צ'ורוס טבעוניים

צ’ורוס טבעוניים

מאת

צ'ורוס טבעוניים

סוף שבוע מקסיקו במסגרת הפרויקט שלי “אוכלים את העולם בלי לצאת מהבית” נפל על תחילת שבוע חנוכה אצלנו בארץ. אז כל מי שיודע לעשות אחד פלוס אחד מנחש שהגורל עצמו רצה שאפרסם כאן מתכון של צ’ורוס טבעוניים.

צ'ורוס טבעוניים
מלא צ’ורוס

כי צ’ורוס זה קינוח מטוגן היסטרי. אם תשאלו אותי – הרבה יותר טעים מסופגניות, וגם הרבה יותר פשוט להכנה. ועם כל השנאה שלי לטיגון בשמן עמוק, אני חייבת להודות שאם יש משהו ששווה לחמם בשבילו שמן ולהסריח את הבית, זה בהחלט צ’ורוס!

צ'ורוס טבעוניים

מי שאחראי על המתכון הוא נועם כרמון. כבר חפרתי לכם עליו בפוסטים המקסיקניים הקודמים, אז לא ארחיב כאן. אבל תדעו שרק גאון כמוהו היה יכול לצאת עם ההברקה של ציפוי הצ’ורוס בסוכר היביסקוס. מי שאין לו כוח להתעסק עם זה, יכול לצפות אותם בתערובת פשוטה של סוכר וקינמון.

צ'ורוס טבעוניים
סוכר היביסקוס סגלגל טבעי

היביסקוס זה צמח עם פרחים בצבע סגול. כתבתי בהערות איפה אפשר להשיג אותם. כשטוחנים את הפרחים היבשים עם סוכר, הוא גם נצבע בצבע סגלגל משגע וטבעי לחלוטין, וגם מקבל קצת מהחמיצות של ההיביסקוס. אני ומורן – vegan high tech mom, שאירחה אותנו ליום הבישול המקסיקני, התעלפנו קלות 😊

צ'ורוס טבעוניים

מה שקנה אותי עוד במתכון של הצ’ורוס האלה זה פשטות ההכנה. פעם היה לי בבלוג מתכון אחר של צ’ורוס, יותר מורכב ופחות מוצלח. אז אני שמחה שעשיתי תיקון לעצמי.

צ'ורוס טבעוניים
הכי טעים להגיש עם רוטב שוקולד

נועם סיפר שבמקסיקו מגישים צ’ורוס עם שוקו חם. אני התעקשתי על הגשה בסגנון ספרדי, עם מטבל שוקולד. כי אם כבר הולכים על משהו מטוגן ומושחת, אז שיהיה מושחת עד הסוף.

צ'ורוס טבעוניים
ביס שחיתות

ושחיתות אכן לא חסרה כאן בכלל. מדובר בקינוח כל כך טעים, שמאוד קשה להפסיק לאכול אותו. ראו הוזהרתם. אין לו גרסה יותר בריאה. תיאלצו לקבל ולאהוב אותו כמו שהוא 😊 פעם בשנה לכבוד חג חנוכה, אפשר לעשות הקלות כאלה ואחרות, ולהתפנק על קינוח סוף הדרך שיזכיר לנו כמה כיף היה בשבוע מקסיקו. ממליצה לכם בחום לנסות. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם.  שיהיה בתאבון!

מחפשים עוד מתכונים טבעוניים מהמטבח המקסיקני? נסו את:

תבשיל צ’ילי

טאקו ללא גלוטן עם טופו בסלסה חריפה

אמפנדס עם בטטה בליווי סלסה חריפה

מרק תירס

צ’ורוס טבעוניים

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-20-25 צ’ורוס:
בצק:
240 מ”ל (1 כוס) מים
50 גרם חמאה טבעונית
2.5 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל
105 גרם (3/4 כוס) קמח
שמן לטיגון עמוק
ציפוי:
½ כוס סוכר + חופן פרחי היביסקוס מיובשים (*ראו את ההערות)
או
½ כוס סוכר + 1 כפית קינמון
רוטב שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר, חתוך לקוביות
120 מ”ל (1/2 כוס) קרם קוקוס

 

אופן הכנה:

  1. מכינים את הצ’ורוס: שמים בסיר קטן או קלחת את המים, הסוכר, החמאה ותמצית הווניל ומביאים לרתיחה.
  2. מורידים מהאש ומוסיפים את הקמח לאט לאט, תוך כדי בחישה בעזרת כף עץ, עד שמתקבל בצק רך שמתנתק מדפנות הסיר. משאירים להתקרר ל-5 דקות.
  3. מחממים שמן לטיגון עמוק.
  4. מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנתר כוכב גדול, ודוחסים את בצק עד כמה שניתן בתוך השק, כדי שלא יישארו כיסי אוויר.
  5. כשהשמן חם, מנמיכים את הלהבה. מזלפים פס בצק לתוך השמן וגוזרים את קצה עם מספריים. ממתינים קצת בין צ’ורו לצ’ורו כדי שלא ידבקו אחד לשני בתוך השמן.
  6. מטגנים את הצ’ורוס עד להזהבה יפה, מוציאים מהשמן בעזרת כף מחוררת ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
  7. מכינים את הציפויים: שמים את הסוכר ופרחי ההיביסקוס במעבד מזון וטוחנים עד לקבלת סוכר סגול. מעבירים לצלחת שטוחה. מערבבים את הסוכר עם הקינמון ומעבירים לצלחת שטוחה אחרת.
  8. מגלגלים את הצ’ורוס החמים בציפוי לפי הטעם.
  9. מכינים את רוטב השוקולד: מביאים את קרם הקוקוס בסיר קטן לסף רתיחה ומכבים את הלהבה. מוסיפים את השוקולד ומשאירים לכמה דקות. מערבבים עד שמתקבל רוטב חלק וסמיך.
  10. מגישים את הצ’ורוס מיד עם רוטב השוקולד.

 

הערות:

  • אם אין לכם צנטר, או יש רק צנטר חלק – זה לא בעיה בכלל.
  • אפשר להשיג פרחי היביסקוס מיובשים בחבשוש או כל חנות תבלינים גדולה.
  • אפשר לצפות את הצ’ורוס בתערובת פשוטה של סוכר וקינמון.
  • אם רוצים סוכר צבעוני לקישוט, אפשר לערבב אותו עם מעט צבע מאכל.
הדפסה
6 תגובות
  1. ליה חודש 1 לפני
    הגב

    איך יודעים שהשמן חם?

    • אולגה טוכשר חודש 1 לפני
      הגב

      זורקים חתיכה קטנה של בצק, ואם השמן מבעבע סביבה – הוא חם. אפשר גם לטבול בתוכו קיסם עץ. אם יש בועות מסביב לקיסם, השמן חם.

      • ליה פינקלשטיין חודש 1 לפני
        הגב

        ואיך יודעים שהוא לא חם מדיי? או שזה לא משנה?

        • אולגה טוכשר חודש 1 לפני
          הגב

          במקרה של צ׳ורוס פחות, כי הם דקיקים. הכי טוב זה כשיש מד חום. אם אין, אז לא להשאיר את השמן על האש וללכת לטייל. ברגע שיש בועות – מתחילים לטגן

  2. נויה חודש 1 לפני
    הגב

    מה אפשר לשים במרום החמאה הטבעונית? האם שמן שה בסדר?

    • אולגה טוכשר חודש 1 לפני
      הגב

      אמור להיות בסדר, אבל לא ניסיתי, אז קשה לי להגיד מה הכמות המדויקת. לרוב 100 גרם חמאה = 80 גרם שמן

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם