בשבוע הבא אני ממשיכה את הפרויקט "אוכלים את העולם בלי לצאת מהבית". הפעם נתארח במקסיקו, ועד אז אני רוצה לחלוק אתכם כמה מתכונים שהכנתי בזמן האחרון. אחד מהם היה מוצלח במיוחד – מתכון של בראוניז טבעוניים פשוטים מקמח כוסמין.
מדובר בגרסה פשוטה במיוחד של בראוניז שמכינים בקערה אחת. בראוניז זה בכלל מעין עוגה יומיומית שאפשר להכין ממש על הדרך. עד כדי כך היא לא מאתגרת ונוחה.
יחד עם זאת, התוצאה תמיד יוצאת סופר טעימה, שוקולדית ומאוד מפנקת. אפשר לזלף על הבראוניז קצת שוקולד מומס, לפזר מעל כמה תוספות, ובכך לגרום לה להיראות מושקעת, יפה ומגרה. כמובן אפשר לפרגן תוספות לפי הטעם האישי כבר בשלב הכנת הבלילה.
כתבתי לכם בהערות כמה אופציות של תוספות. אני הפעם הוספתי רק קצת שוקולד צ'יפס, כי רציתי להשאיר את הבראוניז עד כמה שאפשר על הרצף הבריא. בכל זאת, הם עשויים מקמח כוסמין ? אתם יכולים להשתמש גם בקמח כוסמין מלא, יכולים להוריד מכמות הסוכר, או להחליף אותו במייפל.
הבראוניז יוצאים לחים, פאדג'יים ושוקולדיים במיוחד. מאוד חשוב לתת להם להתקרר ולהתייצב לפני פריסה והגשה. ככה גם החיתוך יהיה קל יותר, וגם הביס יהיה ממש עסיסי.
אגב, הצבע הכהה מאוד של העוגה נובע גם מהשימוש בקקאו וגם מתוספת תמצית קפה. בעצם זה בראוניז בטעם מוקה, כלומר שוקולד וקפה. אם אתם לא אוהבים את התוספת הזו, תחליפו את הקפה בכמות זהה של חלב צמחי.
אז נכון שהיום יום שני, וכביכול אין סיבה מיוחדת להכין קינוח. אבל מצד שני – מי צריך סיבה ותירוץ לבראוניז שוקולד? בטח לא אני ? הם טעימים, לחים ועסיסיים, יחסית בריאים, וממש פשוטים להכנה. עוגה שהיא דווקא תפורה לתחילת שבוע. ממליצה לכם בחום לנסות. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה בתאבון!
מחפשים עוד מתכוני בראוניז טבעוניים? נסו את:
בראוניז טבעוניים עם לוטוס ושוקולד צ’יפס
בראוניז טבעוניים פשוטים מקמח כוסמין
אז מה היה לנו?
מרכיבים לתבנית מרובעת 20 ס"מ:
90 גרם (1/2 כוס + 2 כפות) קמח כוסמין / קמח לבן
70 גרם (2/3 כוס) קקאו מנופה
150 גרם (3/4 כוס) סוכר / סוכר חום
½ כפית אבקת אפייה
קורט מלח
1/3 כוס רסק תפוחים
¼ כוס שמן
½ כוס תמצית קפה (1/2 כוס מים רותחים + 1 כף קפה נמס)
שוקולד צ'יפס או שוקולד מריר קצוץ (אופציונלי)
הגשה (אופציונלי):
30 גרם שוקולד מריר, מומס
בוטנים קצוצים
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית מרובעת בנייר אפייה.
- שמים בקערת ערבוב גדולה את הקמח, הקקאו, הסוכר, אבקת האפייה והמלח ומערבבים בעזרת מטרפה.
- מוסיפים את רסק התפוחים, השמן ותמצית הקפה ומערבבים היטב בעזרת מרית או כף עד שמתקבלת בלילה אחידה במרקם טחינה סמיכה. אם היא סמיכה מדי, מוסיפים עוד קצת מים רותחים.
- אם רוצים, מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים.
- מעבירים את הבלילה לתבנית ומיישרים.
- אופים בין 17 ל-20 דקות, או עד שהבראוניז מתחילים להיסדק טיפה בחלק העליון. הם עדיין יהיו יחסית רכים וזה בסדר – הבראוניז מתייצבים אחרי הקירור.
- מצננים קצת על השיש ומעבירים להתייצבות במקרר למשך שעה לפחות.
- חותכים לריבועים ומגישים. אפשר לפני הגשה לזלף מעל קצת שוקולד מומס ולפזר בוטנים קצוצים.
