כל מי שעוקב אחריי באינסטגרם ורואה את הסטוריז יודע שהכנתי עוגת תפוז קוקוס טבעונית מקמח כוסמין – את העוגה המעולה הזו – כבר לפני איזה חודש. אבל בכוונה שמרתי את המתכון בצד עד עכשיו, כי ט"ו בשבט. והעוגה הזו היא בול ט"ו בשבט: על התפר בין חורף לאביב, מלאה בכל טוב.
וכשאני אומרת מלאה בכל טוב, אני מתכוונת לזה. יש בה שילוב מעולה של טעמי תפוז וקוקוס, מרקם מושלם של עוגה בחושה – לא יבשה ולא לחה מדי, וצבע זהוב משגע.
אם לא הייתי שומרת את המתכון הזה לט"ו בשבט, יש מצב שלא הייתי מוסיפה לבלילה שום דבר, חוץ מגרידת תפוז. אבל לכבוד החג שדרגתי את העוגה בחמוציות ללא תוספת סוכר, ומעל פיזרתי גם מקלות שקדים. אתם יכולים להתפרע ולהשתמש בפירות יבשים או אגוזים קצוצים אחרים – מה שאתם אוהבים.
ההכנה של העוגה סופר פשוטה – זאת בחושה ביתית קלאסית, כלומר הכל מתערבב ידנית בקערה אחת. הבלילה יוצאת סמיכה, והיא אמורה להיות כזאת.
אל תתרגשו אם העוגה נסדקת בחלק העליון. הסדקים האלה הם סימן היכר של עוגות בחושות משובחות, ובעיניי הם מקסימים ממש.
אם לא שמתם לב, מדובר בעוגה יחסית בריאה: היא עשויה מקמח כוסמין, ואין בה הרבה שומן או סוכר. וגם אותו תוכלו להחליף במייפל אם תרצו (ראו את ההערות).
העוגה יוצאת טעימה, רכה ומאוד ארומטית. חובה לכל מי שאוהב עוגות תפוז, עוגות קוקוס או עוגות טעימות באופן כללי ? אל תשכחו לפזר מעל קצת אבקת סוכר לטוטל לוק מושלג מהמם.
וככה בפחות משעה של עבודה תהיה לכם עוגה נפלאה לחגוג איתה יום הולדת של אילנות: טעימה, בריאה, פשוטה להכנה, וכיפית ליד כוס קפה או תה. כי למרות שיש שמש בחוץ, עדיין די קריר. וכוס השתייה החמה שלכם תהיה מאוד בודדה בלי פרוסת העוגה הזו לידו ? אם אתם מכינים אותה, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה חג שמח ובתאבון!
מחפשים עוד מתכונים טבעוניים לט"ו בשבט? נסו את:
דלעת ערמונים במילוי תבשיל אורז אדום ללא גלוטן
טארט מלבי ללא אפייה עם פירות יבשים
עוגת תפוז קוקוס טבעונית מקמח כוסמין
מרכיבים לתבנית אינגלישקייק:
210 גרם (1.5 כוסות) קמח כוסמין לבן / 70% / מלא
1 כפית אבקת אפייה
½ כפית סודה לשתייה
75 גרם (3/4 כוס) קוקוס טחון
100 גרם (1/2 כוס) סוכר לבן או חום
120 מ"ל (1/2 כוס) שמן
גרידה מתפוז שלם
120 מ"ל (1/2 כוס) מיץ תפוזים סחוט
115 גרם (1/3 כוס) רסק תפוחים
תוספות:
חופן חמוציות / צימוקים
חופן שקדים מקלות
הגשה:
מעט אבקת סוכר
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים קלות את תבנית האפייה.
- שמים בקערת ערבוב גדולה את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, הסוכר והקוקוס ומערבבים בעזרת מטרפה.
- מוסיפים את השמן, הגרידה ומיץ התפוזים והרסק ומערבבים בעזרת מרית לבלילה סמיכה.
- מוסיפים חמוציות / צימוקים ומערבבים שוב.
- מעבירים את בלילת העוגה לתבנית ומיישרים. מפזרים מעל מקלות שקדים.
- אופים את העוגה בין 25 ל-30 דקות, או עד שהיא תופחת, מזהיבה, ובחלקה העליון נוצר סדק / סדקים.
- מצננים, זורים אבקת סוכר ומגישים.
- שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר.
הערות:
- אפשר להשתמש בכל סוג של קמח כוסמין או בקמח לבן רגיל.
- אפשר להחליף את הסוכר ב-1/2 כוס סירופ מייפל. במקרה הזה מצמצמים את כמות מיץ התפוזים ל-1/3 כוס. רק במקרה שהבלילה יוצאת סמיכה מדי (לא מתערבבת), מוסיפים בהדרגה עוד קצת מיץ תפוזים.
- אפשר להוסיף לעוגה כל תוספת שאוהבים: פירות יבשים קצוצים, אגוזים, שקדים, שוקולד צ'יפס. אפשר לא להוסיף שום דבר.
57 תגובות
היי! גרידה מתפוז הכוונה לגרידה של קליפת התפוז או תפוז שלם (כולל הפרי עצמו) מרוסק?
לא לא – גרידה של הקליפה 🙂
איזה כיףףף סופסוף עוגת תפוזים ממש נוחה להכנה, רצה להכין ♥
בהצלחה מארי! מחכה שתספרי לי איך יצא 🙂
יצאה עכשיו מהתנור, מהממת עם ריח מושלם ובטוחה שגם טעימה מאוד ?
איזה כיף 🙂
נראה מעולההה. מנסה עכשיו. מה אפשר לשים במקום רסק ?תודה וחג שמח
תודה מיכל. בננה מעוכה ועוד קצת מיץ תפוזים
אוף…נגמרו לי הבננות חחח
הכנתי… העוגה הכי טעימה בעולם.! מהיום היא עוגת הבית שלי. תודה לך ❤
די! איזה כיף!! לכבוד הוא לי 🙂 מאוד שמחה שאהבת
עוגה מפחידדדדדה!!! פשוט שלמות.לא מגיבה בחיים אבל הייתי חייבת להגיב כי זה באמת מתכון משנה חיים.
אין ביצים בעוגה?
לא, העוגה טבעונית
אפשר לשים פירות יער קפואים?
בהחלט
הכנתי ויצא מעולה וזה מדהים כי אפייה זה מאוד בני גורן בשבילי!
שמחה שאהבת 🙂
אפינו את העוגה היום – אכזבה עצומה – אפינו 45 דקות ועדיין העוגה יצאה במרכזה דביקה, הטעם של הקוקוס והתפוזים לא הורגשו כלל – בקיצור מתכו מאד לא מוצלח
מצטערת שזאת החוויה שלך. הרבה אנשים הכינו את העוגה הזו, ויצא להם מעולה. גם אני הכנתי אותה מן הסתם.. תבדקי את עצמך לפני קביעות מסוג זה..
הבעיה היא ללא ספק אצלכם.מתכון מהמממם יצאה לי עוגה מושלמת.לא היה לי תפוז החלפתי בלימון ויצא שלמות
תודה רבה אסתי 🙂
תודה לך..בירכתי אותך כל השבת.
אחת העוגות הטעימות שאני מכירה… כולם, כולל כולם, ליקקו את הצלחת.
רציתי לשאול:
א. העוגה יצאה קצת שומנית, האם אפשר להפחית בשמן או שזה יקלקל את המרקם?
ב. אני רוצה להשתמש בשמן קוקוס. אפשר? והאם זה משנה משהו בכמויות?
תודה רבה רבה!
