אמפנדס טבעוניים עם בטטה בליווי סלסה חריפה

מאת

אמפנדס טבעוניים עם בטטה בליווי סלסה חריפה

אחרי גיחת “בקרוב” קצרה לאזור תאילנד, אני מחזירה אותנו לשבוע מקסיקו שקורה בבלוג במסגרת הפרויקט שלי “אוכלים את העולם בלי לצאת מהבית“. כבר הכנו את הגרסה הטבעונית של תבשיל צ’ילי, ואני שמחה לעבור למתכון מספר שתיים בסדרה – מתכון של אמפנדס עם בטטה בליווי סלסה חריפה.

אמפנדס טבעוניים עם בטטה בליווי סלסה חריפה

ולמה אני כזו שמחה? כי עמוק בפנים אני מתה על אוכל מטוגן. אני לא מרבה להיכנע לאהבה הזו, אבל כשנועם כרמון בשטח, אי אפשר להגיד לא לאוכל שהוא מכין. אז היה לי תירוץ מושלם להתמסר לטיגונים. מה גם, בקרוב אנחנו חוגגים את חנוכה. אז פעם בשנה שמן עמוק הוא די בגדר חובה 😊 ומי שבכל זאת מעדיף לאפות – יש אפשרות כזאת. בואו להערות למטה.

אמפנדס טבעוניים עם בטטה בליווי סלסה חריפה
כך מכינים סלסה roja אדומה חריפה

כדי לרכך את נושא הטיגונים, ולהוסיף לארוחה מרכיב בריא של ירקות וחריפות מסויימת – בכל זאת מדובר באוכל מקסיקני – הכנו גם סלסה אדומה. היא משמשת מטבל מושלם לאמפנדס, ואתם יכולים לאמץ את המתכון בלי קשר למנה הספציפית הזו – זה בעצם בומוס.

אמפנדס טבעוניים עם בטטה בליווי סלסה חריפה
מלית פשוטה אך עשירה

אמפנדס בארגנטינה ממולאים לרוב בבשר ועשויים מקמח רגיל. האמפנדס המקסיקניים האלה כמובן טבעוניים, עם מילוי פשוט אך עשיר של בטטה ובצל מטוגן. הם עשויים מקמח תירס ולא מכילים גלוטן. את הבטטה שבמלית אפשר להחליף בדלעת, דלורית או תפוחי אדמה.

אמפנדס טבעוניים עם בטטה בליווי סלסה חריפה

הכי נוח להכין את האמפנדס בעזרת מכשיר מיוחד להכנת טורטיות. אני כותבת לכם בהערות איפה אפשר להשיג אותו – זה לא אביזר יקר. אבל אם אין לכם, אפשר גם לרדד את הבצק בעזרת מערוך. צריך רק להקפיד לעבוד על ניילון או נייר אפייה בלי קיפולים, למניעת הדבקת הבצק למשטח עבודה. מאוד מומלץ גם לכסות את הבצק בזמן העבודה, כי הוא נוטה להתייבש.

אמפנדס טבעוניים עם בטטה בליווי סלסה חריפה
כך תיפטרו מעודפי השמן

את האמפנדס מטגנים כאמור בשמן עמוק עד להזהבה יפה. וכמה שהיא יפה! אחרי הטיגון מעבירים אותם למסננת או לצלחת מרופדת בנייר סופג. ככה תיפטרו בקלות ויעילות מעודפי השמן.

אמפנדס טבעוניים עם בטטה בליווי סלסה חריפה
הכי טעים להגיש עם רוטב סלסה

מגישים את האמפנדס מיד בליווי הסלסה. אפשר גם בלי, אבל עם הסלסה זה הרבה יותר טעים. וחריף. וכיף גדול 😊 מורן רסקין, בעלת הבלוג Vegan High Tech Mom, שבבית הפוטוגני שלה נפגשנו ליום הבישולים, מדגמנת לכם איך עושים את זה נכון.

אמפנדס טבעוניים עם בטטה בליווי סלסה חריפה
הלב הכתום של האמפנדס

וזהו, האמפנדס מהממים וסופר טעימים. הם פשוטים להכנה, למרות שהפוסט יצא ארוך, ולמרות שצריך טיפה להתאמץ כדי לרכוש את המצרכים הנכונים. אבל תאמינו לי שהתוצאה מאוד שווה את המאמץ! לא בא לכם להתאמץ? תבואו לאחת הסדנאות המקסיקניות של נועם. ואם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה בתאבון!

