טופו טיקה מסאלה

מאת אולגה טוכשר
אפריל 5, 2021

טופו טיקה מסאלה

טוב, ההתלהבות שלי מהחזרה לחמץ החזיקה בערך חצי יום. בשוטף שלי אני צורכת מעט גלוטן, לכן הנטייה הטבעית שלי תמיד היא לחזור לארוחות מסודרות. מה גם, עוד מעט אני עוברת דירה, חלק מהמטבח כבר ארוז, וזה אומר שבקרוב יהיו כאן אך ורק ארוחות פשוטות. כמו למשל טופו טיקה מסאלה.

טופו טיקה מסאלה
אין על אוכל הודי!

אם לא קורונה, בפסח כנראה הייתי טסה להודו. את כל הפרויקט שלי "אוכלים את העולם בלי לצאת מהבית" עשיתי מתוך הגעגועים לחו"ל. ולמרות ששבוע הודו כבר הסתיים, אף פעם לא יזיק להעשיר את הבלוג בעוד מנה משובחת וסופר פשוטה להכנה מהמטבח הקסום הזה.

טופו טיקה מסאלה

לא מזמן הכנתי טיקה מסאלה טבעונית בגרסת כרובית, ויצא מושלם. כבר אז אמרתי לעצמי שאני חייבת לנסות אותה גם עם טופו. כי בתכלס העיקר כאן זה הרוטב. ואני, כמו שאתם יודעים, מאוד אוהבת טופו. אז השילוב הזה די התבקש.

טופו טיקה מסאלה

כמו שאמרתי, המנה הזו סופר פשוטה וזריזה להכנה. לקח לי משהו כמו 10 דקות להכין אותה. אני השתמשתי בשתי מחבתות במקביל, וזה חסך לא מעט זמן. אבל אם בא לכם ללכלך כמה שפחות כלים, ואתם לא כאלה רעבים, יקח לכם בין 15 ל-20 דקות להכין את הארוחה במחבת אחת.

טופו טיקה מסאלה
הכי טעים להגיש עם אורז

ואיזה ארוחה מעולה זו! טעימה, בריאה, ללא גלוטן, מלאה בחלבון מהצומח. מדובר בשילוב המנצח מבחינתי. אפשר לעשות אותה אפילו עוד יותר "רזה" ע"י החלפת קרם קוקוס בחלב קוקוס או חלב צמחי לא ממותק אחר. אפשר להגיש עם אורז מלא, או לאכול סתם ככה, בלי כלום. למרות שאני מבטיחה שתרצו לנגב את כל הרוטב הטעים הזה 🙂

טופו טיקה מסאלה
ביס מושלם

אפשר לשחק עם רמת החריפות, ואפשר להכין טופו טיקה מסאלה לא חריפה בכלל. הכל הולך, הכל זורם. תקדישו לה רבע שעה, ותקבלו ארוחה טעימה, משביעה ומזינה עם מלא רוטב כתום עשיר ומפנק, וניחוח הודי למתגעגעים כמוני. שלמות! אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. ושיהיה בתאבון!

רוצים עוד מתכונים מהמטבח ההודי? נסו את:

דאל הודי

טופו קשמירי

קרפ מש הודי במילוי בצל מתובל

אלו פרתה – לחם הודי במילוי תפוחי אדמה מתובלים

 

טופו טיקה מסאלה

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-2-3 מנות:
1 כף שמן
300 גרם (1 חבילה) טופו קשה, מסונן ומיובש
1 כף שמן
1 בצל סגול / לבן בינוני, קצוץ דק
2-3 שיני שום, כתושות
1 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קצוץ (אופציונלי)
½ כפית מלח, או לפי הטעם
¼ כפית פלפל שחור
1.5 כפיות גראם מסאלה
1 כפית כורכום
1 כפית פפריקה מתוקה
½ כפית פפריקה חריפה, או לפי הטעם
½ כפית כמון
400 מ"ל (1 פחית) עגבניות מרוסקות
1 כף סירופ מייפל טבעי
240 מ"ל (1 כוס) קרם קוקוס / שמנת צמחית לבישול
הגשה:
אורז מבושל
בצל ירוק / כוסברה

 

אופן הכנה:

  1. חותכים את הטופו למלבנים או קוביות.
  2. מחממים כף שמן במחבת וצורבים את הטופו משני הצדדים עד להזהבה קלה. את השלב הזה אפשר לעשות גם בתנור ללא שמן. מעבירים את הטופו לצלחת.
  3. מוסיפים לסיר עוד כף שמן ומטגנים את הבצל, השום והג'ינג'ר, תוך ערבוב, עד שהם מתחילים להתרכך ולהזהיב.
  4. מוסיפים את כל התבלינים, מערבבים וממשיכים לטגן עוד דקה.
  5. מנמיכים את האש, מוסיפים את העגבניות המרוסקות, המייפל וקרם הקוקוס, מערבבים ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל עוד 2 דקות.
  6. מחזירים את הטופו למחבת ומערבבים עם הרוטב. מכבים את האש.
  7. מגישים את הטופו עם אורז מבושל. אפשר לפזר בהגשה בצל ירוק או כוסברה קצוצה.

