נקניק שוקולד טבעוני

מאת אולגה טוכשר
יולי 7, 2021

נקניק שוקולד טבעוני

אני לא נולדתי בארץ, אבל אני יכולה לומר שנקניק שוקולד זה קינוח נוסטלגי גם עבורי. יכול להיות שמדובר בקינוח אוניברסלי שקיים ברוב מדינות העולם? אם כן, אני לגמרי יכולה להבין למה. הוא טעים, סופר פשוט להכנה ולא כולל אפייה. קריר ומתאים בול לקיץ. ואצלי זה גם נקניק שוקולד טבעוני 😊

נקניק שוקולד טבעוני

כולם יודעים שפתי בר ולוטוס הן עוגיות טבעוניות, כלומר שליש המתכון טבעוני בהגדרה. אני השתמשתי בשני סוגי עוגיות פשוט כי היו לי בבית חבילות פתוחות. אתם לא חייבים – אפשר בהחלט להשתמש רק בפתי בר או רק בלוטוס. למרות שהשילוב שלהן מגניב, גם בטעם וגם בנראות.

נקניק שוקולד טבעוני

שני שליש נוספים של המתכון הם שוקולד מריר וקרם קוקוס. כן-כן, הקינוח המושלם הזה עשוי מ-3 מרכיבים בלבד! אם בא לכם להפחית טיפה באחוזי השומן, אפשר להחליף את קרם הקוקוס בחלב קוקוס, אבל לא בחלב צמחי אחר. הסברתי את הסיבה לכך למטה בהערות.

נקניק שוקולד טבעוני
נקניק מתוק וטבעוני 🙂

כאמור הכנת נקניק השוקולד מאוד פשוטה. מה שלוקח זמן זה המתנה להתייצבות והתקשות שלו במקפיא. זה לוקח בין שעתיים לשלוש שעות. בזמן הזה תוכלו לפנטז על הביס 😊

נקניק שוקולד טבעוני
ביס קיצי מושלם

וכשהוא יגיע הוא יהיה כל מה שחלמתם עליו: טעים, מתוק, עדין, נימוח בחלק השוקולדי וקריספי בזכות העוגיות ששומרות על הפריכות. פשוט ביס בטעם אולטימטיבי של ילדות. שאגב נראה לי יהיה נורא כיף להכין יחד עם הילדים.

נקניק שוקולד טבעוני

כמובן זה לא אומר שגם מבוגרים לא יהנו ממנו. אני אהבתי גם להכין, כי זה סוג של משחק, וכמובן גם לנשנש. בקיץ זה ה-קינוח: בלי תנור, בלי יותר מדי כלים ובלגן במטבח, עם קרירות בביס. אחלה דבר!

נקניק שוקולד טבעוני
כמה יופי בקינוח כה פשוט

נקניק השוקולד הכי מהמם בחתך. הוא נראה כמו פסיפס משובץ אבנים יפות. אפשר לצפות את הנקניק בציפויים צבעוניים: אצלי זה קוקוס קלוי ופיסטוק קצוץ. וזהן זה, תתכוננן להתאהב. גרסה טבעונית מעולה לקינוח ילדות נוסטלגי. מה, לא תכינו? 😊 אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם.  שיהיה בתאבון!

 

מתכון נקניק שוקולד טבעוני

אז מה היה לנו?
מרכיבים לנקניק אחד באורך כ-25 ס"מ (20-25 פרוסות):
250 גרם תערובת עוגיות פתי בר ולוטוס (אפשר רק מסוג אחד כלשהו)
100 גרם שוקולד מריר
180 מ"ח (3/4 כוס) קרם / חלב קוקוס
ציפוי:
שבבי קוקוס רגילים או קלויים / פיסטוק טחון

 

אופן הכנה:

