בראוניז טבעוניים פשוטים מקמח כוסמין

מאת אולגה טוכשר
נובמבר 23, 2020

בראוניז טבעוניים פשוטים מקמח כוסמין

בשבוע הבא אני ממשיכה את הפרויקט "אוכלים את העולם בלי לצאת מהבית". הפעם נתארח במקסיקו, ועד אז אני רוצה לחלוק אתכם כמה מתכונים שהכנתי בזמן האחרון. אחד מהם היה מוצלח במיוחד – מתכון של בראוניז טבעוניים פשוטים מקמח כוסמין.

בראוניז טבעוניים פשוטים מקמח כוסמין
טיפל'ה שחיתות 🙂

מדובר בגרסה פשוטה במיוחד של בראוניז שמכינים בקערה אחת. בראוניז זה בכלל מעין עוגה יומיומית שאפשר להכין ממש על הדרך. עד כדי כך היא לא מאתגרת ונוחה.

בראוניז טבעוניים פשוטים מקמח כוסמין

יחד עם זאת, התוצאה תמיד יוצאת סופר טעימה, שוקולדית ומאוד מפנקת. אפשר לזלף על הבראוניז קצת שוקולד מומס, לפזר מעל כמה תוספות, ובכך לגרום לה להיראות מושקעת, יפה ומגרה. כמובן אפשר לפרגן תוספות לפי הטעם האישי כבר בשלב הכנת הבלילה.

בראוניז טבעוניים פשוטים מקמח כוסמין
מישהי כאן לא ידעה להתאפק וגנבה את החתיכה

כתבתי לכם בהערות כמה אופציות של תוספות. אני הפעם הוספתי רק קצת שוקולד צ'יפס, כי רציתי להשאיר את הבראוניז עד כמה שאפשר על הרצף הבריא. בכל זאת, הם עשויים מקמח כוסמין ? אתם יכולים להשתמש גם בקמח כוסמין מלא, יכולים להוריד מכמות הסוכר, או להחליף אותו במייפל.

הבראוניז יוצאים לחים, פאדג'יים ושוקולדיים במיוחד. מאוד חשוב לתת להם להתקרר ולהתייצב לפני פריסה והגשה. ככה גם החיתוך יהיה קל יותר, וגם הביס יהיה ממש עסיסי.

בראוניז טבעוניים פשוטים מקמח כוסמין
בראוניז בטעם מוקה

אגב, הצבע הכהה מאוד של העוגה נובע גם מהשימוש בקקאו וגם מתוספת תמצית קפה. בעצם זה בראוניז בטעם מוקה, כלומר שוקולד וקפה. אם אתם לא אוהבים את התוספת הזו, תחליפו את הקפה בכמות זהה של חלב צמחי.

בראוניז טבעוניים פשוטים מקמח כוסמין
ביס פאדג'י ושוקולדי במיוחד

אז נכון שהיום יום שני, וכביכול אין סיבה מיוחדת להכין קינוח. אבל מצד שני – מי צריך סיבה ותירוץ לבראוניז שוקולד? בטח לא אני ? הם טעימים, לחים ועסיסיים, יחסית בריאים, וממש פשוטים להכנה. עוגה שהיא דווקא תפורה לתחילת שבוע. ממליצה לכם בחום לנסות. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם.  שיהיה בתאבון!

מחפשים עוד מתכוני בראוניז טבעוניים? נסו את:

בראוניז טבעוניים ללא גלוטן

בראוניז טבעוניים עם לוטוס ושוקולד צ’יפס

 

בראוניז טבעוניים פשוטים מקמח כוסמין

אז מה היה לנו?
מרכיבים לתבנית מרובעת 20 ס"מ:
90 גרם (1/2 כוס + 2 כפות) קמח כוסמין / קמח לבן
70 גרם (2/3 כוס) קקאו מנופה
150 גרם (3/4 כוס) סוכר / סוכר חום
½ כפית אבקת אפייה
קורט  מלח
1/3 כוס רסק תפוחים
¼ כוס שמן
½ כוס תמצית קפה (1/2 כוס מים רותחים + 1 כף קפה נמס)
שוקולד צ'יפס או שוקולד מריר קצוץ (אופציונלי)
הגשה (אופציונלי):
30 גרם שוקולד מריר, מומס
בוטנים קצוצים

 

