תפוחי אדמה ספירלה אפויים על שיפודים

מאת אולגה טוכשר
אפריל 28, 2021

תפוחי אדמה ספירלה אפויים על שיפודים

בשנים האחרונות המודעות הסביבתית הולכת וגדלה, ואיתה הדרישה לא לקיים מדורות בל"ג בעומר. סה"כ, עם כל הכבוד למסורת, זה מאוד הגיוני. ומעבר לחוויה, את כל החלק הקולינרי של החג לגמרי אפשר להכין בתנור. כדי להמחיש את הנושא, הכנתי תפוחי אדמה ספירלה אפויים על שיפודים.

תפוחי אדמה ספירלה אפויים על שיפודים
תפוחי אדמה מיוחדים לל"ג בעומר

ל"ג בעומר ותפוחי אדמה בלתי נפרדים, כמו סטאטיק ובן אל. ואם גם אתם חייבים לאכול איזה מנת קרטושקה בחג, אז תדעו שתפוח אדמה אפוי בתנור לגמרי מספק את הסחורה, גם במושגים של טעם, וגם במושגים של הופעה מיוחדת ומגניבה.

תפוחי אדמה ספירלה אפויים על שיפודים
תראו כמה הם יפים!

אפשר להכין תפוחי אדמה אפויים על שיפודים בצורת ספירלה. מעבר ללוק הכובש, לצורת החיתוך הזו יש עוד כמה יתרונות: תפוחי האדמה נאפים הרבה יותר טוב מבפנים, ונהיים קריספיים מבחוץ. וגם כף לאכול אותם בצורת תלושותי.

תפוחי אדמה ספירלה אפויים על שיפודים
תפוחי אדמה במיטבם

אפשר להשתמש בכל סוג תפוחי אדמה. אני לרגל האירוע הזמנתי מכרמלה כמה סוגי תפוחי אדמה מיוחדים, בין השאר תפוח אדמה סגול ועוד זן הנקרא בלו ליפס. זה הפך את המנה לעוד יותר משודרגת וחגיגית. ותפוחי האדמה האלה גם מאוד מאוד טעימים.

תפוחי אדמה ספירלה אפויים על שיפודים

את הספירלה הזו חורצים ממש בקלות – פשוט חותכים את תפוחי האדמה תוך כדי סיבוב כשהם כבר על השיפוד. השיפוד עוצר את הסכין מלחתוך את תפוח האדמה עד הסוף, וככה נוצרת צורת הספירלה. תאמינו לי שבתפוח האדמה השני כבר לגמרי תשתלטו על הטריק 😊

תפוחי אדמה ספירלה אפויים על שיפודים
משדרגים עם שמיר קצוץ ופרמז'ן טבעוני

אחרי החיתוך צריך לרווח טיפה את הטבעות שנוצרו. כשתפוחי אדמה טריים, צריך להפעיל קצת כוח. אבל אחרי שהם נאפים ומתרככים, זה ממש ממש קל. תוכלו להגיש את המנה עם או בלי השיפודים. והתיבול כאן די בסיסי – שמנ"ז, מלח, פלפל, פפריקה. אוהבים חריף? תוסיפו גם קצת צ'ילי גרוס.

תפוחי אדמה ספירלה אפויים על שיפודים

תהיו נדיבים עם שמנ"ז – ככה תפוחי האדמה לא יתייבשו באפייה. וגם תהפכו אותם לצד השני באמצע האפייה, כדי שהם יתרככו וישחימו מכל הצדדים באופן אחיד. לאחר האפייה אפשר לפזר מעל עשבי תיבול קצוצים, אצלי זה שמיר, ופרמז'ן טבעוני.

תפוחי אדמה ספירלה אפויים על שיפודים
הדרך הטעימה לאכול תפוחי אדמה

וזהו. תראו כמה פשוט לחגוג ל"ג בעומר בצורה ידידותית לסביבה, בלי להדליק מדורות! תפוחי אדמה אפויים על שיפוד זה טעים, פשוט ומיוחד. נסו ותראו שאתם הולכים לאמץ את השיטה הזו לחיים. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. ושיהיה חג שמח ובתאבון!

