רוגלך טבעוניים מלוחים מקמח כוסמין עם בטטה

מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 5, 2020

רוגלך טבעוניים מלוחים מקמח כוסמין עם בטטה

כבר סיפרתי לכם בעבר שהרבה פעמים אני מקבלת רעיונות והשראה למתכונים בזכות חומרי גלם שיש לי בבית. הפעם אחרי הכנת מרק חרירה נשארו לי שתי בטטות חמודות, אז החלטתי להכין מהם מלית לרוגלך טבעוניים מלוחים מקמח כוסמין עם בטטה.

רוגלך טבעוניים מלוחים מקמח כוסמין עם בטטה

הרי אף אחד לא החליט שרוגלך חייבים להיות מתוקים. הכיוון המלוח עובד כאן מעולה. בטטה בכלל מתנהגת אחלה באפייה, ואני מאוד אוהבת את הטעם שלה כשהיא משמשת מלית למאפים. במיוחד אחרי שניסיתי אותה בפאי פטריות ובטטה מקמח כוסמין.

רוגלך טבעוניים מלוחים מקמח כוסמין עם בטטה
פשוט וכיף להכין ולגלגל

הבצק שלי פריך, מאוד פשוט להכנה ונוח לעבודה. אני השתמשתי הפעם בכוסמין 70%, אבל אפשר ללכת גם על כוסמין לבן, כוסמין מלא או קמח לבן רגיל למי שזה אקטואלי לו. אם הבצק טיפה נדבק לכם למשטח העבודה, אל תילחצו: אתם תצליחו לגלגל את הרוגלך בלי בעיה. מקסימום, תיעזרו בסכין כדי להרים את קצה הרחב של הבצק.

רוגלך טבעוניים מלוחים מקמח כוסמין עם בטטה

אני תמיד אומרת שבמאבק של אדם מול בצק, האדם תמיד מנצח 😊 פשוט חשוב לא להתרגש! אם אתם רואים שהבצק נסדק או לא עלינו נקרע תוך כדי גלגול – פשוט מחברים אותו וממשיכים הלאה – הכל יתאחה תוך כדי האפייה. ותקבלו מלא רוגלך חמדמדים.

רוגלך טבעוניים מלוחים מקמח כוסמין עם בטטה

המלית תציץ החוצה תוך כדי הגלגול, וגם זה בסדר גמור. להפך – הכתום הזה בין גלגולי הבצק הופך את רוגלך האלה לעוגיות מלוחות מקסימות.

רוגלך טבעוניים מלוחים מקמח כוסמין עם בטטה
רוגלך פריכים וטעימים

הרוגלך יוצאים פריכים וטעימים. הם בריאים, פשוטים להכנה ולא שגרתיים. אחלה נשנוש, וגם אחלה תוספת לסלט או מרק. ביס טעים ומגניב – אני ממש אהבתי. ממליצה לכם לנסות. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם.  מועדים לשמחה ובתאבון!

מחפשים עוד מתכונים של מאפים טבעוניים? נסו את:

פאי פטריות ובטטה טבעוני מקמח כוסמין

לחמניות שום טבעוניות רכות מקמח כוסמין

בייגלה

לחמניות טבעוניות מקמח מלא

לחמניות טבעוניות מקמח כוסמין מלא

 

רוגלך טבעוניים מלוחים מקמח כוסמין עם בטטה

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-16 רוגלך:
מלית בטטה:
2 בטטות בינוניות, קלופות וחתוכות לקוביות
½ כפית מלח, או לפי הטעם
¼ כפית פלפל שחור
¼ כפית קינמון
2 כפות שמרי בירה (אופציונלי)
בצק:
280 גרם (2 כוסות) קמח כוסמין לבן / מלא
100 גרם נטורינה קרה, חתוכה לקוביות (או שמן קוקוס – ראו את ההערות)
2 כפות סוכר חום / לבן / קנים
¼ כפית מלח
90 מ"ל (5-6 כפות*) מים קרים

 

אופן הכנה:

