עוגיות שוקולד טבעוניות פשוטות

מאת אולגה טוכשר
פברואר 21, 2021

עוגיות שוקולד טבעוניות פשוטות

אתמול עשיתי סקר באינסטגרם ושאלתי האם חסר לכם מתכון של אוזני המן, או שאתם מעדיפים עוגיות שוקולד למשלוחי מנות? התוצאה הייתה כמעט 50-50 לטובת העוגיות, אז אין ברירה אלא לפרסם את שני המתכונים. נתחיל מעוגיות שוקולד טבעוניות פשוטות: רכות, פאדג'יות ומושלמות.

עוגיות שוקולד טבעוניות פשוטות
עוגיות שוקולד פשוטות ומושלמות

את העוגיות האלה אפשר להגיש כמו שהן, כי הן יוצאות יפות ממש. הן מלאות בסדקים סקסיים ומגרים שחושפים את לב העוגייה במרקם רך ופאדג'י. עוגיות שהן קצת בראוניז 😊

עוגיות שוקולד טבעוניות פשוטות

אפשר לשדרג אותן בזילופי שוקולד מומס, סילאן או חמאת בוטנים. אפשר להגזים – בכל זאת פורים, ולפזר למעלה מלא סוכריות צבעוניות. או משהו בריא יותר, כמו קוקוס, שקדים קצוצים או פיסטוק.

עוגיות שוקולד טבעוניות פשוטות
בלילת שוקולד עשירה

ככה או אחרת, מדובר בעוגיות סופר פשוטות וזריזות להכנה שמניבות תוצאה מהממת ממש. רק בבקשה, תקפידו לשקול או למדוד את כל המרכיבים, ותיצמדו להוראות ההכנה.

עוגיות שוקולד טבעוניות פשוטות

אני לא מצאתי את כף הגלידה שלי, שתכלס הכי נוח להשתמש בה, וזילפתי את העוגיות בעזרת רבע כוס מדידה (הכוס הקטנה ביותר בסט). אפשר לעשות זאת גם בעזרת כפות, או מצקת קטנה. אם רוצים הרבה עוגיות קטנות, אפשר לעבוד עם שתי כפיות. רק תקפידו לשמן אותן, כי הבלילה דביקה.

עוגיות שוקולד טבעוניות פשוטות
הסדקים הסקסיים

ותזלפו את העוגיות במרווחים. ככה יהיה להן מקום לגדול ולהפוך ליפהפיות אמיתיות. ועוד לא אמרתי כלום על הטעם. תקשיבו – אלה עוגיות השוקולד הטעימות ביותר שטעמתי! עשירות ושוקולדיות בטירוף. ממכרות שכאלה..

עוגיות שוקולד טבעוניות פשוטות
אפשר לקשט ולהגזים

הן ישדרגו את משלוח המנות שלכם, וישמחו את כל מי שיקבל אותן. באמת שזה פינוק אמיתי. לא הכי דיאטטי, אבל בהחלט שווה כל קלוריה 😊 בהמשך אפרסם כאן מתכון של אוזני המן בריאות לאיזון המצב.

עוגיות שוקולד טבעוניות פשוטות
עוגיות רכות ופאדג'יות

עוגיות שוקולד טבעוניות פשוטות, על בסיס מצרכים בסיסיים וזמינים, יפתיעו אתכם לטובה. ואני ממש מקווה שתכינו אותן בחג, לפניו וגם אחריו. כי אלה עוגיות שלוקחים הלאה לחיים. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה חג שמח ובתאבון!

מחפשים עוד מתכונים טבעוניים לפורים? נסו את:

אוזני המן מלוחות עם פסטו טופו

עוגיות שיבולת שועל עם שוקולד צ’יפס

עוגיות פשוטות

עוגיות מגולגלות מקמח כוסמין ללא סוכר

רוגלך

חיתוכיות מקמח כוסמין עם ריבה

 

עוגיות שוקולד טבעוניות פשוטות

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-8 עוגיות גדולות:
120 גרם שוקולד מריר
50 מ"ל (1/4 כוס פחות 1 כף) שמן צמחי
80 מ"ל (1/3 כוס) מים רותחים
130 גרם (1/2 כוס + 2 כפות) סוכר לבן / חום / קנים
130 גרם (1 כוס פחות 1 כף) קמח
35 גרם (1/4 כוס) אבקת קקאו
½ כפית אבקת אפייה
קורט מלח
קישוט (אופציונלי):
שוקולד מומס / סילאן
סוכריות צבעוניות

 

