אתמול עשיתי סקר באינסטגרם ושאלתי האם חסר לכם מתכון של אוזני המן, או שאתם מעדיפים עוגיות שוקולד למשלוחי מנות? התוצאה הייתה כמעט 50-50 לטובת העוגיות, אז אין ברירה אלא לפרסם את שני המתכונים. נתחיל מעוגיות שוקולד טבעוניות פשוטות: רכות, פאדג'יות ומושלמות.
את העוגיות האלה אפשר להגיש כמו שהן, כי הן יוצאות יפות ממש. הן מלאות בסדקים סקסיים ומגרים שחושפים את לב העוגייה במרקם רך ופאדג'י. עוגיות שהן קצת בראוניז 😊
אפשר לשדרג אותן בזילופי שוקולד מומס, סילאן או חמאת בוטנים. אפשר להגזים – בכל זאת פורים, ולפזר למעלה מלא סוכריות צבעוניות. או משהו בריא יותר, כמו קוקוס, שקדים קצוצים או פיסטוק.
ככה או אחרת, מדובר בעוגיות סופר פשוטות וזריזות להכנה שמניבות תוצאה מהממת ממש. רק בבקשה, תקפידו לשקול או למדוד את כל המרכיבים, ותיצמדו להוראות ההכנה.
אני לא מצאתי את כף הגלידה שלי, שתכלס הכי נוח להשתמש בה, וזילפתי את העוגיות בעזרת רבע כוס מדידה (הכוס הקטנה ביותר בסט). אפשר לעשות זאת גם בעזרת כפות, או מצקת קטנה. אם רוצים הרבה עוגיות קטנות, אפשר לעבוד עם שתי כפיות. רק תקפידו לשמן אותן, כי הבלילה דביקה.
ותזלפו את העוגיות במרווחים. ככה יהיה להן מקום לגדול ולהפוך ליפהפיות אמיתיות. ועוד לא אמרתי כלום על הטעם. תקשיבו – אלה עוגיות השוקולד הטעימות ביותר שטעמתי! עשירות ושוקולדיות בטירוף. ממכרות שכאלה..
הן ישדרגו את משלוח המנות שלכם, וישמחו את כל מי שיקבל אותן. באמת שזה פינוק אמיתי. לא הכי דיאטטי, אבל בהחלט שווה כל קלוריה 😊 בהמשך אפרסם כאן מתכון של אוזני המן בריאות לאיזון המצב.
עוגיות שוקולד טבעוניות פשוטות, על בסיס מצרכים בסיסיים וזמינים, יפתיעו אתכם לטובה. ואני ממש מקווה שתכינו אותן בחג, לפניו וגם אחריו. כי אלה עוגיות שלוקחים הלאה לחיים. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה חג שמח ובתאבון!
מחפשים עוד מתכונים טבעוניים לפורים? נסו את:
עוגיות שיבולת שועל עם שוקולד צ’יפס
עוגיות מגולגלות מקמח כוסמין ללא סוכר
עוגיות שוקולד טבעוניות פשוטות
אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-8 עוגיות גדולות:
120 גרם שוקולד מריר
50 מ"ל (1/4 כוס פחות 1 כף) שמן צמחי
80 מ"ל (1/3 כוס) מים רותחים
130 גרם (1/2 כוס + 2 כפות) סוכר לבן / חום / קנים
130 גרם (1 כוס פחות 1 כף) קמח
35 גרם (1/4 כוס) אבקת קקאו
½ כפית אבקת אפייה
קורט מלח
קישוט (אופציונלי):
שוקולד מומס / סילאן
סוכריות צבעוניות
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- שמים בקערה את השוקולד והשמן ומחממים במיקרוגל או על באן מרי עד שהשוקולד נמס. מערבבים לתערובת חלקה ודלילה.
- מערבבים את הסוכר עם המים הרותחים עד שהוא נמס לגמרי.
- מוסיפים מיד את תערובת המים והסוכר לשוקולד ומערבבים היטב בעזרת מטרפה.
- מנפים פנימה את הקמח, הקקאו, אבקת האפייה והמלח ומערבבים היטב בעזרת המטרפה עד שמתקבלת בלילה אחידה וסמיכה. היא אמורה להיות לא נוזלית בכלל, אך גם לא יבשה ובצקית. בלילה במרקם בראוניז.
- משמנים קלות כוס מדידה קטנה (השתמשתי ב-1/4 כוס), ממלאים כמעט עד הסוף בבלילה והופכים על התבנית. אפשר להשתמש גם בכף גלידה משומנת. ממשיכים עם יתר הבלילה, ומקפידים לסדר את התלוליות במרווחים.
- אופים בין 12 ל-14 דקות, או עד שהעוגיות נסדקות ומתחילות להתייצב. הן יתייצבו סופית אחרי הקירור. אל תאפו יותר כדי לא לייבש אותן.
