פשטידת ירקות טבעונית מקמח כוסמין

מאת אולגה טוכשר
יוני 29, 2021

https://www.instagram.com/markiv_sodi/

אני מאוד אוהבת פשטידות, ולכן הופתעתי לגלות שבפועל אין בבלוג מספיק מתכונים של פשטידות טבעוניות. החלטתי לתקן את המצב, ואני שמחה להתחיל מפשטידה טעימה במיוחד ויחד עם זאת די בסיסית ופשוטה להכנה – פשטידת ירקות טבעונית מקמח כוסמין.

https://www.instagram.com/markiv_sodi/

כשאני אומרת שהיא בסיסית, אני מתכוונת שאין בה מצרכים מיוחדים, לא נדרשות טכניקות מיוחדות או ציוד מטבח יוצא דופן. כמו שמרק ירקות הוא מרק בסיסי, כך גם פשטידת ירקות היא פשטידה זורמת שלא דורשת תכנון מוקדם. אפשר להכין אותה בספונטניות, למשל מיד אחרי שתסיימו לקרוא את הפוסט 😊

https://www.instagram.com/markiv_sodi/
כרוב תמיד מחזיר אותי לטעמים מהבית

הבסיס של הפשטידה זה תערובת של בצל, גזר, כרוב ופלפל מתוק. הכרוב יכול להיות לבן או סגול, גם הבצל. פלפל גם לא חייב להיות אדום. אני פשוט תמיד מחפשת צבעוניות מסוימת שמוסיפה טעמים ושכיף לפגוש בביס.

https://www.instagram.com/markiv_sodi/
הרכבה עם טריק

ההכנה של הפשטידה פשוטה מאוד, ויש כאן טריק נחמד ברכבת המנה: מחלקים את הבלילה חצי-חצי, וכשמרכיבים את הפשטידה, מסדרים את השכבות לסירוגין: שכבת בלילה – שכבת מלית הירקות ושוב שכבת בלילה. ככה פני הפשטידה יוצאים חלקים ויפים, והמילוי מרוכז במרכז.

https://www.instagram.com/markiv_sodi/
עוגה מלוחה 🙂

בכלל הפשטידה הזו חתיכה ומזכירה במראה עוגה. מי אמר שכל העוגות חייבות להיות מתוקות? 😊 כמובן אפשר להכין אותה גם בתבנית מלבנית ולחתוך לריבועים – זאת לא הנקודה. הנקודה היא שלא משנה מה תבחרו, אתם הולכים להתאהב במאפה הזה!

https://www.instagram.com/markiv_sodi/
פשטידת ירקות טבעונית מעולה ממש

הפשטידה הזו טעימה, מנחמת, עשירה בטעמים וניחוחות וגם די בריאה, עשויה מקמח כוסמין. היא לגמרי ארוחה בתבנית אחת, במיוחד כשמשדכים אליה בהגשה איזה סלט עלים קטן או ירקות חתוכים. היא נשמרת מעולה במקרר, וטעימה גם למחרת וגם כשהיא קרה. בקיצור, אתם חייבים לנסות! אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם.  שיהיה בתאבון!

 

מתכון פשטידת ירקות טבעונית מקמח כוסמין

אז מה היה לנו?
מרכיבים לתבנית בקוטר 24 ס”מ:
מלית ירקות:
2 כפות שמן / שמן זית
1 בצל חתוך לחצאי טבעות
2-3 שיני שום כתושות
1 גזר גדול מגורר בפומפיה גסה
1 פלפל גמבה / שושקה, חתוך לרצועות דקות
½ כרוב לבן / סגול קטן (כ-400 גרם), חתוך לרצועות דקות
½ כפית מלח, או לפי הטעם
¼ כפית פלפל שחור
1 כפית כמון (אופציונלי)
בלילה:
300 גרם (2 כוסות + 2 כפות) קמח כוסמין
1 כפית אבקת אפייה
120 מ”ל (1/2 כוס) שמן / שמן זית
420 מ”ל (3/4 1 כוסות) חלב צמחי, אצלי חלב סויה לא ממותק
½ כפית מלח, או לפי הטעם
1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה

 

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים קלות תבנית אפייה.
  2. מכינים את המלית: מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום, מערבבים ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את הגזר והפלפל, מערבבים ומטגנים כמה דקות עד שהירקות מתחילים להתרכך. מוסיפים את הכרוב, מערבבים וממשיכים לטגן תוך ערבוב עד שגם הוא מתחיל להתרכך. מתבלים, מערבבים ומשאירים בצד.
  3. מכינים את הבלילה: שמים בקערה את כל מרכיבי המתכון וטורפים היטב בעזרת מטרפה ידנית עד שמתקבלת בלילה אחידה במרקם טחינה.
  4. מרכיבים את הפשטידה: יוצקים חצי מכמות הבלילה לתוך התבנית ומיישרים. מעבירים את כל הירקות לתוך התבנית ומיישרים מעל הבלילה. יוצקים מעל הירקות את החצי השני של הבלילה ומיישרים. משתדלים לכסות את הירקות.
  5. אופים 50-60 דקות, או עד שהפשטידה משחימה יפה. אם רוצים, אפשר לקראת סוף האפייה להבריש את החלק העליון של הפשטידה במעט שמן (או להתיז מעט ספריי) להשחמה מהירה ואחידה יותר.
  6. חותכים את הפשטידה ומגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.

 

הערות:

  • אפשר לתבל את המלית לפי הטעם האישי.
  • אפשר להכין את המלית רק מבצל מטוגן וכרוב.
  • אפשר להשתמש בהכנת הבלילה בקמח כוסמין לבן או מלא, או בקמח לבן רגיל.
  • אפשר להשתמש בכל חלב צמחי שאוהבים. תשתדלו שיהיה לא ממותק.

מחפשים עוד מתכוני פשטידות טבעוניות? נסו את:

מעקודה ללא גלוטן

פשטידת תירס ופלפלים

מוסקה

0/5 (0 Reviews)
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב email
Email
שיתוף ב print
Print

2 תגובות

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
ספטמבר 14, 2021
גלידוניות שוקולד בננה טבעוניות מ-2 מרכיבים בלבד זה קינוח טעים, בריא וסופר פשוט להכנה עם שילוב טעמים מנצח. אפשר לשחק עם תוספות לפי הטעם האישי
מאת אולגה טוכשר
ספטמבר 9, 2021
תבשיל ירקות וטופו ברוטב עגבניות זה ארוחה בסיר אחד: טעימה, בריאה, מזינה, פשוטה להכנה, ללא גלוטן ועם כמות מכובדת של חלבון מהצומח
מאת אולגה טוכשר
אוגוסט 25, 2021
דבש טבעוני תוצרת בית ממיץ תפוחים זו ה-הפתעה לערב ראש השנה, לחגי תשרי וכל יום אחר בשנה שבא לכם משהו מתוק. הכי פשוט להכנה והכי סמלי לחג
מאת אולגה טוכשר
אוגוסט 22, 2021
כדורי תמרים טבעוניים ללא סוכר וגלוטן זה קינוח טעים, בריא, זריז ופשוט להכנה על בסיס שלושה מרכיבים בלבד. מתאים גם לחגי תשרי
מאת אולגה טוכשר
אוגוסט 18, 2021
תבשיל טופו ופטריות טבעוני ללא גלוטן זה תבשיל טעים, בריא ומזין, עשיר בחלבון מהצומח, שמכינים בקלות וזריזות ומגישים ביום יום או בערב חג
מאת אולגה טוכשר
אוגוסט 4, 2021
תבשיל במיה הודי טבעוני זה תבשיל טעים, מתובל, בריא וללא גלוטן וגם מאוד פשוט להכנה. יחד עם אורז זו ארוחה טעימה והכי מנחמת שיש