טוב, ההתלהבות שלי מהחזרה לחמץ החזיקה בערך חצי יום. בשוטף שלי אני צורכת מעט גלוטן, לכן הנטייה הטבעית שלי תמיד היא לחזור לארוחות מסודרות. מה גם, עוד מעט אני עוברת דירה, חלק מהמטבח כבר ארוז, וזה אומר שבקרוב יהיו כאן אך ורק ארוחות פשוטות. כמו למשל טופו טיקה מסאלה.
אם לא קורונה, בפסח כנראה הייתי טסה להודו. את כל הפרויקט שלי "אוכלים את העולם בלי לצאת מהבית" עשיתי מתוך הגעגועים לחו"ל. ולמרות ששבוע הודו כבר הסתיים, אף פעם לא יזיק להעשיר את הבלוג בעוד מנה משובחת וסופר פשוטה להכנה מהמטבח הקסום הזה.
לא מזמן הכנתי טיקה מסאלה טבעונית בגרסת כרובית, ויצא מושלם. כבר אז אמרתי לעצמי שאני חייבת לנסות אותה גם עם טופו. כי בתכלס העיקר כאן זה הרוטב. ואני, כמו שאתם יודעים, מאוד אוהבת טופו. אז השילוב הזה די התבקש.
כמו שאמרתי, המנה הזו סופר פשוטה וזריזה להכנה. לקח לי משהו כמו 10 דקות להכין אותה. אני השתמשתי בשתי מחבתות במקביל, וזה חסך לא מעט זמן. אבל אם בא לכם ללכלך כמה שפחות כלים, ואתם לא כאלה רעבים, יקח לכם בין 15 ל-20 דקות להכין את הארוחה במחבת אחת.
ואיזה ארוחה מעולה זו! טעימה, בריאה, ללא גלוטן, מלאה בחלבון מהצומח. מדובר בשילוב המנצח מבחינתי. אפשר לעשות אותה אפילו עוד יותר "רזה" ע"י החלפת קרם קוקוס בחלב קוקוס או חלב צמחי לא ממותק אחר. אפשר להגיש עם אורז מלא, או לאכול סתם ככה, בלי כלום. למרות שאני מבטיחה שתרצו לנגב את כל הרוטב הטעים הזה 🙂
אפשר לשחק עם רמת החריפות, ואפשר להכין טופו טיקה מסאלה לא חריפה בכלל. הכל הולך, הכל זורם. תקדישו לה רבע שעה, ותקבלו ארוחה טעימה, משביעה ומזינה עם מלא רוטב כתום עשיר ומפנק, וניחוח הודי למתגעגעים כמוני. שלמות! אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. ושיהיה בתאבון!
רוצים עוד מתכונים מהמטבח ההודי? נסו את:
אלו פרתה – לחם הודי במילוי תפוחי אדמה מתובלים
טופו טיקה מסאלה
אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-2-3 מנות:
1 כף שמן
300 גרם (1 חבילה) טופו קשה, מסונן ומיובש
1 כף שמן
1 בצל סגול / לבן בינוני, קצוץ דק
2-3 שיני שום, כתושות
1 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קצוץ (אופציונלי)
½ כפית מלח, או לפי הטעם
¼ כפית פלפל שחור
1.5 כפיות גראם מסאלה
1 כפית כורכום
1 כפית פפריקה מתוקה
½ כפית פפריקה חריפה, או לפי הטעם
½ כפית כמון
400 מ"ל (1 פחית) עגבניות מרוסקות
1 כף סירופ מייפל טבעי
240 מ"ל (1 כוס) קרם קוקוס / שמנת צמחית לבישול
הגשה:
אורז מבושל
בצל ירוק / כוסברה
אופן הכנה:
- חותכים את הטופו למלבנים או קוביות.
- מחממים כף שמן במחבת וצורבים את הטופו משני הצדדים עד להזהבה קלה. את השלב הזה אפשר לעשות גם בתנור ללא שמן. מעבירים את הטופו לצלחת.
- מוסיפים לסיר עוד כף שמן ומטגנים את הבצל, השום והג'ינג'ר, תוך ערבוב, עד שהם מתחילים להתרכך ולהזהיב.
- מוסיפים את כל התבלינים, מערבבים וממשיכים לטגן עוד דקה.
- מנמיכים את האש, מוסיפים את העגבניות המרוסקות, המייפל וקרם הקוקוס, מערבבים ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל עוד 2 דקות.
- מחזירים את הטופו למחבת ומערבבים עם הרוטב. מכבים את האש.
