טופו טיקה מסאלה

מאת

טופו טיקה מסאלה

טוב, ההתלהבות שלי מהחזרה לחמץ החזיקה בערך חצי יום. בשוטף שלי אני צורכת מעט גלוטן, לכן הנטייה הטבעית שלי תמיד היא לחזור לארוחות מסודרות. מה גם, עוד מעט אני עוברת דירה, חלק מהמטבח כבר ארוז, וזה אומר שבקרוב יהיו כאן אך ורק ארוחות פשוטות. כמו למשל טופו טיקה מסאלה.

טופו טיקה מסאלה
אין על אוכל הודי!

אם לא קורונה, בפסח כנראה הייתי טסה להודו. את כל הפרויקט שלי “אוכלים את העולם בלי לצאת מהבית” עשיתי מתוך הגעגועים לחו”ל. ולמרות ששבוע הודו כבר הסתיים, אף פעם לא יזיק להעשיר את הבלוג בעוד מנה משובחת וסופר פשוטה להכנה מהמטבח הקסום הזה.

טופו טיקה מסאלה

לא מזמן הכנתי טיקה מסאלה טבעונית בגרסת כרובית, ויצא מושלם. כבר אז אמרתי לעצמי שאני חייבת לנסות אותה גם עם טופו. כי בתכלס העיקר כאן זה הרוטב. ואני, כמו שאתם יודעים, מאוד אוהבת טופו. אז השילוב הזה די התבקש.

טופו טיקה מסאלה

כמו שאמרתי, המנה הזו סופר פשוטה וזריזה להכנה. לקח לי משהו כמו 10 דקות להכין אותה. אני השתמשתי בשתי מחבתות במקביל, וזה חסך לא מעט זמן. אבל אם בא לכם ללכלך כמה שפחות כלים, ואתם לא כאלה רעבים, יקח לכם בין 15 ל-20 דקות להכין את הארוחה במחבת אחת.

טופו טיקה מסאלה
הכי טעים להגיש עם אורז

ואיזה ארוחה מעולה זו! טעימה, בריאה, ללא גלוטן, מלאה בחלבון מהצומח. מדובר בשילוב המנצח מבחינתי. אפשר לעשות אותה אפילו עוד יותר “רזה” ע”י החלפת קרם קוקוס בחלב קוקוס או חלב צמחי לא ממותק אחר. אפשר להגיש עם אורז מלא, או לאכול סתם ככה, בלי כלום. למרות שאני מבטיחה שתרצו לנגב את כל הרוטב הטעים הזה 🙂

טופו טיקה מסאלה
ביס מושלם

אפשר לשחק עם רמת החריפות, ואפשר להכין טופו טיקה מסאלה לא חריפה בכלל. הכל הולך, הכל זורם. תקדישו לה רבע שעה, ותקבלו ארוחה טעימה, משביעה ומזינה עם מלא רוטב כתום עשיר ומפנק, וניחוח הודי למתגעגעים כמוני. שלמות! אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. ושיהיה בתאבון!

רוצים עוד מתכונים מהמטבח ההודי? נסו את:

דאל הודי

טופו קשמירי

קרפ מש הודי במילוי בצל מתובל

אלו פרתה – לחם הודי במילוי תפוחי אדמה מתובלים

 

טופו טיקה מסאלה

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-2-3 מנות:
1 כף שמן
300 גרם (1 חבילה) טופו קשה, מסונן ומיובש
1 כף שמן
1 בצל סגול / לבן בינוני, קצוץ דק
2-3 שיני שום, כתושות
1 ס”מ שורש ג’ינג’ר, קצוץ (אופציונלי)
½ כפית מלח, או לפי הטעם
¼ כפית פלפל שחור
1.5 כפיות גראם מסאלה
1 כפית כורכום
1 כפית פפריקה מתוקה
½ כפית פפריקה חריפה, או לפי הטעם
½ כפית כמון
400 מ”ל (1 פחית) עגבניות מרוסקות
1 כף סירופ מייפל טבעי
240 מ”ל (1 כוס) קרם קוקוס / שמנת צמחית לבישול
הגשה:
אורז מבושל
בצל ירוק / כוסברה

 

אופן הכנה:

  1. חותכים את הטופו למלבנים או קוביות.
  2. מחממים כף שמן במחבת וצורבים את הטופו משני הצדדים עד להזהבה קלה. את השלב הזה אפשר לעשות גם בתנור ללא שמן. מעבירים את הטופו לצלחת.
  3. מוסיפים לסיר עוד כף שמן ומטגנים את הבצל, השום והג’ינג’ר, תוך ערבוב, עד שהם מתחילים להתרכך ולהזהיב.
  4. מוסיפים את כל התבלינים, מערבבים וממשיכים לטגן עוד דקה.
  5. מנמיכים את האש, מוסיפים את העגבניות המרוסקות, המייפל וקרם הקוקוס, מערבבים ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל עוד 2 דקות.
  6. מחזירים את הטופו למחבת ומערבבים עם הרוטב. מכבים את האש.
  7. מגישים את הטופו עם אורז מבושל. אפשר לפזר בהגשה בצל ירוק או כוסברה קצוצה.

 

הערות:

  • אם אתם לא אוהבים חריף, אפשר לוותר לגמרי על הפפריקה החריפה.
  • אפשר להחליף את המייפל בכף שטוחה של סוכר לבן או חום.
  • אפשר לוותר על שלב צריבת הטופו ולהוסיף אותו לרוטב כמו שהוא. זה חוסך קצת זמן, אבל אני אישית מעדיפה טופו קצת יותר פריך.
  • אם רוצים מנה “רזה” יותר, אפשר להחליף את קרם הקוקוס בחלב קוקוס או חלב צמחי אחר לא ממותק. בישול הרוטב יהיה קצת יותר ארוך, כדי שהוא יספיק להסמיך.
הדפסה
9 תגובות
  1. מיכל שבוע 1 לפני
    הגב

    היי , מה אפשר לשים במקום גראם מסאלה?

    • אולגה טוכשר שבוע 1 לפני
      הגב

      גראם מסאלה זה די הפואנטה של המנה, אז לא הייתי מחליפה. אפשר למצוא אותה בכל חנות תבלינים

      • יעל 3 ימים לפני
        הגב

        הי
        במקום גארם מסלה אני יכולה להמליץ על בהרט/ראס אל חנות/ תבלין קציצות.
        התבלינים די דומים.

  2. ירון דיין שבוע 1 לפני
    הגב

    באמת קליל וטעים

  3. מיץ פטל 6 ימים לפני
    הגב

    עשית לי חשק להכין!

  4. דורון 6 ימים לפני
    הגב

    הכנתי יצא נהדר !

    • אולגה טוכשר 6 ימים לפני
      הגב

      שמחה לשמוע שאהבת 🙂

  5. טל 2 ימים לפני
    הגב

    הכנתי ויצא יותר דומה לטעם של דאל מאשר טעם של טיקה מסאלה, השתמשתי בגראם מסאלה, מה אני מפספס?

    • אולגה טוכשר 2 ימים לפני
      הגב

      הי טל. נתחיל מזה שמאכלי הודו מזכירים אחד את השני, כי הם מתבססים על אותם התבלינים. אני לא יודעת מה הטעם של האל שאכלת, אבל המנה הזו לא מרגישה כמו דאל. בעיקר כי מדובר בשילוב של רוטב עגבניות וקרם קוקוס.

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם