פנקייק טבעוני בטעם תות

מאת

פנקייק טבעוני בטעם תות

בשבוע שעבר שאלתי אתכם באינסטגרם האם לדעתכם חג האהבה, ה- Valentine’s Day, זה משהו שווה ציון, או חג מיותר. הרוב ענה שזה מיותר, ובכל זאת היה לי קשה לדלג על התאריך הזה. כי למה לפספס סיבה למסיבה אכילה? אז בכנתי משהו קטן ולא בומבסטי – פנקייק טבעוני בטעם תות.

פנקייק טבעוני בטעם תות

כן כן, פנקייק טעים ומגניב שעשוי על בסיס תותים מרוסקים. לצערי הוא לא נשאר ורוד אחרי הטיגון, אבל הטעם התותי לא הולך לשום מקום. הפנקייקים נשארים ורודים בנשמה. מה שהופך אותם לקינוח מושלם ליום האהבה. ואם אתם לא חוגגים ולא מציינים – אז לארוחת בוקר כיפית ומיוחדת לכל סופ”ש שיגיע.

פנקייק טבעוני בטעם תות

הפנקייקים האלה סופר פשוטים להכנה ומאוד מיוחדים. גם כי הבלילה תותית וורודה, וגם כי הם עשויים מסולת חיטה. הבלילה יוצאת סמיכה וטיפל’ה גרגרית, והמרקם של הפנקייקים המוכנים הרבה יותר מעניין מפנקייקים רגילים.

פנקייק טבעוני בטעם תות
פנקייקים ורודים בנשמה

טיגון קצר משני הצדדים, והפנקייקים מוכנים. רכים, מתקתקים ופירותיים. מדהים כמה שטעם התותים נשמר ומורגש. תזדרזו להכין אותם לפני שהתותים נגמרים! הרי פנקייק זה משהו שכולם אוהבים, ולא באמת צריכים יום אהבה כדי להתפנק על ארוחת בוקר טעימה וארומטית שהיא גם קצת קינוח. תראו אותי – פינקתי את עצמי 😊

פנקייק טבעוני בטעם תות
מגישים עם מייפל או שוקולד

הגשתי את הפנקייקים עם מייפל ופיסטוקים קצוצים, אבל בהחלט אפשר ללכת על שילוב חגיגי וקיטשי של תותים ושוקולד. עכשיו כשמדברים על זה, לא ברור לי למה לא צילמתי את הגרסה הזו.. 😊

פנקייק טבעוני בטעם תות
גם ארוחת בוקר וגם קינוח חג

כנראה שאצטרך להכין אותם שוב. ולמה בעצם לא? מדובר במנה טעימה, מפנקת ומאוד פשוטה וזריזה להכנה. היא תהיה שלכם תוך 20 דקות עבודה גג, והתוצאה תעלה על כל ציפייה. אז אני מאחלת לכם יום אהבה שמח, לא משנה אם אתם חוגגים או לא. במקום לתרום למסחרה שמסביב לחג, תכינו לאהובים פנקייקים עם נשמה ורודה ותותית. ואל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם.  שיהיה בתאבון!

מחפשים עוד מתכונים טבעוניים ליום האהבה? נסו את:

באונטי פטל טבעוני

עוגת טראפל שוקולד

טארט שוקולד ללא אפייה

כיפת מוס שוקולד עם הפתעה

בראוניז ללא גלוטן

 

פנקייק טבעוני בטעם תות

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-4 פנקייקים:
1 קופסת תותים קטנה
30 גרם (2 כפות) סוכר
30 מ”ל (2 כפות) שמן
180 גרם (1 כוס פחות 1 כף) סולת חיטה
25 גרם (2.5 כפות שטוחות) קורנפלור
1.5 כפיות אבקת אפייה
שמן לטיגון
הגשה:
סירופ מייפל
תותים טריים
פיסטוק קצוץ

 

אופן הכנה:

  1. מרסקים את התותים בבלנדר עד שמתקבלת מחית אחידה וחלקה. מודדים 180 מ”ל (3/4 כוס) ומעבירים לקערת ערבוב.
  2. מוסיפים לקערה את הסוכר והשמן ומערבבים היטב בעזרת מטרפה ידנית.
  3. מוסיפים את הסולת, הקורנפלור ואבקת האפייה ומערבבים שוב עד שמתקבלת בלילה סמיכה בצבע ורוד. מכסים ומשאירים בצד ל-10 דקות.
  4. מחממים מחבת פנקייקים / מחבת עם ציפוי non-stick ומתיזים שכבה דקה של שמן.
  5. יוצקים למחבת כמה כפות מהבלילה וטופחים את המחבת על השיש או הכיריים כדי שהבלילה תתפשט באופן אחיד.
  6. מטגנים עד להזהבה קלה, הופכים לצד שני (אני מעדיפה להפוך למחבת אחרת) ומטגנים עד שגם הצד השני מזהיב.
  7. מעבירים לצלחת הגשה ומגישים עם סירופ מייפל, תותים טריים ופיסטוק קצוץ.

 

הערות:

  • אפשר להחליף את הסוכר שבבלילה בכמות זהה של סירופ מייפל.
  • אפשר להחליף את הקורנפלור בקמח טפיוקה.
  • אפשר לטגן כמות כפולה של פנקייקים קטנים יותר.
  • אפשר להגיש את הפנקייקים עם ריבה, שוקולד, חמאת בוטנים, או כל תוספת אחרת שאוהבים.
הדפסה
2 תגובות
  1. מוריה קנדל לרון 2 שבועות לפני
    הגב

    מתכון מתוק 💐 אפשר להחליף את הסולת חיטה במשהו אחר?

    • אולגה טוכשר 2 שבועות לפני
      הגב

      תודה 🙂 אני מניחה שאפשר בקמח רגיל, אבל לא ניסיתי, אז לא בטוחה לגבי הכמות. ממליצה לנסות עם הסולת – המרקם מגניב

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם