בלנדר.
- מוסיפים את קרם הקוקוס וכל התבלינים וטוחנים עד שמתקבל רוטב חלק וסמיך. טועמים ומתקנים את התיבול.
- מעבירים את הרוטב המוכן למחבת, מוסיפים את הפסטה ומערבבים היטב עד שהרוטב עוטף את כל הפסטה.
- מגישים את הפסטה עם הפטריות מעל. אפשר לפזר גם בצל ירוק.
- שומרים בכלי אטום במקרר.
הערות:
- אפשר להשתמש בכל סוג פסטה שאוהבים.
- מומלץ לא להשתמש בדלעת רגילה – היא מימית מדי. אם אתם לא מוצאים דלעת יפנית, עדיף להחליף אותה בדלורית, דלעת ערמונים או דלעת ספגטי. אפשר גם להחליף את הדלעת ב-2 בטטות בינוניות.
- אפשר להשתמש בסוגי פטריות שונים, לפי הטעם.
- התיבול הינו בגדר המלצה. תתבלו את הרוטב לפי הטעם האישי.
- אפשר להכין את גרסת הפסטה ללא גלוטן: משתמשים בפסטה ללא גלוטן, או מחליפים את הפסטה באטריות אורז או אטריות שעועית.
12 תגובות
היי אולגה,
נראה מעולה !!
מה יכול להיות תחליף לקרם קוקוס?
תודה שרה! שמנת צמחית
מה עושים עם הבצל והשום בבלנדר ובאיזה שלב הם מתחברים
ביחד עם הדלעת וקרם הקוקוס
ווואוו יצא מדהים!
אנחנו לא אוהבים קוקוס כלכך אז החלפנו בטופו משי ושמרי בירה טחונים יחד
ויצא ממש ממש מיוחד! מתכון נהדר,תודה!
תודה נעמה, מאוד שמחה שאהבת 🙂
האם ניתן להקפיא את הרוטב?
בנפרד מהפסטה? כן. יכול להיות שאחרי הפשרה תצטרכי לדלל אותו קצת
מתכון מעולה, תודה. גם אנחנו החלפנו לטופו משי עם שמרי בירה (ובלי עוד תבלינים נוספים) ויצא רוטב פשוט מדהים.
שמחה שאהבת 🙂
אפשר להחליף את הדלעת בבטטה??
בהחלט 🙂