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. שמים בקערה את השוקולד והשמן ומחממים במיקרוגל או על באן מרי עד שהשוקולד נמס. מערבבים לתערובת חלקה ודלילה.
  3. מערבבים את הסוכר עם המים הרותחים עד שהוא נמס לגמרי.
  4. מוסיפים מיד את תערובת המים והסוכר לשוקולד ומערבבים היטב בעזרת מטרפה.
  5. מנפים פנימה את הקמח, הקקאו, אבקת האפייה והמלח ומערבבים היטב בעזרת המטרפה עד שמתקבלת בלילה אחידה וסמיכה. היא אמורה להיות לא נוזלית בכלל, אך גם לא יבשה ובצקית. בלילה במרקם בראוניז.
  6. משמנים קלות כוס מדידה קטנה (השתמשתי ב-1/4 כוס), ממלאים כמעט עד הסוף בבלילה והופכים על התבנית. אפשר להשתמש גם בכף גלידה משומנת. ממשיכים עם יתר הבלילה, ומקפידים לסדר את התלוליות במרווחים.
  7. אופים בין 12 ל-14 דקות, או עד שהעוגיות נסדקות ומתחילות להתייצב. הן יתייצבו סופית אחרי הקירור. אל תאפו יותר כדי לא לייבש אותן.
  8. מצננים על הרשת. אם רוצים, מקשטים בשוקולד מומס או סילאן וסוכריות צבעוניות.
  9. מגישים או שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר.

 

הערות:

  • חשוב שתערובת השוקולד ותערובת הסוכר יהיו חמות בזמן העבודה. אז תכינו אותן במקביל ואל תשאירו לעמוד להרבה זמן.
  • אפשר להכין 8 עוגיות גדולות, או כ-16 עוגיות קטנות יותר. אפשר להשתמש לעיצובן ב-2 כפות או כפיות.
  • אל תאפו את העוגיות יותר מ-14 דקות, כדי שהן יישארו רכות ופאדג'יות מבפנים.
  • אפשר להשתמש בשמן קוקוס או שמן צמחי אחר.
  • אפשר לקשט את העוגיות בקוקוס, שקדים קצוצים או פיסטוק. אפשר להגיש בלי קישוט.
0/5 (0 Reviews)
WhatsApp
Facebook
Email
Print

40 תגובות

  1. הכנתי עם זמן זית( אותה הכמות)וקמח שקדים/שקדים טחונים )בערך כוס ורבע לדעתי?) ועפו עליהן.
    מודה שבפעם הבאה אולי אשים קצת פחות סוכר

  2. הכנתי ויצא מצוין! השתמשתי בקמח מלא ובשמן קוקוס
    ממש טעים תודה על המתכון 🙏
    אפשר לפזר מעל אבקת סוכר

  3. היי את חושבת שיכול להצליח אם אחליף חצי מכמות המים שבמתכון בחלב סויה או אפילו את כל הכמות?

  4. היי אולגה, האם ניתן להחליף את הסוכר עם המים למייפל, במידה וכן, ומה יהיו הכמויות לדעתך?

    תודה מראש:)

  5. לא יודעת למה לא יצא לי טוב עשיתי הכל לפי המתכון. יצאו לי עוגות קטנות כאלה והטעם יצא חמוץ

  6. הכנתי והן היו מעולות. הבעיה היחידה-הן נדבקו אחת לשנייה כשהנחתי אותן אחת על השניה בצלחת או בקופסה סגורה

  7. המסתי את השוקולד, הסוכר, המים והשמן הכל ביחד בסיר על אש נמוכה עם ערבוב תמידי, כיביתי את האש ואז הוספתי את השאר לתוך הסיר. יצא מושלם!!!

  8. משום מה לא הצלחתי יש לי תבנית של נוזל שוקולד שהתקשה, האם הסיבה היא שהמסתי שוקולד למריחה ולא שוקולד מריר?

    1. הי דניאלה. חד משמעית זו הסיבה. שוקולד למריחה מכיל כמות גבוהה של שמן. זאת אומרת שכל היחסים במתכון השתבשו לך. מומלץ תמיד להיצמד למתכון!
      מקווה שבפעם הבאה הכל יצליח לך.

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 21, 2021
סלט תפוחי אדמה טבעוני זו גרסה של סלט תפוחי אדמה...
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 18, 2021
מרק דלעת ונודלס אסיאתי טבעוני זה מרק טעים, בריא, עשיר,...
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 15, 2021
עוגיות טחינה טבעוניות ללא גלוטן וללא תוספת סוכר, מ-3 מרכיבים...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 28, 2021
תבשיל ירקות וחומוס טבעוני ללא גלוטן זו ארוחה נפלאה שמכינים...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 27, 2021
לביבות בטטה טבעוניות ללא גלוטן: טעימות, רכות ומתקתקות, העשויות מ-3...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 19, 2021
עוגיות שוקולד טבעוניות בלי גלוטן וסוכר מ-3 מרכיבים בלבד אלה...
בואו לעקוב אחרי באינסטגרם