מחפשים עוד מתכונים טבעוניים מרחבי העולם? נסו את:

מתכוני הפרויקט “אוכלים את העולם בלי לצאת מהבית”

מרק תירס מקסיקני

אמפנדס טבעוניים עם בטטה בליווי סלסה חריפה

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-20 אמפנדס:
מילוי:
1 בטטה גדולה, קלופה וחתוכה לקוביות
1 כף שמן זית
1 בצל בינוני, חתוך לשמיניות
½ כפית פפריקה מעושנת
½ כפית כמון
½ כפית מלח, או לפי הטעם
סלסה roja חריפה:
2 עגבניות גדולות, חצויות
1 בצל, קלוף וחתוך לרבעים
1 פלפל חלפיניו ירוק שלם, או צ’ילי חריף אחר
3 שיני שום שלמות, קלופות
¼ צרור כוסברה טרייה
מלח דק
בצק:
1 כוס קמח תירסmasa harina  לבן או צהוב
בערך 1 כוס מים בטמפרטורת החדר*
1 ליטר שמן לטיגון עמוק

 

אופן הכנה:

  1. מכינים את המילוי: מבשלים את הבטטה עד לריכוך ומסננים.
  2. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא מתחיל להתרכך. מוסיפים את התבלינים וממשיכים לטגן תוך ערבוב, עד שהוא רך ומצבע בצבע אדום. זה בסדר אם הבצל מתפרק לרצועות. מוסיפים את הבצל לסיר עם הבטטה ומועכים לפירה גס מאוד בעזרת מזלג. מצננים לגמרי.
  3. מכינים את הסלסה: מחממים מחבת עם תחתית עבה ושמים עליה את חצאי העגבניות, הבצל, הפלפל החריף והשום. צולים על יבש מכל הצדדים עד להשחמה של כל הירקות. מקררים טיפה, מעבירים למעבד מזון, מוסיפים כוסברה ומלח וטוחנים לסלסה חלקה.
  4. מכינים את הבצק: שמים בקערה רחבה את הקמח ומוסיפים אליו מים לאט לאט, תוך כדי ערבוב עם אצבעות פתוחות, ולאחר מכן לישה, עד לקבלת בצק במרקם פלסטלינה, חלק ונוח לעבודה.
  5. מחלקים את הבלק ל-20 כדורים קטנים, ומשטחים כל כדור על גבי ניילון במכשיר להכנת טורטיות. אם אין מכשיר, אפשר לרדד כל כדור בעזרת מערוך לעיגול בעובי 2-3 מ”מ. אם רוצים, אפשר לקרוץ מהבצק הזה עיגול מושלם בעזרת כוס. גם את הרידוד הזה צריך לעשות על ניילון (אפילו שקית סופר) או נייר אפייה בלי קיפולים, למניעת הדבקה וקבלת תוצאה חלקה. מקפידים לכסות את הבצק וכדורי הבצק בזמן העבודה, כי הוא נוטה להתייבש די מהר.
  6. שמים כפית קטנה מהמילוי ומקפלים את הבצק לשניים בעזרת הניילון / נייר אפייה – פשוט מרימים בעזרת הניילון את חלק הבצק הקרוב אליכם, מניחים על המלית, סוגרים ומהדקים. הבצק יידבק בקלות.
  7. מחממים שמן לטיגון עמוק, מטגנים את האמפנדס עד להזהבה ומעבירים בעזרת כף מחוררת לצלחת מרופדת בנייר סופג.
  8. מגישים מיד בליווי סלסה חריפה.

 

הערות:

  • אפשר להחליף את הבטטה בתפוח אדמה, דלעת או דלורית.
  • אפשר לשחק עם חריפות הסלסה בהתאם לטעם האישי.
  • לצערי אי אפשר להכין את האמפנדס האלה מקמח רגיל. את קמח התירסMasa Harina Pan אפשר להשיג בחבשוש תבלינים בשוק לוינסקי’ בלה טיינדה ברח’ לבנדה 17 תל אביב, או בחנות אונליינית “בטבעשלי”.
  • אפשר להשיג את המכשיר להכנת טורטיות בחנות לה טיינדה.
  • אפשר לאפות את האמפנדס: מחממים תנור ל-200 מעלות. מברישים את האמפנדס בשמן ומסדרים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים כ-15 דקות עד להזהבה קלה.
  • אי אפשר להכין את הבצק ולשמור ליותר מאוחר – חייבים להכין ולטגן את האמפנדס מיד.
הדפסה
6 תגובות
  1. שרה 3 חודשים לפני
    הגב

    אין אפשרות לעשות מקמח תירס רגיל?

    • אולגה טוכשר 3 חודשים לפני
      הגב

      הי שרה, לצערי לא..

    • יולי 3 חודשים לפני
      הגב

      לא הצלחתי להשיג את הקמח הספציפי שהמלצת עליו. באיזה קמח תירס אחר אפשר להשתמש?

      • אולגה טוכשר 3 חודשים לפני
        הגב

        זאת שאלה ששאלתי את נועם מלא, והתשובה הייתה שלצערי רק הקמח הזה עובד 🙁

  2. נועה 4 שבועות לפני
    הגב

    שאלה של עצלנים..אפשר עם טורטיה קנויה?

    • אולגה טוכשר 4 שבועות לפני
      הגב

      לא רואה איך זה יידבק..

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם