אני לא נולדתי בארץ, אבל אני יכולה לומר שנקניק שוקולד זה קינוח נוסטלגי גם עבורי. יכול להיות שמדובר בקינוח אוניברסלי שקיים ברוב מדינות העולם? אם כן, אני לגמרי יכולה להבין למה. הוא טעים, סופר פשוט להכנה ולא כולל אפייה. קריר ומתאים בול לקיץ. ואצלי זה גם נקניק שוקולד טבעוני 😊
כולם יודעים שפתי בר ולוטוס הן עוגיות טבעוניות, כלומר שליש המתכון טבעוני בהגדרה. אני השתמשתי בשני סוגי עוגיות פשוט כי היו לי בבית חבילות פתוחות. אתם לא חייבים – אפשר בהחלט להשתמש רק בפתי בר או רק בלוטוס. למרות שהשילוב שלהן מגניב, גם בטעם וגם בנראות.
שני שליש נוספים של המתכון הם שוקולד מריר וקרם קוקוס. כן-כן, הקינוח המושלם הזה עשוי מ-3 מרכיבים בלבד! אם בא לכם להפחית טיפה באחוזי השומן, אפשר להחליף את קרם הקוקוס בחלב קוקוס, אבל לא בחלב צמחי אחר. הסברתי את הסיבה לכך למטה בהערות.
כאמור הכנת נקניק השוקולד מאוד פשוטה. מה שלוקח זמן זה המתנה להתייצבות והתקשות שלו במקפיא. זה לוקח בין שעתיים לשלוש שעות. בזמן הזה תוכלו לפנטז על הביס 😊
וכשהוא יגיע הוא יהיה כל מה שחלמתם עליו: טעים, מתוק, עדין, נימוח בחלק השוקולדי וקריספי בזכות העוגיות ששומרות על הפריכות. פשוט ביס בטעם אולטימטיבי של ילדות. שאגב נראה לי יהיה נורא כיף להכין יחד עם הילדים.
כמובן זה לא אומר שגם מבוגרים לא יהנו ממנו. אני אהבתי גם להכין, כי זה סוג של משחק, וכמובן גם לנשנש. בקיץ זה ה-קינוח: בלי תנור, בלי יותר מדי כלים ובלגן במטבח, עם קרירות בביס. אחלה דבר!
נקניק השוקולד הכי מהמם בחתך. הוא נראה כמו פסיפס משובץ אבנים יפות. אפשר לצפות את הנקניק בציפויים צבעוניים: אצלי זה קוקוס קלוי ופיסטוק קצוץ. וזהן זה, תתכוננן להתאהב. גרסה טבעונית מעולה לקינוח ילדות נוסטלגי. מה, לא תכינו? 😊 אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה בתאבון!
מתכון נקניק שוקולד טבעוני
אז מה היה לנו?
מרכיבים לנקניק אחד באורך כ-25 ס"מ (20-25 פרוסות):
250 גרם תערובת עוגיות פתי בר ולוטוס (אפשר רק מסוג אחד כלשהו)
100 גרם שוקולד מריר
180 מ"ח (3/4 כוס) קרם / חלב קוקוס
ציפוי:
שבבי קוקוס רגילים או קלויים / פיסטוק טחון
אופן הכנה:
- מפוררים את העוגיות בעזרת הידיים לחתיכות קטנות בגודל פחות או יותר זהה (לא ממש פירורים) ומעבירים לקערה גדולה.
- שמים את השוקולד וקרם הקוקוס לקערה ומממיסים במיקרוגל או על באן מרי. מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה.
- מוסיפים את תערובת השוקולד לקערה עם העוגיות ומערבבים היטב עד שכל העוגיות מצופות בשוקולד.
- פורסים ניילון נצמד על משטח עבודה ומסדרים את התערובת בפס עבה לאורכו באמצע. מכסים בקצה התחתון של הניילון ואחרי זה בקצה העליון, מהדקים ומגלגלים לצורת נקניק. זה השלב שבו ניתן לעצב אותו, כי התערובת עדיין רכה. מהדקים את קצוות הניילון, מניחים את הנקניק על קרש או צלחת ומעבירים למקפיא לשעתיים-שלוש, או עד שהוא מתייצב לגמרי. באמצע, כשהנקניק כבר יתקרר קצת, אבל עדיין יהיה גמיש, מוציאים אותו מהמקפיא ומגלגלים שוב על משטח עבודה לקבלת צורה עגולה ומדויקת יותר. מחזירים למקפיא להתייצבות סופית.
- מוציאים את הנקניק מהמקפיא, מחלצים מהניילון ומשאירים בחוץ לכמה דקות. הוא "יזיע", ויהיה ממש פשוט לצפות אותו. מגלגלים את הנקניק בשבבי קוקוס או פיסטוק קצוץ לציפוי מלא, חותכים ומגישים. שומרים במקרר.
הערות:
- אפשר להשתמש רק בסוג אחד של עוגיות: או פתיבר או לוטוס. אני ערבבתי, כי השתמשתי בשאריות של שתי חבילות שונות. לדעתי יצא מוצלח, אך לא חובה.
- אפשר להשתמש בקרם או חלב קוקוס, או להחליף אותם בשמנת צמחית. מומלץ לא להשתמש בחלב צמחי פשוט, כי אין בו מספיק אחוזי שומן. הנקניק יתגבש, אבל יהיה פחות רך בחיתוך.
- אפשר לצפות את הנקניק בכל סוג ציפוי שאוהבים. אפשר לא לצפות כלל.
מחפשים עוד קינוחים טבעוניים ללא אפייה? נסו את:
טארט שוקולד אישי עם אגוזים ללא אפייה
טארט ללא אפייה עם גנאש שוקולד ופירות
טארט אוראו עם שוקולד ופירות קיץ
5 תגובות
נשמע טעים אני אנסה אותו בתור שף שוקלטייר😍🎉😋
תודה רבה ☺️☺️
סליחה על הקטנוניות, אבל —
כולם יודעים שפתי בר ולוטוס *הן* עוגיות טבעוניות
תודה על התיקון 🙂
פשוט וטעים. אפשר להכניס גם קצת אגוזי מלך שבורים פנימה. אפשר לצפות בעוד המון דברים: אגוזים שבורים, סוכריות צבעוניות (פחות בריא…) או מזרה שוקולד (חפשו את זה שעשוי שוקולד ממש, כמו hagelslagh הולנדי).