 

הערות:

  • אם אתם לא אוהבים חריף, אפשר לוותר לגמרי על הפפריקה החריפה.
  • אפשר להחליף את המייפל בכף שטוחה של סוכר לבן או חום.
  • אפשר לוותר על שלב צריבת הטופו ולהוסיף אותו לרוטב כמו שהוא. זה חוסך קצת זמן, אבל אני אישית מעדיפה טופו קצת יותר פריך.
  • אם רוצים מנה "רזה" יותר, אפשר להחליף את קרם הקוקוס בחלב קוקוס או חלב צמחי אחר לא ממותק. בישול הרוטב יהיה קצת יותר ארוך, כדי שהוא יספיק להסמיך.
5/5 (1 Review)
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב email
Email
שיתוף ב print
Print

24 תגובות

    1. גראם מסאלה זה די הפואנטה של המנה, אז לא הייתי מחליפה. אפשר למצוא אותה בכל חנות תבלינים

      1. הי
        במקום גארם מסלה אני יכולה להמליץ על בהרט/ראס אל חנות/ תבלין קציצות.
        התבלינים די דומים.

  1. הכנתי ויצא יותר דומה לטעם של דאל מאשר טעם של טיקה מסאלה, השתמשתי בגראם מסאלה, מה אני מפספס?

    1. הי טל. נתחיל מזה שמאכלי הודו מזכירים אחד את השני, כי הם מתבססים על אותם התבלינים. אני לא יודעת מה הטעם של האל שאכלת, אבל המנה הזו לא מרגישה כמו דאל. בעיקר כי מדובר בשילוב של רוטב עגבניות וקרם קוקוס.

  2. יש בעיה עם להחליף את השמן קוקוס בחלב שקדים או חלב סויה ולהוסיף כפית תמצית קוקוס? מנסה לצמצם שומן רווי.

  3. אני החלפתי את הגראם מסאלה בחוויאג' למרק כי זה הדבר היחיד שהיה לי בבית וקצת דומה.

  4. נראה מעולה! אפשר להחליף בעגבניות טריות מגורדות/חתוכות? אם כן אז גם 400 מ"ל או שצריך יותר?

    1. הי, בעיקרון אפשר, אבל לדעתי יהיה פחות מוצלח. הטעם יהיה פחות מרוכז. אותה כמות אבל. אפשר לתגבר ברסק עגבניות

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 21, 2021
סלט תפוחי אדמה טבעוני זו גרסה של סלט תפוחי אדמה רוסי מפורסם שעשה עלייה לארץ: טעים, ללא גלוטן, משביע, פשוט להכנה והכי מפנק שיש
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 18, 2021
מרק דלעת ונודלס אסיאתי טבעוני זה מרק טעים, בריא, עשיר, משביע ופשוט להכנה, עם ניחוח חופשה בתאילנד, שיחמם לכם את החורף
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 15, 2021
עוגיות טחינה טבעוניות ללא גלוטן וללא תוספת סוכר, מ-3 מרכיבים בלבד, אלה עוגיות טעימות, בריאות ומאוד פשוטות להכנה עם סדקים מקסימים וטעם ממכר
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 28, 2021
תבשיל ירקות וחומוס טבעוני ללא גלוטן זו ארוחה נפלאה שמכינים בסיר אחד בחצי שעה: טעימה, בריאה, פשוטה להכנה, משביעה וסופר מנחמת
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 27, 2021
לביבות בטטה טבעוניות ללא גלוטן: טעימות, רכות ומתקתקות, העשויות מ-3 מרכיבים בלבד ומוגשות עם מטבל עירית חמצמץ מושלם
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 19, 2021
עוגיות שוקולד טבעוניות בלי גלוטן וסוכר מ-3 מרכיבים בלבד אלה עוגיות רכות וטעימות, לא מתוקות מדי וסופר פשוטות להכנה