שיתופי פעולה עם בלוגרים אחרים זה משהו שאני מאוד אוהבת בלהיות אני. ואיזה כיף ששיתוף הפעולה הראשון ב-2021 הוא דווקא עם נדב טל – האיש שעושה סלט. חיזרתי אחריו תקופה, ואז הוא נכנע, ונפגשנו לסשן חיתוכים וטיגונים שהניב שתי מנות מושלמות. הראשונה היא שניצל טופו יפני עם סלט כרוב פריך.
לנדב יש פיד אינסטגרם מעלף ואסטתי ברמות על שכולו עוסק בסלטים. אני חולמת שמישהו יחתוך לי כל יום סלט, כי לעיתים אני בעצמי מתעצלת לעשות זאת. המפגש שלנו היה כתוב בכוכבים 😊 כמובן שנדב לקח אחריות על הטיפול בירקות, פירות ורטבים, ואני הייתי אחראית על החלק של הטופו.
כי אתם יודעים שאני מאוהבת בטופו, ונדב רצה לנסות את חומר הגלם הזה עם מוניטין שנוי במחלוקת. בסוף היום זכיתי לשמוע ממישהו לא טבעוני (ולא לראשונה) שטופו זה מוש. על הדרך הסתבר ששנינו ירושלמים לשעבר, ובכלל יש ביננו הרבה נקודות דימיון. אז אני בטוח אערבב עם נדב עוד איזה סלט או שניים בעתיד 😊
ובחזרה לטופו. לשניצל טופו יפני קוראים קאטסו. למעשה קאטסו זה כל דבר מטוגן מצופה בפירורי לחם. אז למה דווקא שניצל יפני? כי זה רמז עבה מאוד לשבוע יפן שמתחיל בבלוג ממש בקרוב במסגרת הפרויקט "אוכלים את העולם בלי לצאת מהבית".
ביפן לפני הגשה נהוג לחתוך שניצלים באלכסון לרצועות מאורכות. ככה אפשר לראות עד כמה הם עסיסיים מבפנים ופריכים ושחומים מבחוץ. צורת החיתוך הזו עושה חשק להסתער על השניצל כאילו אין מחר.
מכיוון שלטופו אין הרבה טעם משלו, הגשנו אותו עם רכז סויה מתקתק שמוסיף המון עניין וטעם. ביחד עם הרכז הזה הטופו הופך לבלתי אפשרי במובן הטוב ביותר של הביטוי 😊 פשוט מעדן היסטרי!
אפשר להתווכח מה העיקר ומה התוספת במנה הזו: השניצל או הסלט. לדעתי הם פרטנרים שווים בארוחה הבריאה והמזינה הזו. עם הסלט הפריך הזה של שני סוגי כרוב עם תיבול חמצמץ מדויק, הטופו עולה כמה דרגות למעלה. ואם תרצו להתעמק בנושא הסלט הזה, כנסו לפוסט של נדב.
את שניצל הטופו כמובן אפשר לאפות כדי לחסוך את השמן, אבל לוקח יותר זמן להגיע לתוצאה שחומה וקריספית. אבל גם אם מטגנים, המנה בסה"כ בריאה, מלאה בחלבון, סופר טעימה, ויכולה להיות גם ללא גלוטן, אם תשתמשו בתחליפים רלוונטיים. הכל רשום לכם בהערות. המנה גם ממש פשוטה להכנה. ממליצה לכם מכל הלב לנסות את השלמות הזו, ובהקדם. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה בתאבון!
מחפשים עוד מתכונים טבעוניים מרחבי העולם? נסו את:
מתכוני הפרויקט “אוכלים את העולם בלי לצאת מהבית”
שניצל טופו יפני עם סלט כרוב פריך
אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-3 מנות:
רכז סויה מתקתק:
½ כוס סויה
1/3 כוס סילאן טבעי
מיץ מ-1/2 לימון
2 כפות שמן
¼ כפית פלפל שחור גרוס, או לפי הטעם
סלט כרוב פריך:
½ כרוב סיני
¼ כרוב סגול
¼ חבילת נבטים
¼ צרור עלי כוסברה
4 גבעולי נענע
1 בצל ירוק
חופן קשיו, קלוי
שניצל טופו:
300 גרם (1 חבילה) טופו קשה, מסונן
1/3 כוס קמח לבן
1 כף גדושה קורנפלור
½ כפית פפריקה מתוקה או חריפה
½ כפית מלח
1/3 כוס מים
1-2 כוסות פירורי-לחם מכל סוג שאוהבים
שמן לטיגון חצי עמוק
רוטב לסלט:
¼ כוס שמן
1 כף חומץ
1 כפית שמן שומשום
1 שן שום, כתושה
1 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קצוץ דק
¼ כפית מלח גס, או לפי הטעם
¼ כפית פלפל שחור גרוס, או לפי הטעם
אופן הכנה:
- מכינים את רכז הסויה המתקתק: שמים את כל חומרי הרכז במחבת רחבה ומבשלים על להבת נמוכה מאוד עד לכדי צמצום והפיכת הנוזלים לרוטב סמיך. הפעולה נמשכת 8-10 דקות. חשוב לערבב מדי פעם את הנוזלים. הרכז מוכן כאשר הוא איבד כ-2/3 מנפחו. מכבים את האש, מעבירים לצנצנת ומצננים.
