תבשיל אורז טבעוני עם נקניקיות

מאת אולגה טוכשר
נובמבר 1, 2020

תבשיל אורז טבעוני עם נקניקיות

הידעתם שהיום מציינים את יום הטבעונות הבינלאומי? עד עכשיו בעיני רבים הטבעונות יושבת על המשבצת של אין: אין בשר, חלב, ביצים. אין טעם, אין יופי, אין תחליפים. ואני רוצה לרגל החג, כמו גם בכל יום אחר, להתמקד במה שיש. וכדי להדגים את הטענה שלי הכנתי תבשיל אורז טבעוני עם נקניקיות. כמובן מהצומח.

תבשיל אורז טבעוני עם נקניקיות
כל צבעי הקשת

תבשיל סופר פשוט להכנה שמוכיח שכדי להיות טבעוני ולאכול טוב ובריא לא צריך לעבוד קשה מדי. מכינים אותו בסיר אחד תוך חצי שעה, ומקבלים ארוחה מושלמת: בריאה, מזינה, צבעונית. שנותנת כבוד לירקות וצובעת את התבשיל בכל צבעי הקשת.

תבשיל אורז טבעוני עם נקניקיות

לא יודעת מה היה כאן לפני 10 שנים, אני לא טבעונית וותיקה כל כך, אבל היום יש תחליפים טובים שיכולים להשלים את כל מה שחסר. בא לכם לשדרג את האורז עם הירקות במשהו "בשרי" ועל הדרך להרוויח תוספת חלבון?

תבשיל אורז טבעוני עם נקניקיות
תוספת חלבון מהצומח

אז יש המון אופציות נגישות וזמינות, בין השאר נקניקיות טבעוניות, שבפעם האחרונה טעמתי בשנה שעברה בברלין. לכן כשזוגלוס הציעו לי לנסות את שלהם, קפצתי על ההזדמנות לבדוק ולהשוות.

תבשיל אורז טבעוני עם נקניקיות
נראה טוב עוד לפני שזה מוכן

והמסקנה שהנקניקיות הטבעוניות כחול-לבן לגמרי עושות את העבודה. אני לא צורכת תחליפים על בסיס יומי, אבל מדי פעם זה יכול להיות גיוון נחמד. הנקניקיות הטבעוניות נראות בול כמו המקור, זה אפילו מבלבל, וגם משתלבות מעולה כחומר גלם בתבשילים או קדירות.

תבשיל אורז טבעוני עם נקניקיות
יום טבעונות שמח עם מנה עשירה וססגונית

הן מוסיפות לתבשיל עוד מרקם "בשרי" נגיס, ולדעתי גם מאוד תורמות למראה התבשיל. הסיר נראה יפה, צבעוני ומגרה, כך שאף אחד לא יעיז להגיד שאוכל טבעוני לא נראה טוב 😊

תבשיל אורז טבעוני עם נקניקיות
אורז אחד-אחד

הטעמים מגיעים מהתבלינים, ואתם באמת יכולים לקחת את התבשיל לכל כיוון שבא לכם. אני השתמשתי בין השאר בתבלין שווארמה שמוסיף למנה טעם "בשרי" טיפה מעושן. והתבשיל יצא עשיר, ארומטי, משביע. מתאים לתחילת עונת הסתיו.

תבשיל אורז טבעוני עם נקניקיות
אוהבים נקניקיות? 🙂

סופר מתאים לתחילת השבוע, כי למי יש כוח לעבוד קשה במטבח אחרי סופ"ש? אשכרה זורקים את כל המרכיבים לסיר, ויש לכם ארוחה שתספיק גם לכמה ימים.

תבשיל אורז טבעוני עם נקניקיות
ארוחה צבעונית וכיפית

אני ממש אהבתי את שילוב הטעמים והמרקמים. אני אוהבת שהתבשיל הזה מדגמן את כל ה"יש" שבטבעונות. אני מקווה שכל אחד בזמנו ולפי מצפונו יפחית את צריכת המוצרים מהחי, וכל העולם ירוויח מזה. אני מקווה שתכינו את התבשיל ותהנו מארוחה טעימה ובריאה עם תוספת חלבון וכל היתרונות התזונתיים של ירקות צבעוניים. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם.  שיהיה בתאבון!