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית מרובעת בנייר אפייה.
  2. שמים בקערת ערבוב גדולה את הקמח, הקקאו, הסוכר, אבקת האפייה והמלח ומערבבים בעזרת מטרפה.
  3. מוסיפים את רסק התפוחים, השמן ותמצית הקפה ומערבבים היטב בעזרת מרית או כף עד שמתקבלת בלילה אחידה במרקם טחינה סמיכה. אם היא סמיכה מדי, מוסיפים עוד קצת מים רותחים.
  4. אם רוצים, מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים.
  5. מעבירים את הבלילה לתבנית ומיישרים.
  6. אופים בין 17 ל-20 דקות, או עד שהבראוניז מתחילים להיסדק טיפה בחלק העליון. הם עדיין יהיו יחסית רכים וזה בסדר – הבראוניז מתייצבים אחרי הקירור.
  7. מצננים קצת על השיש ומעבירים להתייצבות במקרר למשך שעה לפחות.
  8. חותכים לריבועים ומגישים. אפשר לפני הגשה לזלף מעל קצת שוקולד מומס ולפזר בוטנים קצוצים.
  9. שומרים בכלי אטום במקרר.

 

הערות:

  • אפשר להקטין את כמות הסוכר ל-100 גרם (1/2 כוס).
  • אפשר להחליף את הסוכר ב-1/2 כוס סירופ מייפל טבעי. במקרה כזה מקטינים את כמות תמצית הקפה ל-1/3 כוס.
  • אם לא רוצים טעם של הקפה בבראוניז, מחליפים את תמצית הקפה בכמות זהה של חלב צמחי.
  • בתור תוספת לבראוניז אפשר להשתמש בשברי אגוזים, שקדים, פיסטוק, פקאנים וכו'.
  • חשוב מאוד לקרר את הבראוניז לפני ההגשה. הם מתייצבים במקרר, ובלי הקירור יהיה קשה לחתוך אותם בצורה יפה.
0/5 (0 Reviews)
WhatsApp
Facebook
Email
Print

32 תגובות

      1. היי אולגה, נהנת ביותר מכל המתכונים שלך?
        אם אני רוצה להשתמש בביצה במתכון (L) בכמה להשתמש?

    1. הי מור. לא ניסיתי, אבל יש בבלוג מתכון נפרד של בראוניז ללא גלוטן. שווה לך לבדוק

  1. היי! אפשר להפחית את כמות הסוכר בחצי?
    תודה! מאוד אוהבת את המתכונים שלך!! מככבים אצלנו בבית ?

    1. הי פולינה, תודה! לדעתי אפשר להכין את המתכון עם חצי כוס סוכר, שזה 100 גרם. את יכולה לנסות להפחית יותר, אבל תטעמי את הבלילה לפני האפייה כדי להרגיש שזה לא מעט מדי. בהצלחה 🙂

    1. הי הודיה. יכול להיות שערבבת את הבלילה יותר מדי? בגדול בראוניז לא אמורים להיות אווריריים, אך גם לא דחוסים.

  2. היי, המתכון נראה מעולה ואני כבר מת להכין אותו!
    בכמה צריך להכפיל כדי להכין תבנית חד פעמית גדולה?

    1. הי ניב, תודה רבה! לא בטוחה מה זה התבנית הגדולה הזו… אני מהיחה שלפחות פי 3, ואולי אפילו יותר ?

      1. לחילופין אני יכול להשתמש בתבנית אינגליש קייק 33 ס"מ או תבנית קפיץ עגולה קוטר 28 ס"מ. אני לא רוצה לפשל בכמויות ?

  3. מתכון מדהים (אחד החביבים עליי) ובכל פעם אני מודה לעצמי שאני מכינה אותו 🙂

  4. היי, בראוניז מדהימים!!
    אבל…יצא לי ממש שטוח למרות שעקבתי אחרי כל ההוראות.

    מה יכולה להיות הסיבה?

  5. מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים …….אפשר לשאול מה בדיוק הכמות שלהם של שוקולד צ'יפס ?

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 21, 2021
סלט תפוחי אדמה טבעוני זו גרסה של סלט תפוחי אדמה...
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 18, 2021
מרק דלעת ונודלס אסיאתי טבעוני זה מרק טעים, בריא, עשיר,...
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 15, 2021
עוגיות טחינה טבעוניות ללא גלוטן וללא תוספת סוכר, מ-3 מרכיבים...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 28, 2021
תבשיל ירקות וחומוס טבעוני ללא גלוטן זו ארוחה נפלאה שמכינים...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 27, 2021
לביבות בטטה טבעוניות ללא גלוטן: טעימות, רכות ומתקתקות, העשויות מ-3...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 19, 2021
עוגיות שוקולד טבעוניות בלי גלוטן וסוכר מ-3 מרכיבים בלבד אלה...
בואו לעקוב אחרי באינסטגרם