מרק שעועית לבנה יווני – פסולאדה

מאת

מרק שעועית לבנה יווני – פסולאדה

יאסו וברוכים הבאים לשבוע יוון בפרויקט שלי “אוכלים את העולם בלי לצאת מהבית“. יוון כל כך קרובה לישראל, אבל אף פעם לא ביקרתי שם. תמיד העדפתי לטוס רחוק, ועכשיו אצטרך להיעזר בסבלנות. אז בינתיים, סידרתי לעצמי ולכם חוויה קולינרית יוונית לפנים. ואני רוצה להתחיל ממרק שעועית לבנה יווני שנקרא פסולאדה (Fasolada).

מרק שעועית לבנה יווני – פסולאדה

מרק פשוט, עממי ומעולהאומנם מזג האויר בחוץ רחוק מלהיות חורפי, תאמינו לי שאתם ממש רוצים להכין את המרק הזה! זה אחד המאכלים הפשוטים, ויחד עם זאת הטעימים ביותר שיש. לא יאומן שכמה מרכיבים בסיסיים, שמאפיינים את המטבח היווני, יכולים יחד להניב כזה מעדן עשיר ומפתיע! מרק סמיך על גבול נזיד או אפילו תבשיל. אושר צרוף.

מרק שעועית לבנה יווני – פסולאדה
הכי טעים ואוטנתי להגיש עם פטה

כשניגשים למטבח היווני, מהר מאוד מבינים שהמרכיב החשוב ביותר שיש בו, זה שהצלחת הבישולים תלויה בו, הוא שמן זית. תשתמשו בשמן זית טוב, ואתם כבר בחצי הדרך לגן עדן. מעבר לשמן זית, במרק הזה יש עוד שני מרכיבים חשובים – שעועית לבנה שמשרים ומבשלים מראש כדי שתהיה הכי רכה וחמאתית שאפשר.

מרק שעועית לבנה יווני – פסולאדה

וגבינת פטה שמצטרפת בהגשה ומשדרגת את המרק הכל כך טעים הזה עוד יותר. אתם יכולים להשתמש בפטה טבעונית קנויה – היום יש בחנויות די הרבה אופציות מעולות. או שאתם יכולים להתחבר באופן טוטלי לשבוע יוון, ולהכין לבד את הפטה הטבעונית שלי מהבלוג.

מרק שעועית לבנה יווני – פסולאדה
תפרגנו לעצמכם ביס כזה

ככה או אחרת, אני הכי ממליצה לכם לא לדלג על המרק הזה. הוא כל כך פשוט להכנה, כל כך טעים, בריא, משביע ומפנק, שאתם לא תצליחו להפסיק לאכול אותו. תגישו בלי לחם, והוא יהיה ללא גלוטן. המרק גם יוצא מאוד יפה ומגרה, בצבע אדום בוהק. פשוט הורס! וזאת רק התחלה של שבוע יוון 😊 בכל יום יעלה כאן מתכון חדש, אז תישארו בסביבה. אני גם הולכת לארח כאן בהמשך את נמרוד וכריסטופ המקסימים שגרים ביוון, ועזרו לי בהכנות לשבוע הטעים הזה. חברים, אם אתם מכינים את המרק, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם.  שיהיה בתאבון!

מחפשים עוד מתכונים יווניים טבעוניים? נסו את:

גבינת פטה טבעונית

עלי גפן ממולאים באורז מלא וקינואה

 

מרק שעועית לבנה יווני – פסולאדה

אז מה היה לנו?
מרכיבים לסיר גדול:
500 גרם שעועית לבנה, מושרת ל-24 שעות, או לפחות לילה שלם
120 מ”ל (1/2 כוס) שמן זית
2 בצלים בינוניים, קצוצים
3 מקלות סלרי, חתוכים דק
3 גזרים, חתוכים לחצאי או רבעי טבעות
1 קופסה קטנה רסק עגבניות
8-9 כוסות מים רותחים
1 כף מלח, או לפי הטעם
½ כפית פלפל שחור
60 מ”ל (1/4 כוס) שמן זית
הגשה:
גבינת פטה טבעונית
מעט שבבי צ’ילי יבשים (אופציונלי)
עלי תימין טריים (אופציונלי)

 

אופן הכנה:

  1. מסננים את השעועית אחרי ההשרייה, שמים בסיר וממלאים בכמות גדולה של מים. מביאים לרתיחה, עד שנוצר קצף לבן. מכבים את האש ומסננים את השעועית. מעבירים לקערה ושומרים בצד.
  2. שוטפים את הסיר ומשתמשים בו שוב: מחממים 1/4 כוס שמן זית ומטגנים בו את הבצל, הסלרי והגזר תוך ערבוב מדי פעם כ-10 דקות.
  3. מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים ומבשלים עוד 3-4 דקות.
  4. מוסיפים את השעועית והמים הרותחים ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל את המרק במשך שעה – שעה וחצי, תלוי בסמיכות אליה רוצים להגיע. מדי פעם מערבבים. ככל שתבשלו את המרק יותר זמן, כך הוא יהיה יותר סמיך ועשיר, והשעועית תהיה רכה וחמאתית יותר.
  5. כשהשעועית מתחילה להתרכך, מתבלים את המרק במלח ופלפל שחור. ממשיכים לבשל עוד 30 דקות. השעועית אמורה להיות רכה על גבול מתפרקת.
  6. מוסיפים את רבע הכוס השני של שמן הזית ומערבבים היטב. זה יסמיך את המרק עוד יותר.
  7. מגישים מיד עם גבינת פטה טבעונית מפוררת ומעט שבבי צ’ילי יבשים לתוספת טעם פיקנטי.
  8. שומרים בכלי אטום במקרר.

 

הערות:

  • השומניות וכל הטעם הנדיר של המרק נובעים משמן הזית, אז לשים את כל הכמות המצוינת במתכון!
  • הבישול של המרק ארוך, כי השעועית צריכה להיות רכה וחמאתית.
  • ככל שתבשלו את המרק יותר, כך הוא יסמיך יותר ויהיה על גבול נזיד עשיר.
  • המרק ממשיך להסמיך גם בקירור. בחימום חוזר, אם רוצים לדלל אותו, אפשר להוסיף קצת מים רותחים.
  • המרק הכי טעים להגשה עם פטה טבעונית. כדאי להשקיע ולקנות, או להכין לבד 😊 וכמובן גם לחם טוב בצד מאוד יחמיא למרק.
הדפסה
7 תגובות
  1. אליזבט 3 שבועות לפני
    הגב

    היי,
    שאלה: יתאים לשעועית בובס?
    תודה ❣

    • אולגה טוכשר 3 שבועות לפני
      הגב

      הי, כן 🙂

  2. אירית 3 שבועות לפני
    הגב

    הי אולגה. במרכיבים ציינת 120 + 60 מ’ל שמן, אבל בהכנה יש רק רבע כוס ועוד רבע כוס ( 120 מ”ל ). מה אני מפספסת?

    • אולגה טוכשר 3 שבועות לפני
      הגב

      הי אירית, הטעות שלי. סה״כ יש במתכון 120 מ״ל (חצי כוס) שמן שמתחלק חצי-חצי

  3. עומר 2 שבועות לפני
    הגב

    יש אפשרות להשתמש בשעועית קפואה? אם כן, כמה בערך וכמה זמן כדאי לבשל אותה לפני כדי שתגיע לרכות והנימוחות?

    • אולגה טוכשר 2 שבועות לפני
      הגב

      הי, כן. הייתי שמה את כל החבילה, שזה נראה לי 800 גרם. לבשל לפחות שעה. פשוט לבדוק מדי פעם מה הסטטוס של השעועית 🙂 בהצלחה!

      • עומר 2 שבועות לפני
        הגב

        תודה רבה! המתכון מציל חיים ביום גשום שכזה!

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם