שבוע תאילנד בבלוג במסגרת הפרויקט "אוכלים את העולם בלי לצאת מהבית" לא היה שלם בלי קינוח. ואחרי ששיתפתי שני מתכונים אותנטיים שהכנתי בהשראתה של יערה, הגיע הזמן למתכון שאף בן אדם שטייל בתאילנד לא היה יכול לפספס – בננה לוטי. כן חברים, בייתתי אוכל רחוב 🙂
קודם כל כמה הבהרות: בתאילנד בננה לוטי לא טבעוני. לא רק שמכינים את הקרפ עם חמאה וביצים, אלא גם מגישים עם חלב מרוכז או נוטלה. אז טבענתי אותו, ואני די מרוצה מהתוצאה, למרות שכבר פחות זוכרת את הטעם המקורי. זוכרת רק שבתאילנד היה טעים, וגם לי יצא טעים מאוד.
ואם מדברים על מקורות ואותנטיות, אז בננה לוטי זה כמובן קינוח לתיירים. כנראה שהמקור בכלל בהודו, וזה בכלל בננה רוטי, כלומר לחם עם בננה. לתאילנדיים יותר קל לבטא ל ולא ר. וככה נולד בננה לוטי.
ככה או אחרת, מדובר במעין מעטפת קרפ מטוגנת ממולאת בפרוסות בננה. את התוספות, כמו שוקולד או כל ממרח אחר, אפשר לשים בפנים כבר בשלב הטיגון, או להגיש בצד, כמו שאני עשיתי בטעמי אסתטיקה. זה לא ישנה את האופי המושחת והמפנק של הקינוח הזה.
והוא מושחת! אם אתם שומרים על הגזרה, עדיף לדלג 😊 בשונה מקרפ רגיל, בננה לוטי לא עשוי מבלילה, אלא מבצק. אומנם לא מטגנים אותו במשן עמוק, אבל גם אי אפשר להגיע לתוצאה זהובה וקראנצ'ית בלי שמן. וכמובן אי אפשר להתקדם לשום מקום בלי השוקולד!
כי לפעמים בננה לוטי זה רק תירוץ 😊 בתאילנד מכינים את הקינוח הזה על הפלנצ'ה – זה הרי אוכל רחוב קלאסי. בבית הכי נוח להשתמש במחבת כמה שיותר שטוחה עם ציפוי נונ-סטיק. ההכנה לא הכי מורכבת, אבל כן דורשת השקעת זמן, כי מדובר בבצק שצריך מנוחה. אחרי המנוחה הזו הוא ממש נוח לעבודה.
צילמתי את כל תהליך ההכנה של בננה לוטי, ותוכלו למצוא אותו באינסטגרם שלי בהיילייט שנקרא שבוע תאילנד. את הקרפ המוכן חותכים לפי שורות הבננות, אצלי זה 3 על 3. ואז הכי כיף לאכול אותו בקוביות קטנות. כל קוביה מכילה פרוסת בננה מטוגנת ורכה, וכמות שוקולד שהמצפון שלכם מאפשר 😊
לא יודעת מה אתכם, אבל אני ממש נהניתי במהלך השבוע הזה. הוא היה נוסטלגי וטעים. למדתי שתי מנות חדשות שאני הולכת להכין שוב, ולא פעם אחת. היה לי כיף לשתף פעולה עם יערה בנבנישתי, והיה לי הכי כיף לטבען את הבננה לוטי המפורסם. מקווה שאתם הולכים לנסות אותו ובהקדם. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה בתאבון!
מחפשים עוד מתכונים טבעוניים מהמטבח התאילנדי? נסו את:
טופו מוקפץ ברוטב שומשום עם אורז ובוק צ'וי
בננה לוטי
אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-6 מנות:
120 מ"ל (1/2 כוס) מים פושרים
½ כפית מלח
1 כף סוכר
1 כף פשתן טחון מהול ב-2 כפות מים
250 גרם (2 כוסות פחות 3 כפות) קמח
25 גרם נטורינה בטמפ' חדר / שמן קוקוס מוצק אך רך, לא נוזלי
שמן להברשה וטיגון
מלית:
3-4 בננות, חתוכות לטבעות
הגשה:
100 גרם שוקולד מריר, מומס
אופן הכנה:
- יוצקים את המים לקערה, מוסיפים את המלח והסוכר ומערבבים עד שהם נמסים.