  1. מכינים את המלית: מבשלים את הבטטות כ-20 דקות, או עד שהן מתרככות. מסננים את כל הנוזלים, מועכים את הבטטות לפירה, מתבלים, מוסיפים את שמרי הבירה ומערבבים היטב. טועמים ובמידת הצורך מתקנים את התיבול. מצננים.
  2. מכינים את הבצק: שמים בקערת מעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה את הקמח, הנטורינה, הסוכר והמלח ומעבדים עד שמתקבלים פירורי בצק יבשים. מוסיפים את המים בהדרגה וממשיכים לעבד עד שמתקבל בצק רך וגמיש כמו פלסטלינה.
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  4. מכינים את הרוגלך: מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעיגול גדול בעובי כ-3-4 מ"מ. אם הבצק טיפה נדבק למשטח, זה לא נורא – אתם תצליחו לגלגל אותו.
  5. מורחים מעל הבצק המרודד שכבה אחידה של המלית. ייתכן ולא תצטרכו את כל כמות מחית הבטטה.
  6. חותכים את הבצק בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה לרבעים. חותכים כל רבע לעוד ארבעה משולשים. סה"כ יתקבלו 16 משולשים.
  7. מגלגלים כל משולש מכיוון הצד הרחב לכיוון הצד הצר. אם חלק מהמלית יוצא החוצה – זה בסדר גמור.
  8. מסדרים את הרוגלך על-גבי התבנית ואופים כ-35-40 דקות, או עד שהם מתחילים להשחים.
  9. מגישים מיד, או שומרים בקופסה אטומה מחוץ למקרר.

 

הערות:

  • אפשר להשתמש בהכנת הבצק בקמח כוסמין לבן או מלא, או קמח לבן רגיל. במקרה האחרון תצטרכו קצת יותר מים.
  • אפשר להחליף את הנטורינה ב-80 מ"ל (1/3 כוס) שמן קוקוס קר מוצק. מומלץ גם לקרר את הבצק עצמו כ-20 דקות לפני תחילת העבודה.
  • אפשר לוותר על הסוכר בבצק, אבל הוא עוזר להשחמה יפה של הרוגלך.
  • להכנת הבצק תצטרכו בין 5 ל-6 כפות מים קרים. במקרה של קמח לבן אפילו קצת יותר. תוסיפו בהדרגה עד שיתקבל בצק רך ונעים כמו פלסטלינה.
  • אפשר לתבל את המלית בהתאם לטעם האישי. אפשר להוסיף גם עשבי תיבול כמו תימין או רוזמרין.
0/5 (0 Reviews)
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב email
Email
שיתוף ב print
Print

6 תגובות

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 21, 2021
סלט תפוחי אדמה טבעוני זו גרסה של סלט תפוחי אדמה רוסי מפורסם שעשה עלייה לארץ: טעים, ללא גלוטן, משביע, פשוט להכנה והכי מפנק שיש
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 18, 2021
מרק דלעת ונודלס אסיאתי טבעוני זה מרק טעים, בריא, עשיר, משביע ופשוט להכנה, עם ניחוח חופשה בתאילנד, שיחמם לכם את החורף
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 15, 2021
עוגיות טחינה טבעוניות ללא גלוטן וללא תוספת סוכר, מ-3 מרכיבים בלבד, אלה עוגיות טעימות, בריאות ומאוד פשוטות להכנה עם סדקים מקסימים וטעם ממכר
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 28, 2021
תבשיל ירקות וחומוס טבעוני ללא גלוטן זו ארוחה נפלאה שמכינים בסיר אחד בחצי שעה: טעימה, בריאה, פשוטה להכנה, משביעה וסופר מנחמת
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 27, 2021
לביבות בטטה טבעוניות ללא גלוטן: טעימות, רכות ומתקתקות, העשויות מ-3 מרכיבים בלבד ומוגשות עם מטבל עירית חמצמץ מושלם
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 19, 2021
עוגיות שוקולד טבעוניות בלי גלוטן וסוכר מ-3 מרכיבים בלבד אלה עוגיות רכות וטעימות, לא מתוקות מדי וסופר פשוטות להכנה