אני יודעת שמרק זה הרבה פחות סקסי מסופגניות או לביבות. חנוכה עוד כאן, אבל מזג האוויר שבחוץ מחייב משהו קצת יותר מזין ומחמם מחתיכת בצק. הסקר שעשיתי אתמול באינסטגרם הראה שכבר מיצינו את מאכלי החג, ואפשר להתקדם הלאה. אז הכנתי מרק פריקה טבעוני פשוט וגאוני.
אני מאוהבת בפריקה עוד מאז שהכנתי ממנה בפעם הראשונה תבשיל מושלם עם פטריות. פריקה זה חיטה ירוקה שעוברת תהליך מבוקר של שריפה, ומקבלת טעם מעושן נפלא שנפתח בבישול. לדעתי זה אחד מחומרי הגלם הטעימים והמיוחדים ביותר שיש לנו כאן.
יש כאלה שקוראים לה פריקי, אגב. ככה או אחרת, היא מתאימה להרבה סוגי מנות: מרקים, תבשילים, סלטים, ממולאים. תחשבו על אורז והשימושים בו. עכשיו תחליפו אותו בפריקה. וככה תדעו מה עוד אפשר לעשות איתה 😊
המרק מאוד פשוט להכנה. זה מרק ביתי קלאסי – זורם ומאפשר שימוש בהרבה סוגי ירקות וסגנונות תיבול. המרק יוצא סמיך, כי פריקה אוהבת "לשתות" את הנוזלים. היא סופגת אותם, מתנפחת והופכת לסופר רכה וטעימה.
וכל המרק כולו מנחם ומזין. כמו שמרקי חורף אמורים להיות לפי אמנת ג'נבה 😊 הוא טעים וביתי, הוא יהפוך לכם את ימי הסערה להרבה יותר חמימים ונעימים. כולם יאהבו אותו באחריות! ממליצה לכם להכין אותו בהקדם. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה בתאבון!
מחפשים עוד מתכוני מרקים טבעוניים? נסו את:
מרק דלעת עם עדשים ירוקות וברוקולי
מרק תירס ללא גלוטן עם קרוטוני טופו
מרק פריקה טבעוני
אז מה היה לנו?
מרכיבים לסיר גדול:
2-3 כפות שמן זית / שמן רגיל
1 בצל בינוני, חתוך לקוביות קטנות
3-4 מקלות סלרי, חתוכים דק
8 עגבניות שרי, חתוכות לרבעים
1 כפית גדושה כמון
½ כפית חוואיג' למרק
½ כפית קינמון
1 כוס פריקה, שטופה
1 קישוא בינוני, חתוך לקוביות קטנות
1 בטטה גדולה, חתוכה לקוביות קטנות
1 תפוח אדמה גדול, חתוך לקוביות קטנות
3 עלי דפנה
5 גרגירי פלפל אנגלי
1 כף מלח, או לפי הטעם
6-7 כוסות מים רותחים או ציר ירקות, לפי גודל הסיר
הגשה:
פטרוזיליה או כוסברה קצוצה
אופן הכנה:
- מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבצל והסלרי תוך ערבוב, עד שהבצל מתחיל טיפה להזהיב.
- מוסיפים את עגבניות השרי והתבלינים, מערבבים ומטגנים עוד דקה.
- מוסיפים את הפריקה, מערבבים ומטגנים עוד 1-2 דקות.
- מוסיפים את הקישוא, הבטטה, תפוחי האדמה, עלי הדפנה, הפלפל האנגלי, המלח והמים ומערבבים. מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים את המרק כ-25-30 דקות, או עד שכל הירקות מתרככים, והמרק מסמיך. אם הוא מרגיש סמיך מדי, אפשר לדלל אותו עם מים רותחים. מוציאים את עלי הדפנה, טועמים ומתקנים את התיבול.
- מפזרים עשבי תיבול קצוצים ומגישים מיד. שומרים בכלי אטום במקרר.
הערות:
- אפשר להחליף את עגבניות השרי ב-2 עגבניות קטנות, חתוכות לקוביות קטנות.
- אפשר להוסיף למרק ירקות לפי הטעם האישי, למשל: פרחי ברוקולי או כרובית, דלעת או דלורית, גזר, עלים ירוקים כמו תרד או מנגולד.
- אפשר לשחק עם תיבול המרק בהתאם לטעם האישי.
- אחרי לילה במקרר המרק נוטה להסמיך, כי הפריקה "שותה" את הנוזלים. פשוט תחממו אותו ותדללו עם קצת מים רותחים. או תאכלו את המרק כתבשיל עשיר 😊
6 תגובות
יצא סוף הדרך. הפריקי יוצא ממש טעים והמרק סמיך ומושלם.
אחלה מתכון!!!
הי רויטל, איזה כיף שאהבת! תודה על הפרגון 🙂
הכנתי ויצא ממש טעיםםםםם
שמחה לשמוע שאהבת 🙂
היי. אפשר פריקי גרוס עדין?
הי, אני לא מכירה את המוצר, אבל נראה לי שלא אמורה להיות בעיה.