מחפשים עוד מתכוני תבשילים טבעוניים? נסו את:

תבשיל חצילים וחומוס טבעוני ללא גלוטן

תבשיל פטריות ובטטה

תבשיל במיה ושעועית ללא גלוטן

תבשיל עדשים ומש ללא גלוטן

תבשיל דגנים וירקות ללא גלוטן

אורז כרובית מטוגן ללא גלוטן

תבשיל פריקה עם פטריות

 

תבשיל אורז טבעוני עם נקניקיות

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-3-4 מנות:
½ חבילת נקניקיות טבעוניות של זוגלוס, מופשרות
2-3 כפות שמן / שמן זית
1 בצל סגול / לבן בינוני, חתוך לקוביות קטנות
3-4 שיני שום, קצוצות או כתושות
3-4 מקלות סלרי, חתוכים דק
2 גזרים בינוניים, חתוכים לקוביות קטנות
1 פלפל גמבה, חתוך לקוביות קטנות
¾ כוס גרגירי תירס
1.5 כוסות פרחי ברוקולי
1.5 כוסות אורז
3 כוסות מים רותחים
1 כפית מלח, או לפי הטעם
¼ כפית פלפל שחור
1 כפית כמון
1 כפית תבלין שווארמה
¼ כפית קינמון (אופציונלי)

 

אופן הכנה:

  1. חותכים את הנקניקיות לפרוסות אלכסוניות.
  2. מחממים כף שמן במחבת גדולה ומקפיצים את הנקניקיות במשך כ-3-4 דקות, עד שהן מתחילות להשחים. מעבירים לצלחת ושומרים בצד.
  3. מוסיפים את יתרת השמן לאותה המחבת ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה קלה.
  4. מוסיפים את הסלרי, מערבבים וממשיכים לטגן.
  5. מוסיפים את הגזר, הגמבה, התירס והברוקולי, מערבבים וממשיכים לטגן עוד 2-3 דקות.
  6. מוסיפים את האורז והנקניקיות ומערבבים.
  7. יוצקים את המים הרותחים לקערה, מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים. מוסיפים את הנוזלים לסיר, מערבבים שוב ומביאים לרתיחה חוזרת. מנמיכים את הלהבה ומבשלים את התבשיל כ-15-20 דקות, או עד שכל הנוזלים נספגו, והאורז מוכן. מכבים את האש, ומשאירים את הסיר מכוסה לעוד 5 דקות.
  8. מערבבים את התבשיל כדי לאוורר את האורז ומגישים מיד. שומרים בכלי אטום במקרר.

 

הערות:

  • אפשר להשתמש בבצל לבן או סגול. סגול יותר משתלב בקונספט של תבשיל בצבעי הקשת.
  • אפשר להשתמש בכל ירק שאוהבים ויש לכם בבית.
  • אפשר להשתמש באורז לבן או מלא. אפשר להחליף את האורז בקינואה או כוסמת.
  • אפשר לתבל את התבשיל בהתאם לטעם האישי.
  • אפשר להכין את התבשיל ללא נקניקיות.
0/5 (0 Reviews)
WhatsApp
Facebook
Email
Print

6 תגובות

  1. מתכון מעולה! החלפתי את הגזר בבטטה, ולא היה לי מספיק אורז רגיל אז שמתי כוס אורז רגיל וחצי כוס אורז עגול. אוליכדאי להוסיף איזה כמות נקיקיות צריך, כי אני ניחשתי לגמרי כי יש לי נקניקיות של בית עם אופי בחבילה גדולה. בכל אופן, יצא טעים ממש! תודה!

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 21, 2021
סלט תפוחי אדמה טבעוני זו גרסה של סלט תפוחי אדמה...
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 18, 2021
מרק דלעת ונודלס אסיאתי טבעוני זה מרק טעים, בריא, עשיר,...
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 15, 2021
עוגיות טחינה טבעוניות ללא גלוטן וללא תוספת סוכר, מ-3 מרכיבים...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 28, 2021
תבשיל ירקות וחומוס טבעוני ללא גלוטן זו ארוחה נפלאה שמכינים...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 27, 2021
לביבות בטטה טבעוניות ללא גלוטן: טעימות, רכות ומתקתקות, העשויות מ-3...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 19, 2021
עוגיות שוקולד טבעוניות בלי גלוטן וסוכר מ-3 מרכיבים בלבד אלה...
בואו לעקוב אחרי באינסטגרם