מרק פריקה טבעוני

מאת אולגה טוכשר
דצמבר 16, 2020

מרק פריקה טבעוני

אני יודעת שמרק זה הרבה פחות סקסי מסופגניות או לביבות. חנוכה עוד כאן, אבל מזג האוויר שבחוץ מחייב משהו קצת יותר מזין ומחמם מחתיכת בצק. הסקר שעשיתי אתמול באינסטגרם הראה שכבר מיצינו את מאכלי החג, ואפשר להתקדם הלאה. אז הכנתי מרק פריקה טבעוני פשוט וגאוני.

מרק פריקה טבעוני

אני מאוהבת בפריקה עוד מאז שהכנתי ממנה בפעם הראשונה תבשיל מושלם עם פטריות. פריקה זה חיטה ירוקה שעוברת תהליך מבוקר של שריפה, ומקבלת טעם מעושן נפלא שנפתח בבישול. לדעתי זה אחד מחומרי הגלם הטעימים והמיוחדים ביותר שיש לנו כאן.

מרק פריקה טבעוני
פריקה – חיטה ירוקה מעושנת

יש כאלה שקוראים לה פריקי, אגב. ככה או אחרת, היא מתאימה להרבה סוגי מנות: מרקים, תבשילים, סלטים, ממולאים. תחשבו על אורז והשימושים בו. עכשיו תחליפו אותו בפריקה. וככה תדעו מה עוד אפשר לעשות איתה 😊

מרק פריקה טבעוני

המרק מאוד פשוט להכנה. זה מרק ביתי קלאסי – זורם ומאפשר שימוש בהרבה סוגי ירקות וסגנונות תיבול. המרק יוצא סמיך, כי פריקה אוהבת "לשתות" את הנוזלים. היא סופגת אותם, מתנפחת והופכת לסופר רכה וטעימה.

מרק פריקה טבעוני
ביס חורפי של אושר

וכל המרק כולו מנחם ומזין. כמו שמרקי חורף אמורים להיות לפי אמנת ג'נבה 😊 הוא טעים וביתי, הוא יהפוך לכם את ימי הסערה להרבה יותר חמימים ונעימים. כולם יאהבו אותו באחריות! ממליצה לכם להכין אותו בהקדם. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם.  שיהיה בתאבון!

מחפשים עוד מתכוני מרקים טבעוניים? נסו את:

מרק דלעת עם עדשים ירוקות וברוקולי

מרק חרירה ללא גלוטן

מרק ירקות עם כוסמת ללא גלוטן

מרק ירקות עם עדשים

מרק גזר וקטניות

מרק פטריות ללא גלוטן

מרק תירס ללא גלוטן עם קרוטוני טופו

 

מרק פריקה טבעוני

אז מה היה לנו?
מרכיבים לסיר גדול:
2-3 כפות שמן זית / שמן רגיל
1 בצל בינוני, חתוך לקוביות קטנות
3-4 מקלות סלרי, חתוכים דק
8 עגבניות שרי, חתוכות לרבעים
1 כפית גדושה כמון
½ כפית חוואיג' למרק
½ כפית קינמון
1 כוס פריקה, שטופה
1 קישוא בינוני, חתוך לקוביות קטנות
1 בטטה גדולה, חתוכה לקוביות קטנות
1 תפוח אדמה גדול, חתוך לקוביות קטנות
3 עלי דפנה
5 גרגירי פלפל אנגלי
1 כף מלח, או לפי הטעם
6-7 כוסות מים רותחים או ציר ירקות, לפי גודל הסיר
הגשה:
פטרוזיליה או כוסברה קצוצה

 

אופן הכנה:

  1. מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבצל והסלרי תוך ערבוב, עד שהבצל מתחיל טיפה להזהיב.
  2. מוסיפים את עגבניות השרי והתבלינים, מערבבים ומטגנים עוד דקה.
  3. מוסיפים את הפריקה, מערבבים ומטגנים עוד 1-2 דקות.
  4. מוסיפים את הקישוא, הבטטה, תפוחי האדמה, עלי הדפנה, הפלפל האנגלי, המלח והמים ומערבבים. מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים את המרק כ-25-30 דקות, או עד שכל הירקות מתרככים, והמרק מסמיך. אם הוא מרגיש סמיך מדי, אפשר לדלל אותו עם מים רותחים. מוציאים את עלי הדפנה, טועמים ומתקנים את התיבול.
  5. מפזרים עשבי תיבול קצוצים ומגישים מיד. שומרים בכלי אטום במקרר.

 

הערות:

  • אפשר להחליף את עגבניות השרי ב-2 עגבניות קטנות, חתוכות לקוביות קטנות.
  • אפשר להוסיף למרק ירקות לפי הטעם האישי, למשל: פרחי ברוקולי או כרובית, דלעת או דלורית, גזר, עלים ירוקים כמו תרד או מנגולד.
  • אפשר לשחק עם תיבול המרק בהתאם לטעם האישי.
  • אחרי לילה במקרר המרק נוטה להסמיך, כי הפריקה "שותה" את הנוזלים. פשוט תחממו אותו ותדללו עם קצת מים רותחים. או תאכלו את המרק כתבשיל עשיר 😊
0/5 (0 Reviews)
WhatsApp
Facebook
Email
Print

6 תגובות

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 21, 2021
סלט תפוחי אדמה טבעוני זו גרסה של סלט תפוחי אדמה...
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 18, 2021
מרק דלעת ונודלס אסיאתי טבעוני זה מרק טעים, בריא, עשיר,...
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 15, 2021
עוגיות טחינה טבעוניות ללא גלוטן וללא תוספת סוכר, מ-3 מרכיבים...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 28, 2021
תבשיל ירקות וחומוס טבעוני ללא גלוטן זו ארוחה נפלאה שמכינים...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 27, 2021
לביבות בטטה טבעוניות ללא גלוטן: טעימות, רכות ומתקתקות, העשויות מ-3...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 19, 2021
עוגיות שוקולד טבעוניות בלי גלוטן וסוכר מ-3 מרכיבים בלבד אלה...
בואו לעקוב אחרי באינסטגרם