עוגת תפוז קוקוס טבעונית מקמח כוסמין

מאת אולגה טוכשר
ינואר 26, 2021

עוגת תפוז קוקוס טבעונית מקמח כוסמין

כל מי שעוקב אחריי באינסטגרם ורואה את הסטוריז יודע שהכנתי עוגת תפוז קוקוס טבעונית מקמח כוסמין – את העוגה המעולה הזו – כבר לפני איזה חודש. אבל בכוונה שמרתי את המתכון בצד עד עכשיו, כי ט"ו בשבט. והעוגה הזו היא בול ט"ו בשבט: על התפר בין חורף לאביב, מלאה בכל טוב.

עוגת תפוז קוקוס טבעונית מקמח כוסמין
בחושה פשוטה אך מיוחדת

וכשאני אומרת מלאה בכל טוב, אני מתכוונת לזה. יש בה שילוב מעולה של טעמי תפוז וקוקוס, מרקם מושלם של עוגה בחושה – לא יבשה ולא לחה מדי, וצבע זהוב משגע.

עוגת תפוז קוקוס טבעונית מקמח כוסמין

אם לא הייתי שומרת את המתכון הזה לט"ו בשבט, יש מצב שלא הייתי מוסיפה לבלילה שום דבר, חוץ מגרידת תפוז. אבל לכבוד החג שדרגתי את העוגה בחמוציות ללא תוספת סוכר, ומעל פיזרתי גם מקלות שקדים. אתם יכולים להתפרע ולהשתמש בפירות יבשים או אגוזים קצוצים אחרים – מה שאתם אוהבים.

עוגת תפוז קוקוס טבעונית מקמח כוסמין
הבלילה יוצאת סמיכה

ההכנה של העוגה סופר פשוטה – זאת בחושה ביתית קלאסית, כלומר הכל מתערבב ידנית בקערה אחת. הבלילה יוצאת סמיכה, והיא אמורה להיות כזאת.

עוגת תפוז קוקוס טבעונית מקמח כוסמין
יפה מכל זוית 🙂

אל תתרגשו אם העוגה נסדקת בחלק העליון. הסדקים האלה הם סימן היכר של עוגות בחושות משובחות, ובעיניי הם מקסימים ממש.

עוגת תפוז קוקוס טבעונית מקמח כוסמין

אם לא שמתם לב, מדובר בעוגה יחסית בריאה: היא עשויה מקמח כוסמין, ואין בה הרבה שומן או סוכר. וגם אותו תוכלו להחליף במייפל אם תרצו (ראו את ההערות).

עוגת תפוז קוקוס טבעונית מקמח כוסמין
המרקם מושלם!

העוגה יוצאת טעימה, רכה ומאוד ארומטית. חובה לכל מי שאוהב עוגות תפוז, עוגות קוקוס או עוגות טעימות באופן כללי ? אל תשכחו לפזר מעל קצת אבקת סוכר לטוטל לוק מושלג מהמם.

עוגת תפוז קוקוס טבעונית מקמח כוסמין
ביס ט"ו בשבטי

וככה בפחות משעה של עבודה תהיה לכם עוגה נפלאה לחגוג איתה יום הולדת של אילנות: טעימה, בריאה, פשוטה להכנה, וכיפית ליד כוס קפה או תה. כי למרות שיש שמש בחוץ, עדיין די קריר. וכוס השתייה החמה שלכם תהיה מאוד בודדה בלי פרוסת העוגה הזו לידו ? אם אתם מכינים אותה, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם.  שיהיה חג שמח ובתאבון!

מחפשים עוד מתכונים טבעוניים לט"ו בשבט? נסו את:

דלעת ערמונים במילוי תבשיל אורז אדום ללא גלוטן

עוגת גזר מקמח כוסמין

טארט מלבי ללא אפייה עם פירות יבשים

גרנולה טבעונית תוצרת בית

שקדים בקרמל מתובל

 

עוגת תפוז קוקוס טבעונית מקמח כוסמין

מרכיבים לתבנית אינגלישקייק:
210 גרם (1.5 כוסות) קמח כוסמין לבן / 70% / מלא
1 כפית אבקת אפייה
½ כפית סודה לשתייה
75 גרם (3/4 כוס) קוקוס טחון
100 גרם (1/2 כוס) סוכר לבן או חום
120 מ"ל (1/2 כוס) שמן
גרידה מתפוז שלם
120 מ"ל (1/2 כוס) מיץ תפוזים סחוט
115 גרם (1/3 כוס) רסק תפוחים
תוספות:
חופן חמוציות / צימוקים
חופן שקדים מקלות
הגשה:
מעט אבקת סוכר

 

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים קלות את תבנית האפייה.
  2. שמים בקערת ערבוב גדולה את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, הסוכר והקוקוס ומערבבים בעזרת מטרפה.
  3. מוסיפים את השמן, הגרידה ומיץ התפוזים והרסק ומערבבים בעזרת מרית לבלילה סמיכה.
  4. מוסיפים חמוציות / צימוקים ומערבבים שוב.
  5. מעבירים את בלילת העוגה לתבנית ומיישרים. מפזרים מעל מקלות שקדים.
  6. אופים את העוגה בין 25 ל-30 דקות, או עד שהיא תופחת, מזהיבה, ובחלקה העליון נוצר סדק / סדקים.
  7. מצננים, זורים אבקת סוכר ומגישים.
  8. שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר.