 

תפוחי אדמה ספירלה אפויים על שיפודים

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-4 שיפודים:
4 תפוחי אדמה גדולים
4 כפות שמן זית
1.5 כפיות מלח, או לפי הטעם
½ כפית פלפל שחור גרוס, או לפי הטעם
1 כפית פפריקה מתוקה / מעושנת
הגשה:
פרמז'ן טבעוני
חופן פטרוזיליה / כוסברה קצוצה

 

אופן הכנה:

  1. טובלים שיפודי עץ בקערה עם מים ל-20 דקות, ע"מ שיספגו נוזלים ולא יישרפו בתנור.
  2. שוטפים ומייבשים את תפוחי האדמה. מכניסים למיקרוגל ל-3 דקות ומשאירים בפנים על מנת שיתקררו וטיפה יתרככו. השלב הזה לא הכרחי, אם יש ידיים חזקות 🙂
  3. מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  4. תוקעים שיפוד עץ בחלק התחתון של כל תפוח אדמה ודוחפים אותו לאורך עד שהוא יוצא מהצד השני. זה קצת קשה, אבל תשתדלו שהשיפוד יעבור במרכז תפ"א.
  5. שמים את תפוח האדמה המשופד על משטח העבודה, מצמידים לקצה שלו סכין חדה בזווית קלה וחותכים את תפוח האדמה עד המפגש עם הקיסם תוך כדי סיבוב, כך שהחתך יהיה בצורת ספירלה.
  6. מרווחים קלות את טבעות תפוחי האדמה על השיפודים, כדי שיווצרו מרווחים זהים. אחרי האפייה תפוחי האדמה מתרככים, והרבה יותר קל לייצר את מראה הספירלה.
  7. מברישים את תפוחי האדמה מכל הצדדים בשמן זית ומפזרים מעל מלח, פלפל ופפריקה.
  8. מסדרים את השיפודים על גבי התבנית, ואופים כ-50 דקות, או עד שתפוחי האדמה מתרככים ומשחימים יפה. באמצע האפייה הופכים לצד השני.
  9. מפזרים עשבי תיבול ופרמז'ן טבעוני ומגישים.

 

הערות:

  • אפשר להשתמש בכל סוג של תפוחי אדמה שאוהבים.
  • אפשר לתבל את תפוחי האדמה לפי הטעם האישי, ולהוסיף חריף אם אוהבים.
  • אם יש לכם שיפודי ברזל – יהיה הרבה יותר קל לעבוד איתם. שיפודי עץ לפעמים נוטים להישבר.
  • אם אתם לא צמליחים לעשות את חיתוך הספירלה, אפשר לחתוך תפוחי אדמה לפרוסות בעובי כס"מ ולנעוץ אותן על שיפודים במרווחים זהים.

מחפשים עוד מתכונים טבעוניים שמתאימים לל"ג בעומר? נסו את:

קדירת תפוחי אדמה עם טופו ופטריות

0/5 (0 Reviews)
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב email
Email
שיתוף ב print
Print

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 21, 2021
סלט תפוחי אדמה טבעוני זו גרסה של סלט תפוחי אדמה רוסי מפורסם שעשה עלייה לארץ: טעים, ללא גלוטן, משביע, פשוט להכנה והכי מפנק שיש
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 18, 2021
מרק דלעת ונודלס אסיאתי טבעוני זה מרק טעים, בריא, עשיר, משביע ופשוט להכנה, עם ניחוח חופשה בתאילנד, שיחמם לכם את החורף
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 15, 2021
עוגיות טחינה טבעוניות ללא גלוטן וללא תוספת סוכר, מ-3 מרכיבים בלבד, אלה עוגיות טעימות, בריאות ומאוד פשוטות להכנה עם סדקים מקסימים וטעם ממכר
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 28, 2021
תבשיל ירקות וחומוס טבעוני ללא גלוטן זו ארוחה נפלאה שמכינים בסיר אחד בחצי שעה: טעימה, בריאה, פשוטה להכנה, משביעה וסופר מנחמת
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 27, 2021
לביבות בטטה טבעוניות ללא גלוטן: טעימות, רכות ומתקתקות, העשויות מ-3 מרכיבים בלבד ומוגשות עם מטבל עירית חמצמץ מושלם
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 19, 2021
עוגיות שוקולד טבעוניות בלי גלוטן וסוכר מ-3 מרכיבים בלבד אלה עוגיות רכות וטעימות, לא מתוקות מדי וסופר פשוטות להכנה