לביבות בטטה וברוקולי טבעוניות אפויות

לביבות בטטה וברוקולי טבעוניות אפויות

מאת

לביבות בטטה וברוקולי טבעוניות אפויות

נר רביעי של חנוכה זה שלב שבו רוב ההתלהבות מסופגניות ושאר המטוגנים, שאופיינית לתחילת החג, כבר עוברת. אנחנו מתחילים לעשות חשבון נפש וספירת קלוריות, וזה בול הזמן להכין לביבות בטטה וברוקולי טבעוניות אפויות – טעימות, ביראות, ללא גלוטן, וגם מאוד פשוטות להכנה.

לביבות בטטה וברוקולי טבעוניות אפויות

בתחילת החג עשיתי סקר באינסטגרם, והופתעתי לגלות שרוב העוקבים שלי מעדיפים לביבות ולא סופגניות. האמת היא שגם אני שם. סופגניות סתם קיבלו מיתוג טוב יותר, ומצטלמות יותר טוב לאינסטוש. אבל לביבות הן החיים עצמם 😊

לביבות בטטה וברוקולי טבעוניות אפויות

הגבול בין לביבה לקציצת ירק דק מאוד, וזה מה שהופך אותן לכה מנחמות ונחשקות. בדרך כלל לביבות אפויות יותר חיוורות בהשוואה למטוגנות, אבל אלה יצאו שזופות וקריספיות מבחוץ. ממש דוגמניות של אורח חיים בריא.

לביבות בטטה וברוקולי טבעוניות אפויות
לביבות כתומות ומשמחות

וכל מה שצריך כדי להשיג את האפקט הזה הוא לשמן את נייר האפייה מתחתן, וגם להבריש אותן בקצת שמן. כמות השמן מזערית בהשוואה לגרסה המטוגנת, אבל האיכות והטעם לא נפגעים כלל, ואף משתפרים.

לביבות בטטה וברוקולי טבעוניות אפויות
ברוקולי ללא שאריות

את המתכון הזה הכנתי עם החברה שלי מאשה שכבר התארחה כאן כמה פעמים. הפעם למדתי ממנה שיעור לחיים: אין שום סיבה לזרוק גבעולי ברוקולי. הם לגיטימיים בדיוק כמו פרחים. פשוט את הפרחים מספיק לחלוט במים רותחים, ואת הגבעולים צריך קצת לבשל.

לביבות בטטה וברוקולי טבעוניות אפויות
דוגמניות אורח חיים בריא

ואז שום דבר לא נזרק, כמות חומר הגלם גדלה, וגם הטעם הופך לעוצמתי וטוב יותר. מרגישים את הברוקולי מעולה.

לביבות בטטה וברוקולי טבעוניות אפויות

הכתום של בטטה די משתלט על צבע הלביבות, והן יוצאות יפות ושמחות, כמו שאני אוהבת. מיד אחרי האפייה הן קצת רכות, אבל מתייצבות מעולה אחרי הקירור, ונשארות ממש יציבות.

לביבות בטטה וברוקולי טבעוניות אפויות
ביס טעים ובריא

וכל האושר הזה סופר לא מאתגר להכנה וזורם. הלביבות רכות ומנחמות, בריאות מאוד ולא מכילות גלוטן. טעימות כל כך! הן בדיוק מה שצריך כדי שהמשך החג יהיה טעים ונטול רגשות אשם 😊 מקווה מאוד שאתם הולכים להכין אותן לפחות פעם אחת. אם זה מה שקורה, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם.  מועדים לשמחה ובתאבון!

מחפשים עוד מתכונים טבעוניים לחנוכה? נסו את:

ספינג’

סופגניות במילוי קרם פטיסייר עם ציפוי שוקולד

סופגניות אקלר

סופגניות דונאטס אפויות מקמח כוסמין מלא

צ’ורוס

לביבות גבינה מתוקות מטופו

לביבות דלעת, בטטה וקוקוס אפויות

 

לביבות בטטה וברוקולי טבעוניות אפויות

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-15 לביבות:
500 גרם (2 בינוניות) בטטה, קלופה וחתוכה לקוביות
700 גרם (3 ראשים) ברוקולי טרי / קפוא, מופרד לגבעולים ופרחים
4 כפות קמח חומוס
1 כפית מלח, או לפי הטעם
¼ כפית פלפל שחור
2 כפות שמרי בירה (אופציונלי)
מעט שמן להברשה

 

אופן הכנה:

  1. מרתיחים מים בסיר גדול ומבשלים את גבעולי הברוקולי במשך 5 דקות.
  2. מכבים את האש ומוסיפים לסיר את פרחי הברוקולי. חולטים אותם במשך דקה ומוציאים את הגבעולים והפרחים בעזרת כף מחוררת לקערת מעבד מזון. משאירים את המים בסיר.
  3. מוסיפים לסיר עם המים הרותחים את הבטטות ומבשלים כ-15 דקות עד שהן רכות. מסננים ומועכים את הבטטה לפירה.
  4. מחממים תנור ל-220 מעלות טורבו. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו.
  5. טוחנים את הברוקולי למרקם פרורי דק.
  6. מוסיפים את הברוקולי לסיר עם פירה הבטטה. מוסיפים לסיר גם את קמח החומוס, התבלינים ושימרי הבירה. מערבבים היטב למסה דביקה.
  7. קורצים לביבות בגודל רצוי ומסדרים על גבי התבנית. מברישים אותן בשמן ואופים כ-25 דקות, או עד שהלביבות מזהיבות.
  8. מגישים מיד או שומרים בכלי אטום במקרר.

 

הערות:

  • אפשר להשתנש בברוקולי קפוא חלוט.
  • אפשר להחליף את קמח החומוס בקמח עדשים או קמח רגיל לגרסה עם גלוטן.
  • אפשר לתבל את הלביבות בהתאם לטעם האישי.
  • הלביבות קצת רכות מיד עם יציאתן מהתנור, ומתייצבות אחרי הקירור.
הדפסה
18 תגובות
  1. שיר חודש 1 לפני
    הגב

    היי(: אם אשתמש בפרחי ברוקולי קפוא, פשוט להכניס למים רותחים בסיר לכמה דקות? תודה רבה

    • אולגה טוכשר חודש 1 לפני
      הגב

      כן שיר. לחלוט עד שהם מפשירים ו מתרככים ולסחוט היטב. בהצלחה וחג שמח 🙂

      • שיר חודש 1 לפני
        הגב

        תודה רבה, את מדהימה ♡

      • שיר חודש 1 לפני
        הגב

        צריכה לסחוט אותם אחרי הבישול לפני המעבד מזון? תודה (:

        • אולגה טוכשר חודש 1 לפני
          הגב

          לא חובה. רק לסנן

  2. ליר חודש 1 לפני
    הגב

    אפשר להשתמש בכרובית במקום ברוקולי ?

    • אולגה טוכשר חודש 1 לפני
      הגב

      לגמרי

  3. Dana חודש 1 לפני
    הגב

    משגע!! אגב איך הן יוצאות לך ככ סימטריות?

    • אולגה טוכשר חודש 1 לפני
      הגב

      תודה! פשוט קורצים אותם בעדינות לאותה צורה.

  4. חן חודש 1 לפני
    הגב

    היי 🙂 נראה משגע💪
    אפשר לאדות את הברוקולי?
    והאם במידה ואאפה את הבטטה בתנור, אצתרך להוסיף פחות קמח חומוס ? ( או שהן תצאנה יציבות על ההתחלה, מבלי הצורך להמתין שיתקררו)

    • אולגה טוכשר חודש 1 לפני
      הגב

      הי חן, תודה רבה! אפשר לאדות. לא ניסיתי לאפות את הבטטות בתנור, נשמע לי סתם מאריך את התהליך ולא משנה את התוצאה הסופית. כל מה שאופים בתנור בלי ביצה צריך זמן התייצבות

  5. מיכל שחר חודש 1 לפני
    הגב

    יצא מצויין. נהנינו

    • אולגה טוכשר חודש 1 לפני
      הגב

      שמחה לשמוע 🙂

  6. מיכל שחר חודש 1 לפני
    הגב

    שכחתי לציין שאפיתי את הלביבות.
    טחינה בצד וזה מושלם.

  7. מיכל שחר חודש 1 לפני
    הגב

    אולגה, אשמח לעוד שילובי לביבות ירקות.
    אגב, אני מכינה לביבות ברוקולי בנפרד, בטטה בנפרד, וזו פעם ראשונה שחיברתי ביניהן.
    תודה לך

    • אולגה טוכשר חודש 1 לפני
      הגב

      הי מיכל, אפשר לשלב כרובית, בטטה, דלעת, תירס, קישואים, זוקיני.

  8. אליאנה 3 שבועות לפני
    הגב

    הלביבות נראות יפות וטעימות! 🙂
    שאלה – אפשר להחליף את הקמח חומוס בקמח אחר?

    • אולגה טוכשר 3 שבועות לפני
      הגב

      הי אליאנה. אפשר להחליף בקמח עדשים, או קמח רגיל אם לא איכפת לך מגלוטן

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם