עוגת תפוז קוקוס טבעונית מקמח כוסמין

מאת

עוגת תפוז קוקוס טבעונית מקמח כוסמין

כל מי שעוקב אחריי באינסטגרם ורואה את הסטוריז יודע שהכנתי עוגת תפוז קוקוס טבעונית מקמח כוסמין – את העוגה המעולה הזו – כבר לפני איזה חודש. אבל בכוונה שמרתי את המתכון בצד עד עכשיו, כי ט”ו בשבט. והעוגה הזו היא בול ט”ו בשבט: על התפר בין חורף לאביב, מלאה בכל טוב.

עוגת תפוז קוקוס טבעונית מקמח כוסמין
בחושה פשוטה אך מיוחדת

וכשאני אומרת מלאה בכל טוב, אני מתכוונת לזה. יש בה שילוב מעולה של טעמי תפוז וקוקוס, מרקם מושלם של עוגה בחושה – לא יבשה ולא לחה מדי, וצבע זהוב משגע.

עוגת תפוז קוקוס טבעונית מקמח כוסמין

אם לא הייתי שומרת את המתכון הזה לט”ו בשבט, יש מצב שלא הייתי מוסיפה לבלילה שום דבר, חוץ מגרידת תפוז. אבל לכבוד החג שדרגתי את העוגה בחמוציות ללא תוספת סוכר, ומעל פיזרתי גם מקלות שקדים. אתם יכולים להתפרע ולהשתמש בפירות יבשים או אגוזים קצוצים אחרים – מה שאתם אוהבים.

עוגת תפוז קוקוס טבעונית מקמח כוסמין
הבלילה יוצאת סמיכה

ההכנה של העוגה סופר פשוטה – זאת בחושה ביתית קלאסית, כלומר הכל מתערבב ידנית בקערה אחת. הבלילה יוצאת סמיכה, והיא אמורה להיות כזאת.

עוגת תפוז קוקוס טבעונית מקמח כוסמין
יפה מכל זוית 🙂

אל תתרגשו אם העוגה נסדקת בחלק העליון. הסדקים האלה הם סימן היכר של עוגות בחושות משובחות, ובעיניי הם מקסימים ממש.

עוגת תפוז קוקוס טבעונית מקמח כוסמין

אם לא שמתם לב, מדובר בעוגה יחסית בריאה: היא עשויה מקמח כוסמין, ואין בה הרבה שומן או סוכר. וגם אותו תוכלו להחליף במייפל אם תרצו (ראו את ההערות).

עוגת תפוז קוקוס טבעונית מקמח כוסמין
המרקם מושלם!

העוגה יוצאת טעימה, רכה ומאוד ארומטית. חובה לכל מי שאוהב עוגות תפוז, עוגות קוקוס או עוגות טעימות באופן כללי 😊 אל תשכחו לפזר מעל קצת אבקת סוכר לטוטל לוק מושלג מהמם.

עוגת תפוז קוקוס טבעונית מקמח כוסמין
ביס ט”ו בשבטי

וככה בפחות משעה של עבודה תהיה לכם עוגה נפלאה לחגוג איתה יום הולדת של אילנות: טעימה, בריאה, פשוטה להכנה, וכיפית ליד כוס קפה או תה. כי למרות שיש שמש בחוץ, עדיין די קריר. וכוס השתייה החמה שלכם תהיה מאוד בודדה בלי פרוסת העוגה הזו לידו 😊 אם אתם מכינים אותה, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם.  שיהיה חג שמח ובתאבון!

מחפשים עוד מתכונים טבעוניים לט”ו בשבט? נסו את:

דלעת ערמונים במילוי תבשיל אורז אדום ללא גלוטן

עוגת גזר מקמח כוסמין

טארט מלבי ללא אפייה עם פירות יבשים

גרנולה טבעונית תוצרת בית

שקדים בקרמל מתובל

 

עוגת תפוז קוקוס טבעונית מקמח כוסמין

מרכיבים לתבנית אינגלישקייק:
210 גרם (1.5 כוסות) קמח כוסמין לבן / 70% / מלא
1 כפית אבקת אפייה
½ כפית סודה לשתייה
75 גרם (3/4 כוס) קוקוס טחון
100 גרם (1/2 כוס) סוכר לבן או חום
120 מ”ל (1/2 כוס) שמן
גרידה מתפוז שלם
120 מ”ל (1/2 כוס) מיץ תפוזים סחוט
115 גרם (1/3 כוס) רסק תפוחים
תוספות:
חופן חמוציות / צימוקים
חופן שקדים מקלות
הגשה:
מעט אבקת סוכר

 

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים קלות את תבנית האפייה.
  2. שמים בקערת ערבוב גדולה את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, הסוכר והקוקוס ומערבבים בעזרת מטרפה.
  3. מוסיפים את השמן, הגרידה ומיץ התפוזים והרסק ומערבבים בעזרת מרית לבלילה סמיכה.
  4. מוסיפים חמוציות / צימוקים ומערבבים שוב.
  5. מעבירים את בלילת העוגה לתבנית ומיישרים. מפזרים מעל מקלות שקדים.
  6. אופים את העוגה בין 25 ל-30 דקות, או עד שהיא תופחת, מזהיבה, ובחלקה העליון נוצר סדק / סדקים.
  7. מצננים, זורים אבקת סוכר ומגישים.
  8. שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר.

 

הערות:

  • אפשר להשתמש בכל סוג של קמח כוסמין או בקמח לבן רגיל.
  • אפשר להחליף את הסוכר ב-1/2 כוס סירופ מייפל. במקרה הזה מצמצמים את כמות מיץ התפוזים ל-1/3 כוס. רק במקרה שהבלילה יוצאת סמיכה מדי (לא מתערבבת), מוסיפים בהדרגה עוד קצת מיץ תפוזים.
  • אפשר להוסיף לעוגה כל תוספת שאוהבים: פירות יבשים קצוצים, אגוזים, שקדים, שוקולד צ’יפס. אפשר לא להוסיף שום דבר.
הדפסה
19 תגובות
  1. Shaked 4 חודשים לפני
    הגב

    היי! גרידה מתפוז הכוונה לגרידה של קליפת התפוז או תפוז שלם (כולל הפרי עצמו) מרוסק?

    • אולגה טוכשר 4 חודשים לפני
      הגב

      לא לא – גרידה של הקליפה 🙂

  2. מארי 4 חודשים לפני
    הגב

    איזה כיףףף סופסוף עוגת תפוזים ממש נוחה להכנה, רצה להכין ♥

    • אולגה טוכשר 4 חודשים לפני
      הגב

      בהצלחה מארי! מחכה שתספרי לי איך יצא 🙂

      • ‪מארי 4 חודשים לפני
        הגב

        יצאה עכשיו מהתנור, מהממת עם ריח מושלם ובטוחה שגם טעימה מאוד 😻

        • אולגה טוכשר 4 חודשים לפני
          הגב

          איזה כיף 🙂

  3. מיכל 4 חודשים לפני
    הגב

    נראה מעולההה. מנסה עכשיו. מה אפשר לשים במקום רסק ?תודה וחג שמח

    • אולגה טוכשר 4 חודשים לפני
      הגב

      תודה מיכל. בננה מעוכה ועוד קצת מיץ תפוזים

  4. מיכל 4 חודשים לפני
    הגב

    אוף…נגמרו לי הבננות חחח

  5. מיכל 4 חודשים לפני
    הגב

    הכנתי… העוגה הכי טעימה בעולם.! מהיום היא עוגת הבית שלי. תודה לך ❤

    • אולגה טוכשר 4 חודשים לפני
      הגב

      די! איזה כיף!! לכבוד הוא לי 🙂 מאוד שמחה שאהבת

  6. מיי 4 חודשים לפני
    הגב

    אין ביצים בעוגה?

    • אולגה טוכשר 4 חודשים לפני
      הגב

      לא, העוגה טבעונית

  7. מיכל 3 חודשים לפני
    הגב

    אפשר לשים פירות יער קפואים?

    • אולגה טוכשר 3 חודשים לפני
      הגב

      בהחלט

  8. קורה 3 חודשים לפני
    הגב

    הכנתי ויצא מעולה וזה מדהים כי אפייה זה מאוד בני גורן בשבילי!

    • אולגה טוכשר 3 חודשים לפני
      הגב

      שמחה שאהבת 🙂

  9. רובי 3 חודשים לפני
    הגב

    אפינו את העוגה היום – אכזבה עצומה – אפינו 45 דקות ועדיין העוגה יצאה במרכזה דביקה, הטעם של הקוקוס והתפוזים לא הורגשו כלל – בקיצור מתכו מאד לא מוצלח

    • אולגה טוכשר 3 חודשים לפני
      הגב

      מצטערת שזאת החוויה שלך. הרבה אנשים הכינו את העוגה הזו, ויצא להם מעולה. גם אני הכנתי אותה מן הסתם.. תבדקי את עצמך לפני קביעות מסוג זה..

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם