כבר סיפרתי לכם בעבר שהרבה פעמים אני מקבלת רעיונות והשראה למתכונים בזכות חומרי גלם שיש לי בבית. הפעם אחרי הכנת מרק חרירה נשארו לי שתי בטטות חמודות, אז החלטתי להכין מהם מלית לרוגלך טבעוניים מלוחים מקמח כוסמין עם בטטה.
הרי אף אחד לא החליט שרוגלך חייבים להיות מתוקים. הכיוון המלוח עובד כאן מעולה. בטטה בכלל מתנהגת אחלה באפייה, ואני מאוד אוהבת את הטעם שלה כשהיא משמשת מלית למאפים. במיוחד אחרי שניסיתי אותה בפאי פטריות ובטטה מקמח כוסמין.
הבצק שלי פריך, מאוד פשוט להכנה ונוח לעבודה. אני השתמשתי הפעם בכוסמין 70%, אבל אפשר ללכת גם על כוסמין לבן, כוסמין מלא או קמח לבן רגיל למי שזה אקטואלי לו. אם הבצק טיפה נדבק לכם למשטח העבודה, אל תילחצו: אתם תצליחו לגלגל את הרוגלך בלי בעיה. מקסימום, תיעזרו בסכין כדי להרים את קצה הרחב של הבצק.
אני תמיד אומרת שבמאבק של אדם מול בצק, האדם תמיד מנצח 😊 פשוט חשוב לא להתרגש! אם אתם רואים שהבצק נסדק או לא עלינו נקרע תוך כדי גלגול – פשוט מחברים אותו וממשיכים הלאה – הכל יתאחה תוך כדי האפייה. ותקבלו מלא רוגלך חמדמדים.
המלית תציץ החוצה תוך כדי הגלגול, וגם זה בסדר גמור. להפך – הכתום הזה בין גלגולי הבצק הופך את רוגלך האלה לעוגיות מלוחות מקסימות.
הרוגלך יוצאים פריכים וטעימים. הם בריאים, פשוטים להכנה ולא שגרתיים. אחלה נשנוש, וגם אחלה תוספת לסלט או מרק. ביס טעים ומגניב – אני ממש אהבתי. ממליצה לכם לנסות. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. מועדים לשמחה ובתאבון!
מחפשים עוד מתכונים של מאפים טבעוניים? נסו את:
פאי פטריות ובטטה טבעוני מקמח כוסמין
לחמניות שום טבעוניות רכות מקמח כוסמין
לחמניות טבעוניות מקמח כוסמין מלא
רוגלך טבעוניים מלוחים מקמח כוסמין עם בטטה
אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-16 רוגלך:
מלית בטטה:
2 בטטות בינוניות, קלופות וחתוכות לקוביות
½ כפית מלח, או לפי הטעם
¼ כפית פלפל שחור
¼ כפית קינמון
2 כפות שמרי בירה (אופציונלי)
בצק:
280 גרם (2 כוסות) קמח כוסמין לבן / מלא
100 גרם נטורינה קרה, חתוכה לקוביות (או שמן קוקוס – ראו את ההערות)
2 כפות סוכר חום / לבן / קנים
¼ כפית מלח
90 מ"ל (5-6 כפות*) מים קרים
אופן הכנה:
- מכינים את המלית: מבשלים את הבטטות כ-20 דקות, או עד שהן מתרככות. מסננים את כל הנוזלים, מועכים את הבטטות לפירה, מתבלים, מוסיפים את שמרי הבירה ומערבבים היטב. טועמים ובמידת הצורך מתקנים את התיבול. מצננים.
- מכינים את הבצק: שמים בקערת מעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה את הקמח, הנטורינה, הסוכר והמלח ומעבדים עד שמתקבלים פירורי בצק יבשים. מוסיפים את המים בהדרגה וממשיכים לעבד עד שמתקבל בצק רך וגמיש כמו פלסטלינה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מכינים את הרוגלך: מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעיגול גדול בעובי כ-3-4 מ"מ. אם הבצק טיפה נדבק למשטח, זה לא נורא – אתם תצליחו לגלגל אותו.
- מורחים מעל הבצק המרודד שכבה אחידה של המלית. ייתכן ולא תצטרכו את כל כמות מחית הבטטה.
- חותכים את הבצק בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה לרבעים. חותכים כל רבע לעוד ארבעה משולשים. סה"כ יתקבלו 16 משולשים.
- מגלגלים כל משולש מכיוון הצד הרחב לכיוון הצד הצר. אם חלק מהמלית יוצא החוצה – זה בסדר גמור.
- מסדרים את הרוגלך על-גבי התבנית ואופים כ-35-40 דקות, או עד שהם מתחילים להשחים.
- מגישים מיד, או שומרים בקופסה אטומה מחוץ למקרר.
הערות:
- אפשר להשתמש בהכנת הבצק בקמח כוסמין לבן או מלא, או קמח לבן רגיל. במקרה האחרון תצטרכו קצת יותר מים.
- אפשר להחליף את הנטורינה ב-80 מ"ל (1/3 כוס) שמן קוקוס קר מוצק. מומלץ גם לקרר את הבצק עצמו כ-20 דקות לפני תחילת העבודה.
- אפשר לוותר על הסוכר בבצק, אבל הוא עוזר להשחמה יפה של הרוגלך.
- להכנת הבצק תצטרכו בין 5 ל-6 כפות מים קרים. במקרה של קמח לבן אפילו קצת יותר. תוסיפו בהדרגה עד שיתקבל בצק רך ונעים כמו פלסטלינה.
- אפשר לתבל את המלית בהתאם לטעם האישי. אפשר להוסיף גם עשבי תיבול כמו תימין או רוזמרין.
6 תגובות
יש מרכיב אחר חוץ משמן קוקס שאפשר להשתמש בו? שמן רגיל לא יעבוד?
נטורינה לא מתאימה? זה צריך להיות משהו מוצק ולא נוזלי
בנטורינה יש גם שמן קוקוס:)
אם אני לא טועה יש אחת על בסיס שמן זית
האם אפשרי ללוש בידיים?
ברמת העיקרון כן.