 

הערות:

  • אפשר להשתמש בכל סוג של קמח כוסמין או בקמח לבן רגיל.
  • אפשר להחליף את הסוכר ב-1/2 כוס סירופ מייפל. במקרה הזה מצמצמים את כמות מיץ התפוזים ל-1/3 כוס. רק במקרה שהבלילה יוצאת סמיכה מדי (לא מתערבבת), מוסיפים בהדרגה עוד קצת מיץ תפוזים.
  • אפשר להוסיף לעוגה כל תוספת שאוהבים: פירות יבשים קצוצים, אגוזים, שקדים, שוקולד צ'יפס. אפשר לא להוסיף שום דבר.
0/5 (0 Reviews)
WhatsApp
Facebook
Email
Print

57 תגובות

  1. היי! גרידה מתפוז הכוונה לגרידה של קליפת התפוז או תפוז שלם (כולל הפרי עצמו) מרוסק?

    1. עוגה מפחידדדדדה!!! פשוט שלמות.לא מגיבה בחיים אבל הייתי חייבת להגיב כי זה באמת מתכון משנה חיים.

  2. אפינו את העוגה היום – אכזבה עצומה – אפינו 45 דקות ועדיין העוגה יצאה במרכזה דביקה, הטעם של הקוקוס והתפוזים לא הורגשו כלל – בקיצור מתכו מאד לא מוצלח

    1. מצטערת שזאת החוויה שלך. הרבה אנשים הכינו את העוגה הזו, ויצא להם מעולה. גם אני הכנתי אותה מן הסתם.. תבדקי את עצמך לפני קביעות מסוג זה..

    2. הבעיה היא ללא ספק אצלכם.מתכון מהמממם יצאה לי עוגה מושלמת.לא היה לי תפוז החלפתי בלימון ויצא שלמות

  3. אחת העוגות הטעימות שאני מכירה… כולם, כולל כולם, ליקקו את הצלחת.
    רציתי לשאול:
    א. העוגה יצאה קצת שומנית, האם אפשר להפחית בשמן או שזה יקלקל את המרקם?
    ב. אני רוצה להשתמש בשמן קוקוס. אפשר? והאם זה משנה משהו בכמויות?
    תודה רבה רבה!

    1. הי, איזה כיף שאת אוהבת! 🙂 אני לא הייתי מורידה מכמות השמן. אולי פחות כף.. אחרת הבלילה לא תהיה מאוזנת. וכן, אפשר להשתמש בשמן קוקוס

  4. היי האם אפשר להחליף את הסוכר בדבש ? מודעת להשפעה בטעם אשמח לדעת אם זה אפשרי מבחינת כמויות וכו

  5. הי מור. לא מומלץ בכלל – בבלילה יש אבקת אפייה והיא לא עמידה במיוחד. העוגה עלולה לא לתפוח..

  6. אליפות של עוגה רובי. אפיתי אותה אולי יותר מ10 פעמים ותמיד תמיד יצאה פצצה.
    מיותר ביותר ל45 דקות אפיה – מספיקות 25 דק עד חצי שעה ולא יותר בטמפרטורה שלא עולה על 180 מעלות צלזיוס. המתכון של אולגה מדויק. כמובן שניתן להחליף את השמן הרגיל בשמן קוקוס מומס שמוסיף ארומה מהממת לתמהיל. אני אישית מוסיף מעט אגוזי מלך להעשיר את הטעם.
    חשוב לחמם את התנור מראש 180 מעלות ואז להכהיס את התבנית למרכז התנור…(לא למעלה קרוב לגופי החימום וגם לא למטה בסמוך לגופי החימום כי אז המאפה עלול להשתחם יתר על המידה דבר שאנחנו רוצים להימנע ממנו)
    העודה חייבת להצליח לך כי היא פ/שוטה ביותר.

    לערבב את היבשים בנפרד ואת הרטובים בנפרד ולאחר מכן לערבב את שני התערובות יחדיו ואז ליצוק לתבנית.

    בהצלחה!

  7. אולגה יקרה, חייבת לשתף… עד עכשיו לא העזתי לאפות בלי ביצים / מתכונים טבעוניים…זו פעם שנייה שאני מנסה מתכון שלך ויצא לי מדהים!!! לא האמינו לי שהעוגה טבעונית לגמרי. תודה רבה !!

  8. אולגה יקרה, משפחתי ואני טבעוניים מזה 11 שנה . זאת אחת העוגות המוצלחות ביותר שהכרנו. מתכון מושלם, מדויק וקלה להכנה. הפכה לאחת מעוגות הדגל שלי!
    את פשוט נהדרת ותודה לך על הכל!!!

  9. הכנתי בגרסה ללא גלוטן ויצא מעולה! טיפה טיפה מתפוררת אבל עוד אשחק עם זה. החלפתי את הקמח בחצי כוס קמח שקדים, כוסמת, קוקוס ושתי כפות קמח טפיוקה. גם הייתי צריכה להוסיף הרבה יותר מיץ תפוזים אולי זה בגלל הקמחים אבל זה היה לטובה כי נתן טעם חזק של תפוז. תודה על המתכון

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 21, 2021
סלט תפוחי אדמה טבעוני זו גרסה של סלט תפוחי אדמה...
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 18, 2021
מרק דלעת ונודלס אסיאתי טבעוני זה מרק טעים, בריא, עשיר,...
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 15, 2021
עוגיות טחינה טבעוניות ללא גלוטן וללא תוספת סוכר, מ-3 מרכיבים...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 28, 2021
תבשיל ירקות וחומוס טבעוני ללא גלוטן זו ארוחה נפלאה שמכינים...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 27, 2021
לביבות בטטה טבעוניות ללא גלוטן: טעימות, רכות ומתקתקות, העשויות מ-3...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 19, 2021
עוגיות שוקולד טבעוניות בלי גלוטן וסוכר מ-3 מרכיבים בלבד אלה...
בואו לעקוב אחרי באינסטגרם