- מכינים את הסלט: שוטפים ומייבשים היטב את הכרוב הסיני וחותכים אותו לרוחבו לרצועות דקיקות ככל שניתן. חותכים את הכרוב הסגול לרצועות דקות וארוכות. פורסים דק את הבצל הירוק. שמים את כל הירקות החתוכים והנבטים בקערת ערבוב גדולה. מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים ומערבבים היטב בעזרת הידיים. עדיין לא מוסיפים קשיו ורוטב!
- מכינים את שניצל הטופו: מייבשים בעזרת מגבת או נייר סופג את הטופו ופורסים ל-3 פרוסות עבות. סופגים שוב את הנוזלים מכל פרוסה.
- בקערה מערבבים את הקמח, הקורנפלור, המלח, הפפריקה והמים לתערובת אחידה וסמיכה מאוד. בצלחת שטוחה עורמים פירורי לחם.
- מחממים שמן במחבת, גובה השמן כמחצית מגובה פרוסות הטופו.
- כאשר השמן חם, טובלים את פרוסות הטופו בבלילה. מנערים מעט את עודפי הבלילה, אך מקפידים שהטופו יהיה מכוסה היטב. לאחר מכן מצפים את הטופו בפירורי הלחם ומקפידים לכסות מכל הצדדים כולל בדפנות. מעבירים את שניצל הטופו בזהירות לטיגון בשמן החם.
- מטגנים כ-3 דקות עד להזהבה והופכים בזהירות להמשך טיגון בצד השני. מוציאים את השניצלים בעזרת תרווד או כף מחוררת (מלקחיים עלולים לפגוע בציפוי) ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
- מרכיבים את הסלט: מוסיפים לסלט את הקשיו הקלוי ואת כל מרכיבי הרוטב ומערבבים היטב תוך כדי תנועת לישה קלה. פעולה זו תסייע בהחדרת הטעמים אל הכרוב. מעבירים לצלחת הגשה.
- פורסים את שניצל הטופו לרצועות מאורכות ומניחים על גבי הסלט.
- יוצקים מעל השניצל כמות נדיבה של רכז הסויה ומגישים מיד.
הערות:
- אפשר להכין את השניצל בלי הסלט, או לחלופין את הסלט בלי השניצל, אבל השילוב של השניים מושלם ממש. אז אני ממליצה להכין את כל הקומבינציה ביחד, כולל רכז הסויה המתקתק.
- המרות: ברכז הסויה אפשר להחליף את הסילאן במייפל טבעי. את הכוסברה אפשר להחליף ב-3 גבעולי בזיליקום. את כרוב הסיני בלביבות חסה. את הקשיו בכל סוג שקדים או בוטנים.
- אם אין לכם כוח להכין את רכז הסויה, אפשר להחליף אותו ברוטב טריאקי או רוטב סויה פשוט.
- אם רוצים להכין את השניצל ללא גלוטן, מחליפים את הקמח בקמח ללא גלוטן, ומשתמשים בפירורי לחם ללא גלוטן.
- אפשר להכין גרסה אפויה: פשוט מסדרים את השניצלים המצופים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים עד להשחמה רצויה. אפשר להפוך בזהירות לצד שני באמצע הדרך.
- אתם מוזמנים לתבל את הסלט לפי הטעם האישי שלכם. אבל אני ממליצה ללכת עם התיבול של נדב. הוא טעים ומאוד מחמיא לירקות שבו ולשניצל הטופו.
10 תגובות
ניראה מושלם!! התערובת פירורים ממש נידבקת לטופו? לא צריך משהו שקושר?
תודה רבה! יש שם בלילה שמחליפה ביצה וקושרת את הכל
נראה נהדר אולגה למה את מתכוונת כשאת אומרת טופו קשה? אשמח להמלצות 🙏🏻
תודה רבה! טופו קשה זה כל טופו שנמכר בסופרים בקוביות של 300 גרם (יש גם אריזות גדולות של ק"ג בחנויות טבע), וכתוב על זה טופו קשה. בגדול אין יותר מדי הבדל בין יצרנים.
וואו! היום הכנתי והיה סוף הדרך! חייבת לשבח את הסלט שהיה ממש טעים ולצד השניצלים זה פשוט שילוב מנצח! תודה!!
הי אנה, איזה כיף שאהבת! 🙂
הסלט והשניצלים יצאו מעולה, הרוטב סויה ממש לא אכיל ????
באמת? מה לא טוב בו?
שאלה.
איזה שמן לרוטב?
הי מיכל, כל שמן שאוהבים. אני אוהבת לשלב שמן ניטרלי ושמן שומשום בעל טעם חזק.