אתם לא מבינים כמה חיכיתי ליום ראשון הזה! כי בסופ"ש הכנתי משהו מטורף, ומאז רק רציתי לשתף את המתכון הזה כאן. אתם מוכנים? היום יש לי בשבילכם בורקס בשר טבעוני מושלם.
את המתכון המטורף הזה הכנתי בשיתוף עם תנובה. הם השיקו טחון מן הצומח חדש הנקרא "MEATLESS FARM", ולי היה ברור שהוא הולך לשמש לי מילוי טעים-טעים לבורקסים שמנמנים ושחומים בצורת שבלול. מדובר, חברים, בבורקס בשר טבעוני לפנים!
הטחון החדש עשוי מרכיבים איכותיים ומאוד נוח לעבודה. יש לו מרקם "בשרי" נגיס, והטעם שלו מאפשר להלביש עליו כל תיבול שאתם אוהבים. אני הלכתי על שילוב כמון ובהרט, רוטב סויה בשביל המליחות והצבע, וגם שדרגתי את המלית בבצל מטוגן וצנוברים.
המלית יכולה להתאים לבורקס טבעוני בכל צורה: משולש, מלבני או סתם רולדה. אני בחרתי בצורת שבלול, כי לדעתי בורקס עגול ושמנמן הכי משדר שפע ועסיסיות.
באפייה הבורקסים משחימים מאוד יפה, ומקבלים מעטפת קריספית האופיינית למאפי בצק עלים. כשהם יוצאים מהתנור, כל מה שיבוא לכם זה לתת ביס בדבר המגרה הזה 😊
בורקס "בשר" טבעוני כזה יכול להוות ארוחה שלמה. הוא גדול, טעים ומשביע. אפשר לשדך לו סלט ירקות, טחינה או סתם מלפפונים חמוצים. וזאת ארוחה מעולה ומפנקת ברמות אחרות.
והיא גם די פשוטה להכנה, כי משתמשים בבצק עלים מוכן, ומלית שמוכנה תוך 10 דקות עבודה. כל מה שיישאר לכם זה לגלגל את הבורקסים, לאפות, ולחכות טיפ-טיפה שיתקררו.
ואז… ואז מגיע הביס המיוחל: טעים, עסיסי, מנחם. בורקסים זה אוכל ביתי מחבק, ועל זה אין שום ויכוח. אני שמחה שהיום אפשר להכין בקלי קלות בורקס טבעוני בגרסה "בשרית", שיוצא פשוט מושלם. מקווה שעשיתי לכם חשק לנסות אותו ובהקדם. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה בתאבון!
מתכון בורקס טבעוני
אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-4 בורקסים גדולים:
1 חבילת בצק עלים פרווה מעדנות, מופשר לפי הוראות היצרן
מלית:
1 חבילת MEATLESS FARM טחון מן הצומח של תנובה
2-3 כפות שמן
1 בצל גדול, חתוך לקוביות קטנות
1 חופן נדיבה צנוברים
3 כפות רוטב סויה
1/4 כפית פלפל שחור
1 כפית כמון
½ כפית בהרט או ¼ כפית קינמון
מלח במידת הצורך
הברשה וקישוט:
2 כפות שמן
2 כפות חלב צמחי
1 כפית מייפל
שומשום / שומשום שחור / קצח
אופן הכנה:
- מכינים את המלית: מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל עד להשחמה יפה. מזיזים לצד המחבת, ומטגנים כמה דקות את הצנוברים, עד שהם מתחילים טיפה להזהיב. מצמידים גם אותם לבצל, ומוסיפים למחבת את הטחון מן הצומח. בעזרת כף עץ שוברים אותו לגושים קטנים, ולאחר מכן מערבבים עם הבצל והצנוברים.
- מתבלים את התערובת (בינתיים לא מוסיפים מלח) וממשיכים לטגן עוד כמה דקות תוך ערבוב, עד שהיא הופכת לפירורית ומתחילה קצת להשחים. טועמים ומתקנים את התיבול. מצננים לגמרי.
- מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מוציאים את הבצק מהמקרר, פורסים על משטח העבודה וחותכים חצי-חצי. כל מחצית בצק מספיקה ל-2 בורקסים. משאירים חצי אחד על משטח העבודה, ואת החצי השני מגלגלים ומחזירים בינתיים למקרר.
- מרדדים קצת את הבצק ובעזרת סכין או גלגלת פיצה חותכים חצי-חצי לאורך. מתקבלות שתי רצועות בצק ארוכות וצרות.
- מסדרים את המלית בנדיבות בחלק התחתון הקרוב אלינו, מרימים את קצה הבצק, מותחים וסוגרים מעל המלית (אפשר ממש להדביק אותו לבצק שבצד השני של המלית). ממשיכים לגלגל עד שמתקבל גליל ארוך. סוגרים את שני הקצוות שלו כדי שהמלית לא תתפזר, ומגלגלים את הגליל סביב עצמו לשבלול. מכניסים את הקצה מתחת לשבלול. ממשיכים באותה הצורה עם יתר הבצק והמלית.
- מסדרים את הבורקסים על גבי התבנית במרווחים, ומברישים בתערובת השמן, החלב הצמחי והמייפל. מפזרים מעל שומשום / שומשום שחור / קצח.
- אופים את הבורקסים 25 דקות – בזמן הזה הם אמורים להשחים מלמעלה. אבל בפנים הם עוד לא מוכנים. לכן מכסים את הבורקסים בנייר כסף, וממשיכים לאפות עוד 10-15 דקות.
- מצננים טיפה ומגישים. מומלץ בליווי טחינה ומלפפונים חמוצים.
- שומרים בכלי אטום במקרר.
הערות:
- אם רוצים, אפשר להוסיף למלית שום כתוש ומשהו חריף, למשל פפריקה חריפה או שבבי צ'ילי.
- התיבול הוא בגדר המלצה. מוזמנים לנסות קומבינציות אחרות.
- אל תיבהלו ממייפל בהברשה – הבורקסים לא יהיו מתוקים, אבל ישחימו יפה ויחזיקו את השומשום.
- כדי להיות בטוחים שהבורקסים מוכנים, מומלץ אחרי סיום האפייה עם נייר כסף לחתוך קצת את אחד מהם ולוודא שהוא עשוי מבפנים. אם לא, מכסים שוב וממשיכים לאפות עוד קצת.
רוצים עוד מתכונים של מאפים טבעוניים? נסו את:
מאפינס מקמח כוסמין מלא עם תירס
מאפה מנגולד ללא גלוטן במילוי עדשים ופטריות