- מגישים את הטופו עם אורז מבושל. אפשר לפזר בהגשה בצל ירוק או כוסברה קצוצה.
הערות:
- אם אתם לא אוהבים חריף, אפשר לוותר לגמרי על הפפריקה החריפה.
- אפשר להחליף את המייפל בכף שטוחה של סוכר לבן או חום.
- אפשר לוותר על שלב צריבת הטופו ולהוסיף אותו לרוטב כמו שהוא. זה חוסך קצת זמן, אבל אני אישית מעדיפה טופו קצת יותר פריך.
- אם רוצים מנה "רזה" יותר, אפשר להחליף את קרם הקוקוס בחלב קוקוס או חלב צמחי אחר לא ממותק. בישול הרוטב יהיה קצת יותר ארוך, כדי שהוא יספיק להסמיך.
34 תגובות
היי , מה אפשר לשים במקום גראם מסאלה?
גראם מסאלה זה די הפואנטה של המנה, אז לא הייתי מחליפה. אפשר למצוא אותה בכל חנות תבלינים
הי
במקום גארם מסלה אני יכולה להמליץ על בהרט/ראס אל חנות/ תבלין קציצות.
התבלינים די דומים.
באמת קליל וטעים
עשית לי חשק להכין!
הכנתי יצא נהדר !
שמחה לשמוע שאהבת 🙂
הכנתי ויצא יותר דומה לטעם של דאל מאשר טעם של טיקה מסאלה, השתמשתי בגראם מסאלה, מה אני מפספס?
הי טל. נתחיל מזה שמאכלי הודו מזכירים אחד את השני, כי הם מתבססים על אותם התבלינים. אני לא יודעת מה הטעם של האל שאכלת, אבל המנה הזו לא מרגישה כמו דאל. בעיקר כי מדובר בשילוב של רוטב עגבניות וקרם קוקוס.
יש בעיה עם להחליף את השמן קוקוס בחלב שקדים או חלב סויה ולהוסיף כפית תמצית קוקוס? מנסה לצמצם שומן רווי.
הי יעל, את מתכוונת לחלב או קרם קוקוס? התשובה היא כן
אני החלפתי את הגראם מסאלה בחוויאג' למרק כי זה הדבר היחיד שהיה לי בבית וקצת דומה.
מעניין.. ואיך יצא?
פעם שלישית שהכנתי, מתכון פשוט מעולה, תודה רבה!
איזה כיף לשמוע 🙂 תודה!
טעים!
שמחה שאהבת 🙂
שאלה על טופו – תמיד נדבק בטיגון. יש איזה טיפ שלא יידבק?
מחבת טובה עם ציפוי נונסטיק, וגם קצת שמן. אין סיבה שזה יידבק 🙂
אחת מהמנות האהובות עלי!!!! מנה מעולה
תודה רבה! שמחה שאת אוהבת 🙂
מנה מעולה וסופר טעימה! הכנתי אותה כבר כמה פעמים ! תודה רבה 🙂
נראה מעולה! אפשר להחליף בעגבניות טריות מגורדות/חתוכות? אם כן אז גם 400 מ"ל או שצריך יותר?
הי, בעיקרון אפשר, אבל לדעתי יהיה פחות מוצלח. הטעם יהיה פחות מרוכז. אותה כמות אבל. אפשר לתגבר ברסק עגבניות
מתכון מעולה! אסור לוותר על טיגון הטופו! עשיתי כבר 3 פעמים ברציפות והכל נטרף. תודה אולגה, כל המתכונים מבית מדרשך יצאו מעולים ( חלה, עוגת תמרים, פלפלים ממולאים ועוד). ממש תודה ושנה טובה
הי, ראיתי את התגובה רק עכשיו.. איזה באסה שפספסתי. המון תודה על הפרגון וחג שמח!
אפשר להחליף את הגראם מסאלה בקארי?
בעיקרון זה לא אותו טעם, אבל אין בעיה.
תודה טליה, הכנתי ,יצא טעים מאד, בדיוק מה שחיפשתי 🙂
שמי אולגה ובשמחה! שמחה שאהבת 🙂
האם אפשר לוותר על רסק העגבניות ועל עגבניות בכלל? ואם לא, מה אפשר לשים במקום?
הי נויה, במתכון הזה אי אפשר. טיקה מסאלה זה רוטב על בסיס עגבניות וקוקוס. לא כל כך יודעת במה אפשר להחליף והאם שווה בכלל..
הכנתי אתמול, הוספתי בסוף גם ברוקולי ופולי אדממה ויצא מעולה! מיד נכנס לרשימת המתכונים.
תודה רבה ענת! שמחה שאהבת 🙂