מוקפץ נתחי סויה עם ירקות

מוקפץ נתחי סויה עם ירקות

מאת

מוקפץ נתחי סויה עם ירקות

אני לא יודעת איך זה קרה, אבל רק עכשיו, בשנה הרביעית לטבעונות, ניסיתי לראשונה לעבוד עם נתחי סויה. לא ברור מה הרתיע אותי עד כה – כנראה המראה הלא מאוד סקסי שלהם כשהם יבשים. ככה או אחרת, בפועל ההפסד כולו שלי. כי הכנתי מוקפץ נתחי סויה עם ירקות והתאהבתי!

מוקפץ נתחי סויה עם ירקות
כבר בא לי עוד צלחת כזו 🙂

במקרה הייתה לי בבית אפונת שלג, שאני מתה עליה, ופלפלים בשני צבעים. והירקות האלה התחננו להפוך למוקפץ. ואז חשבתי איך אפשר לגוון את עניין הטופו שמתפקד כתוספת חלבון במוקפצים שלי, והגעתי לנתחי הסויה, שגם הם מקור מעולה של חלבון מהצומח.

מוקפץ נתחי סויה עם ירקות

מסתבר שלהפוך את השבבים היבשים לחתיכות עסיסיות דמוי חזה עוף זה ממש קל. הכי חשוב לסחוט אותם היטב אחרי הבישול ולהוציא כמה שיותר עודפי מים. ככה הנתחים יהיו במרקם ספוגי, ויספגו את כל הרוטב הטעים של המוקפץ.

מוקפץ נתחי סויה עם ירקות
נתחי סויה במראה חזה עוף

הטיגון הראשוני גם נועד לייבש את הנתחים ולעזור להיפטר מהנוזלים העודפים. הוא גם מקנה להם צבע זהוב פודאפילי ויפה.

מוקפץ נתחי סויה עם ירקות

וביחד עם ירקות טריים ופריכים בשלושה צבעים המנה בכלל הופכת לבומבה! גם במושגים של עסיסיות וטעם, וגם מבחינת המראה. כמה שאני אוהבת אוכל צבעוני 😊

מוקפץ נתחי סויה עם ירקות
אוכל שהוא תמונה

המוקפץ כל כך פשוט להכנה שזה פשוט לא יאומן. והתוצאה עולה על כל ציפייה. אתם מוזמנים לשחק עם ירקות בהתאם למה שיש לכם בבית – רשמתי לכם בהערות כמה אופציות של ירקות אחרים. אבל אני ממליצה לכם מכל הלב להכיר ולנסות את אפונת השלג. כי היא מושלמת, וזו בדיוק העונה.

מוקפץ נתחי סויה עם ירקות
בריאות, יופי וטעם בצלחת

המוקפץ הזה הוא לא רק יופי בצלחת, אלא גם חגיגת טעמים ובריאות. הוא לא מכיל גלוטן, וכן מכיל הרבה חלבון וויטמינים שבירקות הפריכים. הוא רזה, אבל מזין ומשביע, וגם מאוד פשוט להכנה. אם לא יצא לכם לעבוד עם נתחי סויה, זה הזמן לתקן את המצב. אתם תופתעו כמה הם טעימים. אם אתם מכינים את המנה, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם.  שיהיה בתאבון!

מחפשים עוד מתכונים של מוקפצים טבעוניים? נסו את:

חציל אפוי מוקפץ ברוטב טריאקי

טופו מוקפץ עם פטריות, גמבה ואדממה

מוקפץ ירקות

מוקפץ טבעוני פשוט

טופו מוקפץ בסגנון אסיאתי עם ברוקולי ועגבניות שרי

פטריות מוקפצות ברוטב אסיאתי

 

מוקפץ נתחי סויה עם ירקות

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-2 מנות:
סויה וירקות:
50 גרם נתחי סויה יבשים
1 ליטר מים רותחים
1-2 כפות רוטב סויה
2 כפות שמן
200 גרם אפונת שלג
½ פלפל גמבה אדום, חתוך לרצועות דקות
½ פלפל גמבה צהוב, חתוך לרצועות דקות
רוטב:
1 כפית שמן שומשום
2 כפות רוטב סויה / תמרי ללא גלוטן
2 כפות סירופ מייפל טבעי, או לפי הטעם
1 כף מיץ לימון / חומץ אורז, או לפי הטעם
¼ כפית שבבי צ’ילי (אופציונלי)
הגשה:
בוטנים קצוצים
שומשום שחור / שומשום רגיל

 

אופן הכנה:

  1. שמים את נתחי הסויה בסיר בינוני, יוצקים מעל את המים הרותחים ורוטב סויה, מערבבים ומביאים לרתיחה חוזרת על אש בינונית. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 10 דקות. מסננים, מצננים טיפה וסוחטים ממש ממש טוב את כל הנוזלים שנספגו בתוך הנתחים.
  2. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הנתחים הסחוטים, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהם מתחילים להזהיב. זה אמור לקחת לא יותר מ-10 דקות. כשהנתחים זהובים, מעבירים אותם לצלחת ושומרים בצד.
  3. קוטמים את “הכובע” של תרמילי אפונת השלג ומסירים את הסיב שעובר לאורך התרמיל – פשוט מושכים אותו, והוא מתנתק.
  4. באותה המחבת שהקפצנו בה את נתחי הסויה, מקפיצים את אפונת השלג ושני סוגי הגמבה במשך כ-2-3 דקות, עד שהירקות מתחילים להתרכך, אבל עדיין נשארים פריכים. מחזירים את נתחי הסויה למחבת וממשיכים להקפיץ עוד חצי דקה.
  5. מכינים את הרוטב: פשוט מערבבים את כל המרכיבים בקערה קטנה. טועמים ומתקנים את הטעמים: מוסיפים מייפל למתיקות ומיץ לימון או חומץ אורז לחמיצות.
  6. מוסיפים את הרוטב למחבת ומקפיצים את כל התכולה במשך עוד 1-2 דקות, עד שכל הירקות ונתחי הסויה מכוסים ברוטב באופן אחיד.
  7. מפזרים מעל בוטנים קצוצים ושומשום ומגישים מיד. שומרים בכלי אטום במקרר.

 

הערות:

  • חשוב מאוד לסחוט היטב את נתחי הסויה אחרי הבישול. רק חכו קצת שיתקררו, כדי לא לקבל כוויה.
  • מומלץ לטגן את נתחי הסויה בנפרד כדי לייבש ו”לסגור” אותם. ככה הם יספגו יותר טוב את הרוטב.
  • אפשר להשתמש בכל ירקות שאוהבים. הנה עוד כמה רעיונות: שעועית ירוקה, פרחי ברוקולי או כרובית, זוקיני, גזר, תירס, נבטים, בצל, כרוב ואפילו עגבניות שרי.
  • הרוטב מותאם לטעם האישי שלי. אתם יכולים לשחק קצת עם הטעמים.
הדפסה

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם