פשטידת ירקות טבעונית מקמח כוסמין

מאת אולגה טוכשר
יוני 29, 2021

https://www.instagram.com/markiv_sodi/

אני מאוד אוהבת פשטידות, ולכן הופתעתי לגלות שבפועל אין בבלוג מספיק מתכונים של פשטידות טבעוניות. החלטתי לתקן את המצב, ואני שמחה להתחיל מפשטידה טעימה במיוחד ויחד עם זאת די בסיסית ופשוטה להכנה – פשטידת ירקות טבעונית מקמח כוסמין.

https://www.instagram.com/markiv_sodi/

כשאני אומרת שהיא בסיסית, אני מתכוונת שאין בה מצרכים מיוחדים, לא נדרשות טכניקות מיוחדות או ציוד מטבח יוצא דופן. כמו שמרק ירקות הוא מרק בסיסי, כך גם פשטידת ירקות היא פשטידה זורמת שלא דורשת תכנון מוקדם. אפשר להכין אותה בספונטניות, למשל מיד אחרי שתסיימו לקרוא את הפוסט 😊

https://www.instagram.com/markiv_sodi/
כרוב תמיד מחזיר אותי לטעמים מהבית

הבסיס של הפשטידה זה תערובת של בצל, גזר, כרוב ופלפל מתוק. הכרוב יכול להיות לבן או סגול, גם הבצל. פלפל גם לא חייב להיות אדום. אני פשוט תמיד מחפשת צבעוניות מסוימת שמוסיפה טעמים ושכיף לפגוש בביס.

https://www.instagram.com/markiv_sodi/
הרכבה עם טריק

ההכנה של הפשטידה פשוטה מאוד, ויש כאן טריק נחמד ברכבת המנה: מחלקים את הבלילה חצי-חצי, וכשמרכיבים את הפשטידה, מסדרים את השכבות לסירוגין: שכבת בלילה – שכבת מלית הירקות ושוב שכבת בלילה. ככה פני הפשטידה יוצאים חלקים ויפים, והמילוי מרוכז במרכז.

https://www.instagram.com/markiv_sodi/
עוגה מלוחה 🙂

בכלל הפשטידה הזו חתיכה ומזכירה במראה עוגה. מי אמר שכל העוגות חייבות להיות מתוקות? 😊 כמובן אפשר להכין אותה גם בתבנית מלבנית ולחתוך לריבועים – זאת לא הנקודה. הנקודה היא שלא משנה מה תבחרו, אתם הולכים להתאהב במאפה הזה!

https://www.instagram.com/markiv_sodi/
פשטידת ירקות טבעונית מעולה ממש

הפשטידה הזו טעימה, מנחמת, עשירה בטעמים וניחוחות וגם די בריאה, עשויה מקמח כוסמין. היא לגמרי ארוחה בתבנית אחת, במיוחד כשמשדכים אליה בהגשה איזה סלט עלים קטן או ירקות חתוכים. היא נשמרת מעולה במקרר, וטעימה גם למחרת וגם כשהיא קרה. בקיצור, אתם חייבים לנסות! אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם.  שיהיה בתאבון!

 

מתכון פשטידת ירקות טבעונית מקמח כוסמין

אז מה היה לנו?
מרכיבים לתבנית בקוטר 24 ס"מ:
מלית ירקות:
2 כפות שמן / שמן זית
1 בצל חתוך לחצאי טבעות
2-3 שיני שום כתושות
1 גזר גדול מגורר בפומפיה גסה
1 פלפל גמבה / שושקה, חתוך לרצועות דקות
½ כרוב לבן / סגול קטן (כ-400 גרם), חתוך לרצועות דקות
½ כפית מלח, או לפי הטעם
¼ כפית פלפל שחור
1 כפית כמון (אופציונלי)
בלילה:
300 גרם (2 כוסות + 2 כפות) קמח כוסמין
1 כפית אבקת אפייה
120 מ"ל (1/2 כוס) שמן / שמן זית
420 מ"ל (3/4 1 כוסות) חלב צמחי, אצלי חלב סויה לא ממותק
½ כפית מלח, או לפי הטעם
1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה

 

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים קלות תבנית אפייה.
  2. מכינים את המלית: מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום, מערבבים ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את הגזר והפלפל, מערבבים ומטגנים כמה דקות עד שהירקות מתחילים להתרכך. מוסיפים את הכרוב, מערבבים וממשיכים לטגן תוך ערבוב עד שגם הוא מתחיל להתרכך. מתבלים, מערבבים ומשאירים בצד.
  3. מכינים את הבלילה: שמים בקערה את כל מרכיבי המתכון וטורפים היטב בעזרת מטרפה ידנית עד שמתקבלת בלילה אחידה במרקם טחינה.
  4. מרכיבים את הפשטידה: יוצקים חצי מכמות הבלילה לתוך התבנית ומיישרים. מעבירים את כל הירקות לתוך התבנית ומיישרים מעל הבלילה. יוצקים מעל הירקות את החצי השני של הבלילה ומיישרים. משתדלים לכסות את הירקות.
  5. אופים 50-60 דקות, או עד שהפשטידה משחימה יפה. אם רוצים, אפשר לקראת סוף האפייה להבריש את החלק העליון של הפשטידה במעט שמן (או להתיז מעט ספריי) להשחמה מהירה ואחידה יותר.
  6. חותכים את הפשטידה ומגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.

 

הערות:

  • אפשר לתבל את המלית לפי הטעם האישי.
  • אפשר להכין את המלית רק מבצל מטוגן וכרוב.
  • אפשר להשתמש בהכנת הבלילה בקמח כוסמין לבן או מלא, או בקמח לבן רגיל.
  • אפשר להשתמש בכל חלב צמחי שאוהבים. תשתדלו שיהיה לא ממותק.

מחפשים עוד מתכוני פשטידות טבעוניות? נסו את:

מעקודה ללא גלוטן

פשטידת תירס ופלפלים

מוסקה

0/5 (0 Reviews)
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב email
Email
שיתוף ב print
Print

4 תגובות

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 21, 2021
סלט תפוחי אדמה טבעוני זו גרסה של סלט תפוחי אדמה רוסי מפורסם שעשה עלייה לארץ: טעים, ללא גלוטן, משביע, פשוט להכנה והכי מפנק שיש
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 18, 2021
מרק דלעת ונודלס אסיאתי טבעוני זה מרק טעים, בריא, עשיר, משביע ופשוט להכנה, עם ניחוח חופשה בתאילנד, שיחמם לכם את החורף
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 15, 2021
עוגיות טחינה טבעוניות ללא גלוטן וללא תוספת סוכר, מ-3 מרכיבים בלבד, אלה עוגיות טעימות, בריאות ומאוד פשוטות להכנה עם סדקים מקסימים וטעם ממכר
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 28, 2021
תבשיל ירקות וחומוס טבעוני ללא גלוטן זו ארוחה נפלאה שמכינים בסיר אחד בחצי שעה: טעימה, בריאה, פשוטה להכנה, משביעה וסופר מנחמת
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 27, 2021
לביבות בטטה טבעוניות ללא גלוטן: טעימות, רכות ומתקתקות, העשויות מ-3 מרכיבים בלבד ומוגשות עם מטבל עירית חמצמץ מושלם
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 19, 2021
עוגיות שוקולד טבעוניות בלי גלוטן וסוכר מ-3 מרכיבים בלבד אלה עוגיות רכות וטעימות, לא מתוקות מדי וסופר פשוטות להכנה