- שומרים בכלי אטום במקרר.
הערות:
- אפשר להקטין את כמות הסוכר ל-100 גרם (1/2 כוס).
- אפשר להחליף את הסוכר ב-1/2 כוס סירופ מייפל טבעי. במקרה כזה מקטינים את כמות תמצית הקפה ל-1/3 כוס.
- אם לא רוצים טעם של הקפה בבראוניז, מחליפים את תמצית הקפה בכמות זהה של חלב צמחי.
- בתור תוספת לבראוניז אפשר להשתמש בשברי אגוזים, שקדים, פיסטוק, פקאנים וכו'.
- חשוב מאוד לקרר את הבראוניז לפני ההגשה. הם מתייצבים במקרר, ובלי הקירור יהיה קשה לחתוך אותם בצורה יפה.
32 תגובות
תודה רבה.
איך אפשר להחליף את הרסק תפוחים?
הי ישי. הרסק מחליף במתכון ביצה. אפשר להמיר אותו בבננה אחת מעוכה
היי אולגה, נהנת ביותר מכל המתכונים שלך?
אם אני רוצה להשתמש בביצה במתכון (L) בכמה להשתמש?
הי אפרת. אולי תנסי עם הרסק? זה ממש טעים 🙂
לשאלתך – ביצה אחת גדולה
ועוד שאלה.. האם החימום הוא על טורבו?
ממש לא עקרוני. אני אפיתי ברגיל.
נראה מצוין!יכול לעבוד עם קמח טף/קמח שקדים?
הי מור. לא ניסיתי, אבל יש בבלוג מתכון נפרד של בראוניז ללא גלוטן. שווה לך לבדוק
היי:) אפשר להשתמש בשמן קוקוס? או בשמן זרעי ענבים?
כן וכן 🙂
היי! אפשר להפחית את כמות הסוכר בחצי?
תודה! מאוד אוהבת את המתכונים שלך!! מככבים אצלנו בבית ?
הי פולינה, תודה! לדעתי אפשר להכין את המתכון עם חצי כוס סוכר, שזה 100 גרם. את יכולה לנסות להפחית יותר, אבל תטעמי את הבלילה לפני האפייה כדי להרגיש שזה לא מעט מדי. בהצלחה 🙂
היי הכנתי ויצא מאוד טעים?, רק שאצלי הן יצאו מאוד דחוסות, את יודעת אולי מה עשיתי לא נכון ? תודה ?
הי הודיה. יכול להיות שערבבת את הבלילה יותר מדי? בגדול בראוניז לא אמורים להיות אווריריים, אך גם לא דחוסים.
היי, אפשר להמיר רסק תפוחים במשהו אחר? ולהשתמש בכוסמין מלא?
הי אורית. כן לגבי כוסמין מלא. את התפוח אפשר להמיר בבננה גדולה מעוכה
היי, המתכון נראה מעולה ואני כבר מת להכין אותו!
בכמה צריך להכפיל כדי להכין תבנית חד פעמית גדולה?
הי ניב, תודה רבה! לא בטוחה מה זה התבנית הגדולה הזו… אני מהיחה שלפחות פי 3, ואולי אפילו יותר ?
לחילופין אני יכול להשתמש בתבנית אינגליש קייק 33 ס"מ או תבנית קפיץ עגולה קוטר 28 ס"מ. אני לא רוצה לפשל בכמויות ?
למה הכל אצלך כל כך גדול? :)) תבנית 28 זה כפול 3
מתכון מדהים (אחד החביבים עליי) ובכל פעם אני מודה לעצמי שאני מכינה אותו 🙂
הי גיל, תודה רבה 🙂
אפיתי היום ויצא לי מושלם!!!!! תודה על מתכון טעים, קל ופשוט
איזה כיף! שמחה שאהבת 🙂
היי, בראוניז מדהימים!!
אבל…יצא לי ממש שטוח למרות שעקבתי אחרי כל ההוראות.
מה יכולה להיות הסיבה?
תודה רבה! אולי התבנית שלך גדולה יותר משלי?
מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים …….אפשר לשאול מה בדיוק הכמות שלהם של שוקולד צ'יפס ?
זה לא כזה משנה – זה רק תוספת. אז חופן כזה..
אפשר במקום שוקולד מומס לשים מעל שוקולד למריחה?
הי מור, בוודאי 🙂
מאד אוהבת את המתכוני עוגות שלך.
אפשר להשתמש בתפוחים מרוסקים במקום רסק קנוי?
תודה רבה פנינה! כן, בוודאי.