- מוסיפים את "ביצת" הפשתן (פשתן טחון מהול במים) ומערבבים היטב.
- שמים את הקמח והחמאה הטבעונית במעבד מזון וטוחנים עד שמתקבלת תערובת פירורית יבשה. אפשר לעשות את השלב הזה ידנית – פשוט "מכניסים" את החמאה או השמן לתוך הקמח בעזרת הידיים.
- מוסיפים את המים לתוך תערובת הקמח ומערבבים עם היד רק עד שכל הקמח נטמע בבצק. מכסים את הקערה ומשאירים ל-20 דקות מנוחה.
- לשים את הבצק במשך כמה דקות עד שהוא נהיה אחיד, רך וגמיש, ומחלקים ל-6 חתיכות שוות (אצלי כל חתיכה שוקלת 70 גרם). מכדררים כל חתיכה לכדור, משמנים מכל הצדדים, מניחים בתוך תבנית משומנת, מכסים ומשאירים ל-3 שעות. אפשר להכין את הבצק יום לפני, ולהשאיר במקרר. ביום שמכינים את הקרפים, מוציאים את הבצק מהמקרר שעתיים לפני תחילת העבודה.
- מכינים את הבננה לוטי: לוקחים כדור בצק ובעזרת הידיים משטחים לדיסקית כמה שיותר דקה. מרימים קצה בצק, מושכים בעדינות ו"מדביקים" לשיש או משטח עבודה, כדי שהבצק יהיה הכי דק שאפשר. ממשיכים ככה עם קצוות בצק אחרים עד שמתקבל עלה גדול יותר מקוטר המחבת, וממש דק. אם נוצרים חורים קטנים – זה לא בעיה.
- מחממים מחבת ומשמנים. מומלץ להשתמש במחבת כמה שיותר שטוחה, בלי שוליים גבוהים. כל תחתית המחבת אמורה להיות מכוסה בשכבה דקה של שמן. מרימים את הבצק ובתנועה אחת מהירה ואמיצה מעבירים למחבת. זה בסדר אם הבצק יתכווץ – זה בדיוק מה שצריך לקרות! בסוף עיגול הבצק צריך להיות בקוטר המחבת או קטן יותר. במידת הצורך תיישרו את הקצוות ותשתדלו לעבוד מהר.
- שמים במרכז הבצק טבעות בננה, בשורות 3 על 3. קחו בחשבון שאתם הולכים לקפל את קצוות הבצק מעל הבננות לצורת מעטפה.
- מקפלים את קצוות הבצק מעל הבננות לצורת מעטפה בעזרת מרית או תרווד, ומהדקים. ברגע שהקרפ מזהיב בתחתית, הופכים אותו לצד השני ומטגנים שוב עד להזהבה יפה.
- מעבירים את הבננה לוטי לקרש חיתוך וחותכים לשורות ואחרי זה לקוביות קטנות מסביב לכל טבעות בננה. אצלי זה 9 קוביות.
- מגישים את הבננה לוטי עם שוקולד מומס, ריבה, חמאת בוטנים או כל תוספת אחרת לפי הטעם האישי.
הערות:
- פשתן טחון אמור להיות ממש אבקה דקה, לא גרגירי פשתן.
- אפשר להכניס קוביות שוקולד או ממרחים לתוך הקרפ לפני הוספת טבעות הבננה. זו גם שיטה. אבל קחו בחשבון שצריך לעבוד זריז.
- צילמתי את כל תהליך הכנת הבננה לוטי. תמצאו אותו אצלי באינסטגרם בהיילייט שבוע תאילנד.
4 תגובות
נראה מדהים! חיכיתי למתכון הזה!
שאלה- יש תחליף לפשתן? משהו אחר שאפשר להשתמש בתור ביצה?
הי גל, תודה! אני ניסיתי רק עם ביצת פשתן או egg replacer מוכן. קצת מלחיץ אותי להציע עוד אופציות בלי שניסיתי..
היי,
האם ניתן להקפיא את הקינוח לאחר הכנה?
אני מניחה שכן, אבל הוא הכי טוב טרי