- מצננים על הרשת. אם רוצים, מקשטים בשוקולד מומס או סילאן וסוכריות צבעוניות.
- מגישים או שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר.
הערות:
- חשוב שתערובת השוקולד ותערובת הסוכר יהיו חמות בזמן העבודה. אז תכינו אותן במקביל ואל תשאירו לעמוד להרבה זמן.
- אפשר להכין 8 עוגיות גדולות, או כ-16 עוגיות קטנות יותר. אפשר להשתמש לעיצובן ב-2 כפות או כפיות.
- אל תאפו את העוגיות יותר מ-14 דקות, כדי שהן יישארו רכות ופאדג'יות מבפנים.
- אפשר להשתמש בשמן קוקוס או שמן צמחי אחר.
- אפשר לקשט את העוגיות בקוקוס, שקדים קצוצים או פיסטוק. אפשר להגיש בלי קישוט.
40 תגובות
אני אופה עוגיות עם שמן זית ובמקום קמח רגיל משתמשת הקמח שקדים.
מצוין! מה הכמויות שלך?
אפשר להשתמש בקונפלור לגרסה ללא גלוטן ?
לא, אבל אפשר בקמח שקדים
היי, האם אפשר קמח כוסמין מלא?
כן
ובקמח כוסמת?
לא ניסיתי, אז לא בטוחה
אפשר ללא שוקולד מריר? אין לי בבית כרגע 🙁
הכוונה לשוקולד חלב? אפשר, אבל יהיה מתוק
תודה רבה! הכנתי והן מעולות שבמעולות!
תודה רבה 🙂
הכנתי עם זמן זית( אותה הכמות)וקמח שקדים/שקדים טחונים )בערך כוס ורבע לדעתי?) ועפו עליהן.
מודה שבפעם הבאה אולי אשים קצת פחות סוכר
תודה. אנסה את הגרסה עם קמח שקדים
הכנתי ויצא מצוין! השתמשתי בקמח מלא ובשמן קוקוס
ממש טעים תודה על המתכון 🙏
אפשר לפזר מעל אבקת סוכר
הי רינה, שמחה שאהבת את המתכון 🙂
נראה מעולה!! אפשר להקפיא לאחר האפייה?
לא ניסיתי, אבל אני מניחה שכן
היי את חושבת שיכול להצליח אם אחליף חצי מכמות המים שבמתכון בחלב סויה או אפילו את כל הכמות?
לדעתי לא אמורה להיות בעיה 🙂
היי אולגה, האם ניתן להחליף את הסוכר עם המים למייפל, במידה וכן, ומה יהיו הכמויות לדעתך?
תודה מראש:)
הי, אני לא ניסיתי, לכן לא יכולה להתחייב לתוצאה טובה..
יצאו עוגיות מצויינות. קלות קלות וטעימות מאוד. הכנתי חצי כמות קמח מלא- מושלם
הי אסתר, תודה רבה! שמחה שאהבת 🙂
עוגיות מצויינות, עוברות יפה הקפאה, ניסיתי 😄
תודה רבה 🙂
היי, אפשר להשתמש בשמן קנולה במקום שמן זית או קוקוס?
היי אפשר להשתמש בשמן קנולה במקום בשמן קוקוס או זית
כן, שמן קנולה זה שמן צמחי לכל דבר.
לא יודעת למה לא יצא לי טוב עשיתי הכל לפי המתכון. יצאו לי עוגות קטנות כאלה והטעם יצא חמוץ
גם אני לא יודעת לצערי – זה לא אמור לקרות..
הכנתי והן היו מעולות. הבעיה היחידה-הן נדבקו אחת לשנייה כשהנחתי אותן אחת על השניה בצלחת או בקופסה סגורה
תודה! הן כנראה לא התקררו עד הסוף. יכול להיות?
המסתי את השוקולד, הסוכר, המים והשמן הכל ביחד בסיר על אש נמוכה עם ערבוב תמידי, כיביתי את האש ואז הוספתי את השאר לתוך הסיר. יצא מושלם!!!
הי דני, שמחה שאהבת! תודה 🙂
שילוב בין העוגיות הכי טעימות, הכי קלות והכי יפות שהכנתי. תודה רבה!
הי תהל, איזה כיף שאהבת! תודה 🙂
העוגיות הכי טעימות שיצא לי להכין. כבר נגלה שלישית בשבוע כי כולם טורפים. תודה!
משום מה לא הצלחתי יש לי תבנית של נוזל שוקולד שהתקשה, האם הסיבה היא שהמסתי שוקולד למריחה ולא שוקולד מריר?
הי דניאלה. חד משמעית זו הסיבה. שוקולד למריחה מכיל כמות גבוהה של שמן. זאת אומרת שכל היחסים במתכון השתבשו לך. מומלץ תמיד להיצמד למתכון!
מקווה שבפעם הבאה הכל יצליח לך.