  1. מפוררים את העוגיות בעזרת הידיים לחתיכות קטנות בגודל פחות או יותר זהה (לא ממש פירורים) ומעבירים לקערה גדולה.
  2. שמים את השוקולד וקרם הקוקוס לקערה ומממיסים במיקרוגל או על באן מרי. מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  3. מוסיפים את תערובת השוקולד לקערה עם העוגיות ומערבבים היטב עד שכל העוגיות מצופות בשוקולד.
  4. פורסים ניילון נצמד על משטח עבודה ומסדרים את התערובת בפס עבה לאורכו באמצע. מכסים בקצה התחתון של הניילון ואחרי זה בקצה העליון, מהדקים ומגלגלים לצורת נקניק. זה השלב שבו ניתן לעצב אותו, כי התערובת עדיין רכה. מהדקים את קצוות הניילון, מניחים את הנקניק על קרש או צלחת ומעבירים למקפיא לשעתיים-שלוש, או עד שהוא מתייצב לגמרי. באמצע, כשהנקניק כבר יתקרר קצת, אבל עדיין יהיה גמיש, מוציאים אותו מהמקפיא ומגלגלים שוב על משטח עבודה לקבלת צורה עגולה ומדויקת יותר. מחזירים למקפיא להתייצבות סופית.
  5. מוציאים את הנקניק מהמקפיא, מחלצים מהניילון ומשאירים בחוץ לכמה דקות. הוא "יזיע", ויהיה ממש פשוט לצפות אותו. מגלגלים את הנקניק בשבבי קוקוס או פיסטוק קצוץ לציפוי מלא, חותכים ומגישים. שומרים במקרר.

 

הערות:

  • אפשר להשתמש רק בסוג אחד של עוגיות: או פתיבר או לוטוס. אני ערבבתי, כי השתמשתי בשאריות של שתי חבילות שונות. לדעתי יצא מוצלח, אך לא חובה.
  • אפשר להשתמש בקרם או חלב קוקוס, או להחליף אותם בשמנת צמחית. מומלץ לא להשתמש בחלב צמחי פשוט, כי אין בו מספיק אחוזי שומן. הנקניק יתגבש, אבל יהיה פחות רך בחיתוך.
  • אפשר לצפות את הנקניק בכל סוג ציפוי שאוהבים. אפשר לא לצפות כלל.

מחפשים עוד קינוחים טבעוניים ללא אפייה? נסו את:

טארט שוקולד אישי עם אגוזים ללא אפייה

טארט שוקולד ללא אפייה

טארט ללא אפייה עם גנאש שוקולד ופירות

עוגת ביסקוויטים שוקולד וגבינה

טארט אוראו עם שוקולד ופירות קיץ

 

0/5 (0 Reviews)
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב email
Email
שיתוף ב print
Print

5 תגובות

  1. סליחה על הקטנוניות, אבל —
    כולם יודעים שפתי בר ולוטוס *הן* עוגיות טבעוניות

  2. פשוט וטעים. אפשר להכניס גם קצת אגוזי מלך שבורים פנימה. אפשר לצפות בעוד המון דברים: אגוזים שבורים, סוכריות צבעוניות (פחות בריא…) או מזרה שוקולד (חפשו את זה שעשוי שוקולד ממש, כמו hagelslagh הולנדי).

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 21, 2021
סלט תפוחי אדמה טבעוני זו גרסה של סלט תפוחי אדמה רוסי מפורסם שעשה עלייה לארץ: טעים, ללא גלוטן, משביע, פשוט להכנה והכי מפנק שיש
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 18, 2021
מרק דלעת ונודלס אסיאתי טבעוני זה מרק טעים, בריא, עשיר, משביע ופשוט להכנה, עם ניחוח חופשה בתאילנד, שיחמם לכם את החורף
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 15, 2021
עוגיות טחינה טבעוניות ללא גלוטן וללא תוספת סוכר, מ-3 מרכיבים בלבד, אלה עוגיות טעימות, בריאות ומאוד פשוטות להכנה עם סדקים מקסימים וטעם ממכר
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 28, 2021
תבשיל ירקות וחומוס טבעוני ללא גלוטן זו ארוחה נפלאה שמכינים בסיר אחד בחצי שעה: טעימה, בריאה, פשוטה להכנה, משביעה וסופר מנחמת
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 27, 2021
לביבות בטטה טבעוניות ללא גלוטן: טעימות, רכות ומתקתקות, העשויות מ-3 מרכיבים בלבד ומוגשות עם מטבל עירית חמצמץ מושלם
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 19, 2021
עוגיות שוקולד טבעוניות בלי גלוטן וסוכר מ-3 מרכיבים בלבד אלה עוגיות רכות וטעימות, לא מתוקות מדי וסופר פשוטות להכנה