למרות שהיום זה יום האישה הבינלאומי, והמנה שאני מפרסמת ורודה, דעו שהקשר בין השניים מקרי בלבד 😊 אני נגד שיוך הצבעים למגדר כזה או אחר. הבלוג שלי עוסק באוכל, ואני בעד שיוויון והרחבת אופקים קולינריים. לכן הכנתי קראמבל רוברב ופטל טבעוני ללא גלוטן. כדי שתכירו רוברב.
כי עכשיו זה העונה שלו, והוא כל כך שווה היכרות! רוברב נראה כמו גרסה ורודה וחתיכית של סלרי. אבל הם לא אותו דבר. שניהם גבעוליים, אבל לרוברב יש טעם חמצמץ מיוחד, שהופך אותו למועמד מושלם לקינוחים רבים. הוא יכול לככב סולו, או לשתף פעולה עם פירות יער, כי השילוב שלהם פשוט מושלם.
אני כאמור הכנתי קראמבל ללא גלוטן – קינוח טעים, בריא והכי פשוט להכנה שיש. כי לא צריך לעבוד קשה בחג. כמען ואין בו סוכר או שמן, אבל הוא מפנק לא פחות מכל קינוח אחר. תכינו ותראו כמה הוא טעים, וכמה יבוא לכם כל הזמן ליישר אותו 😊 על הדרך תתפטרו משאריות שיבולת שועל לפני הפסח.
בזמן האפייה המלית מתרככת, מגירה רוטב מתקתק בצבע בוהק, ובאופן כללי הופכת למעין ריבה זריזה. ומעליה יש שכבה פריכה ושחומה של הקראמבל. השילוב של החמוץ והמתוק הוא פשוט חגיגה לבלוטות הטעם.
נגיד שבכל זאת תצליחו להתאפק, לא לאכול ישירות מהתבנית, ולהגיש את הקינוח הזה בצורה מתורבתת ואלגנטית. אז אפשר לשדך לו קצת שקדים פרוסים, כדור גלידה או כמה כפות מעדן. וגם כמה זילופי מייפל, שלא יחסר.
אם קראתם עד כה, והשאלה היחידה שהטרידה אתכם הייתה "איפה נשיג את הרוברב?", אני יכולה להרגיע ולומר שהקראמבל הזה יהיה מעולה גם בלעדיו. אפשר להלחיף אותו בתפוחי עץ חמוצים. אפשר גם להחליף את הפטל בתותים או פירות יער אחרים. אבל בהערות למטה אני רושמת לכם איפה יש סיכוי טוב להשיג את הרוברב בכל זאת.
וככה בכמה דקות עבודה תוכלו להכין קינוח טעים ובריא. בנות – אתן לעצמכן. בנים – אתם לעצמכם או לבנות הזוג שלכם, לאמהות או אחיות. כי נכון שיום האישה הבינלאומי מתמקד בשיוויון, אבל מתנה אכילה מכל הלב היא פינוק רצוי ומבורך. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה חג שמח ובתאבון!
מחפשים עוד קינוחים טבעוניים בריאים? נסו את:
עוגת תמרים מקמח כוסמין בלי סוכר
עוגיות מגולגלות מקמח כוסמין בלי סוכר
קראמבל רוברב ופטל טבעוני ללא גלוטן
אז מה היה לנו?
מרכיבים לתבנית 20 על 20 ס"מ:
מלית:
200 גרם רוברב טרי / קפוא, חתוך לחתיכות באורך כ-2 ס"מ
1 כוס פטל קפוא מופשר / טרי
60 מ"ל (1/4 כוס) סירופ מייפל טבעי / סוכר
1 כף קורנפלור
קראמבל:
1 כוס שיבולת שועל דקה
2 כפות קמח אורז / קמח טפיוקה / קורנפלור
2 כפות קוקוס טחון
2 כפות סירופ מייפל טבעי
2 כפות שמן קוקוס מומס
½ כפית קינמון (אופציונלי)
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מכינים את המלית: שמים בקערה את כל מרכיבי המלית ומערבבים. מעבירים לתבנית ומשטחים בעזרת כף.
- מכינים את הקראמבל: שמים בקערת מעבד מזון את כל מרכיבי הקראמבל וטוחנים לתערובת פירורית ומעט דביקה (כמו בתמונה).
- מפזרים את הקראמבל מעל המלית. אם רוצים, מפזרים מעל קצת סוכר, ואופים כ-25 דקות, או עד שהחלק העליון מתחיל להזהיב.
- מגישים מיד. אפשר לפזר שקדים פרוסים, אפשר בתוספת סורבה, גלידה או מעדן טבעוני.
- שומרים בכלי אטום במקרר.
הערות:
- אפשר להכין את מלית הקראמבל בלי הרוברב. אבל דעו שעכשיו זה העונה, ואפשר להשיג אותו טרי (וגם קפוא) בשווקים, אצל ירקנים מובחרים, בחנויות אונליין כמו כרמלה וכו'.
- אם לא מצאתם את הרוברב, הכי טוב להחליף אותו בתפוחי עץ חמוצים מזן גרני סמית.
- אפשר להחליף את הפטל בתותים טריים או קפואים ומופשרים, או בכל סוג של פירות יער.
14 תגובות
תודה רבה על המתכון
אפשר לוותר על השמן בקראמבל ואם כן מה אפשר חשים במקום
אני עושה דיאטה טבעונית ללא שמן
תודה מראש
הי גלית, בעיקרון אפשר, אבל הקראמבל יהיה יותר יבש ופחות גושי
תודה אולגה, האם יש תחליף לקוקוס טחון, או פשוט לוותר?
הי ליאת, אפשר קמח שקדים או לוותר
היי, אפשר להכין בלי קוקוס טחון? והאם אפשר להחליף את המייפל בגבה?
כן וכן. וגם אפשר להחליף את הקוקוס בקמח שקדים
נראה מעולה ועשית לי חשק להכין עכשיו, שיהיה כשר לפסח! במה אפשר להחליף את השיבולת שועל? או שאין לה תחליף כשל"פ במתכון הזה?
הי שימרית, נסי להשתמש בקמח שקדים
המון תודה! עדיף ממש קמח שקדים כאבקה או שקדים פרוסים דק (נראה לי יותר קרוב לשיבולת שועל דקה, לא?)?
ולשים כוס שלמה במקום כוס שיבולת שועל?
לדעתי עדיף שקדים טחונים. וכן – הכמות אחד על אחד
איפה משיגים רוברב?זוכרת את זה כמשהו טעים ביותר…
הי, אני קניתי בכרמלה. יש להם גם קפוא לא בעונה.
חשבתי להכין עם אפרסקים. כמה כוסות לדעתך יתאימו למתכון במקום כוס פטל ו200גר רוברוב? 200 גרמסה בערך כוס?
הי, את צריכה לפחות 2 כוסות גדושות פרי, אולי אפילו יותר. אין לזה הרבה משמעות, כי זו שכבה תחתונה, והיא יכולה להיות דקה או עבה יותר. מה שכן, הייתי משדכת לאפרסקים עוד פרי. שילובים זה טוב 🙂 תפוח עץ חמוץ, שזיף, חצאי ענבים, מיקס פירות יער (אפשר קפוא) וכו. בהצלחה!