הי, איזה כיף שאת אוהבת! 🙂 אני לא הייתי מורידה מכמות השמן. אולי פחות כף.. אחרת הבלילה לא תהיה מאוזנת. וכן, אפשר להשתמש בשמן קוקוס
מה זה לא נכון
כנראה לא עשיתם לפי המתכון
הכנתי וזה יצא פצצה הטעם ואין פשוט ואווו
תודה רבה! שמחה שאהבת 🙂
ואו ואו העוגה יצא פצצה
מאוד מאוד טעימה
תודה על המתכון
תודה רבה 🙂
היי האם אפשר להחליף את הסוכר בדבש ? מודעת להשפעה בטעם אשמח לדעת אם זה אפשרי מבחינת כמויות וכו
הי, אני לא ניסיתי אז לא יכולה להגיד בוודאות
האם הכנת מבננות או מרסק תפוחים יש לי רק בננות בבית
אני הכנתי מרסק, אבל בננה מרוסקת גם תעשה את העבודה
מה יכול יכול להחליף רסק תפוחים? לא חייב להיות טבעוני
בננה מעוכה
היי העוגה הכי טעימה שהכנתי
פשוט מושלםםםםםםם
תודהההה
הי דקלה, תודה רבה! מאוד שמחה שאהבת 🙂
אפשר במקום שמן , חמאה?
אני טבעונית, אז לא משתמשת בחמאה, אבל באופן עקרוני כן
במקרה כזה כמה חמאה צריך?
150 גרם
באיזה גודל תבנית ?
כתוב – אינגלישקייק
אפשר להכין את התערובת לעוגה ולשמור במקרר ולהכין מחר?
הי מור. לא מומלץ בכלל – בבלילה יש אבקת אפייה והיא לא עמידה במיוחד. העוגה עלולה לא לתפוח..
יצאה מהממת וטעימה ומנחמת 🙂
אימצתי
תודה שלומית! שמחה שאהבת 🙂
יצא אחלה מאפה מענג, עסיסי וריחני – – תודה על המתכון הקליל והמענג אולגה!!!
בכיף דרור 🙂 שמחה שאהבת!
אליפות של עוגה רובי. אפיתי אותה אולי יותר מ10 פעמים ותמיד תמיד יצאה פצצה.
מיותר ביותר ל45 דקות אפיה – מספיקות 25 דק עד חצי שעה ולא יותר בטמפרטורה שלא עולה על 180 מעלות צלזיוס. המתכון של אולגה מדויק. כמובן שניתן להחליף את השמן הרגיל בשמן קוקוס מומס שמוסיף ארומה מהממת לתמהיל. אני אישית מוסיף מעט אגוזי מלך להעשיר את הטעם.
חשוב לחמם את התנור מראש 180 מעלות ואז להכהיס את התבנית למרכז התנור…(לא למעלה קרוב לגופי החימום וגם לא למטה בסמוך לגופי החימום כי אז המאפה עלול להשתחם יתר על המידה דבר שאנחנו רוצים להימנע ממנו)
העודה חייבת להצליח לך כי היא פ/שוטה ביותר.
לערבב את היבשים בנפרד ואת הרטובים בנפרד ולאחר מכן לערבב את שני התערובות יחדיו ואז ליצוק לתבנית.
בהצלחה!
תודה רבה!
כן
אולגה יקרה, חייבת לשתף… עד עכשיו לא העזתי לאפות בלי ביצים / מתכונים טבעוניים…זו פעם שנייה שאני מנסה מתכון שלך ויצא לי מדהים!!! לא האמינו לי שהעוגה טבעונית לגמרי. תודה רבה !!
הי רביד, איזה כיף שאהבת 🙂 שמחה לשמוע ממש וחג שמח!
אולגה יקרה, משפחתי ואני טבעוניים מזה 11 שנה . זאת אחת העוגות המוצלחות ביותר שהכרנו. מתכון מושלם, מדויק וקלה להכנה. הפכה לאחת מעוגות הדגל שלי!
את פשוט נהדרת ותודה לך על הכל!!!
תודה רבה נילי!
הכנתי בגרסה ללא גלוטן ויצא מעולה! טיפה טיפה מתפוררת אבל עוד אשחק עם זה. החלפתי את הקמח בחצי כוס קמח שקדים, כוסמת, קוקוס ושתי כפות קמח טפיוקה. גם הייתי צריכה להוסיף הרבה יותר מיץ תפוזים אולי זה בגלל הקמחים אבל זה היה לטובה כי נתן טעם חזק של תפוז. תודה על המתכון